Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-02-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο John Sarbanes εξηγεί τα οφέλη του πακέτου αναθέρμανσης της οικονομίας
  • [02] Ο ηγετικός ρόλος της Olympia Snowe στην Γερουσία
  • [03] Υπογραφή του πακέτου μέτρων αναθέρμανσης της οικονομίας
  • [04] Εν αναμονή των διαρθρωτικών αλλαγών στην αυτοκινητοβιομηχανία
  • [05] Σοβαρό πρόβλημα η αύξηση των ποσοστών ανεργίας σε ΕΕ και Ελλάδα
  • [06] Χόλμπρουκ: Κοινός εχθρός ο ισλαμικός εξτρεμισμός
  • [07] Μέσα στις επόμενες μέρες η απόφαση για Αφγανιστάν

  • [01] Ο John Sarbanes εξηγεί τα οφέλη του πακέτου αναθέρμανσης της οικονομίας

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    17-02-2009

    Γιάννης Σαρμπάνης

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα υπογράφει σήμερα στο Ντένβερ της Πολιτείας Κολοράντο τον λεγόμενο Νόμο περί Οικονομικής Ανάπτυξης και Επανεπένδυσης των Ηνωμένων Πολιτειών, που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Βουλή και την Γερουσία, ύστερα από εκτενείς διαβουλεύσεις που είχε ο Λευκός Οίκος με ηγετικά στελέχη και των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων στο Κογκρέσο.

    Ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του μέτρου ήταν ο ομογενής Βουλευτής John Sarbanes, ή Γιάννης Σαρμπάνης, κατά το Ελληνικότερο, ο οποίος πιστεύει ότι η θέσπισή του διασφαλίζει πως θα αναζωογονηθεί η οικονομία στο εγγύς μέλλον, θα βοηθηθούν οικογένειες που δυσκολεύονται τώρα να τα φέρουνε βόλτα και θα τεθούν θεμέλια για μελλοντική οικονομική ανάπτυξη.

    Ο Ελληνοαμερικανός νομοθέτης, που μελέτησε τις χίλιες εκατό σελίδες από τις οποίες απαρτίζεται ο νέος νόμος, εκτιμά πως με την εφαρμογή του θα δημιουργηθούν καινούργιες δουλειές για πολλούς πολίτες σε ζωτικής σημασίας έργα υποδομής, από την κατασκευή δρόμων και γεφυρών μέχρι τον εκσυγχρονισμό των συγκοινωνιακών μέσων, το χτίσιμο καλύτερων δημόσιων σχολείων και την βελτίωση των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης.

    Ο κύριος Σαρμπάνης πιστεύει πως στον 21ο αιώνα η ηλεκτρονική υποδομή της χώρας είναι εξ ίσου σημαντική με την παραδοσιακή υποδομή που συνίσταται σε εγκαταστάσεις και δημόσια έργα. Γι αυτό και το πακέτο αναθέρμανσης της οικονομίας προβλέπει την παροχή κονδυλίων για την διάδοση των ευρυζωνικών συνδέσεων σε κάθε περιοχή της χώρας έτσι ώστε όλοι να συμμετάσχουν στην οικονομική ανάπτυξη που συνδέεται με την υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο διαδίκτυο. Παράλληλα το πακέτο προβλέπει βοήθεια για την αποτροπή του κινδύνου συμφόρησης στα δίκτυα ηλεκτροδότησης της χώρας και για την δημιουργία ηλεκτρονικών αρχείων με το ιατρικό ιστορικό του κάθε πολίτη, κάτι που θα επιτρέπει να μειωθεί το κόστος της ιατρικής περίθαλψης και να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων της.

