Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-05-31

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 31/05/2006

Η ένταση στο Αιγαίο από μέρους της Τουρκίας, η επιστολή του ΓΓ του ΟΗΕ προς τον Τ/Κ ηγέτη, ο τομέας της υγείας καθώς και η ποινική δίωξη οκτώ αστυνομικών στην υπόθεση κακοποίησης δύο φοιτητών προβάλλονται στα κύρια θέματα του σημερινού Κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες ασχολούνται ακόμη πρωτοσέλιδα με τις διεργασίες των κομμάτων για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής, τη σημερινή έναρξη της επίσημης ενημερωτικής εκστρατείας για την εισαγωγή του ευρώ στην Κύπρο και τις δύο συλλήψεις για υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον κύριο τίτλο «Τρίζει ο τομέας της υγείας» γράφει ότι τροποποιήσεις που προωθεί το Υπουργείο Υγείας για το ΓεΣΥ έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, τόσο των κυβερνητικών ιατρών, όσο και του ΠΙΣ, ενώ αναβρασμός παρατηρείται και στον τομέα των φαρμάκων. Αλλού αναφέρει ότι αιχμές κατά του Υπουργού Συγκοινωνιών, Χάρη Θράσου, άφησε η Επ. Συγγενών των Θυμάτων της Αεροπορικής Τραγωδίας στο Γραμματικό, ότι ''κάνει πλάτες στην εταιρεία Helios Airways'', σημερινή Ajet, για τις διαδικασίας που ακολουθήθηκαν για την αλλαγή του ονόματος.

«Η Μάχη» υπό τον κύριο τίτλο «Πρόταση ενότητας από τον ΔΗΣΥ» προβάλλει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης προτίθεται για χάριν της ενότητας μαζί με την κοινοβουλευτική του ομάδα να ψηφίσει τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια για την Προεδρία της Βουλής και κάλεσε το ΑΚΕΛ να κάνει τη δική του υπέρβαση ψηφίζοντας τον εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του σώματος. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα κηρύξει σήμερα την έναρξη της επίσημης ενημερωτικής εκστρατείας για την εισαγωγή του ευρώ στην Κύπρο.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Στο Κακουργιοδικείο 6 εκ των αστυνομικών» γράφει ότι στο κατώφλι του Κακουργιοδικείου με βαρύτατες κατηγορίες θα βρεθούν σήμερα οι 6 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, για τον άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό του Μ. Παπαγεωργίου και του Γ. Νικολάου πέρυσι στις 20/12. Αλλού προβάλλει πληροφορίες από τ/κ πηγές σύμφωνα με τις οποίες, στην επιστολή του προς τον Τ/Κ ηγέτη, ο ΓΓ του ΟΗΕ εκφράζει την άποψη ότι το σχέδιό του αποτελεί τη μόνη βάση για επίτευξη λύσης του Κυπριακού.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Τεντώνουν το σχοινί» αναφέρεται στο κύριο θέμα της στο περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό στα Ιμια και γράφει ότι οι Τούρκοι κλιμακώνουν μέρα με τη μέρα την προκλητικότητά τους στο Αιγαίο, κινητοποιώντας την ελληνική διπλωματία. Επίσης πρωτοσέλιδα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ''φαίνεται να έχει αποφασίσει οριστικά να προβεί σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης του'', ενώ προχθές είχε συνάντηση με τον ΓΓ το ΑΚΕΛ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για το θέμα.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Θέατρο έντασης το Αιγαίο» επικαλείται πληροφορίες του ελληνικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η ένταση στο Αιγαίο από την Αγκυρα με μικρά και ελεγχόμενα επεισόδια θα συντηρηθεί μέχρι τον Οκτώβριο, όταν θα κριθεί η υποψηφιότητα της Τουρκίας από την ΕΕ. Αλλού γράφει ότι σε πολυεθνικά εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια τα ιδρύματα παιδικής προστασίας και οι ξενώνες εφήβων που εποπτεύονται από το Τμήμα Κοινωνικής Ευημερίας. Παιδιά από το Ιράκ, τη Συρία, την Αίγυπτο, συνφιλοξενούνται προσωρινά με παιδιά ε/κ και τ/κ οικογενειών.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Παράνομη συμφωνία ΗΠΑ ΕΕ για το φακέλωμα» αναφέρεται σε «απόφαση κόλαφο εναντίον της Κομισιόν και του Συμβουλίου της ΕΕ που εξέδωσε χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υποδεικνύοντας ότι παράνομα προχώρησαν σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων των επιβατών των πτήσεων προς τις ΗΠΑ. Πρωτοσέλιδα γράφει ακόμη ότι οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές παρουσιάζουν σήμερα ενώπιον της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος ομόφωνη πρόταση υποστήριξης στον Δημήτρη Χριστόφια για την Προεδρία της Βουλής.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Δύο συλλήψεις σε επιδρομές για παιδική πορνογραφία» αναφέρεται στις συλλήψεις και τα διατάγματα κράτησης ενός 29χρόνου από την Επαρχία Λευκωσίας και ενός 25χρόνου από την Επαρχία Λεμεσού για εμπλοκή σε υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων και κατοχής/διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού. Αλλού αναφέρει πως σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκονται οι συντεχνίες με την κυβέρνηση μετά την οδηγία για επέκταση του μορατόριουμ προσλήψεων και προαγωγών.

Η εβδομαδιαία «Financial Mirror» με κύριο τίτλο «Πλώρη για Μόσχα βάζει η Τρ. Κύπρου» γράφει ότι «βάσει του διεθνούς τραπεζικού τομέα, ο οποίος έχει τεράστια δυναμική για ανάπτυξη και κερδοφορία με αποδεκτούς κινδύνους, το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου βάζει πλώρη για τη Μόσχα, αμυντική κίνηση που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τομέα σε core business». Προβάλλει δήλωση του Υπουργού Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο έχει ήδη σταλεί ο νέος τιμοκατάλογος για το φάρμακα, ο οποίος θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 31 May 2006 - 14:19:07 UTC