Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-07-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΠΕ - 24/7/2001 Η νέα χθεσινή βουτιά του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου η δήλωση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με το ΓΓ του ΟΗΕ και η μετάβασή του στη Μαλαισία και η χθεσινή κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος είναι τα θέματα που απασχολούν κατά κύριο λόγο το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Εκτακτη σύσκεψη για το ΧΑΚ" γράφει στο κύριο θέμα ότι μετά τη νέα χθεσινή κατρακύλα του γενικού δείκτη του Χρηματιστηρίου οι αρχές του ΧΑΚ έχουν τεθεί επί ποδός και επικαλούμενη πληροφορίες της, η εφημερίδα γράφει ότι το ΧΑΚ έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψή για το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι την προσεχή Παρασκευή τέσσερις χιλιάδες νεοσύλλεκτοι θα παρακαθίσουν σε γραπτές εξετάσεις διεκδικώντας μία θέση έφεδρου αξιωματικού.

"Η Μάχη" υπό τον τίτλο "Νέα βουτιά του ΧΑΚ χθες στο κενό" γράφει ότι η χθεσινή νέα βουτιά που έκανε το ΧΑΚ με το δείκτη να έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο χρόνων (162,32 μονάδες), έχει προκαλέσει απόγνωση στους επενδυτές οι οποίοι δεν γνωρίζουν πώς θα βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τις μικρές πτώσεις στις θερμοκρασίες που είχαμε τις τελευταίες ημέρες ακολουθεί νέα άνοδος από την Πέμπτη, ενώ οι Ιατρικές Υπηρεσίες συνεχίζουν να στέλνουν μηνύματα προφύλαξης.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Μας αγγίζει η G8" γράφει στο κύριο θέμα ότι λίγες ημέρες μετά που οι ηγέτες της ομάδας των Οκτώ κατέγραφαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ προς εξεύρεση μιας δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης του Κυπριακού ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι θα συναντηθεί με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για μια συζήτηση που θα κρίνει το μέλλον των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Αρχή Αδειών κάνοντας χρήση της πρόνοιας του νόμου που αναφέρεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις έθεσε σε άμεση ισχύ τις 3000 άδειες ενοικιάσεως αυτοκινήτων που παραχώρησε.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Πάτωσε το ΧΑΚ" γράφει ότι το κυπριακό Χρηματιστήριο ζει νέα τραγωδία και προσθέτει ότι οι χρηματιστές σιωπούν και αρνούνται να προβούν σε δηλώσεις και εκτιμήσεις, ενώ οι χρηματιστηριακοί αναλυτές παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις τεχνικές αναλύσεις που τους παρουσιάζουν μια νέα απογοητευτική εικόνα για το ΧΑΚ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η αγωνία στις τάξεις των αξιωματικών και ανδρών της Αστυνομίας κορυφώνεται ενόψει της πλήρωσης της θέσης του βοηθού αρχηγού η οποία θα ανάψει το πράσινο φως για τις προαγωγές ανώτερων και κατώτερων αξιωματικών.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Προοίμιο αναγνωρίσεων" γράφει ότι η επίσκεψη του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στη Μαλαισία, η οποία δεν ανακοινώθηκε παρά μόνο την ημέρα αναχωρήσεώς του, αυξάνει τους φόβους της ελληνικής πλευράς για ενδεχόμενο αιφνιδιασμού από ισλαμικές χώρες στο ζήτημα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους. Αλλού γράφει ότι με εντολές της Αγκυρας ο κατοχικός ηγέτης εξήγγειλε τη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν προαγγέλλοντας την επανάληψη της διαδικασίας.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ελπιδοφόρο μήνυμα" προβάλει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια σε εκδήλωση κατά της παγκοσμιοποίησης. Ο κ. Χριστόφιας χαρακτήρισε "συκοφαντικούς" τους ισχυρισμούς ότι "είμαστε τάχατες εχθροί της παγκοσμιοποίησης", εξηγώντας ότι αυτή είναι μια διαδικασία "αντικειμενική και αναπόφευκτη" λόγω της ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων. Το θέμα είναι μέσα από ποιες διαδικασίες αυτή πραγματοποιείται, πρόσθεσε. Αλλού γράφει ότι συμπληρώνονται σήμερα 27 χρόνια από τότε που αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα με την κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα γράφει ότι η κυβέρνηση επικρίθηκε χθες για ανεπαρκή συντονισμό στην κατάσβεση των πυρκαγιών στα δάση, από βουλευτές, κατοίκους της περιοχής και είκοσι μαθητές που συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την κατασκευή νέων δρόμων που θα ενώνουν τη Λεμεσό και την Πάφο με τα ορεινά θέρετρα σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης του μειωμένου πληθυσμού των χωριών της περιοχής.

(ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΑΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 24 July 2001 - 6:24:03 UTC