Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-12-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,30/12/1999 (ΚΥΠΕ) Η αντιπαράθεση μεταξύ του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, η υιοθέτηση από το ολλανδικό κοινοβούλιο ψηφίσματος που ζητά λύση στο Κυπριακό πριν από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) η διάσκεψη Τύπου του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, η χθεσινή απαγωγή Ε/Κ από τα κατοχικά στρατεύματα και η άνοδος χθες στο Χρηματιστήριο ύστερα από διαδοχικές πτώσεις είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Το ΑΚΕΛ αποπροσανατολίζει" γράφει πως "ως εμφανή προσπάθεια της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να αποπροσανατολίσει τον κυπριακό λαό και να δημιουργήσει τεχνητούς τόνους με μια ισοπεδωτική, στείρα και αρνητική προσέγγιση για οτιδήποτε εκπορεύεται από την κυβέρνηση" χαρακτήρισε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια για εκλογικές εξαγγελίες τρία χρόνια πριν από τις Προεδρικές. Αλλού αναφέρει πως θετικά αντέδρασαν οι επενδυτές στη ρύθμιση της φορολογίας των κερδών από τις χρηματιστηριακές πράξεις.

"Η Μάχη" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ισλαμικός ιός απειλεί την Ευρώπη" πως τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ξένες μυστικές υπηρεσίες και προειδοποιούν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ αυτών και την Κύπρο, να βρίσκονται σε επιφυλακή, κυρίως τα τελευταία 24ωρα που μας χωρίζουν από τη νέα χιλιετία, όσο και μετά, για τυχόν αντιτρομοκρατικές επιθέσεις από φανατικούς ισλαμιστές που σκοπό έχουν να πλήξουν δυτικά συμφέροντα. Αλλού γράφει πως ο τουρκικός κατοχικός στρατός απήγαγε χθες τον Πέτρο Βασίλη, 31 ετών από το Λιοπέτρι οδηγό μικρού λεωφορείου, ο οποίος είχε πάει στην περιοχή Πύλας - Περγάμου για να παραλάβει Τ/Κ εργάτες.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Σφαγή 'μικρών' στο Χρηματιστήριο" γράφει πως "οι φήμες των τελευταίων ημερών για χρηματιστηριακά γραφεία τα οποία ελέγχουν μεγάλο πσοστό της αγοράς και οδήγησαν εντέχνως τις τιμές προς τα κάτω, με στόχο να επωφεληθούν μεγαλοεπενδυτές αγοράζοντας μετοχές σε χαμηλές τιμές, φαίνεται να έχουν βάση". Αλλού αναφέρεται πως για την πιθανότητα αναβολής των παράνομων προεδρικών εκλογών στα κατεχόμενα πληροφόρησαν διπλωματικές πηγές, την κυπριακή κυβέρνηση.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Μετωπική σύγκρουση" γράφει ότι ΑΚΕΛ και κυβέρνηση "σταυρώνουν τα ξίφη τους" πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου με ανταλλαγή βαριών κατηγοριών τις τελευταίες 48 ώρες. Αλλού γράφει ότι ο τομέας της υγείας μοιάζει με καζάνι που βράζει και δεν αποκλείεται σύντομα να ξεσπάσει νέα αναταραχή, αφοί οι κυβερνητικοί γιατροί δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων αν η κυβέρνηση δεν επιλύσει τα προβλήματα με το Ογκολογικό Κέντρο.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Μας καίει ολλανδικό ψήφισμα" γράφει ότι τρία χρόνια πριν τεθεί προς έγκριση ενώπιον των κοινοβουλίων των "15" η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η Βουλή της Ολλανδίας σπεύδει με ψήφισμά της να τοποθετηθεί κατά της εισδοχής μας, αν πρώτα δεν επιλυθεί το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι η Louis Cruise Lines και η ελλαδική εταιρεία Royal Olympic Cruises Holdings ολοκλήρωσαν την πώληση του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της δεύτερης στην πρώτη.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Διακυβέρνηση αποπροσανατολισμού" παραθέτει τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ ο οποίος απαντούσε στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και σημειώνει ότι ο Νίκος Κατσουρίδης έδωσε "αποστομωτική απάντηση στους αστήρικτους ισχυρισμούς του Μιχάλη Παπαπέτρου για τις θέσεις και την πολιτική του ΑΚΕΛ". Αλλού παραθέτει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια κατά την επίσκεψή του σε φυλάκια της Λευκωσίας σύμφωνα με τις οποίες προτεραιότητα παραμένει ο αγώνας για απαλλαγή από την κατοχή.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει την είδηση ότι σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων επιβεβαιώθηκε ότι τα οστά μικρού παιδιού που βρέθηκαν σε πηγάδι στην Κισσόνεργα της Πάφου είναι ηλικίας 10.000 ετών και είναι τα παλαιότερα ίχνη ανθρώπινης ζωής στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς αντάλλαξαν τηλεφωνικώς ευχές για το νέο έτος ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου Κληρίδη.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΓ/ΓΠ)
(Γ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 30 December 1999 - 7:24:11 UTC