    Ο Γιάννης Σαρμπάνης πιστεύει πως πρόκειται για επενδύσεις που έπρεπε να είχανε γίνει εδώ και πολύ καιρό και ότι χάρις σε αυτές θα δημιουργηθούν ή θα γλιτώσουν από σίγουρη απώλεια κάπου τρία εκατομμύρια θέσεις εργασίας, θα ενισχυθεί η 'οικονομική ραχοκοκαλιά' της χώρας, θα επιτραπεί στις εμπορικές συναλλαγές να διεξάγονται πιο ελεύθερα από άκρου σε άκρο της Αμερικής, θα ενισχυθούν οι κατά τόπους κοινότητες και θα θωρακιστεί καλύτερα η ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Επικριτές του καινούργιου νόμου υποστηρίζουν πως το πακέτο περιλαμβάνει πολλές κρατικές δαπάνες που δεν συνδέονται άμεσα με τον στόχο που είχε τεθεί για την διαμόρφωσή του. Ο Γιάννης Σαρμπάνης λέει πως λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη κάθε άποψη που εκφράζεται στο θέμα, ιδιαίτερα λόγω του πολύ υψηλού κόστους που συνεπάγεται το πακέτο. Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό πως εφαρμογή του θα στοιχίσει στους αμερικανούς φορολογούμενους κάπου 875 δισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά ο ελληνοαμερικανός βουλευτής επισημαίνει πως σε όλη την διάρκεια της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ιδιαίτερα μετά την φόρμουλα που εφαρμόσθηκε για την αντιμετώπιση του μεγάλου οικονομικού κραχ της δεκαετίας 1930, οικονομολόγοι και εμπειρογνώμονες του δημοσίου που χειρίζονται οικονομικές υποθέσεις συμφωνούν γενικά πως κατάλληλες κρατικές δαπάνες αποτελούν αποτελεσματικό μοχλό για την αντιστροφή αρνητικών οικονομικών τάσεων. Σύμφωνα με τον κ. Σαρμπάνη το γεγονός ότι μεγάλα κονδύλια του πακέτου θα διατεθούν για έργα υποδομής από τα οποία εξαρτάται η ανταγωνιστικότητα της χώρας, το γεγονός αυτό αποτελεί πρόσθετο όφελος.

    Ο ομογενής βουλευτής είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το ότι το πακέτο προβλέπει φορολογικές περικοπές για εργαζόμενους πολίτες, έτσι ώστε να μένουν στην τσέπη τους περισσότερα από τα χρήματα που με τον κόπο τους κέρδισαν. Το πρόσθετο αυτό κονδύλι που θα τους περισσεύει θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση κάποιας οικονομικής ανάγκης ή εάν ο εργαζόμενος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, τότε θα μπορεί να το ξοδέψει για την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, που είναι ζωτικής σημασίας παράγοντας για την οικονομική ευρωστία της χώρας.

    Κατά τον John Sarbanes, πιο συγκεκριμένα το πακέτο οικονομικής αναθέρμανσης προβλέπει μεταξύ άλλων φορολογική ανακούφιση για το 95% των εργαζομένων, καθένας των οποίων θα μπορεί να εκπέσει από το φορολογούμενο εισόδημά του μέχρι 400 δολάρια, παρέχει πίστωση 250 δολαρίων σε αναπήρους βετεράνους και σε συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που παραμένουν εκτός του εργατικού δυναμικού, αυξάνει το ύψος των κονδυλίων που μπορούν να αφαιρεθούν από την φορολογία σε σχέση με το προσωπικό εισόδημα και με το κόστος φροντίδας ανηλίκου, δημιουργεί οικονομικές δυνατότητες για ανώτερες και ανώτατες σπουδές παρέχοντας σχετικά φορολογικά κίνητρα στους ενδιαφερόμενους και μειώνει τους φόρους που συνεπάγεται η αγορά ακινήτου σε άτομα που αγοράζουν τώρα (από το 2008 και μετά) για πρώτη φορά σπίτι.

    Αλλά και οι επιχειρήσεις βοηθούνται από το πακέτο οικονομικής ανάκαμψης, σύμφωνα με τον Γιάννη Σαρμπάνη ο οποίος τονίζει τα εξής πλεονεκτήματα που τους δίνονται. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εκπέσουν παθητικό το οποίο σημείωσαν στο 2008 από το φορολογημένο κέρδος που είχαν στα προηγούμενα 5 χρόνια, θα δικαιούνται να αφαιρέσουν από τους φόρους τους ποσά που επένδυσαν σε νέα μηχανήματα και εγκαταστάσεις από την 1η Ιανουαρίου 2009 και θα έχουν άλλα φορολογικά οφέλη στις περιπτώσεις που προσλαμβάνουν βετεράνους πολέμου και νέους που πρόσφατα έχασαν άλλες δουλειές.

