Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-06-01

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώχευση αναμένεται να κηρύξει σήμερα η GM
  • [02] Διπλωματικές επαφές για την αντιμετώπιση της Βορείου Κορέας
  • [03] Μειώθηκαν οι θάνατοι αμάχων στο Ιράκ
  • [04] Ανησυχητική η κατάσταση στο Πακιστάν
  • [05] Δολοφονία γιατρού στο Κάνσας

  • [01] Πτώχευση αναμένεται να κηρύξει σήμερα η GM

    01-06-2009

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors θα κηρύξει σήμερα το πρωί πτώχευση, πριν ακόμη αρχίσουν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.Οι πληροφορίες αυτές κυκλοφόρησαν μετά από απόφαση των ομολογιούχων της GM τη Κυριακή, να υποστηρίξουν σχέδιο ελεγχόμενης πτώχευσης της εταιρείας που προβλέπει ότι οι κάτοχοι ομολόγων θα λάβουν ποσοστό των μετοχών της νέας εταιρείας που θα προκύψει μετά την πτώχευση.

    Συγκεκριμένα ανεπίσημη επιτροπή μεγάλων ομολογιούχων της General Motors ανακοίνωσε ότι το 54% των κατόχων ομολόγων συμφωνούν στην ανταλλαγή των ομολόγων τους, που ανέρχονται στα 27 δισεκατομμύρια δολάρια, με ποσοστό 25% της νέας εταιρείας που θα προκύψει μετά την πτώχευση.Η διεύθυνση της GM, καθώς και ο Λευκός Οίκος έχουν προγραμματίσει ξεχωριστές συνεντεύξεις τύπου σήμερα για να συζητήσουν το μέλλον της εταιρείας, καθώς και τις προσπάθειες της κυβέρνησης Ομπάμα να σωθεί η εταιρεία.Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ελπίδα ότι η General Motors θα μπορούσε να αναδιοργανωθεί μέσα σε 60 με 90 μέρες.Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, μετά την αναδιοργάνωση της η εταιρεία θα πρέπει να πουλά 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα το χρόνο για να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα της.Στο παρελθόν η GM έπρεπε να πουλά 16 εκατομμύρια αυτοκίνητα το χρόνο για να καλύπτει τα έξοδα της.

    [02] Διπλωματικές επαφές για την αντιμετώπιση της Βορείου Κορέας

    01-06-2009

    Διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ βρίσκεται στo Τόκιο στα πλαίσια σειράς συνομιλιών αυτή την εβδομάδα στην Ασία για να εξεταστούν τρόποι αντιμετώπισης της πρόσφατης πυρηνικής δοκιμής της Βορείου Κορέας.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Στάινμπεργκ, ηγείται της αποστολής η οποία έφτασε την Κυριακή στην Ιαπωνία.Κατά την άφιξη του ο κ. Στάινμπεργκ δήλωσε ότι περιμένει πως οι συνομιλίες του 'θα είναι παραγωγικές και εντατικές'.

    Στην αντιπροσωπία συμμετέχουν επίσης ο υφυπουργός οικονομικών για θέματα τρομοκρατίας και οικονομικών απόρρητων πληροφοριών, Στούαρτ Λίβυ και ο ειδικός συντονιστής των ΗΠΑ για την Βόρεια Κορέα, Στήβεν Μπόσγουωρθ.Μετά την Ιαπωνία η Αμερικανική αντιπροσωπία θα μεταβεί στη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Ρωσία. Οι χώρες αυτές συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.

    Σήμερα ο κ. Στάινμπεργκ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Χιροφούμι Νακασόνε.

    [03] Μειώθηκαν οι θάνατοι αμάχων στο Ιράκ

    01-06-2009

    Σε νέα επίπεδα ρεκόρ υποχώρησε το Μάιο ο αριθμός θανάτων αμαχών στο Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχων της Ιρακινής κυβέρνησης.

