Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-07-24

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
  • [03] ΑΝΑΣΤΑ ΤΑΣΣΟΣ
  • [04] ΤΑΣΣΟΣ ΤΖΙ 8
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΥ
  • [06] ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΟΚΤΩ
  • [07] ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [08] ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΑΘΗΝΑ
  • [09] ΓΕΝΟΒΑ ΕΛΛΗΝΑΣ
  • [10] ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΛΗΜΥΡΕΣ
  • [11] ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΙ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2001

  • [01] ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Με επιφυλάξεις δέχθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί την πρόθεση του Ραούφ Ντενκτάς για το ενδεχόμενο επιστροφής στη διαδικασία των συνομιλιών.

    Εξέφρασαν, ωστόσο, την επιθυμία της ελληνικής κυπριακής πλευράς, για συμμετοχή σ αυτές, αλλά πάνω στη σωστή βάση.

    Τις θέσεις τους εξέφρασαν σήμερα με δηλώσεις ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Ανδρέας Χρίστου.

    [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι άρχισε η εφαρμογή των σεναρίων για τα οποία γίνεται λόγος τον τελευταίο καιρό.

    Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά και τα Ηνωμένα Εθνη πρέπει να επιμένουν ότι δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση της διαδικασίας και οι συνομιλίες να επαναρχίσουν από το σημείο που είχαν καταλήξει τον περασμένο Νοέμβριο στη Γενεύη.

    Η Ελληνοκυπριακή πλευρά, είπε, πρέπει να επιμείνει και στην επιστροφή των συνομιλιών στη σωστή βάση όπως καθορίζεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

    [03] ΑΝΑΣΤΑ ΤΑΣΣΟΣ

    Οι Πρόεδροι του Δησύ και του Δήκο Νίκος Αναστασιάδης και Τάσσος Παπαδόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ραούφ Ντενκτάς για το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν και την προοπτική επανάληψης των συνομιλιών, ανέφεραν ότι δεν έχουν σχετική πληροφόρηση.

    Τόνισαν, ωστόσο, ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι η επιστροφή του Ραούφ Ντενκτάς στη διαδικασία, αλλά οι προθέσεις του και η κατάληξη των συνομιλιών.

    Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι πρόκειται για έναν τουρκικό ελιγμό ο οποίος θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά τόνισε θα ήταν αυτοκτονία, η δική μας πλευρά να μην επιστρέψει στις συνομιλίες, έχοντας υπόψη την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την απόφαση του Ελσίνκι, βάσει της οποίας όλα θα ληφθούν υπόψη κατά την ένταξη της Κύπρου.

    Ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει την τακτική του να αποχωρεί από τις συνομιλίες και να επανέρχεται μετά από διαπραγματεύσεις και αφού εξασφαλίσει κάτι.

    [04] ΤΑΣΣΟΣ ΤΖΙ 8

    Σε άλλες δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Παπαδόπουλος σχολιάζοντας τη δήλωση των Τζί οκτώ για το Κυπριακό ανέφερε ότι πρόκειται για προσπάθεια βελτίωσης της προηγούμενης δήλωσης.

    Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν έχει αρθεί το όλα στο τραπέζι, γεγονός που επιτρέπει στον Ντενκτάς να θέτει τις απαράδεκτες αξιώσεις του.

    [05] ΧΡΙΣΤΟΥ

    Εξ άλλου ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Αντρέας Χρίστου σχολιάζοντας τη δήλωση των Τζί Οκτώ είπε ότι αυτή δεν αναιρεί την προηγούμενη δήλωση ότι όλα βρίσκονται στο τραπέζι, γεγονός που επιτρέπει, τόνισε, παρεκκλίσεις και διευκολύνει τον Ντενκτάς να θέτει στις συνομιλίες τις απαράδεκτες αξιώσεις του για δύο χωριστά κράτη και συνομοσπονδία.

