Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-10-19

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργοί Γεωργίας και Οικονομικών στο Λουξεμβούργο
  • [02] Περιοδεία Γκέιτς στην Ασία
  • [03] Τριήμερη επίσκεψη Ράις στη Μέση Ανατολή
  • [04] Ιράν: Διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης θύματα επίθεσης αυτοκτονίας
  • [05] Δεν θα σταλούν στρατεύματα πριν διασφαλιστεί η συνεργασία της κυβέρνησης του Αφγανιστάν
  • [06] Πακιστάν: Σκληρές μάχες στο νότιο Βαζιριστάν
  • [07] Συμφωνία Πρίστινας-Σκοπίων
  • [08] Η Dina Titus συγχαίρει την ενορία της από το βήμα της Αμερικανικής Βουλής
  • [09] Μπράουν: Απαραίτητη η συμμετοχή στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα
  • [10] Κλίντον: Επίκειται ανακοίνωση Καρζάι για τις εκλογές
  • [11] Σε Πολωνία, Ρουμανία και Τσεχία ο Τζο Μπάιντεν
  • [12] Χαμενεΐ: Θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την βομβιστική επίθεση

  • [01] Υπουργοί Γεωργίας και Οικονομικών στο Λουξεμβούργο

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    19-10-2009

    Λουξεμβούργο

    Σε κατάσταση πολιορκίας ετοιμάζεται το Λουξεμβούργο να υποδεχτεί σήμερα τους Υπουργούς Γεωργίας αλλά και Οικονομικών των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Περίπου 3 με 4.000 παραγωγοί γάλακτος και 600-700 αγροτικά τρακτέρ εκτιμάται από τις αρχές ότι θα καταλάβουν την περιοχή όπου συνήθως γίνονται τα συμβούλια. Γι αυτό η αστυνομία του Λουξεμβούργου ζήτησε ενισχύσεις από το γειτονικό Βέλγιο και στην κυριολεξία θα αποκλείσει από τις 8 πρωί όλους τους οδικούς άξονες που οδηγούν στο Κίρσμπεργκ. Επίσης, με προτροπή για την αποφυγή επεισοδίων, θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστά τα Ευρωπαϊκά σχολεία, μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, κοινοτικές υπηρεσίες, βόπως η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία της οποίας οι υπάλληλοι θα εργαστούν στα σπίτια τους, εμπορικά κέντρα και κινηματογραφικό συγκρότημα ,που βρίσκονται σ' αυτή την περιοχή.

    Τα μέτρα είναι πρωτοφανή για την πόλη του Λουξεμβούργου αλλά η αναταραχή, που έχει ξεκινήσει με τους αγρότες στην κοντινή Γαλλία όπου έχουν κινητοποιηθεί χιλιάδες τρακτέρ, αναμένεται σήμερα να επεκταθεί και στο Μεγάλο Δουκάτο.

    Κατερίνα Μπατζελή

    Στο μεταξύ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε πρόταση για την χορήγηση 300 εκατομμυρίων ευρώ σαν επιπλέον βοήθεια στους γαλακτοπαραγωγούς που έχουν πληγεί από τις πολύ χαμηλές τιμές στο γάλα και όπως συζητείται θα γίνει αποδεκτή από τους υπουργούς Γεωργίας.

    Η νέα Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Συμβούλιο, μιλώντας το απόγευμα στην Βουλή, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σημερινό Συμβούλιο διεκδικώντας για πρώτη φορά ένα σημαντικό ποσοστό από τους επιπλέον κοινοτικούς πόρους για να ενισχύσει την κτηνοτροφία.

    Γιώργος Παπακωσταντίνου

    Εξίσου σημαντική για την Ελλάδα θα είναι η συνάντηση που θα έχει για πρώτη φορά ο νέος Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου απόψε στην συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ με τον επίτροπο Χοακίμ Αλμούνια καθώς στις 24 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία της Ελλάδας για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της πολιτικής της για την μείωση του ελλείμματος και αρχίζει και η διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης για το πρόγραμμά της.

