Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-07-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Αθήνα - Καραμανλής - Επέτειος τουρκικής εισβολής
  • [02] (Κ) Ελληνας ΥΦΕΞ - Κυπριακό - Ρωσία
  • [03] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

  • [01] (Κ) Αθήνα - Καραμανλής - Επέτειος τουρκικής εισβολής

    Τριάντα ένα χρόνια μετά την 20η Ιουλίου του 1974, η Ελλάδα δεν ξεχνά και τιμά τα θύματα της κυπριακής τραγωδίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της Ελλάδας ''για συνεπή, συνεχή και αποφασιστική υποστήριξη του αγώνα του κυπριακού λαού για άρση των συνεπειών της εισβολής και της κατοχής».

    Σε δήλωσή του με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε πως όλοι οφείλουν να συμβάλουν στην εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης, ευρωπαϊκής λύσης του κυπριακού προβλήματος.

    Πρόσθεσε πως παραμένει αμετακίνητος ο στόχος για την επανένωση της νήσου, ώστε να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων της ένταξης όλοι οι κάτοικοί της, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

    [02] (Κ) Ελληνας ΥΦΕΞ - Κυπριακό - Ρωσία

    Η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, διατηρεί σταθερή θέση στο Κυπριακό η οποία δεν έχει μεταβληθεί, δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννης Βαληνάκης, ο οποίος εκτιμά ότι ''οι δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου θα πρέπει να ερμηνεύονται σε αυτό το πλαίσιο''.

    [03] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

    Εκδηλώσεις μνήμης στη Γερμανία για τις μαύρες επετείους

    Η πρεσβεία της Κύπρου στο Βερολινο οργάνωσε στις κυριότερες γερμανικές πόλεις εκδηλώσεις μνήμης για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν φέτος το Μόναχο, όπου προχθές Κυριακή τελέστηκε επίσημο μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων.

    Στον επιμνημόσυνο λόγο του, ο Πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο Λεωνίδας Σ. Μαρκίδης εξήρε τη θυσία των ηρώων μας και κάλεσε όλους σε ενότητα και σύμπνοια ενόψει των προσπαθειών που άοκνα η πλευρά μας καταβάλλει για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος, μια λύση που θα δικαιώνει τη θυσία τους.

    Στο μνημόσυνο παρέστησαν οι τοπικές προξενικές αρχές της Κύπρου και της Ελλάδας, οι Πρόεδροι και τα συμβούλια των τοπικών συλλόγων και πολλά μέλη της ομογένειας του Μονάχου. Μετά το μνημόσυνο, ο κ. Μαρκίδης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να συζητήσει τρέχοντα θέματα που απασχολούν την ομογένεια.

    Στο Βερολίνο, το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Σωτήρος. Μετά το μνημόσυνο, αναγνώστηκε μήνυμα του Πρέσβη από τον Πρόξενο της Κύπρου Αντώνη Σαμμούτη.

    Τέλος, στο Μητροπολιτικό Ναό της Βόννης, το μήνυμα του Πρεσβευτή ανέγνωσε ο Επίτιμος Πρόξενος Γιάννης Βασιλείου.

    Υπηρεσία Αποδήμων-Κυπριόπουλα από την ομογένεια

    Η Υπηρεσία Αποδήμων του Υπουργείου Εξωτερικών θα φιλοξενήσει 48 παιδιά από την ομογένεια της Αμερικής και της Αυστραλίας από τις 22 μέχρι τις 31 Ιουλίου και 44 παιδιά από την ομογένεια του Καναδά από την 1η μέχρι τις 8 Αυγούστου.

    Τα παιδιά θα περιηγηθούν ολόκληρη την Κύπρο, και θα επισκεφθούν, μεταξύ άλλων, το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τη Λευκωσία, τη Λάρνακα, τη Λεμεσό, την Πάφο, την ελεύθερη Αμμόχωστο, τους τάφους των ηρωομαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού, τον Αχυρώνα Λιοπετρίου, την Ιερά Μονή Κύκκου, το κρησφύγετο του Αυξεντίου στον Μαχαιρά, τη γραμμή αντιπαράταξης και τα Φυλακισμένα Μνήματα, καθώς και διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησιαστικά μνημεία και αξιοθέατα.

    Επίσης η Υπηρεσία Αποδήμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα φιλοξενήσει στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας 23 Κυπριόπουλα από την παροικία μας στο Λονδίνο από την 1η μέχρι τις 8 Αυγούστου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 19 July 2005 - 19:49:23 UTC