Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-30

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Ξεκαθάρισμα όσον αφορά το περίγραμμα λύσης του Κυπριακού, εκτιμά η κυβέρνηση ότι είναι η παράγραφος 11 του ψηφίσματος 1251 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, το ψήφισμα θεωρείται σημαντικό, καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας έκρινε αναγκαίο, να επαναλάβει την παράγραφο στην οποία, αναφέρεται ότι η διευθέτηση του Κυπριακού, πρέπει να βασίζεται σε ένα κράτος στην Κύπρο, με μία κυριαρχία και μία διεθνή προσωπικότητα, και όπου θα περιλαμβάνονται δύο πολιτικά ίσες κοινότητες στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Επιπλέον, ο κύριος Κασουλίδης ανέφερε πως η κυβέρνηση, είναι έτοιμη να υιοθετήσει το πακέτο μέτρων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, όπως καλείται από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η παρέμβαση της Αν Χέρκους, ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν έγινε αναφορά στα ψηφίσματα, για το θέμα των αγνοουμένων.

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, είχε διαμυνήσει ότι η ίδια έχει αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το θέμα των αγνοουμένων, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο επικεφαλής της Κυπριακής διπλωματίας, επεσήμανε καταλήγοντας ότι αυτό που απομένει, είναι η πρόσκληση του Κόφι Ανάν για απευθείας συνομιλίες, μία ενέργεια, για την οποία τον καλεί να προχωρήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας, με το ψήφισμα 1250.


Η Φιλλανδία χαιρετίζει τα δύο τελευταία ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και την εμπλοκή των Οκτώ, στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού.

Στη δήλωση, προέβη ο Υπουργός Εξωτερικού και Εμπορίου της χώρας, Κίμο Σάσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, εκφράζοντας την ελπίδα, να αποτελέσουν τη βάση της διαδικασίας των νέων συνομιλιών για το Κυπριακό.

Εξάλλου, ο κύριος Σάσι, ο οποίος είναι αρμόδιος και για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της χώρας του, μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε, με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου, Γιώργο Βασιλείου, τόνισε ότι η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποτελεί προτεραιότητα της Φιλλανδικής προεδρίας της Ευρωπαικής Ενωσης, η οποία αρχίζει αύριο.

Στο μεταξύ, στην Κύπρο, βρίσκεται και ο εκπρόσωπος της Γερμανίας, για το Κυπριακό Ντέντλεφ Ράντσαου, ο οποίος το μεσημέρι μετέβη στα κατεχόμενα, για να συναντηθεί με τον Ραούφ Ντενκτάς, ενώ αύριο, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.


Σε πλήρη συναγερμό, τέθηκαν από χθες το βράδυ, οι άνδρες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, μετά την σύλληψη κοντά σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς δύο εθνοφρουρών και ενός πολίτη από τη Λεμεσό, που διακινούσαν ναρκωτικά.

Και οι τρείς, προσπάθησαν να πωλήσουν ναρκωτικά σε αστυνομικό, που υποδυόταν το ναρκομανή.

Οι τρείς ύποπτοι, τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση, ενώ η Αστυνομία πιστεύει πως ανήκουν σε σπείρα, που έχει έδρα τη Λεμεσό.


Διεθνής σπείρα, με έδρα τον Λίβανο και με Κύπριους συνεργάτες, προσπαθεί αυτό τον καιρό, να εισάξει στην Κύπρο, όχι μόνο ναρκωτικά, αλλά και όπλα.

Αυτό αποκαλύφθηκε στο Δικαστήριο των Βάσεων, κατά την διαδικασία έκδοσης διατάγματος οκταήμερης κράτησης, εναντίον του Στέλιου Γεωργίου Καττή από την Ορμήδεια στα υποστατικά του οποίου είχαν βρεθεί, τριάντα-τρία κιλά χασισελαίου.

Η αξία των ναρκωτικών όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ανέρχεται στις διακόσιες-πενήντα χιλιάδες λίρες.


Μόνο το πενήντα τρία τοις εκατόν του πληθυσμού μπορεί να καλυφθεί, αυτή την στιγμή, από τα καταφύγια, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου.

Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου, ο κύριος Χριστοδούλου, δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβριο, θα αρχίσει η διαδικασία ανακατασκευής και άλλων καταφυγίων προκειμένου να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός.

Μέχρι στιγμής, σημείωσε ο κύριος Χριστοδούλου, αξιολογήθηκαν έξι χιλιάδες χώροι καταφυγίων, ενώ από το ερχόμενο Σάββατο, αρχίζει και η διαδικασία πληροφόρησης του κοινού, για το καταφύγιο, που θα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση ανάγκης.

