Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-12-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Χριστόφιας - Ενταξη - Κυπριακό
  • [02] (Κ) Βασιλείου - Ενταξη - Κυπριακό
  • [03] (K) Γενικός Εισαγγελέας - Ενταξη - Κυπριακό
  • [04] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Ενταξη - Κυπριακό
  • [05] (Κ) Μιχαηλίδης - Ενταξη - Κυπριακό
  • [06] (Κ) Ομήρου - Ενταξη - Κυπριακό
  • [07] (Κ) Δημητρίου - Ενταξη - Κυπριακό

  • [01] (Κ) Χριστόφιας - Ενταξη - Κυπριακό

    Επιτυχία, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, την απόφαση για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην απόφαση αυτή.

    Σε δηλώσεις κατά την επιστροφή του από την Κοπεγχάγη, όπου συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «αυτή η επιτυχία δεν πρέπει να μεθύσει κανένα» και σημείωσε πως ο ίδιος ακούει δηλώσεις και τοποθετήσεις ότι μας «δίνεται η ευκαιρία για να ξεπεράσουμε το σχέδιο Ανάν και για λύση με πλήρη ταύτιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

    [02] (Κ) Βασιλείου - Ενταξη - Κυπριακό

    Ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και Πρόεδρος των ΕΔΗ Γιώργος Βασιλείου, δήλωσε ότι «δικαιολογημένα όλοι» είναι ευτυχείς και χαίρονται γιατί η Κύπρος έγινε μέλος της ΕΕ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ένταξη «βάζει μπροστά μας και μεγάλα καθήκοντα».

    [03] (K) Γενικός Εισαγγελέας - Ενταξη - Κυπριακό

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε σήμερα πως εάν δεν γίνει κατορθωτό μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού αυτό δεν σημαίνει ότι η προσπάθεια δεν θα συνεχιστεί ακόμα και μετά τη 16η Απριλίου, που θα υπογραφεί η συνθήκη προσχώρησης στην ΕΕ, για να προσθέσει πως ''εξαρτάται από την πολιτική βούληση και των δυο κοινοτήτων τι θα γίνει''.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά την άφιξη της κυπριακής αντιπροσωπείας από την Κοπεγχάγη, ο κ. Μαρκίδης είπε επίσης πως είναι πιθανόν από την προσεχή Δευτέρα τα ΗΕ να θελήσουν να ενεργοποιήσουν τις ad hoc τεχνικές επιτροπές που είχε συμφωνηθεί τον Οκτώβριο να λειτουργήσουν, με στόχο, όπως είπε, μέχρι τον Ιανουάριο που θα επανέλθει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο να γίνει ένα σημαντικό έργο προεργασίας σε σχέση με τη σύνταξη των διαφόρων νόμων.

    ''Αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει ανταπόκριση της άλλης πλευράς'', επεσήμανε ο κ. Μαρκίδης για να υπενθυμίσει πως ''οι επιτροπές δεν είχαν λειτουργήσει συνεπεία της στάσεως της άλλης πλευράς''.

    ''Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε'', ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας για να προσθέσει πως οι δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ''δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι την προσεχή εβδομάδα ή τις προσεχείς μέρες θα είναι δυνατή μια ενεργοποίηση αυτών των επιτροπών''.

    [04] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Ενταξη - Κυπριακό

    Η χθεσινή ημέρα είναι ''ιστορική για την Κύπρο, και ανοίγει μια νέα εποχή'', τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Τάσσος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος τώρα ''μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία''.

    Σε δηλώσεις του μετά την άφιξη της κυπριακής αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Κοπεγχάγη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δικαιώθηκε ένας αγώνας για την Κύπρο ''με τις θυσίες του λαού και την προσπάθεια όλων όσοι μετείχαν σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια''.

    ''Η Βουλή, η διαπραγματευτική ομάδα για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, η κυβέρνηση'', συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, ''έχουν πετύχει αυτό το αποτέλεσμα που πιστεύω ότι το κερδίσαμε γιατί η Κύπρος το αξίζει, τόσο όσον αφορά την πολιτική κατάσταση στην Κύπρο όσο και την οικονομική κατάσταση του λαού μας''.

    [05] (Κ) Μιχαηλίδης - Ενταξη - Κυπριακό

    Την ''πιο ιστορική στιγμή της νεότερης κυπριακής ιστορίας'', χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ Ντίνος Μιχαηλίδης τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    Σε δηλώσεις μετά την άφιξη της κυπριακής αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Κοπεγχάγη, ο κ. Μιχαηλίδης, ο οποίος μετέβη με άλλους πολιτικούς αρχηγούς στη δανική πρωτεύουσα συνοδεύοντας τον Πρόεδρο Κληρίδη, είπε ότι ''είναι η ώρα που χαίρεται, με συγκίνηση, ολόκληρος ο λαός μας, Ε/Κ και Τ/Κ, που θα έχουν'', όπως είπε, ''το όφελος αυτής της μεγάλης απόφασης, η οποία λήφθηκε χθες''.

    [06] (Κ) Ομήρου - Ενταξη - Κυπριακό

    Σε μια νέα εποχή εισέρχεται η Κύπρος, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, Γιαννάκης Ομήρου, σημειώνοντας ότι «η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης, η οποία αποτελεί και μια ιστορική δικαίωση του Ελσίνκι ανοίγει νέες ιστορικές δυνατότητες και προοπτικές για τον κυπριακό λαό».

    «Ο αγώνας και η προσπάθεια δεν έχουν τελειώσει» σημείωσε, για να προσθέσει ότι «έπεται συνέχεια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μεγάλες και μικρές μάχες μέσα στο πολυσύνθετο και πολύπλοκο ευρωπαϊκό περιβάλλον, και για τις επικυρώσεις από τα κοινοβούλια και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ασφαλώς και για τη συνθήκη προσχώρησης τον Απρίλιο στην Αθήνα'', υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ.

    [07] (Κ) Δημητρίου - Ενταξη - Κυπριακό

    Εγνοια όλων τώρα θα πρέπει να είναι η επανένωση της Κύπρου, ώστε κάτω από το κράτος της Κύπρου και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση να επισφραγιστεί τελεσίδικα αυτή η ιστορική πορεία, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Παναγιώτης Δημητρίου.

    Σε δήλωσή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου μετέβη για την υποδοχή του Προέδρου Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και της αντιπροσωπείας που τον συνόδευε στην Κοπεγχάγη, ο κ. Δημητρίου είπε ότι ''είμαστε ευτυχείς, γεμάτοι χαρά για την πραγματοποίηση αυτού του οράματος».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 14 December 2002 - 20:49:11 UTC