Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-07-24

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟ ΕΓΓΡΑΦΑ
  • [03] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ
  • [04] ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΑ
  • [06] ΕΚΠΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
  • [07] ΛΙΛΛΗ-ΕΜΠΟΡΙΟ
  • [08] ΕΠΟΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ν.
  • [09] ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑ
  • [10] ΙΤΑΛΟΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
  • [11] ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ
  • [12] ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΚΛΑΜΑ
  • [13] ΙΡΑΚ ΝΕΚΡΟΙ
  • [14] ΚΙΝΑ ΤΥΦΩΝΑΣ
  • [15] ΕΚΠΡΟ ΡΙΚ ΕΡΕΥΝΑ
  • [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [17] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 24/5/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Εντός της ημέρας παραδίδεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πόρισμα της έρευνας για τα απόρρητα έγγραφα. Το πρωί ο Αρχηγός της Αστυνομίας κλήθηκε να ενημερώσει τον Πρόεδρο για την πορεία της έρευνας.

    Δριμύ κατηγορώ της Ντίνας Ακκελίδου κατά του ΔΗΣΥ και της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν παραιτείται, λέει, για λάθη άλλων.

    Πανέτοιμη η κυβέρνηση να ανατρέψει τα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περί αναγνώρισης των ψευδοδικαστηρίων.

    Υπαναχώρησε η τουρκοκυπριακή πλευρά στο θέμα του εμπορίου. Δεν εκδίδει πιστοποιητικά για τα προϊόντα το τουρκοκυπριακό Επιμελητήριο.

    Στρατιώτης του κατοχικού στρατού φέρεται ο έποικος που απελάθηκε με τη σύζυγό του μετά τη φιλοξενία του από Ελληνοκύπριο.

    [02] ΕΚΠΡΟ ΕΓΓΡΑΦΑ

    Συμπληρώνονται οι έρευνες και ανακρίσεις της αστυνομίας για τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν εκτεθειμένα στο Υπουργείο Υγείας και το πόρισμα αναμένεται εντός της ημέρας να παραδοθεί στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το πόρισμα θα δοθεί και στη δημοσιότητα.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος κάλεσε το πρωί τον Αρχηγό αστυνομίας από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση για την εως τώρα πορεία των ανακρίσεων και για το χρόνο παράδοσης του πορίσματος.

    Είπε επίσης ότι η έρευνα δεν γίνεται εναντίον συγκεκριμένου ατόμου, για διακρίβωση των πραγματικών συνθηκών υπό τις οποίες βρέθηκαν πεταγμένα τα έγγραφα και αν προκύπτουν ευθύνες να καταλογισθούν.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε χθες στους υπουργούς τις οδηγίες για φύλαξη εγγράφων. Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος ενοχοποίησε το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας, ο κύριος Χρυσοστομίδης είπε ότι ο ίδιος με τις πρώτες δηλώσεις του δεν ενοχοποίησε κανένα, αλλά απλώς αναφέρθηκε στα γεγονότα, όπως περιλαμβάνονταν στο προκαταρκτικό πόρισμα της αστυνομίας.

    Ολα ερευνώνται, είπε, και οι απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις θα ληφθούν εν καιρώ μετά το πόρισμα.

    Σε ερώτηση αν η κυρία Ακκελίδου έθεσε την παραίτησή της στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν γνωρίζει.

    [03] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ

    Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε σήμερα η υπουργός Υγείας Ντίνα Ακκελίδου, εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ, απαντώντας στις επικρίσεις για το θέμα των απορρήτων εγγράφων.

    Δεν θα παραιτηθεί, είπε, για λάθη εκείνων που ζητούν την παραίτησή της. Πρόκειται, πρόσθεσε, για σοβαρά λάθη και πολύ σοβαρές παραλείψεις, για τα οποία θα μιλήσει πολύ σύντομα.

    Αναφερόμενη στη φύλαξη των αρχείων, η κυρία Ακκελίδου ανέφερε ότι υπάρχουν κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται. Εάν δεν ετηρήθηκαν ή εάν δεν ετηρούντο, είπε, για το μεγάλο αριθμο φακέλων που βρέθηκαν, δεν είναι δική της ευθύνη.

    Η κυρία Ακκελίδου κατηγόρησε, ακόμη, την προηγούμενη κυβέρνηση για παντελή έλλειψη σεβασμού σε υψίστης σημασίας έγγραφα, με αποτέλεσμα, είπε, να περιφέρονται σε αναρμόδια υπουργεία.

    Στις κατηγορίες, ανέφερε, να απαντήσουν εκείνοι που έβαλαν τα εμπιστευτικά έγγραφα σε ανοικτά ερμαράκια και σε άσχετα υπουργεία.