    Ο κ. Παπακωσταντίνου, όπως είπε και από το βήμα της Βουλής το απόγευμα, ' δεν θα προσέλθει την Τρίτη στο Εκοφίν σαν απολογητής της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά για να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο δράσης αξιόπιστο και ρεαλιστικό με το οποίο θα εξυγιάνει τα δημοσία οικονομικά. Θα ζητήσει τριετή παράταση με στόχο την μείωση του ελλείμματος με μόνιμα διαρθρωτικά μέσα και δε ν θα επιβάλλει άλλους φόρους.

    Εκείνο όμως που είναι αναπόφευκτο είναι η υπαγωγή της Ελλάδας σε διαρκή επιτήρηση που σημαίνει ότι θα πρέπει να υποβάλει έκθεση στην Κομισσιόν για την πορεία των μέτρων μείωσης του ελλείμματος. κάθε τρεις μήνες.

    [02] Περιοδεία Γκέιτς στην Ασία

    19-10-2009

    Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, θα παρευρεθεί σήμερα σε στρατιωτική τελετή αλλαγής διοίκησης στη Χαβάη καθοδόν προς επταήμερη περιοδεία του στην Ασία, όπου θα έχει σειρά υψηλού επιπέδου συναντήσεων στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα για να ζητήσει την συνέχιση της υποστήριξης τους στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

    Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι η επίσκεψη του κ. Γκέιτς στο Τόκυο αποτελεί ευκαιρία να συναντήσει τους νέους ηγέτες της Ιαπωνίας. Ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, Τζεφ Μορέλ, δήλωσε ότι ο κ. Γκέιτς θα συζητήσει επίσης την απόφαση της Ιαπωνικής κυβέρνησης να αποσύρει 2 πλοία ανεφοδιασμού που συμμετείχαν στην διεθνή προσπάθεια για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

    Μετά το Τόκυο ο κ. Γκέιτς θα μεταβεί στην Σεούλ.

    [03] Τριήμερη επίσκεψη Ράις στη Μέση Ανατολή

    19-10-2009

    Η Πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις, θα συναντηθεί με ηγέτες των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων στα πλαίσια τριήμερης περιοδείας της στη Μέση Ανατολή αυτή την εβδομάδα.

    Η κ. Ράις αναχωρεί σήμερα για το Ισραήλ για να συμμετάσχει σε συνέδριο το οποίο διοργανώνεται από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Σιμόν Περέζ. Η Αμερικανίδα Πρέσβης θα έχει επίσης διμερείς συνομιλίες με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.

    Οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να αρχίσουν ξανά τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

    Στο μεταξύ, οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ισραήλ σε ψήφισμα του Συμβούλιου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Η.Ε. που εκφράζει υποστήριξη προς έκθεση η οποία κατηγορεί το Εβραϊκό κράτος για εγκλήματα πολέμου κατά τις επιχειρήσεις του στη Γάζα.

    Την Κυριακή, το Ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις σε βάρος της εξτρεμιστικής οργάνωσης Χαμάς, αποτελούσαν νόμιμη πράξη αυτοάμυνας. Η έκθεση του ΟΗΕ κατηγορεί επίσης και τη Χαμάς για εγκλήματα πολέμου.

    [04] Ιράν: Διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης θύματα επίθεσης αυτοκτονίας

    19-10-2009

    Μεταξύ των νεκρών και ο εικονιζόμενος στρατηγός Νούρ Αλί Σουσταρί, αναπληρωτής διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης

    Βομβιστής αυτοκτονίας κόστισε τη ζωή σε 6 διοικητές των επίλεκτων Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν και τουλάχιστον 35 άλλα άτομα. Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε ότι η επίθεση σχεδιάστηκε στο Πακιστάν.