    Συγκεκριμένα το Μάιο σκοτώθηκαν από πράξεις βίας 134 Ιρακινοί, αριθμός κατά 50% μειωμένος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό θανάτων τον Απρίλιο. Αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι αυτός είναι ο χαμηλότερος αριθμός νεκρών από τότε που άρχισαν να κρατούν ανάλογα στατιστικά στοιχεία.

    Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι λένε επίσης ότι η μείωση των θανάτων δείχνει πως οι εξτρεμιστές δεν είναι σε θέση να διατηρήσουν παρατεταμένες βομβιστικές επιχειρήσεις.

    Βέβαια καθώς ανακοινώνονταν τα ελπιδοφόρα αυτά στοιχεία 3 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους σε ξεχωριστές επιθέσεις την Κυριακή στο Ιράκ.

    [04] Ανησυχητική η κατάσταση στο Πακιστάν

    01-06-2009

    Αξιωματούχοι τουΕρυθρού Σταυρού ολοκλήρωσαν την πρώτη αξιολόγηση των ανθρωπιστικών αναγκών στην Κοιλάδα Σουάτ του Πακιστάν και λένε ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική. Διεθνής επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού επεσήμανε την Κυριακή ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για τους άμαχους της Σουάτ, όπου ο Πακιστανικός στρατός έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά των Ταλιμπάν. Εργαζόμενος στο διεθνή οργανισμό δήλωσε ότι άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί στο πεδίο μαχών για εβδομάδες και ότι τα τρόφιμα δεν επαρκούν, δεν υπάρχει πόσιμο νερό, ηλεκτρισμός ή καύσιμα για γεννήτριες.

    Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη πάνω από δυόμισι εκατομμύρια άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από τότε που άρχισαν οι μάχες.

    Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν, Σαΐντ Αθαρ Αλί, δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μπορεί να ολοκληρωθούν σε δύο με τρεις μέρες. Επεσήμανε επίσης, στα πλαίσια της συνόδου κορυφής χωρών της Ασίας στην Σιγκαπούρη, ότι επικρατεί λανθασμένα η άποψη πως το Πακιστάν είναι το κέντρο του εξτρεμισμού στη περιοχή και δήλωσε ότι η αστάθεια εξαπλώθηκε από το γειτονικό Αφγανιστάν μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 κατά των ΗΠΑ.

    [05] Δολοφονία γιατρού στο Κάνσας

    01-06-2009

    Αξιωματούχοι στο Ουίτσιτα του Κάνσας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν ύποπτο για τη δολοφονία γιατρού που πραγματοποιούσε αμβλώσεις σε προχωρημένο στάδιο κύησης. Οι αρχές λένε ότι ο γιατρός Τζωρτζ Τάιλλερ, δέχτηκε πυροβολισμούς και υπέκυψε στα τραύματα του το πρωί της Κυριακής, ενώ βρισκόταν στην εκκλησία.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε ύποπτο άντρα 51 ετών, τρεις ώρες μετά τη δολοφονία. Όπως δηλώνουν οι αρχές, φαίνεται πως ο δράστης ενήργησε μόνος του, αλλά συνεχίζονται οι έρευνες για το ενδεχόμενο συνεργών.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε σοκ και αποτροπιασμό για την δολοφονία του γιατρού και δήλωσε ότι διαφωνίες σε θέματα όπως οι αμβλώσεις δεν μπορούν να επιλύονται με βιαιότητες.

    Η κλινική στην οποία ασκούσε το επάγγελμά του ο Τζώρτζ Τάιλλερ είχε γίνει επανειλημμένα στόχος διαδηλώσεων, ενώ στα μέσα της δεκαετία του '80 είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση. Το 1993 ο Τζώρτζ Τάιλερ είχε δεχτεί και πάλι επίθεση από την οποία είχε τραυματιστεί.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 2 June 2009 - 1:18:27 UTC