    Η υπουργός Υγείας εμφανίστηκε ιδιαιτέρως πικραμένη για το περιεχόμενο των δηλώσεων στελεχών του ΔΗΣΥ για την ίδια και για τους υπαινιγμούς, είπε, επειδή η υπουργός Υγείας είναι γυναίκα.

    Αυτοί γελοιοποιούν την Κύπρο στην Ευρώπη είπε, με τον τρόπο που χειρίζονταν τα δημόσια αρχεία υψίστης σημασίας, αλλά και με τον τρόπο που συμπεριφέρονται στις γυναίκες που κατέχουν θέσεις στην εκτελεστική εξουσία.

    [04] ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ

    Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Αντης Τρυφωνίδης, απέρριψε κατηγορηματικά ότι υπάρχει αντιπαράθεση ανάμεσα στον ίδιο και την υπουργό Υγείας.

    Επέμεινε, δε, ότι ουδέποτε του ανετέθη η καταστροφή απορρήτων εγγράφων από το γραφείο της υπουργού, για την ύπαρξη των οποίων, είπε, είχε άγνοια.

    [05] ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΑ

    Ο υπουργός Εσωτερικών Αντρέας Χρίστου δήλωσε ότι από τη χθεσινή συζήτηση του θέματος στο Υπουργικό Συμβούλιο προκύπτει ότι δεν υπήρχαν διαδικασίες καταστροφής των εγγράφων. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χρίστου ανέφερε ότι εφόσον δεν υπήρχαν διαδικασίες θα μπορούσε να παρατηρηθεί παρόμοια κατάσταση σε οποιοδήποτε υπουργείο. Πρόσθεσε ότι όπως φαίνεται το πρόβλημα υπήρχε από παλαιότερα καί αναδείχθηκε τώρα. Είπε επίσης ότι από την ημέρα που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση δόθηκαν αυστηρές οδηγίες φύλαξης των εγγράφων, οι οποίες τηρούνται ευλαβικά. Πρόσθεσε ωστόσο ότι στα διάφορα υπουργεία υπήρχαν και πολλά έγγραφα από παλαιότερα, γι αυτό καί δόθηκαν οδηγίες στους υπουργούς να ελέγξουν κατα πόσο στα γραφεία τους υπάρχουν έγγραφα παρόμοιου περιεχομένου. Αναφερόμενος στο υπουργείο του, ο κύριος Χρίστου ανέφερε ότι ο απελθών υπουργός τον είχε ενημερώσει πλήρως για τα έγγραφα που υπήρχαν καί για το χώρο όπου εφυλάττοντο.

    [06] ΕΚΠΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

    Η Κυβέρνηση είναι πανέτοιμη να ανατρέψει τα επιχειρήματα του Ραούφ Ντενκτάς ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο αποφάσισε να εξετάσει αίτημα της Τουρκίας για παραπομπή προσφυγών Ελληνοκυπρίων εναντίον της, σε ούτω καλούμενα δικαστήρια στα κατεχόμενα.

    Εάν το αίτημα γίνει αποδεκτό, θα σημαίνει ότι τα ψευδοδικαστήρια αποτελούν αποτελεσματική εσωτερική θεραπεία που θα πρέπει να εξαντληθεί πριν ένας Ελληνοκύπριος προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Αναφερόμενος στο θέμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης είπε ότι η Εισαγγελία της Δημοκρατίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Η πλευρά μας είπε, είναι έτοιμη με Κύπριους και μας ξένους εμπειρογνώμονες να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της όταν οριστεί η δικάσιμος ημέρα.

    Ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως η Κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα απορρίψει το αίτημα Ντενκτάς για δημιουργία ενδιάμεσων ενδίκων μέσων, καθώς όπως επεσήμανε αυτά αποτελούν προέκταση κατοχής και τα λεγόμενα δικαστήρια στα κατεχόμενα δεν θεωρούνται αμερόληπτα.

    [07] ΛΙΛΛΗ-ΕΜΠΟΡΙΟ

    Σε αδιέξοδο εχουν περιέλθει οι διαβουλεύσεις για εφαρμογή των μετρων στηριξης των τουρκοκυπρίων στον τομέα του εμπορίου, υστερα από υπαναχώρηση της τουρκοκυπριακής πλευράς. Ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λιλλήκας, σε δηλώσεις στο Τρίτο, αποκάλυψε οτι το τουρκοκυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το οποίο ειχε δεχθει αρχικώς να εκδίδει τα πιστοποιητικά προέλευσης των προιόντων, αρνειται τωρα να αναλάβει αυτό το έργο. Ο υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι στο αιτιολογικό της υπαναχώρησής του, το τουρκοκυπριακό Επιμελητήριο επικαλέστηκε διάφορους λόγους, τους οποίους- όπως είπε- δεν μπορεί να αποκαλύψει. Πρόσθεσε ωστόσο ότι έχουν σχέση με την επίλυση του κυπριακού. Ο κύριος Λιλλήκας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ρυθμίσεις και να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα για το εμπόριο.

