Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-10-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,12/10/1998 (ΚΥΠΕ) Οι εξελίξεις σε ότι αφορά στα σκάνδαλα και τις παρατυπίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών στην Ελλάδα και το φονικό που συνέβηκε προψές στον Αγιο Αθανάσιο Λεμεσού είνει μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Οικογενειακή τραγωδία στον Αγιο Αθανάσιο Λεμεσού με ένα νεκρό και δυο τραυματίες" γράφει ότι η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε προψές όταν 40χρονος επιστάτης στο Δήμο Αγίου Αθανασίου πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τη συμπεθερά του και σοβαρά το συμπέθερο και γαμβρό του. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι μόνο με μαρτυρία μπορεί η Ιερά Σύνοδος να κρίνει ένοχο τον αρχιμανδρίτη, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο.

"Το Θάρρος" προβάλλει στο κύριο θέμα αποκλειστική του είδηση με τίτλο "Παρατυπίες και στη Συνεργατική Κωφαλάλων". Οπως υποστηρίζει στην Εταιρεία σημειώθηκαν παρατυπίες χιλιάδων λιρών, οι οποίες εντοπίσθηκαν έγκαιρα από το γραφείο του Εφόρου Συνεργατικής Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε παραίτηση ο Γραμματέας της Συνεργατικής. Αλλού αναφέρεται ότι η Επιτροπή Γεωργίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης διοργανώνει στη Λευκωσία διεθνές συνέδριο, στο οποίο προσκλήθηκαν τουρκικές και τουρκοκυπριακές οργανώσεις.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "'Μπανανία' η Κύπρος" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης φανερά ενοχλημένος από την εντεινόμενη σκανδαλολογία και την κλιμακούμενη αντιπαράθεση των πολιτικών προσώπων, δηλώνει απερίφραστα ότι δεν αλλάζει την άποψή του, πως η Κύπρος δίνει την εικόνα "Δημοκρατίας της Μπανάνας". Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι εκατοντάδες ασθενείς φοβούμενοι μήπως προσβληθούν από τη γρίπη φρόντισαν και έκαναν χρήση του προστατευτικού εμβολίου, με αποτέλεσμα δεκαέξι χιλιάδες εμβόλια να εξαντληθούν μέσα σε διάστημα είκοσι μόλις ημερών.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Νέες διαστάσεις στη σκανδαλολογία" ότι η σκανδαλολογία συντηρείται σε ψηλούς τόνους παρά την επιχείρηση εκτόνωσης που ανέλαβαν διάφοροι πολιτικοί παράγοντες και την επιμονή του Προέδρου Κληρίδη ότι η Κύπρος δίνει την εντύπωση ότι είναι "δημοκρατία της μπανάνας". Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι αντίθετα συμπεράσματα εξάγουν τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας από τις χθεσινές δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, με το ΠΑΣΟΚ να ελπίζει ότι κατά το δεύτερο γύρο το πολιτικό σκηνικό θα διαμορφωθεί υπέρ του κυβερνώντος κόμματος.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Αντίστροφη μέτρηση για την ειρήνη" αναφέρει ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει στη Γιουγκλοσλαβία και το αιματοκύλισμα της χώρας θεωρείται σχεδόν βέβαιο, αφού σήμερα το ΝΑΤΟ αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για επέμβαση. Αλλού σημειώνεται ότι σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι φοιτητές του ΑΤΙ διαμαρτυρόμενοι για την "αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης" όσον αφορά τα αιτήματά τους, τα οποία, παρά τις υπουργικές υποσχέσεις εξαλουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 12 October 1998 - 6:24:07 UTC