    Ο John Sarbanes βλέπει το πακέτο αναθέρμανσης της οικονομίας σαν μια 'απαραίτητη τονωτική ένεση' αλλά αναγνωρίζει πως χρειάζεται να αναπτυχθεί παράλληλα και μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική για να διασφαλισθεί η ευημερία των επομένων γενεών στην Αμερική. Για παράδειγμα λέει πως στα πλαίσια μιας τέτοιας στρατηγικής θα πρέπει να αναπτυχθούν και εναλλακτικές πηγές ενέργειας που θα επιτρέψουν να μειωθεί η εξάρτησή των Ηνωμένων Πολιτειών από το πετρέλαιο που εισάγουνε τώρα από έκρυθμες περιοχές του πλανήτη μας.

    [02] Ο ηγετικός ρόλος της Olympia Snowe στην Γερουσία

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    17-02-2009

    Olympia Snowe

    Η μεγάλη Ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ εξήρε την ομογενή Γερουσιαστή Olympia Snowe, από την Πολιτεία Maine, για την συμβολή της στην πρόσφατη έγκριση από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών του ιστορικού Νόμου περί Οικονομικής Ανάπτυξης και Επανεπένδυσης της χώρας. Στην Βουλή των Αντιπροσώπων το μέτρο υποστήριξαν επίσης οι ομογενείς John Sarbanes, Zack Space, Niki Tsongas, Shelley Berkley, Dina Titus και Suzanne Kosmas. Αλλά οι έξι αυτοί ομογενείς βουλευτές αναμένονταν να δώσουν την υποστήριξή τους, δεδομένου ότι ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα του Προέδρου Barack Obama, ο οποίος και πρότεινε το όλο πακέτο αναθέρμανσης της οικονομίας.

    Η Olympia Snowe, πρώην Ολυμπία Μπούχλη, ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα το οποίο και βρίσκεται τώρα στην αντιπολίτευση. Γι αυτό και η απόφασή της να ταχθεί υπέρ της θέσπισης του νέου νόμου έγινε πρωτοσέλιδη είδηση στην Αμερική. Η ομογενής γερουσιαστής ήτανε ένα από τα μόνον τρία μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο που ψήφισαν μαζί με τους δημοκρατικούς συναδέλφους τους για να γίνει ο νόμος αυτός πραγματικότητα. Για την σίγουρη και ταχεία θέσπισή του χρειάζονταν 60 γερουσιαστικές ψήφοι και το Δημοκρατικό Κόμμα διέθετε 57. Η κυρία Snowe και οι άλλοι δύο ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές που ακολούθησαν το παράδειγμά της, έκλεισαν την διαφορά.

    Βεβαίως η αλήθεια είναι πως το ισχύον σύστημα προβλέπει απλή πλειοψηφία 51 μελών για την υιοθέτηση νομοθετικού μέτρου από την Γερουσία. Και τις 51 αυτές ψήφους τις είχαν οι Δημοκρατικοί. Αλλά το σύστημα παρέχει επίσης το δικαίωμα σε οποιονδήποτε γερουσιαστή να ζητήσει την διεξαγωγή συζήτησης πάνω στο προτεινόμενο νομοσχέδιο επί όσο χρονικό διάστημα θεωρεί απαραίτητο. Και ο φόβος ήταν πως κάποιος ρεπουμπλικανός γερουσιαστής ίσως έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος για να παραταθεί η συζήτηση επί εβδομάδες, μήνες ή και για πάντα, με στόχο να αποτρέψει την έγκρισή του. Η μόνη περίπτωση να υπερκεραστεί αυτό το δικαίωμα είναι όταν τα τρία πέμπτα της Γερουσίας, δηλαδή 60 ακριβώς μέλη της, ταχθούν ενάντια σε περαιτέρω συζήτηση επί του νομοσχεδίου. Και τούτο ακριβώς επιτεύχθηκε με την στάση της Olympia Snowe.

    Ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Ike Gulas παρατήρησε ότι 'η ικανότητα της Olympia Snowe, να πετυχαίνει ομοφωνία και συμβιβασμό τόσο σε αυτήν όσο και σε άλλες περιπτώσεις κατά την πολυετή πολιτική καριέρα της, την έχει καταστήσει εξαιρετικά πολύτιμο μέλος της Γερουσίας'. Ο ηγέτης της ομογενειακής οργάνωσης πρόσθεσε ότι 'οι αρχαίοι Έλληνες θα ήτανε υπερήφανοι γι αυτήν' διότι 'αναγνώριζαν την ομοφωνία σαν την πραγματική αξία της δημοκρατίας'.

