Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-09-03

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ
  • [02] Στη Λουϊζιάνα ο Πρόεδρος Μπους
  • [03] Η Ρωσία επικρίνει την Ευρωπαϊκή Ένωση
  • [04] Ιστορική επίσκεψη Ράις στη Λιβύη
  • [05] Άλλη μία τροπική καταιγίδα απειλεί τη Φλόριντα
  • [06] Μπούς: Ο Τζον Μακέιν άνθρωπος με θάρρος και όραμα

  • [01] Συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ

    03-09-2008

    Δημήτρης Χριστόφια και Μεχμέτ Αλή Ταλάτ σε παλαιότερη συνάντηση.

    Αρχίζουν σήμερα επίσημες συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μεχμέτ Αλή Ταλάτ, για την επίλυση του Κυπριακού.

    Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για την καλύτερη ευκαιρία για την επίλυση του προβλήματος, ενώ και οι δύο πλευρές δηλώνουν αποφασισμένες να τερματίσουν την διαίρεση του νησιού. Μάλιστα σύμβουλος του κ. Ταλάτ χαρακτήρισε την σημερινή, ιστορική ημέρα.

    Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα συμμετάσχει και αυτός στην σημερινή συνάντηση η οποία αναμένεται να έχει κυρίως τελετουργικό χαρακτήρα, ενώ οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

    Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο πρόεδρος Μπους και ο Τούρκος ομόλογος του Αμπντουλάχ Γκιούλ, επαναβεβαίωσαν την υποστήριξη τους για τις συνομιλίες.

    [02] Στη Λουϊζιάνα ο Πρόεδρος Μπους

    03-09-2008

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Μπους θα μεταβεί τη Τετάρτη στη Λουϊζιάνα για να επιθεωρήσει τις καταστροφές τις οποίες προκάλεσε ο τυφώνας Γκούσταβ που έπληξε τα παράλια του Κόλπου του Μεξικού με ισχυρούς άνεμους και βροχοπτώσεις.

    Ο Πρόεδρος Μπους συναντήθηκε με μέλη του υπουργικού του συμβουλίου στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν την αντιμετώπιση του τυφώνα καθώς και τις επιπτώσεις του στις ενεργειακές πηγές της χώρας. Λόγω της κακοκαιρίας σταμάτησε η παραγωγή πετρελαίου στα παράλια του Κόλπου του Μεξικού και σε περιοχές της Λουιζιάνας και του Μισισιπή όπου έχουν σημειωθεί πλημμύρες.

    Ο Πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι ο Γκούσταβ φαίνεται να μην έχει προκαλέσει μεγάλες ζημίες στις εγκαταστάσεις πετρελαίου, όπως ο τυφώνας Κατρινα πριν από 3 χρόνια.

    Επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος επεσήμανε ότι ο τυφώνας φέρνει ξανά στο προσκήνιο το γεγονός ότι οι ΗΠΑ χρειάζεται να παράγουν περισσότερη ενέργεια και ότι το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει νομοσχέδιο για γεωτρήσεις κοντά στα παράλια των ΗΠΑ.

    Από τον Γκούσταβ μέχρι στιγμής έχουν χάσει της ζωή τους τουλάχιστον 7 άτομα. Την Τρίτη ο τυφώνας εξασθένησε ακόμη περισσότερο καθώς τώρα μετακινείται πάνω από τη δυτική Λουϊζιάνα και εισέρχεται στο Τέξας.

    [03] Η Ρωσία επικρίνει την Ευρωπαϊκή Ένωση

    03-09-2008

    Ρώσοι στρατιώτες στη Νότια Οσετία

    Η Ρωσία επέκρινε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διακόψει τις συνομιλίες συνεργασίας με την Μόσχα λόγω της κατάστασης στη Γεωργία. Πάντως ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέι Νεστερένκο, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η πλειοψηφία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να μην επιβάλλουν άλλες άμεσες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. Ο κ. Νεστερένκο διάβασε ανακοίνωσε που ανέφερε ότι οι χώρες της Ευρώπης υιοθέτησαν γενικά 'υπεύθυνη στάση' στο θέμα της κρίσης αναγνωρίζοντας 'την σπουδαιότητα μιας αμοιβαίου οφέλους συνεργασίας', όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλάτιμιρ Πούτιν, που βρίσκεται στο Ουζμπεκιστάν, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι 'επικράτησε η κοινή λογική'.

