Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-06-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,28/06/1998 (ΚΥΠΕ) Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και οι δηλώσεις του κατά τις διάφορες επισκέψεις του στην Κύπρο, η υπόθεση στην οποία ενέχεται το όνομα του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου, το επικείμενο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κύπρο, οι έρευνες γύρω από τη δολοφονία της περασμένης Πέμπτης και η επικείμενη παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Σφίγγα ο Μητροπολίτης", γράφει ότι ερμητικά κλειστό συνεχίζει να κρατά το στόμα του ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, σχετικά με υποθέσεις που έχουν προκύψει και στις οποίες εμπλέκεται το όνομά του. Σε άλλο σημείο, αναφερόμενη στη δολοφονία της περασμένης Πέμπτης γράφει ότι δύο ή περισσότεροι ήταν οι φονιάδες του Μιχάλη Ευαγγέλου και σημειώνει ότι οι έρευνες επικεντρώνονται σε κύκλους διακίνησης ναρκωτικών.

"Η Μάχη" έχει τίτλο "Ψήφισμα - Εκτροπή ετοιμάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας", κι επικαλούμενη δημοσιογραφικές πληροφορίες από την έδρα του ΟΗΕ, γράφει ότι οι ΗΠΑ μεθοδεύουν μέσα από τα ψηφίσματα που θα εγκρίνει το Συμβούλιο Ασφαλείας ανατροπή των θέσεων και αρχών που έθετε μέχρι σήμερα ο διεθνής οργανισμός για το Κυπριακό, εισάγοντας για πρώτη φορά το στοιχείο της Τ/κ κοινότητας. Αλλού προβάλλει την επίσκεψη Στεφανόπουλου στο "προσφυγικό στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ".

"Η Σημερινή" έχει τίτλο "Οργιο κατασκοπίας" κι επικαλούμενη πληροφορίες της γράφει ότι όργανα των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών, κυρίως Τούρκοι αυτόμολοι και Βρετανοί στρατιώτες, όπως υποστηρίζει, οργώνουν τις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας για συλλογή πληροφοριών για την άμυνα της Κύπρου. Σε άλλη είδηση γράφει ότι η Τουρκία με τη βοήθεια του Ισραήλ επιχειρεί να σπάσει το εμπάργκο σε βάρος των κατεχομένων και να κτυπήσει τον τουρισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"Ο Φιλελεύθερος" προβάλλει δηλώσεις του Ελληνα Προέδρου κάτω από τον τίτλο "Αμυνα: Από Εβρο μέχρι Κύπρο" και αναφέρει ότι ο κ. Στεφανόπουλος έκανε επίθεση ειρήνης προς την Τουρκία χθες, ενώ σημειώνει ότι ο τουρκικός και Τ/κ Τύπος έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα στην επίσκεψή του στην Κύπρο. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Σπύρου Κυπριανού, στην εφημερίδα, στην οποία υποστηρίζει ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και συνθήκες για ομαλή χειραφέτηση του κόμματος.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Ο Σιακόλας δεν είναι υπεράνω ελέγχου" προβάλλει χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ η οποία χαρακτηρίζει πρωτοφανές το ξέσπασαμα του Κύπριου επιχειρηματία εναντίον του βουλευτή του κόμματος, Κίκη Γιάγκου. Προβάλλει, επίσης, την επίσκεψη του Ελληνα Προέδρου σημειώνοντας δήλωσή του με την οποία καλεί να σταματήσει η υποκρισία των ξένων για τους εξοπλισμούς στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι είναι αυτοί οι ίδιοι που εξοπλίζουν την Τουρκία.

Η αγγλοφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στην επικείμενη παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα, κάτω από τον τίτλο "Ο Ντεμιρέλ αναμένεται για τους εορτασμούς για την επέτειο της εισβολής" και γράφει ότι κατά την παραμονή του εκεί θα εγκαινιάσει σύστημα παροχής νερού στα κατεχόμενα από την Τουρκία. Αλλού γράφει ότι τα υπό κυπριακή σημαία πλοία θα αντιμετωπίσουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ασφάλειας από τον ερχόμενο μήνα με την εφαρμογή νέου παγκόσμιου κώδικα ασφαλείας.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΡΑΓ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 28 June 1998 - 6:24:06 UTC