Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-07-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,20/07/1999 (ΚΥΠΕ) Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων και άλλων οργανώσεων με αφορμή την 25η επέτειο της τουρκικής εισβολής, το θέμα που προέκυψε με τον Υπουργό Αμυνας και οι δηλώσεις των προκατόχων του σε σχέση με αυτό, η έρευνα των Κυπριακών Αερογραμμών για το θέμα της ασθένειας μεγάλου αριθμού αεροσυνοδών που δήλωσαν αδυναμία να εργαστούν και η χθεσινή πρώτη μέρα των ξεπουλημάτων είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Δεν θα δεχθούμε απόκλιση από τις παραμέτρους των ψηφισμάτων" γράφει πως την πιο φιλόδοξη μέχρι σήμερα πρωτοβουλία για εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού, με την ενεργό υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας θα αναλάβει μέσα στους επόμενους μήνες ο ΓΓ του ΟΗΕ, εκτιμά ο Πρόεδρος Κληρίδης. Αλλού αναφέρει πως οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ διατηρώντας τις επιμέρους θέσεις τους για το θέμα της ΑΤΑ, αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον οποίο θα αξιώσουν επίσημα δέσμευση ότι τυχόν αύξηση των φορολογικών συντελεστών του ΦΠΑ δεν θα εκπίπτει από τον υπολογισμό της ΑΤΑ.

"Η Μάχη" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Ερυθροποιητίνη: 6 αμείλικτα ερωτηματικά" πως αναπάντητα ερωτηματικά γεννιούνται μετά την παράδοση της έκθεσης της Γενικής Ελεγκτού Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, προς το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας για το θέμα της ερυθροποιητίνης. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ο Τάσσος Παπαδόπουλος πρότεινε όπως οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου στο μέλλον διεξάγονται με πάσα μυστικότητα χωρίς να ανακοινώνεται τίποτε προς τα έξω, ούτε να προαναγγέλλεται η επόμενη συνεδρία του.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Σοβαρολογείται Κύριε Υπουργέ!" αναφέρει πως εξακολουθώντας να υπερασπίζεται μόνος τον ευατό του και με εμφανώς αποστασιοποιημένη την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Αμυνας έστρεψε χθες εναντίον του και τους δυο προκατόχους του, ο οποίοι μέχρι χθες τηρούσαν στάση σιωπής. Αλλού σημειώνεται πως ενότητα στις αρχές του διεθνούς δικαίου και αξίωση όπως οι ξένες δυνάμεις ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις προς την τουρκική πλευρά ώστε να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της, είναι τα κύρια μηνύματα στις διακηρύξεις των κομμάτων και των οργανώσεων γαι τη σημερινή 25η επέτειο της τουρκικής εισβολής.

"Η Σημερινή" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Παρέμβαση τώρα" πως αναγκαία και αποτελεσματική παρέμβαση από τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να λυθεί το Κυπριακό, ζήτησε ψες με διάγγελμά του ο Πρόεδρος Κληρίδης, με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται πως μέσα σε τρεις μέρες από την περασμένη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή το 20% περίπου των αεροσυνοδών των Κυπριακών Αερογραμμών δήλωσε αδυναμία να εργαστεί ενώ άλλοι επέδειξαν απροθυμία να εφαρμόσουν το πρόγραμμα. Για το θέμα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από τις Κυπριακές Αερογραμμές.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Σκληρό 'παιγνίδι νεύρων' για την Κύπρο σ' εξέλιξη" αναφέρει ότι στρατηγικός στόχος της Τουρκίας αυτή τη στιγμή, με την κορύφωση των αδιάλλακτων της θέσεων στο Κυπριακό, είναι όχι απλώς για να αποκομίσει κατά το δυνατόν περισσότερα κέρδη, αλλά κυρίως για ν' αποστρακίσει πιέσεις που ήδη ενεργοποιούνται στο παρασκήνιο για την επίτευξη συμβιβασμού. Αλλού σημειώνεται πως στοιχεία από τη Βουλγαρία για τις κατηγορίες περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από τη χώρα αυτή μέσω υπεράκτιων εταιρειών ή τραπεζών στην Κύπρο θα ζητηθούν από το Υπουργείο Εξωτερικών.

"Η Χαραυγή" δημοσιεύει ολοσέλιδη φωτογραφία του Πενταδάκτυλου με το μισοφέγγαρο και τη "σημαία" του ψευδοκράτους. Η εφημερίδα δημοσιεύει το στίχο του τραγουδιού: "Ανασήκωσε την πλάτη και απόσεισε τους Πενταδάκτυλέ μου". Σε άλλη σελίδα αναφέρει πως με ομάδες ασφαλείας οι οποίες επιλαμβάνονταν επειγόντων περιστατικών λειτούργησαν χθες τα νοσοκομειακά εργαστήρια, ως αποτέλεσμα της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας των τεχνολόγων, στην οποία κατήλθαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την "τακτική κωλυσιεργίας" που ακολουθεί η επίσημη πλευρά, όσον αφορά την υλοποίηση της συμφωνίας που συνομολογήθηκε το 1997.

Η "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο της θέμα πως ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας "Louis Cruise Lines" Στέλιος Κοιλιάρης δήλωσε ότι έχουν γίνει περίπου 20 χιλιάδες αιτήσεις για μετοχές της εταιρείας από επενδυτές και τράπεζες κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών και πως αποφασίστηκε ότι οι μετοχές θα δοθούν στους αιτητές κατ' αναλογίαν. Αλλού γράφει πως το κοινό αψηφώντας τον θερμό καιρό θέλησε να εκμεταλλευτεί χθες την πρώτη μέρα των θερινών ξεπουλημάτων.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 20 July 1999 - 7:24:09 UTC