Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-08-14

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλίντον: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη Λιβερία
  • [02] Επίθεση στον πρώην Πρόεδρο του Αφγανιστάν
  • [03] 70% των Πακιστανών αντιτίθεται στους Ταλεμπάν
  • [04] Νέος απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρειο Κορέα

  • [01] Κλίντον: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη Λιβερία

    14-08-2009

    Η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ με την Πρόεδρο της Λιβερίας

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν την Πρόεδρο της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, η οποία αντιμετωπίζει κίνημα που θέλει να την απομακρύνει από την εξουσία. Μιλώντας στη Μονρόβια, πρωτεύουσα της Λιβερίας η κ Κλίντον είπε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση κάτω από τη ηγεσία της κ Σίρλιφ. Η επιτροπή για της Αλήθεια και της Συμφιλίωση της Λιβερίας πρότεινε να απαγορευτεί στην πρόεδρο της χώρας η ανάληψη πολιτικού αξιώματος στο μέλλον γιατί υποστήριξε στις αρχές του 90 τον, τότε επανάσταση, ηγέτη Τσαρλς Τέιλορ. Η κ Σίρλιρ παραδέχτηκε ότι έδωσε χρήματα στον Τέιλορ, ο οποίος τώρα εκδικάζεται από τον Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου. Αλλά ή πρόεδρος της Λιβερίας αρνείται συμμετοχή στο κίνημά του.

    Η κ Σίρλιφ δήλωσε ότι ο λαός της Λιβερίας εκφράζει ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη των ΗΠΑ και θα συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα της προς την δημοκρατία και της ανάπτυξη.

    Επόμενος σταθμός της κ Κλίντον στα πλαίσια της περιοδείας της στην Αφρική είναι το Πράσινο Ακρωτήριο, Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε ήδη την Κένυα, την Νότια Αφρική, την Αγκόλα, την Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό και τη Νιγηρία.

    [02] Επίθεση στον πρώην Πρόεδρο του Αφγανιστάν

    14-08-2009

    Μπερχανουντίν Ραμπανί

    O πρώην Πρόεδρος του Αφγανιστάν Μπερχανουντίν Ραμπανί επέζησε επίθεσης των Ταλιμπάν στην επαρχία Κουντούζ στο βόρειο Αφγανιστάν.

    Η αφγανική αστυνομία λέει ότι μαχητές των Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή του κ. Ραμπανί με χειροβομβίδες και όπλα. Κανείς από την ακολουθία του πρώην προέδρου δεν σκοτώθηκε αλλά έχασαν τη ζωή τους οι 3 δράστες όταν συγκρούστηκαν με τους σωματοφύλακες και την αστυνομία.

    Ο κ. Ραμπανί υποστηρίζει τον υποψήφιο για το προεδρία της χώρας Αμπντουλά Αμπντουλά, που είναι και ο κύριος αντίπαλος του νυν προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Αυγούστου. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

    Στην Ουάσιγκτον το Στέητ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν και Πακιστάν Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ αναχωρεί σήμερα από την Ουάσινγκτον με προορισμό την Ισλαμαμπάντ στο Πακιστάν, κατόπιν θα μεταβεί στην Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν για να παρατηρήσει την εκλογική διαδικασία. Τελευταίος σταθμός του κ. Χόλμπρουκ θα είναι η Τουρκία.

    [03] 70% των Πακιστανών αντιτίθεται στους Ταλεμπάν

    14-08-2009

    Νέα σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης στο Πακιστάν δείχνει ότι ενισχύθηκαν οι αρνητικές απόψεις των Πακιστανών για τους Ταλιμπάν, με 70% των πολιτών της χώρας να αντιτίθεται στους εξτρεμιστές. Να σημειωθεί ότι το 2008 το ποσοστό ανέρχονται μόνο σε 33%.

    Σύμφωνα με την έρευνα το 64% των Πακιστανώνεξακολουθούν να έχουν αρνητική γνώμη για την αμερικανική κυβέρνηση και να βλέπουν τις ΗΠΑ σαν εχθρική χώρα. Όμως το 53% πιστεύει ότι είναι σημαντική ότι η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και ΗΠΑ και η πλειοψηφία εγκρίνει την αμερικανική οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι Ταλιμπάν.

    Την έρευνα διενήργησε η ανεξάρτητη οργάνωση Πιού, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.

    Σε άλλες εξελίξεις, Πακιστανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι από επιδρομή με πολεμικά ελικόπτερα σε βάσεις των Ταλεμπάν στο βορειοδυτικό Πακιστάν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 εξτρεμιστές

    [04] Νέος απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρειο Κορέα

    14-08-2009

    O νέος απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Βόρειο Κορέα Φίλιπ Γκόλντμπεργκ πρόκειται να ταξιδέψει στην Ασία την ερχόμενη εβδομάδα για συνομιλίες σχετικά με την επιβολή των κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών κατά της Πιονγιάγκ.

    Ο κ. Γκόλντμπεργκ στα πλαίσια συνέντευξης τύπου στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την περιοδεία του η οποία περιλαμβάνει σταθμούς στην Σιγκαπούρη, την Ταϋλάνδη, τη Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία.

    Ο κ Γκόλντμπεργκ επεσήμανε ότι οι πιέσεις της διεθνούς κοινότητας να επιστρέψει η Βόρειος Κορέα στις εξαθνείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος έχουν αρχίσει να αποδίδουν, αλλά πρόσθεσε η διαδικασία θα πάρει και άλλο χρόνο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 15 August 2009 - 1:18:16 UTC