Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-07-28

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟ ΕΓΓΡΑΦΑ
  • [03] ΧΡΥΣΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΝΕΟ
  • [04] ΣΤΥΛ ΕΓΓΡΑΦΑ Ν
  • [05] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΑ Ν
  • [06] ΚΟΥΤΣΟΥ ΕΓΓΡΑΦΑ
  • [07] ΦΛΑΣ
  • [08] ΣΥΝΘΗΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
  • [09] ΕΚΠΡΟ ΤΑΛΑΤ
  • [10] ΛΕΝΟΥΑΡ ΝΕΟΤΕΡΟ
  • [11] ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
  • [12] ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΗΠΑ
  • [13] ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [14] ΛΑΠΗΘΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ
  • [15] ΝΕΑΡΟΣ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
  • [16] ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΕΒΙΩΣΑΝ
  • [17] ΧΡΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
  • [18] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [19] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 28./07/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα αποφασίσει εάν υπάρχει θέμα πολιτικής ευθύνης για τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν εκτεθειμένα στο Υπουργείο Παιδείας δήλωσε ο Κύπρος Χρυσοστομίδης

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπέγραψε την πράξη επικύρωσης της Συνθήκης Προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση

    Αδικαιολόγητη και αβάσιμη θεωρει η Κυβέρνηση την προσπάθεια του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να ταυτίσει την πολιτική του προέδρου Παπαδόπουλου με εκείνη του Ραούφ Ντενκτάς

    Θετική θεωρεί την πρωτοβουλία του Κόφι Ανάν στο Κυπριακό Νοέλ Λενουάρ

    Ο υπουργός Παιδείας θα ανακοινώσει αύριο στις δέκα, σε διάσκεψη Τύπου, τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας

    Νέα επίθεση το πρωί εναντίον αμερικανών στο κέντρο της Βαγδάτης

    Κοινές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής οργανώνουν οι Δήμοι και τα Προσφυγικά Σωματεία Λαπήθου και Καραβά

    [02] ΕΚΠΡΟ ΕΓΓΡΑΦΑ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι το πόρισμα των ερευνών για το θέμα των απορρήτων εγγράφων που βρέθηκαν εκτεθειμένα στο Υπουργείο Υγείας βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος και θα αποφασίσει εάν υπάρχει θέμα πολιτικής ευθύνης. Ο κύριος Χρυσοστομίδης σχολίαζε τις δηλώσεις Χριστόφια, Ομήρου και Περδίκη με τις οποίες είχαν ταχθεί υπέρ της ανάληψης πολιτικών ευθυνών, εάν υπάρχουν. Ο εκπρόσωπος είπε ότι τον πρόεδρο Παπαδόποιυλο απασχολεί ο χρόνος και ο τρόπος που θα δοθεί το πόρισμα στη δημοσιότητα. Είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν εντάλματα σύλληψης των δημοσιογράφων του "Φιλελευθέρου" Τάκη Κουνναφή και Πέτρου Θεοχαρίδη που απεκάλυψαν την υπόθεση.

    [03] ΧΡΥΣΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΝΕΟ

    Νωρίτερα ο Εκπρόσωπος σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του Ρικ είχε αναφέρει ότι σήμερα, ή το αργότερο αύριο αναμένεται ότι θα λήξει το θέμα που προέκυψε με τα απόρρητα έγγραφα. Ανέφερε επίσης ότι ο Γενικός Εισαγγελέας μελετά το πόρισμα καί θα ενημερώσει τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, ο οποίος θα πάρει τις αποφάσεις του. Ο εκπρόσωπος διευκρίνησε ότι στόχος της έρευνας ήταν να διαλευκανθούν τα ακριβή γεγονότα, από τα οποία θα διαφανεί κατά πόσον υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Αναφορικά με τα έγγραφα του υπουργείου Παιδείας, ο κύριος Χρυσοστομίδης είπε ότι μέχρι το Σάββατο δεν είχε ολοκληρωθεί το πόρισμα της Αστυνομίας. Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι σύμφωνα με την γραπτή έκθεση που έχει ενώπιόν του, φαίνεται να απουσιάζουν ορισμένα έγγραφα από τα αρχεία του Γραφείου του. Ο κύριος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι η έρευνα διεξήχθη από λειτουργούς του Γραφείου του, οι οποίοι εξακολουθούν να αναζητούν ορισμένα έγγραφα που αφορούν ημερήσιες διατάξεις καί πρακτικά του υπουργικού Συμβουλίου από το 1997 καί μετά.