    Η έκρηξη στην επαρχία Σιστάν- Μπαλουχιστάν του Ιράν προκάλεσε επίσης το τραυματισμό δεκάδων ατόμων. Ο βομβιστής αυτοανατινάχθηκε σε συνάντηση την Κυριακή μεταξύ των Φρουρών της Επανάστασης και ηγετικών στελεχών Σουνιτών και Σιιτών στην πόλη Ποσήν κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

    Στην μεθόριο αυτή κλιμακώνεται η ανταρσία των Σουνιτών, καθώς και οι συγκρούσεις μεταξύ Ιρανικών δυνάμεων ασφάλειας, Σουνιτών ανταρτών και εμπόρων ναρκωτικών. Το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων φέρει τον κ. Αχμαντινετζάντ να δηλώνει ότι πράκτορες του Πακιστάν συνεργάζονται με τους εγκεφάλους της επίθεσης αυτοκτονίας της Κυριακής.

    [05] Δεν θα σταλούν στρατεύματα πριν διασφαλιστεί η συνεργασία της κυβέρνησης του Αφγανιστάν

    19-10-2009

    Ραμ Εμάνουελ

    Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ραμ Εμάνουελ, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν θα αποφασίσει την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, μέχρι να πεισθεί ότι η αφγανική κυβέρνηση θα συνεργαστεί αποτελεσματικά με τις ΗΠΑ.

    Ο κ. Εμάνουελ είπε ότι ο Aμερικανός Πρόεδρος θα συνεχίσει και αυτή την εβδομάδα και την επόμενη, συναντήσεις με στρατιωτικούς του συμβούλους.

    Επίσης την Κυριακή ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Τζον Κέρυ, δήλωσε ότι θα ήταν 'τελείως ανεύθυνο' από μέρους του προέδρου Ομπάμα να στείλει περισσότερους στρατιώτες στο Αφγανιστάν χωρίς να γνωρίζει τα αποτελέσματα των διαφιλονικούμενων προεδρικών εκλογών. Ο κ. Κέρυ επεσήμανε ότι οι ηγέτες του Αφγανιστάν πρέπει να δείξουν ξεκάθαρη προσήλωση στην πάταξη της διαφθοράς.

    [06] Πακιστάν: Σκληρές μάχες στο νότιο Βαζιριστάν

    19-10-2009

    Πακιστανικά στρατεύματα με την υποστήριξη πολεμικών αεροσκαφών ενεπλάκησαν σε σκληρές μάχες με εξτρεμιστές την Κυριακή, για δεύτερη κατά σειρά μέρα, στο Νότιο Βαζιριστάν, που αποτελεί κύριο κρησφύγετο των Ταλεμπάν και της Αλ Κάιντα.

    Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι 60 εξτρεμιστές και 6 Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από το Σάββατο που άρχισαν οι επιχειρήσεις, ενώ εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι οι εξτρεμιστές προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στα κυβερνητικά στρατεύματα.

    Ο αριθμός των νεκρών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές γιατί ο στρατός δεν δίνει πρόσβαση στα πεδία μαχών. Περίπου 30.000 Πακιστανοί στρατιώτες αναπτύχτηκαν από το Σάββατο κατά 10.000 εξτρεμιστών και ξένων μαχητών.

    Στρατιωτικοί αξιωματούχοι λένε ότι η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει 6 με 8 εβδομάδες.

    [07] Συμφωνία Πρίστινας-Σκοπίων

    19-10-2009

    Χάρτης της μεθορίου ΠΓΔΜ-Κοσόβου

    Πλήρεις διπλωματικές σχέσεις επετεύχθησαν μεταξύ Πρίστινας και Σκοπίων μια μέρα μετά την επικύρωση συμφωνίας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

    Οι Υπουργοί Εξωτερικών, Σκεντέρ Χισένι και Αντόνιο Μιλόσοσκι, υπέγραψαν κοινό ανακοινωθέν υποσχόμενοι την σύσφιξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των χωρών τους με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό για την εδαφική ακεραιότητα της άλλης χώρας.

    Πάντως ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γιέρεμιτς, προειδοποίησε ότι η συμφωνία για τα σύνορα θα έχει συνέπειες, αλλά δεν διευκρίνισε τι εννοούσε.

