Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-06-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,29/06/1998 (ΚΥΠΕ) Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, οι δηλώσεις του και η σημασία της επίσκεψης για την Κύπρο, τα αναμενόμενα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κύπρο, το χθεσινό συνέδριο των Ενωμένων Δημοκρατών και η εκλογή αξιωματούχων του κόμματος, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Εγγυήσεις από 25 τράπεζες υποσχέθηκε ο μητροπολίτης" γράφει ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος φέρεται να ζήτησε δάνειο 50 εκατομμυρίων δολαρίων από την ING ΒΑΝΚ (ΑΘηνών) και την εταιρεία Πετρελαίου ΙΒΒ HELLAS, για να χρησιμοποιήσει τα ποσά για ανθρωπιστικές ενέργειες, όπως ο ίδιος υποστηρίζει. Σε άλλη είδηση, προβάλλει δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, κάτω από τα λόγια του ιδίου: "Ζήτω η Κύπρος, το λέω και το αισθάνομαι".

"Το Θάρρος" με τίτλο "Πολλαπλά μηνύματα έδωσε ο Στεφανόπουλος", αναφέρεται στην επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη χαρακτηρίζει ως επίσκεψη πολλαπλών μηνυμάτων που προσλαμβάνει διαστάσεις κορυφαίου πολιτικού γεγονότος, σε μια εποχή φορτισμένη πολιτικά και με έντονες πιέσεις του διεθνούς παράγοντα για υποχωρήσεις. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ", τρεις αξιωματικοί της τουρκικής αεροπορίας δικάζονται για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Στο κενό οι αξιώσεις του Ντενκτάς", αποκαλύπτει το προσχέδιο ψηφίσματος του ΟΗΕ για τις υπηρεσίες του Κόφι Αναν, το οποίο δίνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, απάντηση στον Ραούφ Ντενκτάς και τις παράλογες αξιώσεις του. Σε άλλο σημείο, αναφέρεται στο χθεσινό 1ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο των Ενωμένων Δημοκρατών και γράφει ότι Πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Βασιλείου επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο, ο Μιχάλης Παπαπέτρου, Αναπληρωτής Πρόεδρος και ο Γιώργος Χριστοφίδης, Α' Αντιπρόεδρος.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Ανευ περιστροφών τα είπε ο κ. Στεφανόπουλος", γράφει ότι, αναχώρησε από την Κύπρο χθες ο Ελληνας Πρόεδρος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, κατονομάζοντας τους αποδέκτες των ξεκάθαρων μηνυμάτων που έστειλε τις τελευταίες τέσσερις μέρες και διαβεβαιώνοντας ότι οι θέσεις που ανέπτυξε απηχούν το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας. Αλλού γράφει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας σε προσχέδιο ψηφίσματος για τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ κάνει ειδική έκκληση στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Νεντκτάς να δεσμευτεί σε μια διαδικασία απευθείας διαλόγου στο Κυπριακό.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Μήνυμα συμφιλίωσης προς την Τουρκία", γράφει ότι με τέσσερα πολιτικά μηνύματα αναχώρησε χθες από την Κύπρο, ο Ελληνας Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος και αποδέκτες ήταν η κυπριακή κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση, η διεθνής κοινότητα, καθώς και η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι. Αλλού γράφει ότι "πλήρη έλεγχο" σε όλα τα αστυνομικά θέματα θέλει να έχει η ηγετική ομάδα του ΔΗΣΥ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Δημητρίου, η οποίος, κατά την εφημερίδα, "εξανάγκασε" σε παραίτηση τον απερχόμενο Αρχηγό Πανίκο Χατζηλοϊζου.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΔΠ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 29 June 1998 - 7:24:05 UTC