Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-08-28

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Εκτός του Πολιτικού Γραφείου, έθεσε τον βουλευτή Πρόδρομο Προδρόμου, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ασκώντας το δικαίωμα που του παρέχει το καταστατικό του κόμματος, και (υλοποιώντας τα όσα αναφέρει στην επιστολή του προς τον συναγερμικό βουλευτή για τερματισμό της ανοχής, σε ζημιογόνες για το κόμμα ενέργειες στελεχών), ανακοίνωσε την επιβολή πειθαρχικής ποινής στον Πρόδρομο Προδρόμου.

Παράλληλα, ο κύριος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αποβολής τόσο του κυρίου Προδρόμου, όσο και του Δημήτρη Συλλούρη, κατά την επικείμενη συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου.

Αλλά, ζήτησε από όσα στελέχη θεωρούν ότι η πολιτική και οι θέσεις του κόμματος και της κυβέρνησης, δεν τους εκφράζουν, να αποχωρήσουν μόνα τους.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χρίστος Πουργουρίδης με γραπτή δήλωσή του απευθύνει έκκληση προς όλους στο κόμμα να τερματίσουν τη δημόσια αντιπαράθεση.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανεξάρτητα από τα όποια σφάλματα και παραλείψεις του, σημειώνει ο κύριος Πουργουρίδης, επεδίωξε με ειλικρίνεια την επίτευξη πραγματικής και όχι επίπλαστης, ενότητας.

Τέλος, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς Προδρόμου και Συλλούρη, ο κύριος Πουργουρίδης χαρακτηρίζει ως εντελώς αστήρικες τις θέσεις των δύο, για αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής στο Κυπριακό και την άμυνα.


Η κυβέρνηση, αναμένει όπως εντός του Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας, στη Νέα Υόρκη, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών καταλήξει στο κατά πόσο, θα συγκαλέσει συνομιλίες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα έχουν σειρά συναντήσεων με διάφορους αξιωματούχους στην έδρα του ΟΗΕ, αλλά απέφυγε να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, αναμένεται να βρίσκεται και ο αντιπρόσωπος της Βρετανίας στο Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνει, ο οποίος επιθυμεί να έχει επαφές τόσο με τον Πρόεδρο Κληρίδη, όσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών.

Στη Νέα Υόρκη ενδέχεται να μεταβεί και ο Ραούφ Ντενκτάς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση στις 23 Σεπτεμβρίου.


Τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων ασφαλείας στους χώρους φύλαξης των πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς, ζήτησε ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος.

Ο κύριος Χάσικος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι οδηγίες δόθηκαν με αφορμή την πρόσφατη κλοπή χειροβομβίδων από φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς και ως εκ τούτου η καταμέτρηση των χειροβομβίδων ήταν επιτακτική ανάγκη.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει ως τώρα στο 80 % του στρατιωτικού εξοπλισμού, δεν προκύπτει ότι έχουν κλαπεί άλλα πυρομαχικά, (ενώ το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να είχε γίνει στον παρελθόν και να μήν είχε ανακαλυφθεί), θεωρείται μάλλον απίθανο από την ηγεσία του Υπουργείου Αμυνας.

Εν τω μεταξύ, προς συζήτηση του θέματος της κλοπής των χειροβομβίδων, αλλά και άλλων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, ο υπουργός Αμυνας θα συναντηθεί εντός των ημερών με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκο Κόση.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Για εγκατάλειψη προεκλογικών δεσμεύσεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος διερωτήθηκε κατά πόσο βρυκολακιάζουν οι αρχές των ιδεών Γκάλι.

Σε δηλώσεις του, μίλησε και για την διάβρωση του προεδρικού θεσμού και ζήτησε διευκρινίσεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης, όσον αφορά το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

Ο κύριος Λυσσαρίδης εξέφρασε φόβους ότι βρισκόμαστε μπροστά σε εγκατάλειψη προεκλογικών δεσμεύσεων και πρόσθεσε πως στο εθνικό θέμα δημιουργείται το ερώτημα κατά πόσο βρυκολακιάζουν οι αρχές στις οποίες στηρίζονται οι ιδέες Γκάλι.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης τόνισε κατηγορηματικά ότι η πολιτική της Κυβέρνησης Κληρίδη, τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο Δόγμα του ενιαίου Αμυντικού Χώρου, παραμένουν αναλλοίωτες.