    [06] ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΟΚΤΩ

    Η τουρκοκυπριακη πλευρά ανακοίνωσε ότι είναι σεβαστές οι απόψεις της ομάδας των Οκτώ για το Κυπριακό, αλλά, θεωρεί ότι η λύση θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα γίνει αποδεκτή η τουρκική πρόταση για δημιουργία δύο ισότιμων κρατών στο νησί.

    Το λεγόμενο Υπουργείο Εξωτερικών του ψευδοκράτους σε ανακοίνωση του αναφέρει επίσης ότι η λύση θα εξευρεθεί από τους δύο συνεταίρους της νήσου, γιατί όπως ισχυρίζεται, καμιά από τις χώρες της ομάδας των Οκτώ δεν αντιμετώπισε τις αδικίες που αντιμετώπισαν οι Τουρκοκύπριοι.

    [07] ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Η εξ υπουργών Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης με ενδιάμεσο ψήφισμα της καλεί την Τουρκία να λάβει χωρίς καθυστέρηση μέτρα για ακύρωση των ποινών που επέβαλε η Τουρκική δικαιοσύνη εναντίον ατόμων που καταδικάστηκαν για την ελεύθερη έκφραση των απόψεών τους.

    Το ψήφισμα ενθαρρύνει τις τουρκικές αρχές να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις αλλαγές που προγραμματίζουν, ώστε η νομοθεσία της χώρας να συνάδει με τις απαιτήσεις της σχετικής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Επιτροπή αποφάσισε την επανεξέταση των υποθέσεων που αφορούν σχετικές παραβιάσεις σε κάθε μια από τις συνεδρίες της, μέχρι η Τουρκία να υιοθετήσει τα αναγκαία ατομικά μέτρα.

    [08] ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΑΘΗΝΑ

    Εμπρηστές έδρασαν και πάλι αργά χθες βράδυ στην Αθήνα.

    Οι δράστες έριξαν τρεις βόμβες μολότοφ στην είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

    Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι την ευθύνη ανέλαβε με τηλεφώνημά σε αθηναϊκή εφημερίδα λεγόμενη Ομάδα Αναρχικών, σε ένδειξη οργής για το θάνατο διαδηλωτή στη Γένοβα.

    Αλλες δύο εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν και χθες στην Αθήνα, ενώ το Σαββατοκυρίακο έγιναν στόχος βομβιστών τρία αυτοκίνητα, από τα οποία τα δύο ανήκουν σε ιταλικές αντιπροσωπείες και το τρίτο στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα.

    [09] ΓΕΝΟΒΑ ΕΛΛΗΝΑΣ

    Στο μεταξύ αφέθηκε ελεύθερος ο Ελλαδίτης Περούλης Σακελλαρίδης, ο οποίος κρατείτο στις φυλακές στην Ιταλία, μετά τα επεισόδια κατά της συνόδου των Τζι οκτώ στη Γένοβα.

    [10] ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΛΗΜΥΡΕΣ

    Στους εκατόν εβδομήντα ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στο Πακιστάν από τις πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα.

    Αλλοι εκατόν τουλάχιστον άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ένα μικρό χωριό έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

    Οι συνεχείς καταρρακτώδεις βροχές καθιστούν το έργο της διάσωσης ακόμα πιο δύσκολο.

    Η μετεωρολογική υπηρεσία του Πακιστάν είχε προειδοποιήσει για τις επερχόμενες συνεχείς βροχές, που ακολούθησαν τρίχρονη ξηρασία στη χώρα.

    [11] ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΙ

    Οι ροταριανοί της κατεχόμενης Αμμοχώστου διοργανώνουν αντικατοχική εκδήλωση στη Δερύνεια το ερχόμενο Σάββατο.

    Η εκδήλωση με τίτλο Μνήμες Αμμοχώστου θα γίνει στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια στις επτά το βράδυ.

    Στην εκδήλωση θα αναπεμπφθεί δέηση για απελευθέρωση των κατεχομένων και διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι δυνατοί πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά παράλια και τις ψηλότερες ορεινές περιοχές και στους 23 στα νότια παράλια.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 25 July 2001 - 7:47:42 UTC