    [08] ΕΠΟΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ν.

    Στρατιωτικός, που υπηρετεί στις κατοχικές δυνάμεις του Αττίλα, φέρεται να είναι ο έποικος Ισμαήλ Κέλες, ο οποίος είχε έρθει στις ελεύθερες περιοχές με τη σύζυγό του, προσκεκλημένος από Ελληνοκύπριο, και απελάθη όταν, κατά την προσπάθεια να επιστρέψει στα κατεχόμενα, διαπιστώθηκε ότι ήταν έποικος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, ο τούρκος στρατιωτικός δεν έδωσε σημεία ζωής στην Τουρκία, όπου ήταν ο τελικός προορισμός του, και πιστεύεται ότι κρατείται στην Ελλάδα που ήταν ο πρώτος του σταθμός. Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως ο τούρκος στρατιωτικός δεν απεκάλυψε στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας την ιδιότητα του για να μην οδηγηθεί στη φυλακή. Ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Σωτηρης Χαραλάμπους δήλωσε στο Τρίτο ότι έχει διαταχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί εαν πράγματι πρόκειται για στρατιωτικό. Ο κύριος Χαραλαμπους διεψευσε τον ισχυρισμό της Χουρριέτ οτι το ζεύγος δεν εφθασε στον προορισμό του, τονιζοντας οτι τρεις αστυνομικοί της Δημοκρατίας, συνοδευσαν το ζευγος στην Κωνσταντινουπολη, οπου παραδόθηκε στις Αρχές του αεροδρομίου.

    [09] ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑ

    Ολοκληρώνεται σύντομα η έρευνα για το θέμα που προέκυψε με την τουρκοκύπρια στην οποία είχε απαγορευθεί η είσοδος στην Κύπρο από το αεροδρόμιο Λάρνακας επειδή δεν είχε βίζα στο διαβατήριό της. Ο υπουργός Εσωτερικών Αντρέας Χρίστου, ο οποίος μιλούσε το πρωί στο Τρίτο, ανέφερε ότι την ευθύνη της έρευνας έχει ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Συγκοινωνιών Συμεών Μάτσης, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας. Υπολείπεται, είπε, ένα μέρος των ανακρίσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σύντομα. Σε ερώτηση για την απέλαση του ζεύγους εποίκων, οι οποίοι είχαν φιλοξενηθεί από ελληνοκύπριο στις ελεύθερες περιοχές, ο κύριος Χρίστου είπε ότι η απόφαση ήταν σωστή. Επρόκειτο, είπε, για πολιτική απόφαση αλλά καί για τη διαδικασία που ακολουθείται σε περιπτώσεις ατόμων τα οποία εισέρχονται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [10] ΙΤΑΛΟΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

    Με "Γόρδιο Δεσμό" παρομοίασε το Κυπριακό ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας Ρόκο Μπουτιλιόνε, σημειώνοντας πως από μακριά το πρόβλημα φαίνεται πιο εύκολο. Ο κύριος Μπουτιλιόνε, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου μετά το πέρας των επαφών του στην Κύπρο, είπε πως η Ρώμη, που προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υποστηρίζει το σχέδιο Ανάν και ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρον τις καλές της σχέσεις με την Τουρκία για να την πείσει να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού. Ο κύριος Μπουτιλιόνε τόνισε ότι η επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να διαχωριστεί από την προσπάθεια εκδημοκρατισμού της Τουρκίας ούτε και από το μέλλον των Τουρκοκυπρίων.

    [11] ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ

    Τη διαβεβαίωση ότι ο Ελληνισμός θα συνεχίσει τον αγώνα, ώστε μια επανενωμένη Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έδωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο μήνυμά του με την ευκαιρία της εικοστής-ένατης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

    Ο κύριος Σημίτης τόνισε ότι η ένταξη της Κύπρου αποτελεί τη δικαίωση πολυετών αγώνων ολόκληρου του Ελληνισμού ενώ έκανε επίσης αναφορά στις πληγές που προκάλεσε η Χούντα των Συνταγματαρχών.

    Δεν ξεχνάμε, είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός, την κατάλυση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος, το κλίμα φόβου και καχυποψίας που επέβαλαν, τη διεθνή απομόνωση της χώρας, αλλά και τις περιπέτειες στις οποίες ενέπλεξαν τη χώρα μας, με αποκορύφωμα την εισβολή του Αττίλα και την εθνική τραγωδία της Κύπρου.

