Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-07-23

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΑΚ ΔΕΥΤΕΡΑ
  • [02] ΟΚΤΩ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΒΑΣΕΙΣ ΚΕΡΑΙΑ
  • [04] ΟΜΗΡΟΥ ΠΡΩΙ
  • [05] ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  • [06] ΜΠΟΡΟΥΝΤΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠ
  • [07] ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΝΕΟ
  • [08] ΣΕΚ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2001

  • [01] ΧΑΚ ΔΕΥΤΕΡΑ

    Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο χρόνων έπεσε σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

    Κάμνοντας νέα βουτιά, ο δείκτης βρέθηκε στις εκατόν πενήντα οκτώ μονάδες καταγράφοντας απώλειες γύρω στο δυόμισυ τοις εκατόν.

    Υποχώρηση κατά τρία τοις εκατόν σημείωσε και ο Δείκτης Φούτσι των είκοσι επίλεκτων εταιρειών, πέφτοντας στις πεντακόσιες ογδόντα τέσσερις μονάδες.

    [02] ΟΚΤΩ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τη δέσμευσή τους για υποστήριξη των προσπαθειών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για εξεύρεση δίκαιης και διαρκούς λύσης του Κυπριακού, η οποία να διασφαλίζει τα θεμελιώδη συμφέροντα όλων των μερών σε μιαν αδιαίρετη Κύπρο και να σέβεται τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, ανανέωσαν στη Γένοβα οι ηγέτες της ομάδας των Οκτώ πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου.

    Η δέσμευση των Οκτώ περιέχεται σε ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε στη Γένοβα το περασμένο Σάββατο, επί περιφερειακών θεμάτων.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται η πλήρης υποστήριξη στα συμπεράσματα των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών των οκτώ, οι οποίοι σε συνάντηση τους στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα, εκφράζουν προσδοκία για ανανεωμένες προσπάθειες όλων των μερών στο Κυπριακό και για γρήγορη επανάληψη των συνομιλιών στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

    [03] ΒΑΣΕΙΣ ΚΕΡΑΙΑ

    Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για το θέμα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης γεωργικής γης εντός των Βρετανικών Βάσεων για την εγκατάσταση επιπρόσθετης κεραίας, με σκοπό την επέκταση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

    Σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι Βρετανοί είχαν γνωστοποιήσει τις προθέσεις τους στις τακτικές επαφές τους για το θέμα των κεραιών, με το Υπουργείο Εξωτερικό, το οποίο όπως τονίζεται, προσπάθησε με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών της Δημοκρατίας, όπως εξάλλου πράττει και για τα άλλα θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

    Επιπλέον πρότεινε σε αμφότερα τα μέρη συμβιβαστική μέθοδο διαβουλεύσεων.

    [04] ΟΜΗΡΟΥ ΠΡΩΙ

    Αφετηρία εισόδου στην καινούργια εποχή χαρακτήρισε ο νέος Πρόεδρος του Κισός Γιαννάκης Ομήρου το χθεσινό εκλογικό συνέδριο του κινήματος, προσθέτοντας ότι το συνέδριο έδωσε μήνυμα ενότητας, σοβαρότητας καί ευθύνης.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Ομήρου ανέφερε ότι η επιταγή που αναδύεται από το συνέδριο είναι η ανάγκη για κοινή ενωτική πορεία, συμπόρευση και αξιοποίηση όλων των στελεχών για ένα καλύτερο μέλλον.

    Ο νέος πρόεδρος του Κισός ανέφερε ότι η επόμενη ημέρα του συνεδρίου, το οποίο ήταν το πιο μαζικό από της ιδρύσεως της ΕΔΕΚ, πρέπει να βρει όλα τα στελέχη ενωμένα, ώστε με τη συλλογική λειτουργία, την οργανωτική ανασυγκρότηση και τη θέληση για σκληρή δουλειά, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο για το κίνημα.

