Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-08-27

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Αντιδεοντολογική θεωρεί τη συμπεριφορά του βουλευτή Πρόδρομου Προδρόμου, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα.

Ο κύριος Αναστασιάδης, όπως αναφέρεται στην επιστολή, θεωρεί πολιτικά αστήρικτη και αυθαίρετη, την θέση του κυρίου Προδρόμου, πως το νέο πολιτικό σχήμα, στέλλει πολιτικά μηνύματα που υποδηλούν ασυνέπεια, στη πολιτική, για το εθνικό και την άμυνα.

Συναφώς, καθιστά σαφές, στην επιστολή του, ότι οι θέσεις της κυβέρνησης και του κόμματος, παραμένουν αναλλοίωτες, υπενθυμίζοντας, τη συμμετοχή των Ενωμένων Δημοκρατών, από την έναρξη της παρούσας θητείας της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, εκτιμά ότι οι θέσεις του κυρίου Προδρόμου, οφείλονται σε φιλοδοξίες και για τούτο ζητά από τον βουλευτή, να προβεί σε αυτοκριτική, αναλογιζόμενος ότι οι διαφοροποιήσεις του ζημιώνουν το κόμμα.

Ο βουλευτής Πρόδρομος Προδρόμου αναμένεται εντός της ημέρας να δημοσιοποιήσει την απάντηση του.


Μειωμένα νάυλα που θα είναι μόνο πενήντα λίρες, για τους συνταξιούχους, στο δρομολόγιο Λάρνακα Αθήνα εξαγγέλουν οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Τάκης Κυριακίδης, σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ανακοίνωσε, τις αποφάσεις της εταιρείας οι οποίες, όπως είπε, σκοπό έχουν την προσαρμογή της εταιρείας, εν όψη της πλήρης ελευθεροποίησης, το τέλος του 2000.

Συγκεκριμένα, από την πρώτη Σεπτεμβρίου, το πιο ακριβό ναύλο για Αθήνα, θα είναι 129 λίρες, ενώ για τις νυκτερικές πτήσεις, το ναύλο, μειώνεται στις 99 λίρες.

Εάν δε, προκρατήσετε τουλάχιστον 10 ημέρες προηγουμένος, το ναύλο θα είναι 89 λίρες για την ημέρα και 79 για τη νύκτα.

Σε περίπτωση οικογενειακού ταξιδιού, ο ένας σύζυγος, πληρώνει 129 λίρες και ο άλλος, μαζί με τα παιδιά μόνο 65.

Αν το ταξίδι, είναι νυκτερικό το ναύλο είναι 99 λίρες και για τους υπόλοιπους 50.

Οι επιβάτες, άνω των 63 ετών, θα πληρώνουν 65 λίρες για ημερήσιο ταξίδια και 50 για νυκτερινό.

Ανάλογα ναύλα, θα προσφέρονται και στο δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης.


Ενα γατάκι στάθηκε η αιτία να πέσει σε πηγάδι χθες το βράδυ στο Παραλίμνι ο επτάχρονος Γιάννης Ανδρέα Κωνσταντίνου, για να ανασυρθεί σώος από άνδρες της Πυροσβεστικής ύστερα από τετράωρη αναζήτηση.
Η κλοπή στρατιωτικού υλικού από τα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, γινόταν ανέκαθεν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Κόσιης.

Πρόσθεσε ακόμη, πως υπάρχουν στοιχεία για το ποιοί κρύβονται πίσω από τις πρόσφατες κλοπές χειροβομβίδων.

Πρόκειται, είπε, για κατάλοιπα των εγκληματικών φατριών της Λεμεσού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή, θα δώσουν την ευκαιρία στην αστυνομία να τους συλλάβει.

Σημείωσε ότι, οι ύποπτοι, είναι δύο ή τρία άτομα, που ανήκουν στον κόσμο των καμπαρέ.

Ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας, δήλωσε ότι βρέθηκαν δέκα χειροβομβίδες, αλλά υπολείπονται και άλλες.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, έγιναν ύστερα από συνάντηση που είχε, με τον Πρόεδρο της βουλής Σπύρο Κυπριανού, την οποία χαρακτήρισε συνάντηση ρουτίνας και φιλική.


Η Νορβηγία, θα επανεξετάσει το θέμα της πώλησης ή μή συστήματος ραντάρ στην Κύπρο.

Τη διαβεβαίωση αυτή, έλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, κατά τις επαφές που πραγματοποιεί στο Οσλο της Νορβηγίας.

Επιπλέον ο κύριος Κασουλίδης συζήτησε με τον Νορβηγό ομόλογό του, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αφού το Οσλο προεδρεύει αυτή την περίοδο του ΟΑΣΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νορβηγία, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται σήμερα, να έχει συνάντηση με τον επικρατέστερο υποψήφιο για αντικατάσταση της Αν Χέρκους.

Στη Λευκωσία, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, πως η κυβέρνηση έχει βολιδοσκοπηθεί για τρία ονόματα υποψηφίων στη θέση του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στη Κύπρο.

Ωστόσο δεν προτίθεται επί του παρόντος να τα δώσει στη δημοσιότητα ενώ όπως είπε, εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε απόψεις θα διαβιβασθούν απευθείας στον Γενικό Γραμματέα.

Εξάλλου, ο Μιχάλης Παπαπέτρου, δήλωσε πως το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου σαν έκφραση του συντονισμού και των κοινών ενεργειών της Ελλάδος και της Κύπρου, για αντιμετώπιση ενδεχόμενης στρατιωτικής επιβουλής ισχύει.


Οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού, είναι τόσο καλές όσο εμείς μπορούμε να τις κάνουμε και η Βρετανία, είναι αποφασισμένη να τις κάνει ακόμη καλύτερες, δήλωσε ο Βρετανός ύπατος αρμοστής ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Εντουαρτ Κλέϊ, δήλωσε πως ο Σερ Ντεϊβιντ Χανεϊ δεν θα έρθει αυτή τη περίοδο στη Κύπρο, όπως είχε λεχθεί, αλλά θα πραγματοποιήσει συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, των Ηνωμένων Εθνών.

Μάλιστα, ο Σερ Ντέίβιντ έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βρετανός ύπατος αρμοστής δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ρίτσιαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος επέρριψε στην Τουρκική πλευρά την ευθύνη, για πολλά προβλήματα, στις προσπάθειες όσον αφορά το Κυπριακό.


Την απαίτηση τους από την Διεθνή Κοινότητα και ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ενωση, να ασκήσουν ουσιαστικές πιέσεις πρός την Τουρκία, για συμμόρφωση με τους κανόνες διεθνούς δικαίου, εξέφρασαν οι απόδημοι της Κύπρου.

Σε ψήφισμα, που εκδόθηκε κατά τη λήξη των εργασιών του 11ου συνεδρίου Αποδημών Κύπρου, θεωρούν συνυπεύθυνους για την Τουρκική στάση και όσους την υποθάλπτουν και την ανέχονται.

Η απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης να απελευθέρωση τους δύο Ισραηλινούς κατασκοπους επικροτήθηκε από της οργανώσεις των αποδήμων ως κίνηση σοφή που θα αναθερμάνη τις σχέσεις με το Εβραικό Λόμπυ στις ΗΠΑ.

Οι ομογενείς τέλος εξέφρασαν την επιθυμία να αυξηθούν τα κονδύλια που προορίζονται ετησίως για την διαφώτηση στο εξωτερικό.


Αίσιο τέλος, είχε η διαφορά που είχε προκύψει ανάμεσα στη κυβέρνηση και τις πολύτεκνες οικογένειες, από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, για οικονομική ενίσχυση και στήριξη των πολυτέκνων.

Οπως έγινε γνωστό, δεκτά έγιναν τα αιτήματα, για καταβολή επιδόματος μάνας, για χορήγηση αφορολόγητου αυτοκινήτου, αύξησης της χορηγίας στους εθνοφρουρούς πολύτεκνων οικογενειών, φορολογικές ελαφρύνσεις καθώς και αύξηση του φοιτητικού επιδόματος από 1000 σε 1500 λίρες.


Η απώλεια εργασίας, είναι το σοβαρότερο πρόβλημα με το οποίο θα έρθουν αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι τα αμέσως επόμενα χρόνια, εκτιμά ο Μιχαλάκης Ιωάννου.

Ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, ο οποίος μιλούσε σε διάσκεψη τύπου, με αφορμή την αποχώρησή του από τα συνδικαλιστικά δρώμενα, χαρακτήρισε επίσης κρίσιμη, την περίοδο αυτή, για τα εργατικά πράγματα.

Ο Μιχαλάκης Ιωάννου, υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα, για 44 χρόνια, ενώ τα τελευταία 26 χρόνια, υπηρέτησε τη ΣΕΚ από τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Τον Μιχαλάκη Ιωάννου, διαδέχεται ο μέχρι τώρα αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Δημήτρης Κιττένης.


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών είχε σήμερα, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Χρηματιστών.

Η αντιπροσωπεία, υπέβαλε στον Πρόεδρο, εισηγήσεις για επίλυση των προβλημάτων που επηρεάζουν το τελευταίο διάστημα την εύρυθμη λειτουργία της Κυπριακής χρηματαγοράς.

Στο μεταξύ, με κέρδη της τάξεως του 3,61% έκλεισε την εβδομάδα το χρηματιστήριο, με τον όγκο των συναλλαγών να ανέρχεται στα 42,6 εκατομμύρια λίρες.


Μεγαλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου καλούνται να αντιμετωπίσουν Ομόνοια και Ανόρθωση, στον πρωτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η Ομόνοια κληρώθηκε με την Ιταλική Γιουβέντους, ενω η Ανόρθωση θα αντιμετωπίσει την Λέγκια Βαρσοβίας.

Οι δυο πρώτοι αγώνες των Κυπριακών ομάδων, θα γίνουν στην Κύπρο.

Πιο εύκολα θα είναι σαφώς τα πράγματα για τις Ελληνικές ομάδες.

Απο Ελληνικής πλευράς, ο Παναθηναικός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Γκόριτσα Σλοβενίας, η ΑΕΚ την Τορπέντο Γεωργίας, ο ΠΑΟΚ την Λοκομοτίβ Τυφλίδας, ο Αρης την Ελβετική Σερβέτ και ο Ιωνικός την Γαλλική Ναντ.


Νύκτα με την πιο όμορφη Πανσέληνο του χρόνου, η αποψινή.

Η τελευταία πανσέληνος του χρόνου, του αιώνα και της χιλιετίας θα γιορταστεί δεόντος και στην Κύπρο, με ποιήματα και μουσική στο Πάρκο, παρά την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία.

Στην Ελλάδα, οι γιορτές άρχισαν από χθες το βράδυ.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με βορειοδυτικούς ως βόρειους ασθενείς ανέμους, 2 ως 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά στα δυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και νότια παράλια, στους 22 στα δυτικά παράλια και στους 16 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, το τηλεμαγκαζίνο Ε ΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ με τη Ρούλα Κορομηλά και στην συνέχεια μια περιπέτεια της αστυνομικής σειράς ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθεί το τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, η κυπριακή παραγωγή του Λόγου, Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΙΑΣ και η ελληνική κωμική σειρά ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 27 August 1999 - 15:27:11 UTC