Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-01-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,22/01/1998 (ΚΥΠΕ) Μέσα στο κλίμα του προεκλογικού πυρετού βρίσκεται και σήμερα ο κυπριακός Τύπος προβάλλοντας τις διάφορες δηλώσεις των υποψηφίων προέδρων κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και εκπομπών. Ολες οι εφημερίδες προβάλλουν πρωτοσέλιδα απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι δύο αδέλφια θα παραμείνουν με τη γιαγιά τους στην Πάφο και δεν θα επιστρέψουν στην Ελλαδίτισσα μητέρα τους στη Θεσσαλονίκη.

"Ο Αγών" με κύριο τίτλο "Γιγαντιαία η πρωτοβουλία του Μαρτίου" γράφει ότι Χόλμπρουκ και Χάνεϊ καταβάλλουν προσπάθειες για να επιλύσουν το ακανθώδες θέμα της συμμετοχής των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Κύπρου - ΕΕ. Η εφημερίδα προβάλλει ακόμη δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη, ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με βάση το εθνικό συμφέρον.

Η "Αλήθεια" έχει κύριο τίτλο "Κρύβεται ο Ιακώβου" και γράφει ότι "δεκαοκτώ μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ" παραμένει "γυμνός" από συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις που αφορούν το εθνικό θέμα. Προβάλλει επίσης δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου πως είναι φυσικό οι πρόσφατες δηλώσεις της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ να έχουν πολλούς αποδέκτες.

"Η Μάχη" έχει κύριο τίτλο "Ψηφίζουν Κληρίδη" και αναφέρεται σε διακήρυξη δώδεκα πρώην υπουργών των κυβερνήσεων Μακαρίου - Κυπριανού - Κληρίδη ότι θα ψηφίσουν το Γλαύκο Κληρίδη. Γράφει ακόμη ότι ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Ντίνος Μιχαηλίδης τοποθετείται σαφέστατα υπέρ της υποψηφιότητας Γαλανού, αφού όπως δηλώνει, "αποτελεί τη μοναδική φωνή του ΔΗΚΟ στις προεδρικές εκλογές".

Η "Επιλογή" υπό τον τίτλο "Υπουργεία σε Ντίνο, Βοσκαρίδη και Κόλοκο προσφέρει ο Αναστασιάδης" γράφει ότι "με τον τρόπο αυτό ο ΔΗΣΥ έχει επιβραβεύσει τους τρεις αποστάτες για την ανταρσία τους στο ΔΗΚΟ". Γράφει ακόμη ότι σε ανακοίνωσή τους οι Νέοι Ορίζοντες κατηγορούν τον Αλέξη Γαλανό ότι "καταφεύγει στη σπασμωδική αντιγραφή" των θέσεων των Νέων Οριζόντων.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Κληρίδης: Εμπιστεύομαι την κρίση του λαού", αναφέρεται στη χθεσινή ομιλία του Γλαύκου Κληρίδη σε μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσε η Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού και γράφει ότι ο υποψήφιος πρόεδρος επενδύει στην κρίση του λαού και σε αυτή στηρίζει τη σιγουριά του για επανεκλογή. Σε άλλο σημείο, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση δώδεκα πρώην υπουργών, με την οποία υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Κληρίδη.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Στο επίκεντρο πάλι οι μετεκλογικοί χειρισμοί", γράφει ότι στο επίκεντρο των χθεσινών χωριστών συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ήταν το εθνικό θέμα, η ενταξιακή πορεία και οι χειρισμοί που θα απαιτηθούν μετά τις εκλογές. Αλλού γράφει ότι λαμβάνονται από την Αστυνομία αυξημένα μέτρα ασφάλειας στις κατοικίες των πολιτικών αρχηγών, ύστερα από πληροφορίες για πιθανή τουρκική προβοκάτσια.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Ο Ν. Μουσιούττας υπέρ του Γ. Ιακώβου" γράφει ότι ο Νίκος Μουσιούττας, έναν από τα ιστορικότερα στελέχη του ΔΗΚΟ, προσφωνώντας το Γιώργο Ιακώβου χθες σε συγκέντρωση του ΔΗΚΟ Καϊμακλίου, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητάς του. Σε άλλο σημείο, εκτιμά ότι μέσα από χθεσινή ανακοίνωση των Νέων Οριζόντων, συνάγεται ότι ο Αλέξης Γαλανός πρότεινε στην ηγεσία του κόμματος, τη δημιουργία νέου κόμματος για να φύγει ο Γλαύκος Κληρίδης.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι δύο κυπριακές εταιρείες έχουν επιλεγεί για την ιδιωτικοποίηση των διϋλιστηρίων της Ρουμανίας, τα οποία απειλούντο με κλείσιμο. Επίσης προβάλλει ανακοίνωση του ΔΗΚΟ με την οποία κατηγορείται η κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την αύξηση του εγκλήματος.

(ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 22 January 1998 - 7:24:08 UTC