    Ο Ike Gulas επαίνεσε την κυρία Snowe επειδή 'αντέκρουσε έντονες πιέσεις και ενήργησε με γνώμονα τις αρχές της προκειμένου να κάνει αυτό που η ίδια πίστευε ότι είναι προς όφελος του Αμερικανικού λαού'. Ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κατέληξε με τούτα τα λόγια: 'Είμαστε υπερήφανοι για την δύσκολη απόφαση που πήρε αν και αναγνωρίζουμε παράλληλα ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες πολιτών που δεν συμφωνούν μαζί της, όπως έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν'.

    Η θητεία της Olympia Snowe στην Γερουσία λήγει σε τρία χρόνια εκτός και εάν ανανεωθεί για μια ακόμη εξαετία στις εκλογές που θα γίνουν 2012.

    AHEPA was established in 1922 by visionary Greek-Americans to protect all from prejudice from the KKK. In its history, AHEPA has joined with the NAACP and B'nai B'rith International to fight discrimination. It has grown to become the largest membership-based association for Hellenic-Americans and Philhellenes in the world.

    [03] Υπογραφή του πακέτου μέτρων αναθέρμανσης της οικονομίας

    17-02-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα υπογράφει σήμερα στο Ντένβερ του Κολοράντο, το ύψους 787 δισεκατομμυρίων δολαρίων πακέτο αναθέρμανσης της οικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει κρατικές δαπάνες και φοροαπαλλαγές που στοχεύουν στο να βοηθήσουν την Αμερικανική οικονομία να βγει από την ύφεση.Η επίτευξη συμβιβασμού επί του πακέτου αποτελεί την πρώτη μεγάλη νομοθετική νίκη του κ. Ομπάμα μετά την ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων.

    Πάντως το σχέδιο εγκρίθηκε κυρίως με την υποστήριξη των Δημοκρατικών.Κανείς Ρεπουμπλικανός στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν υποστήριξε το μέτρο, ενώ στη Γερουσία, μόνο τρεις Ρεπουμπλικανοί, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνοαμερικανίδας Γερουσιαστή, Ολυμπίας Σνόου, ψήφισαν το οικονομικό πακέτο.

    Η κυβέρνηση Ομπάμα δηλώνει ότι οι φοροαπαλλαγές και οι δαπάνες σε έργα υποδομής θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα προωθήσουν οικονομική ανάπτυξη.

    [04] Εν αναμονή των διαρθρωτικών αλλαγών στην αυτοκινητοβιομηχανία

    17-02-2009

    Η εταιρεία κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων Delphi, που έχει ζητήσει ομοσπονδιακή προστασία από πτώχευση, ανακοίνωσε ότι περικόπτει περίπου 800 θέσεις εργασίας, δηλαδή το ένα-πέμπτο του εργατικού της δυναμικού από το εργοστάσιο της στο Μίσιγκαν. Οι περικοπές θα ισχύσουν από 1ης Μαρτίου.

    Στο μεταξύ οι μεγάλες Αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, GeneralMotors και Chrysler έχουν προθεσμία μέχρι τη Τρίτη για να υποβάλλουν στις αρμόδιες αρχές τα διαρθρωτικά τους σχέδια.Οι δύο εταιρείες έχουν πάρει ομοσπονδιακή βοήθεια 17,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τώρα πρέπει να δείξουν πως σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα κονδύλια αυτά για να βελτιώσουν την απόδοση τους στο μέλλον.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι μια ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία είναι 'εξαιρετικά σημαντική' για τη χώρα και γι' αυτό οι αρχές περιμένουν να δουν τα σχέδια που θα υποβάλλουν οι εταιρείες.

    [05] Σοβαρό πρόβλημα η αύξηση των ποσοστών ανεργίας σε ΕΕ και Ελλάδα

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    17-02-2009

    Το μεγαλύτερο θύμα της παγκόσμιας πλέον οικονομικής κρίσης είναι κατά γενική ομολογία η απασχόληση. Επακόλουθο οδυνηρό της επιβράδυνσης που παρουσιάζει ο ρυθμός ανάπτυξης της απασχόλησης, είναι η αύξηση της ανεργίας. Το 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει αύξηση της ανεργίας από το 3 στο 10% στην Ευρωπαϊκή Ένωση ποσοστό που θα αντιστοιχεί σε 22 εκ. ανέργους.