    [08] Η Dina Titus συγχαίρει την ενορία της από το βήμα της Αμερικανικής Βουλής

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    19-10-2009

    US Rep. Dina Titus Photo E. Papademetriou

    Η Ελληνικής καταγωγής βουλευτής Dina Titus, που εκπροσωπεί στο Αμερικανικό Κογκρέσο προάστια του Λας Βέγκας και άλλες περιοχές της 3ης εκλογικής περιφέρειας της Νεβάδα, προέβη σε μια ασυνήθιστη ενέργεια. Μιλώντας από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην Ουάσιγκτον, συνεχάρη τον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Λας Βέγκας, στον οποίο και η ίδια ανήκει, για την συμπλήρωση 50 χρόνων από της ιδρύσεώς του.

    Η Dina Titus είναι περήφανη για την ενορία της επειδή η Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή έχει γαλουχήσει χιλιάδες παιδιά των ομογενών της Νεβάδα στα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και τα έχει βοηθήσει να εξελιχθούν σε άξια, δραστήρια και ευσπλαχνικά στελέχη της κοινωνίας μας.Σύμφωνα με την βουλευτή από την Νεβάδα η ενορία της, την οποίαν ξεκίνησε μια φούχτα Ελλήνων της περιοχής, έχει εξελιχθεί σήμερα σε ένα δυναμικό συγκρότημα που περιλαμβάνει εκτός από την Εκκλησία, ένα μεγάλο κοινοτικό κέντρο και διάφορες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.

    Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής στο Λας Βέγκας

    Ιδιαίτερη είναι η υπερηφάνεια της Dina Titus για τα κοινωνικά προγράμματα της Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή από τα οποία και έχουν ωφεληθεί τόσο παιδιά, όσο υπερήλικες, φτωχοί κι άρρωστοι. Όπως πολλές άλλες Ελληνορθόδοξες εκκλησίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έτσι και η ενορία της Dina Titus συγκεντρώνει τους πόρους που χρειάζονται για τα φιλανθρωπικά της προγράμματα με διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει ειδικά για τον σκοπό αυτό, από βραδιές μουσικής και χορών της Ελλάδας μέχρι πανηγύρια στα οποία σερβίρονται Ελληνικά φαγητά και γλυκά, που φημίζονται ως 'τα πιο αυθεντικά και καλά που βρίσκει κανείς εκτός Αθηνών'.

    Αυτά τα τελευταία μπορούμε να τα επιβεβαιώσουμε κι εμείς. Είχαμε την χαρά να παραστούμε σε μια από τις εκδηλώσεις της Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή πέρσι τέτοια εποχή, μαζί με την Dina Titus και την άλλη Ελληνικής καταγωγής Βουλευτή, την ShelleyBerkley, που εκπροσωπεί την 1η εκλογική περιφέρεια της Νεβάδα στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Σε εκείνη την εκδήλωση πράγματι οι ενορίτες του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή μας κατέδειξαν όχι μόνον ότι είναι καλά μυημένοι στα μυστικά της Ελληνικής μαγειρικής αλλά επίσης και ότι διαθέτουν πλούσιο ταλέντο στην εκτέλεση μουσικής και παραδοσιακών χορών της Ελλάδας. Πάνω από όλα μας όμως εντυπωσίασε η φιλοξενία που μας επιφύλαξαν. Ήταν από τις πιο εγκάρδιες που έχουμε δει οπουδήποτε τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα.

    [09] Μπράουν: Απαραίτητη η συμμετοχή στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα

    19-10-2009

    Γκόρντον Μπράουν

    O Βρετανός Πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, ζήτησε από τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής για τις κλιματικές αλλαγές που θα γίνει στη Δανία στις 7 Δεκεμβρίου.

    Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Μπράουν σε εκπροσώπους 17 χωρών που ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο κόσμο. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός τόνισε την επιτακτική ανάγκη συμμετοχής στη σύνοδο γιατί το περιβάλλον διατρέχει μεγάλο κίνδυνο.

