Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-02-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλίντον: Κυρώσεις κατά των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν
  • [02] Οι περισσότεροι ποτέ θάνατοι δημοσιογράφων συνέβησαν πέρυσι
  • [03] Στο στόχαστρο του Αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών η Τογιότα
  • [04] Πούτιν: Η Ελλάδα θα ωφεληθεί από τον αγωγό South Stream
  • [05] Πέθανε ο Athan Karras
  • [06] Ομπάμα: Εποικοδομητικό το πακέτο στήριξης της οικονομίας

  • [01] Κλίντον: Κυρώσεις κατά των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

    17-02-2010

    Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δηλώνει ότι οι ΗΠΑ επικεντρώνουν τις κυρώσεις στο Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, επισημαίνοντας ότι αυτοί είναι στενά αναμεμειγμένοι με την ασφάλεια και την λήψη πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων.

    Στα πλαίσια συνέντευξης της στη Φωνή της Αμερικής την Τρίτη, η κ. Κλίντον δήλωσε ότι το Ιράν εξελίσσεται σε φιλοπόλεμο και καταπιεστικό κράτος καθώς αυξάνεται η επιρροή του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.

    Η κ. Κλίντον επίσης προειδοποίησε ότι το Ιράν μπορεί να προκαλέσει κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή, αν αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

    [02] Οι περισσότεροι ποτέ θάνατοι δημοσιογράφων συνέβησαν πέρυσι

    17-02-2010

    Ιρακινός δημοσιογράφος που έχασε τη ζωή του πέρυσι

    Η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων αναφέρει ότι πέρυσι σκοτώθηκαν οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από το 1992 που άρχισε η οργάνωση να καταμετρά τις απώλειες.

    Στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσή της για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων η οργάνωση αναφέρει ότι 71 άτομα σκοτώθηκαν πέρυσι, δηλαδή 30 περισσότερα από το 2008. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι οι μεγαλύτερες απώλειες που έχουν ποτέ καταγραφεί από τον οργανισμό σημειώθηκαν στις Φιλιππίνες όπου 31 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους.

    Μετά τις Φιλιππίνες έπεται η Σομαλία, το Ιράκ, και το Πακιστάν που θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες χώρες για δημοσιογράφους. Στη Σομαλία 9 άτομα σκοτώθηκαν το 2009, ενώ στο Ιράκ και το Πακιστάν 4 άτομα στη κάθε χώρα έχασαν τη ζωή τους.

    Η έκθεση επικρίνει επίσης τις αμερικανικές αρχές για τη σύλληψη δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένου και Πακιστανού ρεπόρτερ της ΦτΑ που τέθηκε υπό κράτηση επί 10 μέρες. Η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων αναφέρει επίσης ότι 136 δημοσιογράφοι παραμένουν υπό κράτηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Για την Ελλάδα η Επιτροπή επισημαίνει την επίθεση δυο μοτοσικλετιστών με όπλα και εκρηκτικά στο χώρο στάθμευσης του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ. Την ευθύνη είχε αναλάβει η Σέχτα των Επαναστατών.

    [03] Στο στόχαστρο του Αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών η Τογιότα

    17-02-2010

    Το Αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών ζήτησε απ' την Τογιότα να υποβάλλει στοιχεία για τα προβλήματα που προέκυψαν με τα οχήματα της και για να διαπιστωθεί αν η εταιρεία ενήργησε έγκαιρα να διορθώσει τα προβλήματα αυτά ασφάλειας που την ανάγκασαν να ανακαλέσει εκατομμύρια αυτοκίνητα.

    Οι Αμερικανικές αρχές θέλουν να καθορίσουν τι ήξερε η εταιρεία και πότε το ήξερε. Η Τογιότα αντιμετωπίζει και ακροάσεις στο Κογκρέσο για το θέμα. Η εταιρεία σταμάτησε τις πωλήσεις της για λίγο έως ότου οι μηχανικοί της διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει προκαλέσει τα προβλήματα και πως θα επιδιορθωθούν. Η Τογιότα ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή σε δύο Αμερικανικά εργοστάσια της.

    [04] Πούτιν: Η Ελλάδα θα ωφεληθεί από τον αγωγό South Stream

    17-02-2010

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου SouthStream μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να αναδυθεί από την τρέχουσα οικονομική κρίση δυνατότερη.

    Μετά από συνομιλίες στη Μόσχα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Πούτιν επεσήμανε ότι τέτοια μεγάλα έργα είναι κρίσιμης σημασίας για την προσέλκυση επενδυτών και την δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα θα ωφεληθεί σαν χώρα διέλευσης του αγωγού, σημείωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός. Αναμένεται ότι το έργο, που χρηματοδοτείται από τη Ρωσία και άλλες χώρες της Ευρώπης, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.

    Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, είχε δηλώσει ότι ο κ. Παπανδρέου μπορεί να στραφεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα για βοήθεια στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα του. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να ζητήσει οικονομική βοήθεια, όχι μόνο από το ΔΝΤ, αλλά και απ' τους Ευρωπαίους εταίρους του.

    Ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα λέγοντας ότι και οι δύο χώρες επιθυμούν βαθύτερες στρατηγικές σχέσεις και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να υπογράψει συμφωνία με τη Μόσχα για συμμετοχή της Αθήνας στην κατασκευή του αγωγού SouthStream.

    [05] Πέθανε ο Athan Karras

    Ζωή Λεουδάκη

    Ουάσιγκτον

    17-02-2010

    Πέθανε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου σε ηλικία 82 ετών ο Athan Karas, ο άνθρωπος που διέδωσε τον ελληνικό χορό στις ΗΠΑ.

    Χορογράφησε παραστάσεις για το Μπρόντγουη, το Χόλυγουντ, και την Αμερικανική τηλεόραση, ίδρυσε Θέατρο στο Λος Αντζελες που ανέβαζε παραστάσεις στα ελληνικά, και επί 25 χρόνια δίδασκε για τον ελληνικό πολιτισμό και το χορό στο Πανεπιστήμιο Loyola Marymount στην Καλιφόρνια.

    Η Φροσίνη Φίλιπς, αρχισυντάκτης ελληνοαμερικανικού περιοδικού, παρομοίασε τον Καρά με τον Ζορμπά. 'Ο Athan ήταν ο Ζορμπάς εν ζωή. Ο Ζορμπάς ήταν ελεύθερος, έτσι ήταν και ο Athan. Ενέπνεε τους γύρω του. Είχε στόχους και τίποτα δεν τον σταματούσε'.

    Ο Θανάσης, όπως του άρεσε να τον αποκαλούν, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1927. Άρχισε να χορεύει με το πρώτο χορευτικό σχήμα της Δώρας Στρατού. Τον ενδιέφεραν οι δημοτικοί χοροί από όλη την Ελλάδα, του οποίους και μελέτησε αλλά δεν σταματούσε μόνο εκεί.

    Ενώ αγαπούσε και σέβονταν τους παραδοσιακούς χορούς, είπε η σύζυγός του Jeanne, ο Athan προτιμούσε να ερμηνεύει το χορό για το σήμερα.

    Ο Κarras ήρθε στην Αμερική χωρίς να ξέρει αγγλικά.'Για μένα ο χορός ήταν πάντα ένας τρόπος επικοινωνίας όταν οι λέξεις δεν επαρκούν', έλεγε ο ίδιος.

    Αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας διέδωσε σε Ελλάδα, Αμερική και Καναδά δημιουργώντας χορευτικά σχήματα, διεθνή συνέδρια, εκπαιδευτικά βίντεο για διάφορα είδη χορού, και εμπνέοντας νέες γενιές χορευτών.

    [06] Ομπάμα: Εποικοδομητικό το πακέτο στήριξης της οικονομίας

    18-02-2010

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι το πακέτο στήριξης της οικονομίας πριν ένα χρόνο βοήθησε την Αμερικανική οικονομία, έχει γλυτώσει ή συντελέσει στην δημιουργία περίπου δύο εκατομμυρίων θέσεων εργασίας και απέτρεψε την επιδείνωση της κατάστασης.

    Σε ομιλία του από το Λευκό Οίκο επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την ενεργοποίηση του πακέτου στήριξης της Αμερικανικής οικονομίας, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι η χορήγηση αυτών των 787 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν πολιτικά δύσκολη, αλλά σωστή απόφαση. Πάντως ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι θα πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες γιατί ακόμη πολλοί Αμερικανοί βρίσκονται χωρίς δουλειά.

    Από τη πλευρά τους οι Ρεπουμπλικανοί χαρακτηρίζουν το πακέτο τόνωσης της οικονομίας, αναποτελεσματικό και τονίζουν ότι δεν έχει οδηγήσει στην μείωση της ανεργίας.

    Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα προβλέπει ότι η ανεργία στις ΗΠΑ θα παραμείνει υψηλή για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς η οικονομία θα βελτιώνεται σταδιακά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Φέντ η ανεργία φέτος θα κυμανθεί μεταξύ 9,5 και 9,7%.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 18 February 2010 - 2:18:19 UTC