    [05] ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο ιταλοί ειδικοί αρχίζουν τις επόμενες ημέρες εργασίες για επιδιόρθωση της Εκκλησίας της κατεχόμενης Μονής του Αποστόλου Ανδρέα.

    Τα έξοδα καταβάλλουν τα Ηνωμένα Εθνη.

    Στο μεταξύ η εφημερίδα Αβρούπα γράφει ότι στο προαύλιο του ιερού ναού του κατεχόμενου χωριού Θέρμια εκσκαφείς άρχισαν εργασίες στο πλαίσιο της προσπάθειας για να μετατραπεί η εκκλησία σε νυκτερινό κέντρο.

    [06] ΜΠΟΡΟΥΝΤΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠ

    Στο Μπουρούντι εκδηλώθηκε το πρωί απόπειρα πραξικοπήματος από ομάδα στασιαστών στρατιωτών.

    Ο υπουργός Αμυνας της χώρας δήλωσε στο κρατικό Ραδιόφωνο ότι αναμένεται η συντριβή των πραξικοπηματιών, οι οποίοι αντιτίθενται, όπως είπε, στην ειρηνευτική διαδικασία που ακολουθεί η χώρα.

    Οπως μεταδίδεται η ομάδα των στασιαστών του στρατού ανήκει στην μειονότητα της φυλής Τούτσι, πολλοί από τους οποίους φοβούνται ότι τα ειρηνευτικά βήματα στην χώρα θα οδηγήσουν στην επικράτηση της φυλής της πλειοψηφούσας φυλής Χούτου με αποτέλεσμα να εκτεθούν στο ενδεχόμενο μιας νέας εθνικής σφαγής.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούγονταν σποραδικοί πυροβολισμοί ενώ διεκόπησαν οι επικοινωνίες.

    Ωστόσο, νωρίς σήμερα το πρωϊ, οι επικοινωνίες αποκατεστάθησαν.

    [07] ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΝΕΟ

    Η Βουλή της Ινδονησίας συνήλθε το πρωϊ και αναμένεται ότι θα αποφασίσει την καθαίρεση του προέδρου της χώρας Αμπντουραχμάν Ουαχίντ και την εγκατάσταση στη θέση του την αντιπρόεδρο Μεγκαουάτι Σουκαρνοπούτρι.

    Ο Ουαχίντ είχε διατάξει τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης, κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

    Ωστόσο, τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης αψήφησαν τον Ινδονήσιο πρόεδρο και προχωρούν στη διαδικασία καθαίρεσής του, αφού σχεδόν ομόφωνα απέρριψαν το διάταγμα κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

    Ο Ουαχίντ είναι ο πρώτος δημοκρατικά εκλελεγμένος πρόεδρος της Ινδονησίας.

    [08] ΣΕΚ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Η Συνομοσπονδία Εργατών Κύπρου, με αφορμή τις ψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες εβδομάδες τονίζει την ανάγκη για εφαρμογή των μέτρων που υποδεικνύονται από το Υπουργείο εργασίας.

    Με ανακοίνωσή της, η Σεκ αναφέρει ότι ο κάθε εργοδότης οφείλει να φροντίζει να διεξάγονται οι εργασίες από τους εργαζομένους στα επιτρεπτά από τους κανονισμούς όρια θερμότητας, ενώ από πέρυσι έχουν γίνει από την Οργάνωση εισηγήσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο ώστε οι εργαζόμενοι στις οικοδομές και σε ανοικτά εργοτάξια να διακόπτουν τις εργασίες τους όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους τριανταοκτώ βαθμούς.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι γενικά δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ αλλά νοτιοδυτικοί ισχυροί, πέντε μποφόρ στα νότια παράλια.

    Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη γενικά αλλά ταραγμένη στις νότιες περιοχές.

    Και απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, σε μερικές όμως περιοχές αναμένεται να εμφανισθούν χαμηλές νεφώσεις ή ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα είναι ευμετάβλητοι ασθενείς, τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα παράλια και στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 25 July 2001 - 7:46:37 UTC