    [12] ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΚΛΑΜΑ

    Κλαίγοντας, έκλεισε την απολογία του ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος επέλεξε, αντί επιλόγου, να απαγγείλει συμβολικούς στίχους του Κωστή Παλαμά. Το ποίημα αναφέρεται στην προτροπή πατέρα προς το γιό του να μην παρατήσει το περιβόλι που του κληροδοτεί και να μην φοβηθεί ''το χαλασμό και τη φωτιά'' αλλά να κτίσει κάστρα και αν χρειαστεί, μέσα σε αυτά να ''ταμπουρωθεί''. Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη διαδικασία, ζητώντας να αποβληθούν όσοι απο το ακροατήριο προκάλεσαν φασαρία. Με την έναρξη της απολογίας του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δήλωσε οτι αρνείται τις κατηγορίες, θεωρεί τον εαυτό του επαναστάτη και όχι εγκληματία. Ισχυρίστηκε οτι οι στόχοι που επέλεγε η οργάνωση ήταν κυρίως συμβολικοί και ειδικότερα στρεφόταν σε βάρος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του καπιταλιστικού συστήματος.

    [13] ΙΡΑΚ ΝΕΚΡΟΙ

    Τρεις αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια επίθεσης ενόπλων Ιρακινών. Οι στρατιώτες οι οποίοι επέβαιναν σε στρατιωτικό όχημα δέχτηκαν επίθεση με χειροβομβίδες και πυρά. Οι αμερικανοί στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά και στη συνέχεια απέκλεισαν την περιοχή αναζητώντας τους δράστες. Εξάλλου αμερικανοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο ιρακινούς πολίτες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και αρνήθηκαν να σταματήσουν σε φυλάκιο ελέγχου. Από τα αμερικανικά πυρά το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες.

    [14] ΚΙΝΑ ΤΥΦΩΝΑΣ

    Ισχυρός τυφώνας με θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, από τους χειρότερους των τελευταίων ετών, πλήττει νότιες περιοχές της Κίνας, αφού προηγουμένως προκάλεσε το θάνατο δέκα ανθρώπων στις Φιλιππίνες. Στο Χονγκ Κονγκ τουλάχιστο έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν κυρίως από στέγες και άλλα αντικείμενα που παρασύρονται από τους ανέμους που πνέουν με ταχύτητα πέραν των 180 χιλιομέτρων την ώρα. Σοβαρές καταστροφές προκαλεί στο πέρασμα του ο τυφώνας και από τη νότια επαρχία της Κίνας Γκουανγκτονγκ. Θεωρείται ο χειρότερος μετά τον τυφώνα Σάλλυ που έπληξε την περιοχή το 1996 και που άφησε πίσω του 123 νεκρούς και πέραν των τεσσάρων χιλιάδων τραυματιών.

    [15] ΕΚΠΡΟ ΡΙΚ ΕΡΕΥΝΑ

    Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το υπουργείο Εσωτερικών διεξάγει έρευνα ύστερα από δημοσίευμα εφημερίδας ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΡΙΚ μόνο μερικές ημέρες προτου λήξει η θητεία του, προβαίνει σε ευνοιοκρατικούς διορισμούς και προαγωγές, ενω έχει προκήρυξει θέσεις θέτοντας προθεσμία μόνο 24 ωρών για την υποβολή αιτήσεων για να πληρώσει τις συγκεκριμένες θέσεις στην τελευταία του συνεδρία.

    [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Εντός της ημέρας παραδίδεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πόρισμα της έρευνας για τα απόρρητα έγγραφα. Το πρωί ο Αρχηγός της Αστυνομίας κλήθηκε να ενημερώσει τον Πρόεδρο για την πορεία της έρευνας.

    Δριμύ κατηγορώ της Ντίνας Ακκελίδου κατά του ΔΗΣΥ και της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν παραιτείται, λέει, για λάθη άλλων.

    Πανέτοιμη η κυβέρνηση να ανατρέψει τα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περί αναγνώρισης των ψευδοδικαστηρίων.

    Υπαναχώρησε η τουρκοκυπριακή πλευρά στο θέμα του εμπορίου. Δεν εκδίδει πιστοποιητικά για τα προϊόντα το τουρκοκυπριακό Επιμελητήριο.

    Στρατιώτης του κατοχικού στρατού φέρεται ο έποικος που απελάθηκε με τη σύζυγό του μετά τη φιλοξενία του από Ελληνοκύπριο.

    [17] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι μέτριοι έως ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα νότια παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 28 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και παροδικά έως τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά κυρίως στα δυτικά παράλια έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και νότια παράλια, στους 23 στα δυτικά και στους 20 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 24 July 2003 - 11:36:07 UTC