Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-01-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΕΕ - ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΕΕ - ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι σήμερα Δευτέρα αναμένεται να δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Ενωση το κείμενο που έχει συμφωνηθεί από τις 25 χώρες μέλη για το θέμα του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα. Τόνισε παράλληλα πως δεν έχει διαγραφεί το θέμα της επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της και πως η απόφαση της 25ης Φεβρουαρίου, η οποία θέτει σε ένα ενιαίο πακέτο το άνοιγμα του λιμανιού της κατεχόμενης Αμμοχώστου με την επιστροφή των κατοίκων της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου, είναι δεσμευτική.

    Απαντώντας σε ερώτηση, πριν την αναχώρησή του χθες για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων, εάν η κυβέρνηση ανησυχεί από τη στάση της Γερμανίας για απευθείας εμπόριο της ΕΕ με τα κατεχόμενα, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι σήμερα Δευτέρα «θα δοθεί στη δημοσιότητα επίσημα από την ΕΕ το κείμενο που έχει συμφωνηθεί στις 11 Ιουλίου». Πρόσθεσε ότι το κείμενο αυτό «ουσιαστικά είναι συμφωνημένο και δεσμεύει τις 25 χώρες μέλη να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς καθυστέρηση για το εμπόριο των περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας που δεν βρίσκονται κάτω από τον αποτελεσματικό έλεγχο της κυβέρνησης. Αυτό συμφωνήσαμε και αυτό θα εκδοθεί», υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών.

    Ερωτηθείς εάν έχει διαγραφεί το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, ο κ. Λιλλήκας απάντησε πως «δεν έχει διαγραφεί» και υπενθύμισε πως «υπάρχει μια ομόφωνη απόφαση της 25ης Φεβρουαρίου στην Κορεπέρ, που θέτει σε ένα ενιαίο πακέτο το άνοιγμα του λιμανιού της κατεχόμενης Αμμοχώστου με την επιστροφή των κατοίκων της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου». Αυτή η απόφαση «είναι δεσμευτική», είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε πως «είμαστε σε επικοινωνία και σε διαβουλεύσεις με τη γερμανική προεδρία της ΕΕ».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 January 2007 - 10:29:12 UTC