    Μέχρι στιγμής λίγοι είναι οι ηγέτες που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο που γίνεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

    Σκοπός της συνόδου της Κοπεγχάγης είναι η κατάρτιση νέας διεθνούς συμφωνίας για τις κλιματικές αλλαγές η οποία θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο το οποίο εκπνέει το 2012.

    Διαπραγματευτές συναντώνται τώρα στο Λονδίνο και προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο κρατικής επιχορήγησης των φτωχών χωρών οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μακροπρόθεσμους στόχους για την μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

    [10] Κλίντον: Επίκειται ανακοίνωση Καρζάι για τις εκλογές

    19-10-2009

    Χίλαρυ Κλίντον

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χιλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, θα ανακοινώσει σήμερα πώς σκοπεύει να προχωρήσει για την επίλυση του θέματος των αμφισβητούμενων Προεδρικών εκλογών στη χώρα του.

    Σε δηλώσεις της από το Στέητ Ντιπάρτμεντ η κ. Κλίντον εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει μία ξεκάθαρη και νόμιμη επίλυση του θέματος μέσα στις ερχόμενες μέρες.

    Τη Δευτέρα, η Εκλογική Επιτροπή του Αφγανιστάν ακύρωσε τα αποτελέσματα 210 εκλογικών κέντρων με αποτέλεσμα ο κ. Καρζάι να χάσει την πλειοψηφία που χρειάζονταν για να διατηρηθεί στο αξίωμά του. Η κ. Κλίντον δεν ανέφερε αν ο κ. Καρζάι θα δεχτεί τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών με αντίπαλο τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλά Αμπντουλά. Δήλωσε μόνο ότι είναι ενθαρρυντικός 'ο τρόπος που εξελίσσεται η όλη υπόθεση'.

    [11] Σε Πολωνία, Ρουμανία και Τσεχία ο Τζο Μπάιντεν

    19-10-2009

    Τζο Μπάιντεν

    Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Τσεχία. Ο σύμβουλος του κ. Μπάιντεν για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τόνυ Μπλίνκεν, δήλωσε ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος φθάνει τη Τρίτη το βράδυ στην Βαρσοβία, πρώτο σταθμό τετραήμερης περιοδείας του και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Βουκουρέστι την Πέμπτη και στην Πράγα την Παρασκευή.

    Ο κ. Μπάιντεν θα έχει επαφές με την ηγεσία των τριών αυτών χωρών και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς και με εκπροσώπους τοπικών οργανώσεων. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι ο κ. Μπάιντεν θα προωθήσει θέματα διεύρυνσης των εμπορικών σχέσεων και ενδυνάμωσης των δημοκρατικών θεσμών.

    Το θέμα της αλλαγής στρατηγικής της κυβέρνησης Ομπάμα όσον αφορά στην αντιπυραυλική ασπίδα θα αποτελέσει σημαντικό θέμα προς συζήτηση στην ατζέντα του κ. Μπάιντεν.

    [12] Χαμενεΐ: Θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την βομβιστική επίθεση

    19-10-2009

    Αγιοταλάχ Αλί Χαμενεΐ

    O ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιοταλάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας από την οποία έχασαν τη ζωή τους 6 διοικητές της Φρουράς των Επαναστατών.

    Τα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης φέρουν τον Αγιοταλάχ Χαμενεΐ να δηλώνει ότι επιρρίπτει ευθύνες για την επίθεση της Κυριακής στους ιδιοτελείς υποστηρικτές της 'διεθνούς υπεροψίας', έκφραση που ο Ιρανός ηγέτης χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίσει τις ΗΠΑ.

    Η Σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση Τζουντάλα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο. Από την επίθεση στην νοτιοανατολική επαρχία του Ιράν, Σιστάν βΜπαλουχιστάν, σκοτώθηκαν 42 άτομα συμπεριλαμβανόμενων και διοικητών των Φρουρών της Επανάστασης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 20 October 2009 - 1:18:27 UTC