Ανέφερε ακόμη ότι, μέχρι τον Οκτώβριο, θα κληθούν για να στελεχώσουν τις τάξεις της Πολιτικής Αμυνας, δύο ηλικίες εθνοφυλάκων προκειμένου να αρχίσει και η ουσιαστική οργάνωση της δύναμης.


Επίσπευση των χρονοδιαγραμμάτων

για ελελευθεροποίηση των αερομεταφορών, αποφάσισε η αρμόδια Υπουργική Επιτροπή.

Ως γνωστόν, οι αερομεταφορές θα ελευθερωθούν πλήρως μέχρι την πρώτη

Ιανουαρίου του 2003, βάσει των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ενταξιακή μας πορεία.

Οπως ανέφερε, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Λεόντιος Ιεροδιακόνου, ύστερα από σύσκεψη της αρμόδιας Επιτροπής, η κυβέρνηση, δεν πείθεται ότι τίθενται οι βάσεις για μακροπρόθεσμη επιβίωση της εταιρείας γι'αυτό και προοχωρεί με γρήγορους ρυθμούς στην ελεθεροποίηση της εταιρείας.

Ωστόσο, η διαδικασία αυτή, πρόσθεσε, δεν είναι θέμα που λύεται από την μια ημέρα στην άλλη.

Το θέμα, συζήτησε σήμερα και το Υπουργικό Συμβούλιο.


Να περάσουμε τώρα σε ένα θέμα από την διεθνή επικαιρότητα.

Τεταμένο κλίμα επικρατεί στην Τουρκία, όπου σύμφωνα με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα μεταφέρεται τώρα ο πόλεμος, μετά την χθεσινή καταδίκη εις θάνατον δι'απαγχονισμού του Κούρδου ηγέτη Αμπτουλλάχ Οτσιαλλάν.

Επί ποδός, βρίσκονται και τα Αμερικανικά συμφέροντα σε όλο τον κόσμο.


Υστερα από εικοσιπέντε χρόνια, τερματίζεται τα μεσάνυκτα, η λειτουργία του ξενοδοχείου Φιλοξενία, μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, να σταματήσει να το επιχορηγεί.

Το ξενοδοχείο, θα διακόψει προσωρινά την λειτουργία του, μέχρι να βρεθεί ενοικιαστής.

Η πισίνα καί η καφετέρια του Φιλοξενία, θα συνεχίσουν να λειτουργούν υπό την διεύθυνση του Συνεδριακού Κέντρου.


Στη Νότια Κορέα, εικοσιτρία παιδιά κάηκαν ζωντανά, όταν πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς τριώροφες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις, σε κέντρο εκπαίδευσης νέων, στην περιοχή Χουα-σούνγκ, είκοσι χιλιόμετρα, από την πρωτεύουσα Σεούλ.

Το διεθνές ειδησειογραφικό πρακτορείο APTN, μετέδωσε συγκλονιστικά νυκτερινά πλάνα του κτιρίου, όταν η φωτιά βρισκόταν εκτός ελέγχου, εικόνες, πού εξασφαλίστηκαν από ερασιτεχνικό βίντεο.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν εξάχρονα παιδιά, νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, που έπαθαν ασφυξία από τα τοξικά αέρια.

Πενήντα πυροσβεστικά οχήματα χρειάστηκαν τρείς ώρες γιά να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία φαίνεται να προκλήθηκε από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα και έχει προκαλέσει συγκλονισμό στη χώρα.

Την ώρα της πυρκαγιάς, κοιμόντουσαν στο κτίριο 450 παιδιά και δάσκαλοι, από 8 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας.


Εγινε σήμερα στη Γενεύη, η κλήρωση των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων στο ποδόσφαιρο.

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λήγκ, η Ανόρθωση, θα αντιμετωπίσει την Σλόβα Μπρατισλάβας.

Ο πρώτος αγώνας, θα γίνει στην Κύπρο στις 28 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στην Σλοβακία, στις τέσσερεις Αυγούστου.

Στην προκριματική φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, το ΑΠΟΕΛ, κληρώθηκε με τη Λέφσκι Σόφιας, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στη Λευκωσία, ενώ η Ομόνοια, με την Μπελσίνα Λευκορωσίας με το πρώτο παιχνίδι εκτός εδρας.

Οι πρώτοι αγώνες, θα γίνουν στις 12 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί, στις 26 του ιδίου μήνα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Σε μερικές όμως νότιες και ανατολικές, παράλιες περιοχές θα εμφανισθεί ομίχλη και χαμηλή συννεφιά.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί ασθενείς ως μέτριοι, 3 ως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη γενικά αλλά ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 17 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς, Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΙΑΣ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στην συνέχεια, μην χάσετε την ελληνική κωμική σειρά, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 30 June 1999 - 15:27:11 UTC