Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-11-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ
  • [02] ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ

    Εάν νομίζουν οποιοιδήποτε, είτε είναι οι ηγέτες της Τουρκίας, είτε είναι ο Τ/κ ηγέτης είτε είναι οι όποιοι ξένοι, ότι είναι δυνατόν να λυθεί το Κυπριακό επιβάλλοντας λύση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας ή οποιουδήποτε άλλου ξένου πλανώνται, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μετά την επιστροφή του στην Κύπρο από τη Ρωσία, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως αυτός και οι αξιωματούχοι που τον συνόδευσαν επιστρέφουν την επίσκεψη στη Μόσχα γεμάτοι ικανοποίηση και χαρακτήρισε την επίσκεψη μεστή και γεμάτη περιεχόμενο.

    Ανέφερε πως μέσα από την Πολιτική Διακήρυξη και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί «αντικατοπτρίζεται η ιστορία των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών αλλά αναπτύσσονται και σε ένα ποιοτικό σκαλοπάτι πιο πάνω με πολύ μεγάλες προοπτικές για το μέλλον σε όλους τους τομείς».

    Σε σχέση με τη θέση της Ρωσίας στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως «η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επαναλάβει με πλήρη καθαρότητα τις θέσεις αρχής που τηρεί διαχρονικά σε ότι αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και την αλληλεγγύη του ρωσικού λαού προς τον κυπριακό λαό» .

    Ερωτηθείς για την αντίδραση της τ/κ πλευράς σε σχέση με τις συμφωνίες και την Πολιτική Διακήρυξη που υπογράφηκαν στη Μόσχα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει περίπτωση η Κύπρος να απαρνηθεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα «και οι σχέσεις μεταξύ των κρατών εντάσσονται στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    «Εάν νομίζουν ότι είναι δυνατόν να λυθεί το Κυπριακό επιβάλλοντας λύση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας ή οποιουδήποτε άλλου ξένου πλανώνται οι οποιοιδήποτε, είτε είναι οι ηγέτες της Τουρκίας, είτε είναι ο Τ/κ ηγέτης, είτε είναι οι όποιοι ξένοι», ανέφερε.

    Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, είναι ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουμε τις επαφές μας και τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες.

    [02] ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

    Εντατικοποίηση των προσπαθειών ευαισθητοποίησης κατά της χρήσης ναρκωτικών, με την εμπλοκή της κοινωνίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Κύπρος Χρυσοστομίδης, ύστερα και από τον πρόσφατο θάνατο νέου στη Λευκωσία από χρήση ναρκωτικών.

    ``Φαίνεται ότι γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο το πρόβλημα και έτσι η απόφαση είναι να ενταθούν τα μέτρα ευαισθητοποίησης του κοινού, εμπλοκής της κοινωνίας και φυσικά εντατικοποίηση των προσπαθειών μείωσης της διακίνησης και σύλληψης και προσαγωγής στο δικαστήριο των διακινητών των ναρκωτικών``, ανάφερε ο κ. Χρυσοστομίδης σε σημερινές του δηλώσεις.

    ``Ο τελευταίος θάνατος``, είπε, ``αντιλαμβάνεστε ότι έχει προκαλέσει και πάλιν ιδιαίτερα θλιβερά συναισθήματα και καλώ όλους σε συστράτευση κατά της μάστιγας των ναρκωτικών``.

    Ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με την Αστυνομία θα αναλάβει μια παγκύπρια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού, των κοινοτικών οργάνων, των δημοτικών οργάνων και γενικά των οικογενειών και των εκπαιδευτικών, ``έτσι ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το θλιβερότατο κοινωνικό φαινόμενο της χρήσης ναρκωτικών``.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑ

    Δεν υπάρχουν ενδείξεις ουσιαστικής αλλαγής της κατάστασης που επικρατεί στον τομέα της απασχόλησης στην Κύπρο λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης που επικρατεί παγκόσμια, δήλωσε την Παρασκευή η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    «Η κατάσταση στην απασχόληση στην Κύπρο αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ καλή. Εχουμε το 4ο χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ και αυτό δημιουργεί μια ευφορία στους συνομιλητές μας από την ΕΕ ιδιαίτερα μπροστά στη συνολική κατάσταση που παρουσιάζεται στην ΕΕ», είπε η Υπουργός.

    Η κ. Χαραλάμπους, η οποία είχε σήμερα συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Βλαδιμίρ Σπίντλα, είπε ότι η μέχρι σήμερα κατάσταση της απασχόλησης στην Κύπρο είναι πάρα πολύ καλή.

    «Δεν βλέπουμε να υπάρχουν ενδείξεις ουσιαστικής ανατροπής αυτής της κατάστασης. Παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την κατάσταση, συμφωνήσαμε με τους κοινωνικούς εταίρους ότι θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα μέσα από μια συνδιαχείριση αυτών των προβλημάτων», ανέφερε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 21 November 2008 - 12:29:26 UTC