Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-10-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,11/10/1998 (ΚΥΠΕ) Η αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Σπύρο Κυπριανού, είναι το κύριο θέμα στο σημερινό Τύπο. Δεσπόζει επίσης η υπόθεση για το Μητροπολίτη Λεμεσού, Χρύσανθο, καθώς και το νέο θανατηφόρο δυστύχημα.

Η "Αλήθεια" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Αν είσαι άνδρας, δώσε στοιχεία", αναφέρει ότι με αυτή την άμεση πρόκληση απάντησε χθες ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης στους υπαινιγμούς που άφησε προχθές ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σπύρος Κυπριανού, εναντίον του ιδίου και του αδελφού του κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου. Αλλού γράφει ότι ο Ανδρέας Λοϊζου, 44 ετών από το Τρίκωμο, κάτοικος Λάρνακας, βρήκε τραγικό θάνατο χθες, όταν το μοτοποδήλατο το οποίο οδηγουσε ενεπλάκη με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο έφεδρος στρατιώτης, Σταύρος Λουκά, 25 ετών από το Παραλίμνι, που έβγαινε από μονόδρομο.

Η "Μάχη" προβάλει το κύριο θέμα της με τον τίτλο "Πυρηνικός όλεθρος από τα κατεχόμενα - Το Ακκουγιού 'μετακομίζει' στην Κύπρο". Οπως αναφέρει, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας αποφάσισε να μεταφέρει στα κατεχόμενα το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας που επρόκειτο να κατασκευάσει στο Ακκουγιού. Σε άλλο δημοσίευμά της, η "Μ" γράφει ότι τέθηκε υπό κράτηση η Δώρα Γ. Δρουσιώτη, 42 ετών και ο κουνιάδος της, Μιχάλης Δρουσιώτης, 30 ετών από την Αυγόρου για συνωμοσία για διάπραξη φόνου του συζύγου της Δρουσιώτη.

Η "Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Επίθεση Αναστασιάδη κατά Κυπριανού" γράφει ότι ο κ. Κυπριανού, απαντώντας στις δηλώσεις του πρώτου, ανέφερε πως προειδοποίησε με αποκαλύψεις τον κ. Αναστασιάδη στη διάρκεια της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Πέμπτη. Σε άλλη είδηση, η "Σ" γράφει ότι σε αδιαπέραστες συμπληγάδες βρίσκεται το στρατηγικό σχέδιο των Κυπριακών Αερογραμμών. Το σχέδιο απορρίπτουν οι συντεχνίες, ενώ η διεύθυνση αδυνατεί να το υλοποιήσει επειδή η κυβέρνηση, όπως γράφει η "Σ", επιμετρά το ανάλογο πολιτικό κόστος.

Ο "Φιλελεύθερος" αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του "Ακίνητα και χρήματα στο εξωτερικό", γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης της Ερευνητικής Επιτροπής για τις οικονομικές δραστηριότητες του Μητροπολίτη Χρύσανθου, ο τελευταίος κατέχει οικία στο Λονδίνο, διαμέρισμα στο Ψυχικό, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι κατέχει επίσης περιουσία στην Ελβετία. Επίσης, οι συνεργάτες του είναι "γνωστοί διεθνείς απατεώνες", γράφει ο "Φ". Αλλού, ο "Φ" γράφει ότι συνελήφθη χθες ο Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, 52 ετών, σχετικά με υπόθεση δεκασμού.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "ΑΚΕΛ: Ωρα για πρωτοβουλίες", αναφέρεται σε συνέντευξη του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια στην εφημερίδα όπου ανέφερε ότι επιβάλλεται η επαναπολιτικοποίηση του Κυπριακού και ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών και διπλωματικών πρωτοβουλιών στο διεθνή χώρο. Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι η "παρούσα κακοδαιμονιά έχει μόνο μια θεραπεία: την αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου". Επίσης, γράφει ότι σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, σοβαρό φαίνεται να είναι το πρόβλημα της καταλληλότητας αρκετών τροφίμων και υλικών τα οποία αποτελούν προμήθειες προς την Εθνική Φρουρά.

Η αγγλόφωνη "Sunday Mail" τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της "Πρόσφυγες: Εναπόκειται στη Βρετανία", και αναφέρεται σε δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα, Αλέκου Μαρκίδη, ότι η Βρετανία και όχι η Κυπριακή Δημοκρατία, φέρει ευθύνη για τους 75 πρόσφυγες που βρίσκονται στο Ακρωτήρι. Αλλού, η "SM" αναφέρεται σε δηλώσεις του διευθυντή της Easy Jet, Στέλιου Χατζηιωάννου, ότι από τον ερχόμενο Μάη ευελπιστεί η αεροπορική του εταιρεία να αρχίσει δρομολόγια Λάρνακα - Λονδίνο.

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΑΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 11 October 1998 - 8:24:12 UTC