    [04] Ιστορική επίσκεψη Ράις στη Λιβύη

    03-09-2008

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, πρόκειται να επισκεφτεί την Λιβύη την Παρασκευή. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου στη περιοχή από το 1953. Το ταξίδι της κα Ράις στη Λιβύη είναι το αποτέλεσμα διαδικασίας για την ανοικοδόμηση των σχέσεων ΗΠΑ-Λιβύης που άρχισε το 2003. Η κ. Ράις αναμένεται να συναντηθεί με τον ηγέτη της χώρας, Μουαμάρ Καντάφι και άλλους αξιωματούχους στην Τρίπολη. Ο αξιωματούχος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ντέιβιντ Γουέλς δήλωσε ότι στόχος της αποστολής Ράις είναι να ενθαρρύνει του Λίβυους να προχωρήσουν σε οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

    [05] Άλλη μία τροπική καταιγίδα απειλεί τη Φλόριντα

    03-09-2008

    Η Τροπική Καταιγίδα Χάννα πλήττει τις Μπαχάμες μετά από τις πλημμύρες που προκάλεσε στην Αϊτή προκαλώντας τουλάχιστον 10 θανάτους. Αμερικανοί μετεωρολόγοι δηλώνουν ότι η Χάννα με ανέμους ισχύος 100 χιλιομέτρων την ώρα βρίσκεται πάνω από τις νοτιοανατολικές Μπαχάμες. Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι ανακοίνωσε ότι η Χάννα θα ενισχυθεί σε τυφώνα σήμερα καθώς θα κινείται βορειοδυτικά. Αναμένεται ότι θα πλήξει τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ τη Πέμπτη στη Φλόριντα, τη Τζώρτζια ή την Νότια Καρολίνα. Την Τρίτη ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ελληνο-Αμερικανός, Τσάρλι Κριστ, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη πολιτεία του. Στο μεταξύ, άλλες δύο Τροπικές Καταιγίδες στον Ατλαντικό θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε τυφώνες, πρόκειται για την Τροπική Καταιγίδα Άικ και την Καταιγίδα, Τζόζεφιν.

    [06] Μπούς: Ο Τζον Μακέιν άνθρωπος με θάρρος και όραμα

    03-09-2008

    Σε ομιλία του μέσω δορυφόρου στο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στο Σαίντ Πωλ της Μινεσότα, ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι ο προεδρικός υποψήφιος, Τζον Μακέην, είναι έτοιμος να αναλάβει την ηγεσία της χώρας.

    Μετά από θερμή εισαγωγή της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Λώρα Μπούς, ο κ. Μπούς δήλωσε στους εκλέκτορες του Συνεδρίου ότι οι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν σε ετοιμότητα, για να μπορέσουν να σταματήσουν ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις προτού αυτές πραγματοποιηθούν και χαρακτήρισε τον κ. Μακέιν 'σπουδαίο Αμερικανό' και άνθρωπο που χρειάζεται η χώρα με 'θάρρος και όραμα'.

    Επίσης από το βήμα του Συνεδρίου, ο πρώην προεδρικός υποψήφιος και Γερουσιαστής Φρέντ Τόμσον, τόνισε την μακροσκελή πολιτική και στρατιωτική εμπειρία του Τζον Μακέιν ο οποίος διετέλεσε αιχμάλωτος πολέμου επί πεντέμισι χρόνια στο Βιετνάμ.

    Παράλληλα, ο κ. Τόμσον χαρακτήρισε την υποψήφια αντιπρόεδρο του Κόμματος, κυβερνήτη της Αλάσκα Σάρα Πέιλιν, 'πνοή ανανέωσης' και θαρραλέα και επιτυχή μεταρρυθμιστή που δεν φοβάται να αντιταχθεί στο κατεστημένο.

    Από τη πλευρά του, ο πρώην Δημοκρατικός και τώρα ανεξάρτητος Γερουσιαστής, Τζο Λίμπερμαν, δήλωσε στους εκλέκτορες ότι συμμετέχει στο συνέδριο τους γιατί η χώρα μετρά περισσότερο απ' την πολιτική παράταξη και γιατί πιστεύει πως ο Τζον Μακέιν αποτελεί την 'καλύτερη επιλογή' για το μέλλον της χώρας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 4 September 2008 - 1:18:29 UTC