    Την προσωρινή ανεργία, συνιστά η Κομισιόν στις επιχειρήσεις προκειμένου να αποφεύγουν τις μαζικές απολύσεις και εφαρμόζεται σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα απασχολώντας το εργατικό τους δυναμικό λιγότερες μέρες ή ώρες μειώνοντας και τις απολαβές των εργαζομένων.

    Η Γιούροστατ στο Λουξεμβούργο έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία για την ανεργία του 2007 αναλυτικά για κάθε χώρα. Για την Ελλάδα ο μέσος όρος του δείκτη ανεργίας διαμορφώθηκε στο 8.3% και κυμάνθηκε σε ποσοστά από 5,3% που σημειώθηκε στην περιφέρεια της Κρήτης, έως το 12,1% που καταγράφηκε στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας που κατέχει και το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό 18,4% στην γυναικεία ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Υψηλό πάντα, αν και ελαφρώς μειωμένο, το ποσοστό ανεργίας στους νέους από 15 εως 24 ετών, που φθάνει το 22,2,%.

    Αλλά ενώ έχουμε την εικόνα της ανεργίας του 2007 απο την Ευρωπαϊκή πηγή, η Ελληνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ήδη οτι ενώ απο το 2004 εως το 2007 ο αριθμός των ανέργων μειωνόταν σταθερά, τον Νοέμβριο του 2008 το ποσοστό ανέβηκε στο 7,8% έναντι 7,4% του Οκτωβρίου που μεταφράζεται σε αριθμό στους 384.988 ανέργους.

    Αυξημένος αναμένεται και ο δείκτης του μηνός Δεκεμβρίου, ενώ για το 2009 οι προβλέψεις είναι τουλάχιστον απαισιόδοξες β η Κομισσιόν προβλέπει 9,4% - καθώς την μεγαλύτερη κρίση αντιμετωπίζουν η οικοδομή, ο τουρισμός και η ναυτιλία, που τα τελευταία χρόνια στήριξαν πολύ την ισχυρή ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

    [06] Χόλμπρουκ: Κοινός εχθρός ο ισλαμικός εξτρεμισμός

    17-02-2009

    Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και Πρανάμπ Μουχερτζί

    Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Νότια Ασία, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, δήλωσε ότι η Ινδία, οι ΗΠΑ και το Πακιστάν αντιμετωπίζουν 'την κοινή απειλή' του Ισλαμικού εξτρεμισμού. Σε δηλώσεις του στο Νέο Δελχί μετά από συνάντηση με τον Ινδό Υπουργό Εξωτερικών, Πρανάμπ Μουχερτζί, ο κ. Χόλμπρουκ επεσήμανε ότι και οι τρεις χώρες για πρώτη φορά 'αντιμετωπίζουν έναν εχθρό που απειλεί απ' ευθείας την ηγεσία μας, τις πρωτεύουσες μας και τους λαούς μας', όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Η Ινδία αποτελεί τελευταίο σταθμό της πρώτης περιοδείας του κ. Χόλμπρουκ στη Νότια Ασία με την ιδιότητα του ειδικού απεσταλμένου της Ουάσιγκτον.

    [07] Μέσα στις επόμενες μέρες η απόφαση για Αφγανιστάν

    17-02-2009

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι η απόφαση για το πόσοι ακόμη Αμερικανοί στρατιώτες θα αποσταλούν στο Αφγανιστάν, θα ληφθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

    Από τη πλευρά του ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει διάφορες εναλλακτικές λύσεις απ' τις οποίες θα διαλέξει. Ο διοικητής των Αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέηβιντ Μακίρναν, έχει ζητήσει μέχρι και 30 χιλιάδες επιπρόσθετες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή 60 χιλιάδες ξένοι στρατιώτες υπηρετούν στο Αφγανιστάν.

    Η κυβέρνηση Ομπάμα διεξάγει επανεξέταση της Αμερικανικής πολιτικής για Αφγανιστάν και Πακιστάν με στόχο την εξεύρεση νέων τρόπων εξάρθρωσης των κρησφύγετων τρομοκρατών και των ανταρτών Ταλεμπάν.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 18 February 2009 - 2:18:24 UTC