    [04] ΣΤΥΛ ΕΓΓΡΑΦΑ Ν

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο του Ρικ προέβησαν και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης και ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού. Ο κύριος Στυλιανίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέμα απώλειας εγγράφων από το αρχείο του Εκπροσώπου. Είπε επισης ότι στο Γραφείο αυτό λειτουργεί ειδική υπηρεσία με καθήκοντα την τήρηση του Αρχείου, στο οποίο, εκτός από τά έγγραφα, υπάρχει και η αλληλογραφία του Εκπροσώπου. Ο κύριος Στυλιανίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, λόγω έλλειψης χώρου, ορισμένα έγγραφα να έχουν μεταφερθεί στο υπόγειο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε λόγος να αποκρυβούν έγγραφα, αντίγραφα των οποίων έχει και ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου καί διάφορα υπουργεία. Ο κύριος Στυλιανίδης κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ξεκαθαρίσει και ότι δεν υπάρχει κανένας υπαινιγμός για τους προκατόχους του.

    [05] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΑ Ν

    Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών βουλευτής Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες από την ανεύρεση εγγράφων στο υπουργείο Υγείας, και διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα έπρεπε από την πρώτη ημέρα να υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, τόσο η υπουργός, όσο καί ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου. Ο κύριος Περδίκης ανέφερε ότι το γεγονός αυτό αναδεικνύει το πρόβλημα που υπάρχει στις σχέσεις ορισμένων υπουργών με τους Γενικούς Διευθυντές καί πρόσθεσε ότι αν το θέμα δεν αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά, η κακοδιαχείριση, η κακοδιοίκηση και η αντιπαράθεση θα συνεχισθούν.

    [06] ΚΟΥΤΣΟΥ ΕΓΓΡΑΦΑ

    Εξ άλλου ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού δήλωσε ότι ανεξάρτητα από το πόρισμα της έρευνας, οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και θα έπρεπε να αναληφθούν. Ανέφερε επίσης ότι δεν αποτελεί δικαιολογία η επίρριψη ευθυνών σε προηγούμενες κυβερνήσεις και η επίκληση του χειρότερου για να δικαιολογούμε τις δικές μας παραλήψεις. Ο κύριος Κουτσού είπε ότι θα πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο να λειτουργεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

    [07] ΦΛΑΣ

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε πριν από λίγο στους δημοσιογράφους ότι έδωσε λύση στο θέμα των απορρήτων εγγράφων την οποία θα ανακοινώσει αύριο.

    [08] ΣΥΝΘΗΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπέγραψε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο την πράξη επικύρωσης της Συνθήκης Προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στην τελετήν παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η πολιτική ηγεσία. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για μια κορυφαία πολιτική πράξη.

    [09] ΕΚΠΡΟ ΤΑΛΑΤ

    Αδικαιολόγητη και αβάσιμη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης την προσπάθεια του Τουρκοκύπριου πολιτικού Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να ταυτίσει την πολιτική του προέδρου Παπαδόπουλου με εκείνη του Ραούφ Ντενκτάς. Ο κύριος Χρυσοστομίδης απέδωσε τις δηλώσεις Ταλάτ στις εκλογικές του επιδιώξεις στα κατεχόμενα από τις οποίες, όπως είπε, παρασύρεται. Είπε επίσης ότι δεν έχει σημασία αν ο κύριος Ταλάτ δεν αναγνωρίζει τον πρόεδρο Παπαδόπουλο, από τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα τον αναγνωρίζει ως Πρόεδρο ολόκληρης της Κύπρου. Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση Ταλάτ ότι οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί είναι ρατσιστές στο θέμα των Τούρκων εποίκων στα κατεχόμενα, ο κύριος Χρυσοστομίδης είπε ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό, όπως ισχυρίζεται ο κύριος Ταλάτ, αλλά πρόκειται για μια καταφανή παραβίαση των διεθνών συνθηκών. Ο εκπρόσωπος κάλεσε τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να λάβει υπόψη του, άλλα σοβαρά θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα των εγκλωβισμένων, οι οποίοι είναι θύματα εθνοκάθαρσης.

