Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-07-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1999 (ΚΥΠΕ) Σενάρια γύρω από το Κυπριακό και την πρόσκληση προς τις δύο πλευρές για διαπραγματεύσεις, οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη για το Κυπριακό, ο σάλος που δημιουργήθηκε για το ταξίδι του Υπουργού Αμυνας Γιαννάκη Χρυσοστομή στο Παρίσι, η καθυστέρηση σε δύο πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών και η ενοικίαση των εγκαταστάσεων του ΛΟΓΟΥ είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

"Η Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Μακροπρόθεσμη προοπτική" γράφει ότι η προώθηση λύσης του Κυπριακού και η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με ή χωρίς λύση του πολιτικού της προβλήματος, είναι μεταξύ των βασικών στόχων για τους οποίους η Αθήνα εισέρχεται στις 26 Ιουλίου στον ελληνοτουρκικό διάλογο. Αλλού γράφει ότι ενώπιον του πειθαρχικού της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας αναμένεται να παραουσιασθεί τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου, ο κλινικός ψυχολόγος εναντίον του οποίου υπάρχει καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας ασθενούς του.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Οι Ελληνοαμερικανοί νιώθουν προδομένοι" γράφει ότι παράγοντας της ομογένειας στις ΗΠΑ δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι Ελληνοαμερικανοί σκέφτονται διάφορους τρόπους ούτως ώστε να ζητήσουν από τον Μπιλ Κλίντον να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που τους έδωσε για λύση του Κυπριακού. Αλλού γράφει ότι ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε χθες κατά την αναχώρησή του στις Βρυξέλλες ότι "η Ε/κ πλευρά δεν πρόκειται να μετακινηθεί ούτε κατά ένα γιώτα σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες χωρίς όρους, όσο και αν είναι διατεθειμένη να παρουσιαστεί ελαστική στις διαπραγματεύσεις".

Ο "Πολίτης" κάτω από τον κύριο τίτλο "Πώς έστησαν τα μονοπώλια και στα ψάρια" γράφει ότι η ιδιαίτερη φροντίδα της κυβέρνησης και της Βουλής να προστατεύσουν την ιχθυοτροφεία, την παραγωγή τους και τους ιδιοκτήτες τους στέρησε ένα από τα ιερά δικαιώματα του καταναλωτή, αυτό της επιλογής από ποικιλία προϊόντων σε λογικές τιμές. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση θα ξεκαθαρίσει σήμερα τη θέση της στο θέμα του Υπουργού Αμυνας και αναμένεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρέμβει, ενώ ο Υπουργός Αμυνας είναι ικανοποιημένος από τη στήριξη που βρήκε από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "'Φάγωμα' Χρυσοστομή" γράφει ότι 'φάγωμα' του Υπουργού Αμυνας Γιαννάκη Χρυσοστομή απεργάζονται διάφοροι πολιτικοί και άλλοι παράγοντες, οι οποίοι αν και ανήκουν σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα, έχουν κοινό αντικειμενικό σκοπό την τοποθέτηση στο Υπουργείο Αμυνας συγκεκριμένου πολιτικού παράγοντα. Αλλού γράφει ότι χρήση λανθασμένων φαρμάκων κάνουν πολλές φορές ασθενείς, ιδιαίτερα ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να διαβάσουν τις οδηγίες χρήσεως του φαρμάκου που είναι γραμμένες σε ξένες γλώσσες.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Πιέζουν για κατ'ανοχήν αποδοχήν του Ντενκτάς" γράφει ότι όχι μόνον έχουν συγκεκρινένη πρόταση (με διάφορες μάλιστα παραλλαγές της) όσον αφορά την εκ των προτέρων "μερικήν έστω ικανοποίηση" των όρων του κατοχικού εγκάθετου (προκειμένου να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις) αλλά και έχομεν ήδη ως ελληνική πλευρά βολιδοσκοπηθεί γι' αυτήν. Αλλού γράφει ότι σήμερα ή αύριο υπογράφονται τα συμβόλαια για ενοικίαση των εγκαταστάσεων του ΛΟΓΟΥ στο αθηναϊκό κανάλι ΜΕΓΑ.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Χάος στο Αεροδρόμιο Λάρνακας" γράφει ότι χάος δημιουργήθηκε χθες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στην πραγματοποίηση δύο πτήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών με προορισμό Αμστερνταμ και Παρίσι. Αλλού γράφει ότι τριπλάσιος αριθμός αιτήσεων υποβάλλεται κατά μήνα στο Φορέα Κατανομής Βαρών, ενώ το κύριο ενδιαφέρον εξακολουθεί να επικεντρώνεται στα σπουδαστικά και στεγαστικά δάνεια.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)
(Α.Α.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 19 July 1999 - 6:24:12 UTC