Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-11-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΡΩΣΙΑ - ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
  • [03] ΥΠΕΞ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ
  • [04] ΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Προβληματισμένος από διάφορες κινήσεις και αντιδράσεις της τ/κ ηγεσίας είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πως στην πορεία των συνομιλιών θα αποδειχθεί ότι οι όποιες επιφυλάξεις και οι όποιοι φόβοι υπάρχουν για την επιδίωξη της τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση του Κυπριακού στη βάση δύο κρατών, δεν θα επαληθευτούν.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, επιστρέφοντας από επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε ότι παραμένει «συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά και προβληματισμένος από διάφορες κινήσεις και αντιδράσεις» και αναφέρθηκε στις αντιδράσεις της τ/κ ηγεσίας σχετικά με την επίσκεψή του στη Μόσχα και το αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης γιατί, όπως εξήγησε, «πίσω από αυτές τις αντιδράσεις είναι η Τουρκία».

    «Μας προβληματίζουν αυτά τα πράγματα βεβαίως», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Σε ερώτηση κατά πόσον το θέμα της εκτελεστικής εξουσίας θα τεθεί προς συζήτηση μεταξύ του ιδίου και του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, θα συζητηθεί μεταξύ των κ. Ιακώβου και Ναμί ή θα μπει στο ψυγείο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε πως «αυτά δεν συνδέονται με την επίσκεψη» του στη Μόσχα.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΡΩΣΙΑ - ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

    Η Κύπρος δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ σε μαύρη λίστα στη Ρωσία, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, προσθέτοντας ότι είναι μια φορολογική λίστα με περίπου 40 χώρες, οι οποίες επειδή δεν έχουν συμφωνήσει τη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας στερούνται κάποια μικρά φορολογικά προνόμια, ενώ ανακοίνωσε ότι το Δεκέμβριο είναι πιθανόν να επισκεφθεί την Κύπρο ο Ρώσος Υφυπουργός Οικονομικών.

    Σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Οικονομικών μετά από την επιστροφή του από τη Ρωσία σχετικά με την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα, ο κ. Σταυράκης είπε ότι έχουν υπογραφτεί εφτά συμφωνίες εκ των οποίων οι τρεις έχουν οικονομικό χαρακτήρα, η μια αφορά την κεφαλαιαγορά, η άλλη τον τουρισμό και η άλλη το Χρηματιστήριο.

    Οσον αφορά στο θέμα της διπλής φορολογίας και της «μαύρης λίστας», ο κ. Σταυράκης είπε ότι ``Οι Ρώσοι μας είπαν, μα γιατί στην Κύπρο μιλάτε για μαύρη λίστα; Εμείς δεν τη θεωρούμε μαύρη λίστα. Η Κύπρος δεν έχει μπει ποτέ σε μαύρη λίστα. Είναι μια φορολογική λίστα με περίπου 40 χώρες, οι οποίες επειδή δεν έχουν συμφωνήσει τη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας στερούνται κάποια μικρά φορολογικά προνόμια``.

    Συνεχίζοντας, ο κ. Σταυράκης είπε ότι επί της ουσίας, ο Πρόεδρος Μεντβέντιεφ χαιρέτισε τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

    [03] ΥΠΕΞ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Gordan Jandrokovic θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 23 και 25 Νοεμβρίου, ύστερα από πρόσκληση του Κύπριου ομολόγου του Μάρκου Κυπριανού.

    Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, ο κ. Jandrokovic θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών, καθώς και επίσημες συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών. Θα συναντηθεί, επίσης, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριο Καρογιάν. Ο κ. Jandrokovic θα έχει, επίσης, συνάντηση με τα μέλη του Κροατικού αποσπάσματος της UNFICYP.

    [04] ΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

    Προχωρεί με ταχείς ρυθμούς από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων, η υλοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία θ αναλάβει όλες τις παρούσες αρμοδιότητες του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών. Στόχος είναι η έναρξη λειτουργίας της νέας Αρχής εντός του 2009, με την ονομασία Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας Κύπρου (ΑΠΑΚ), που θα διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο.

    Ταυτόχρονα, προχωρεί και η οριστικοποίηση της μελέτης για τη δημιουργία νέας Διεύθυνσης στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, που θα αναλάβει την ευθύνη ρύθμισης και εποπτείας όλων των υπηρεσιών που σχετίζονται με τα αεροδρόμια, την αεροναυτιλία και την ασφάλεια πτήσεων.

    Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων Μάκης Κωνσταντινίδης, σημειώνοντας ότι προς επίτευξη του στόχου αυτού η Κυβέρνηση ζήτησε, για λόγους αντικειμενικότητας, διαφάνειας και τεχνογνωσίας, τη βοήθεια του EUROCONTROL. Για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινίδης, βρίσκεται στην Κύπρο ο αξιωματούχος του EUROCONTROL Χρίστος Πέτρου, ο οποίος πέραν της εκτεταμένης πείρας του στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή πολιτική αεροπορία, γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα και επιπρόσθετα διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στην απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του ΤΠΑ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 21 November 2008 - 20:29:21 UTC