Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-10-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,10/10/1998 (ΚΥΠΕ) Η συζήτηση στην Ουάσινγκτον στην οποία πήραν μέρος μεταξύ άλλων οι Ραούφ Ντενκτάς, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Ντιέγκο Κόρντοβεζ και ο πρώην Ειδικός Συντονιστής, Νέλσον Λέτσκι, δηλώσεις γύρω από το θέμα του Μητροπολίτη Χρύσανθου, οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της συζήτησης για τα περιουσιακά στοιχεία του Πρόεδρου της Βουλής, Σπύρου Κυπριανού στην Επιτροπή Ελέγχου του σώματος και η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Σκληρό 'κατηγορώ' κατά των Τούρκων από ΗΠΑ - ΟΗΕ για Κυπριακό", αναφέρεται σε συζήτηση στην Ουάσινγκτον, στην οποία συμμετείχε ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Ντιέγκο Κόρντοβεζ και ο πρώην Ειδικός Συντονιστής, Νέλσον Λέτσκι. Η εφημερίδα γράφει ότι ύστερα από τις αδιάλλακτες θέσεις του Ντενκτάς, οι Κόρντοβεζ και Λέτσκι εξέφρασαν αρνητικές για τους Τούρκους θέσεις. Σε άλλο σημείο γράφει ότι η Ελλάδα αποφάσισε την αγορά πυραύλων Πάτριοτ - 3 αντί των S300.

"Η Μάχη" με τίτλο "Αφελείς οι ενέργειες του Χρύσανθου", αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, σύμφωνα με τις οποίες ο Μητροπολίτης Λεμεσού δεν είναι αθώος, αλλά ούτε και μπορεί να καταδικαστεί αμέσως, ενώ ο Μητροπολίτης υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Αλλού αναφέρεται στην "κόντρα" μεταξύ των βουλευτών Νίκου Πιττοκοπίτη και Αβέρωφ Νεοφύτου και γράφει ότι ο δεύτερος υποστηρίζει ότι ο ένας από τους τρείς μισθούς του πρώτου, είναι αφορολόγητος, γεγονός, σύμφωνα με την εφημερίδα, που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Πιττοκοπίτης.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Παραμένει η διαφορά στο ΔΗΣΥ", γράφει ότι παραμένει η διαφορά μεταξύ του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη και των τεσσάρων βουλευτών του κόμματος, μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, γύρω από το θέμα των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής για το ζήτημα των περιουσιακών στοιχείων του Σπύρου Κυπριανού. Σε άλλο σημείο, αναφέρεται σε δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, σύμφωνα με τις οποίες, όπως σημειώνει η εφημερίδα, επιβεβαιώνεται η ορθότητα των πληροφοριών που φέρουν Αρχιμανδρίτη αναμεμειγμένο σε υπόθεση οργίων και ναρκωτικών.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Οργίλο ξέσπασμα Κυπριανού στο Εθνικό Συμβούλιο", αναφέρεται στη χθεσινή συζήτηση σε ψηλούς τόνους στο Εθνικό Συμβούλιο για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του Προέδρου της Βουλής και εκτιμά ότι ψηλώνουν οι τόνοι για τη σκανδαλολογία, ενώ ο Σπύρος Κυπριανού επιδιώκει ξεκαθάρισμα των φημών για αθέμιτο πλουτισμό του. Αλλού γράφει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της ΑΗΚ μπήκε στην αντεπίθεση και κατηγορεί τον Νίκο Ρολάνδη ότι οι δηλώσεις του Υπουργού για το ΔΣ ήταν συκοφαντικές και έδιναν την εντύπωση ότι τα μέλη του ΔΣ της ΑΗΚ επέδειξαν σοβαρή αμέλεια και ότι είναι ύποπτα χρηματισμού.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Λεηλατείται το δημόσιο χρήμα", αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για το 1997, η οποία επιδόθηκε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αφού τη χαρακτηρίζει "αποκαρδιωτική", γράφει ότι είναι ατέλειωτη η αλυσίδα των ατασθαλιών, παρατυπιών και σκανδάλων που ταλανίζουν τη δημόσια υπηρεσία και τους ημικρατικούς οργανισμούς. Σε άλλο σημείο γράφει ότι την ερχόμενη Τρίτη θα συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο το θέμα της προσφυγής στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Εβδομηντά πέντε άτομα αποβιβάζονται στην Κύπρο από πλεούμενο φέρετρο", αναφέρεται στη νέα υπόθεση προσφύγων, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο νησί ύστερα από ταξίδι τους με σκάφος, το οποίο περιγράφεται ως πλεούμενο φέρετρο. Η εφημεριδα σημειώνει ότι μεταξύ των προσφύγων υπήρχε και ένα βρέφος δύο ημερών, το οποίο γεννήθηκε στη Θάλασσα. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι ο Ολλανδός Αλφρεντ Ποστ, που κατηγορείται για το θάνατο Βρετανής τουρίστριας ύστερα από σύγκρουση του τζετ σκι που οδηγούσε, ισχυρίστηκε χθες στο δικαστήριο ότι είναι αθώος.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 10 October 1998 - 6:24:07 UTC