Παρελθόν, θα αποτελει σύντομα ο διαστημικος σταθμος ΜΙΡ.

Το τελευταίο πλήρωμα του, επέστρεψε στην γη νωρίς το πρωί, αποχαιρετώνας το σκουριασμένο, ταρακουνημένο, δεκατριάχρονο διαστημικό σταθμό.

Το πλήρωμα προσγειώθηκε στο Καζακστάν, προετοιμάζοντας έτσι την πλήρη εγκατάλειψη του "Μιρ" τον επόμενο χρόνο.

Το ρεπορτάζ ετοίμασε ο Νίκος Νικολάου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Αποφασισμένες να μήν επιτρέψουν άλλο, την συνέχιση του ανδρικού μονοπωλίου στην διαμόρφωση της ειρήνης, εμφανίστηκαν οι γυναίκες που συμμετείχαν στο μονοήμερο, περιφερειακό συνέδριο της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Γυναικών που έγινε στην Λευκωσία.

Η Πρόεδρος της οργάνωσης Οντρι Μακλά-κλιν, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ότι οι γυναίκες δέν μπορούν πλέον να αφήσουν την επίλυση των διαφορών, στα χέρια αυτών, που τις έχουν δημιουργήσει.

Χαιρετίζοντας το συνέδριο, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, αναφέρθηκε στον βραδύ ρυθμό εμπλοκής του γυναικείου δυναμικού στα σημαντικά προβλήματα του κόσμου και στα κέντρα αποφάσεων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση, ότι πολύ σύντομα, θα μαρτυρήσουμε τον τερματισμό αυτού του φαινομένου.


Την αμέριστη συμπαράσταση τους, στον αγώνα που διεξάγει ο Κυπριακός Ελληνισμός εδώ και 25 χρόνια, εξέφρασαν για μίαν ακόμη φορά οργανωμένα σύνολα από τον Ελλαδικό χώρο, μέλη των οποίων ενίσχυσαν την εκστρατεία διαφώτισης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Δίπλα στις μανάδες των αγνοουμένων και τα μέλη του ΠΑΚ, βρέθηκαν το πρωί ο Πολιτιστικός Ομιλος Ομόνοια Αραδίππου, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χάντ-μπολ, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων Προ-ταργιάς Βόλου και Ζευγο-λατιού Κορινθίας, καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποδήμων Βατυλιωτών.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του τραγουδιστή Λεωνίδα Βελή ο οποίος και δήλωσε έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όποτε χρειασθεί.

Από πλευράς του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος ο πρόεδρος του, Αρης χατζηπαναγιώτου, αναφέρθηκε στο μεγαλείο των Ελλήνων, που μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, παραμερίζουν τις οποιεσδήποτε διαφορές.

Ο κύριος Χατζηπαναγιώτου επισήμανε, παράλληλα, ότι δεν πρέπει να μας ξεγελά η τωρινή συμπεριφορά των Τούρκων που σύν τω χρόνω θα ξαναγίνει προκλητική και απειλητική.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου απέρριψε αίτημα της Αστυνομίας για την έκδοση διατάγματος οκταήμερης κράτησης του Δημήτρη Σταύρου, από την Τεμπριά, κατοίκου Γεροσκήπου, 40 ετών, βαφέα, σχετικά με υπόθεση διατήρησης φυτείας κάνναβης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα τραπούν σε βορειοδυτικούς κυρίως ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη με φουσκοθαλασσιά όμως, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς (στα νότια και ανατολικά παράλια), στους 21 (στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια) και στους 15 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε τώρα, τη συνέχεια της ταινίας "Νεαροί πιλότοι" και την ελληνική κωμωδία, "Ο μπαμπάς μου ο τέντυ μπόϊς" με τους Βασίλη Αυλωνίτη και Διονύση Παπαγια-ννόπουλο.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 29 August 1999 - 15:27:10 UTC