Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-05-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 30/05/2006

Οι πληροφορίες γύρω από ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η απόφαση της ΑΗΚ να προχωρήσει στην οικονομική αξιολόγηση της προσφοράς για την τέταρτη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Βασιλικό, τα νέα περιστατικά κακομεταχείρισης στην Εθνική Φρουρά, το μορατόριουμ στις προσλήψεις μόνιμων και έκτακτων υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η ποινή φυλάκισης σε χούλιγκαν για τον ξυλοδαρμό φιλάθλου, και η έκκληση βοήθειας για 18χρονη που κυοφορεί το πρώτο της παιδί, είναι τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Αρχισε από ΕΔΕΚ ο ευρύς ανασχηματισμός'', γράφει ότι μπορεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Λιλλήκας να ισχυρίζεται δημοσίως ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εάν και πότε θα προβεί σε ανασχηματισμό, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Προεδρικό όχι μόνο δουλεύει πάνω στον ανασχηματισμό, αλλά συζητά επί συγκεκριμένων ονομάτων. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε απάντηση της συνάντησης του με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Το δράμα μιας 18χρονης'', κάνει έκκληση προς του αναγνώστες να βοηθήσουν 18χρονη, η οποία έχασε τον πατέρα της στα 13 της χρόνια, διαμένει με την αλκοολική μητέρα της και κυοφορεί το πρώτο της παιδί, το οποίο θα έρθει στον κόσμο από στιγμή σε στιγμή, και δεν θέλει να γεννήσει χωρίς τον πατέρα του παιδιού της, εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης. Γράφει, επίσης, ότι ενισχύονται ακόμη περισσότερο οι φημολογίες για επικείμενο ανασχηματισμό μετά την ψεσινή δήλωση του Προέδρου Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Βάζει μπρος για αεριοστρόβιλους'', γράφει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ αποφάσισε χθες ομόφωνα να παρακάμψει την περί του αντιθέτου σύσταση της ΕΕ και να προχωρήσει στην οικονομική αξιολόγηση της προσφοράς για την τέταρτη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Βασιλικό. Γράφει, επίσης, ότι η Αθήνα αρνείται κατηγορηματικά την ύπαρξη επίσημου εγγράφου για φόρμουλα στο θέμα της Αμμοχώστου, όμως κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις ζυμώνονται αυτή την περίοδο σε κύκλους της ΕΕ και όχι μόνο.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Στο σκαμνί Υπαρχηγός και στρατιώτες'', γράφει ότι δύο νέα περιστατικά ρίχνουν τη σκιά τους στην Εθνική Φρουρά. Το πρώτο αφορά καταγγελία σε βάρους του Υπαρχηγού Σάββα Αργυρού για κακομεταχείριση εθνοφρουρού που συνελήφθη κοιμώμενος εν ώρα υπηρεσίας, και το δεύτερο στρατιώτες που χλεύαζαν ηλικιωμένη γυναίκα και έπαιζαν με τον θυμό της. Γράφει, επίσης, ότι συνεδριάζει την Τετάρτη η Ιερά Σύνοδος και οι ιεράρχες αναζητούν λύσεις στα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην πορεία προς τις αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Επιχείρηση απεγκλωβισμού'', γράφει ότι η διελκυστίνδα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων δεν επέτρεψε την ομαλή ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με το επιδιωκόμενο φρεσκάρισμα του κυβερνητικού σχήματος, και ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επιθυμεί να απεγκλωβιστεί από τον στενό κομματικό εναγκαλισμό που τον υποχρεώνει να τηρεί ισορροπίες και να καθορίζει τις κινήσεις του στη βάση των προτάσεων των κομματικών δυνάμεων που τον στηρίζουν. Γράφει, επίσης, ότι ο ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης παραπέμπεται στο δικαστήριο και για την υπόθεση των μπαούλων, ύστερα από απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Σαφής προειδοποίηση'', γράφει ότι αναβρασμός επικρατεί στις συντεχνίες, με αφορμή την εγκύκλιο που εστάλη στον ευρύ δημόσιο τομέα για μορατόριουμ στις προσλήψεις μόνιμων και έκτακτων υπαλλήλων, και ότι το σημείο που ανησύχησε περισσότερο τις συντεχνίες είναι η παγοποίηση και των έκτακτων θέσεων, γεγονός που φωτογραφίζει ''καταιγίδα ιδιωτικοποιήσεων''. Γράφει, επίσης, ότι ''πυροσβεστικά'' παρενέβη χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και απολογήθηκε εκ μέρους της βουλευτή του κόμματος Ελένης Θεοχάρους για τις αναφορές της εναντίον πανεπιστημίων της Βουλγαρίας.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Τέσσερεις μήνες για χούλιγκαν του ποδοσφαίρου'', γράφει ότι ένας χούλιγκαν έχει καταδικαστεί σε τέσσερεις μήνες φυλάκιση διότι έλαβε μέρος στον ξυλοδαρμό φιλάθλου. Γράφει, επίσης, ότι ο Αμερικανός Τράβις Ορτμεγιερ ήταν ο νικητής του δεύτερου γύρου του διεθνούς αγώνα δύναμης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο πάρκο κοντά στο παλιό λιμάνι Λεμεσού. Ο μοναδικός αθλητής που αντιπροσώπευσε την Κύπρο, ο Κλιντ Ντάρντεν, πήρε την ένατη θέση από τους δέκα διαγωνιζόμενους.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 30 May 2006 - 14:19:06 UTC