    [10] ΛΕΝΟΥΑΡ ΝΕΟΤΕΡΟ

    Η Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Νοέλ Λενουάρ είχε το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση η κυρία Λενουάρ χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό και εξέφρασε την αισιοδοξία της γιατί, όπως είπε, υπάρχει θετική αντιμετώπιση της από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Επίσης χαρακτήρισε θετικά τα βήματα που λαμβάνει η Κυπριακή Κυβέρνηση στα θέματα των λαθρομεταναστών και για την ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου. Η Γαλλίδα Υπουργός έγινε επίσης δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια. Εξάλλου ο υπουγός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου χαρακτήρισε την επίσκεψη της κυρίας Λενουάρ πολύ σημαντική και ανέφερε πως αντηλλάγησαν απόψεις για ευρωπαϊκά θέματα. Η κυρία Λενουάρ ολοκληρώνει την επίσκεψή της αύριο.

    [11] ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

    Τέλος αύριο στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που διεκδικούν θέσεις στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας. Στις 10 το πρωί ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης θα δώσει σε διάσκεψη Τύπου στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων. Αμέσως μετά οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προστρέκουν για τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στη διεύθυνση www.moec.gov.cy και μέσω της υπηρεσίας Cybee της Αρχής Τηλεπικοινωνιών. Τις πέντε χιλιάδες εννιακόσιες επτά θέσεις διεκδικούν επτά χιλιάδες επτακόσιοι δέκα-επτά υποψήφιοι.

    [12] ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΗΠΑ

    Ο πρωθυπουργός της Συρίας Μοχάμαντ Μουστάφα Μίρο κάλεσε τις χώρες της περιοχής να συσφίξουν τους δεσμούς τους, ώστε να αντισταθούν στις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών για αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής. Σε συνέντευξή στην τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ ο κύριος Μίρο εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Τουρκία, η Συρία, το Ιράν και άλλες χώρες πρέπει να ενεργήσουν από κοινού επισημαίνοντας ότι αν παραμείνουν μόνες, θα είναι πιό εύκολο να γίνει ό,τι έγινε στο Ιράκ. Ανεφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως η ηγεσία σήμερα στο Ιράκ, είναι ένας τόσο κακός γείτονας, όσο ήταν και ο Σάνταμ Χουσέιν, ενώ κοινή επιθυμία είναι η κατοχή του Ιράκ να τερματισθεί και η Αμερική να εγκαταλείψει την περιοχή.

    [13] ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Αμερικανική περίπολος δέχθηκε το πρωί επίθεση με χειροβομβίδα στο κέντρο της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κρίσιμα δύο στρατιώτες. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τη χειροβομβίδα έριξε εναντίον των στρατιωτών άντρας από γέφυρα. Τις τελευταίες δέκα ημέρες σκοτώθηκαν 16 αμερικανοί στρατιώτες σε διάφορες επιθέσεις. Από το τέλος του πολέμου την πρώτη Μαϊου σκοτώθηκαν στο Ιράκ 49 αμερικανοί.

    [14] ΛΑΠΗΘΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ

    Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής οργανώνουν από κοινού οι Δήμοι και τα Προσφυγικά Σωματεία Λαπήθου και Καραβά, με αφορμή την εικοστή-ενάτη επέτειο της κατάληψης των δύο Κωμοπόλεων, από τα τουρκικά στρατεύματα στη διάρκεια της εκεχειρείας στις έξι Αυγούστου του 1974. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις τριάντα μία Ιουλίου με μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση στο πάρκο του συνοικισμού Ανθούπολης στη Λακατάμεια και θα ολοκληρωθούν στις 6 Αυγούστου με τρισάγιο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Μιλώντας σε δημοσιογραφιή διάσκεψη οι διοργανωτές ανέφεραν ότι σκοπός των εκδηλώσεων είναι η απόδοση ελαχίστου φόρου τιμής στους ηρωϊκούς νεκρούς που έπεσαν μαχόμενοι για να αποτρέψουν το βάρβαρο κατακτητή να πατήσει τα άγια χώματα των δύο Κωμοπόλεων.

    [15] ΝΕΑΡΟΣ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

    Σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τις πρώτες πρωϊνές ώρες στη Λεμεσό, τραυματίστηκε σοβαρά ο Βασίλης Χάρπας, 19 χρόνων, κάτοικος Τραχωνίου. Το δυστύχημα συνέβη στις τέσσερις και εικοσιπέντε το πρωϊ, στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Χάρπας, ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε στη διαχωριστική νησίδα του δρόμου και στη συνέχεια προσέκρουσε διαδοχικά πάνω σε πινακίδα τροχαίας και σε κολόνα της Αρχής Ηλεκτρισμού, που βρίσκονται σε παρακείμενο πεζοδρόμιο. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, ο δεκαεννιάχρονος μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου είχε μεταφερθεί αρχικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η κατάστασή του νεαρού περιγράφεται από τους θεράποντες ιατρούς ως πολύ σοβαρή.

    [16] ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΕΒΙΩΣΑΝ

    Απεβίωσαν χθες οι αγωνιστές της Εόκα Ανδρέας Τσαγγαρίδης εβδομήντα- ενός ετών, από τους Εργάτες και Νικολής Σταυρινός, 89 ετών από τη Λαζανιά, κάτοικος Αγίου Ιωάννη Μαλούντας. Η κηδεία του Ανδρέα Τσαγγαρίδη θα γίνει σήμερα στις έξι το απόγευμα στην εκκλησία Χρυσελεούσας Περάτων και του Νικολή Σταυρινού στις τέσσερις το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Λαζανιά.

    [17] ΧΡΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

    Μικρή άνοδο μηδέν κόμμα τριάντα πέντε τοις εκατόν κατέγραψε σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών, στην πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας. Ο Δείκτης έκλεισε στις 85 κόμμα 11 μονάδες, ενώ ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 928 χιλιάδες λίρες.

    [18] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε πριν από λίγο ότι έδωσε λύση στο θέμα των απορρήτων εγγράφων την οποία θα ανακοινώσει αύριο

    Αδικαιολόγητη και αβάσιμη θεωρει η Κυβέρνηση την προσπάθεια του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να ταυτίσει την πολιτική του προέδρου Παπαδόπουλου με εκείνη του Ραούφ Ντενκτάς

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα υπογράψει αργότερα σήμερα την πράξη επικύρωσης της Συνθήκης Προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Θετική θεωρεί την πρωτοβουλία του Κόφι Ανάν στο Κυπριακό Νοέλ Λενουάρ

    Ο υπουργός Παιδείας θα ανακοινώσει αύριο στις δέκα, σε διάσκεψη Τύπου, τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας

    Νέα επίθεση το πρωί εναντίον αμερικανών στο κέντρο της Βαγδάτης

    Κοινές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής οργανώνουν οι Δήμοι και τα Προσφυγικά Σωματεία Λαπήθου και Καραβά

    [19] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Τοπικές όμως νεφώσεις στα ορεινά και στο εσωτερικό δυνατόν να φέρουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, ως δυτικοί ασθενείς ως μέτριοι τριών με τεσσάρων μποφόρ και τοπικά στα νότια μέχρι ισχυροί πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους τριάντα επτά βαθμούς στο εσωτερικό, στους τριάντα τέσσερις στα νότια και ανατολικά παράλια, στους τριάντα στα δυτικά και στους εικοσιεννέα στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 28 July 2003 - 21:37:14 UTC