Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-09-01

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σάρα Πέιλιν
  • [02] Αρχίζει το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών
  • [03] Οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν πρόταση προσωρινής συμφωνίας
  • [04] Σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Ρωσία
  • [05] Περιμένοντας τον τυφώνα Γκούσταβ
  • [06] Ηνωμένα Έθνη και κλιματολογικές αλλαγές
  • [07] Δε θα σταματήσουν τις επιθέσεις οι Ταλιμπάν στο Πακιστάν
  • [08] Μείωση των αεροεπιδρομών ζητά ο Καρζάι
  • [09] H AXEΠΑ ενεργοποιείται κατά του Gustav

  • [01] Σάρα Πέιλιν

    01-09-2008

    Σάρα Πέιλιν

    Η Σάρα Πέιλιν είναι η δημοφιλής κυβερνήτης της Αλάσκα που εξελέγη πριν δύο χρόνια κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων λόγω των προσπαθειών της για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Πρόκειται για συντηρητική πολιτικό που αντιτίθεται στο δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση και στους γάμους ομοφυλοφίλων. Η 44χρονη Σάρα Πέιλιν επιδίδεται σε φυσιολατρικά σπορ, όπως το ψάρεμα και το κυνήγι και τάσσεται υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να φέρουν όπλα.

    Η Ρεπουμπλικανή υποψήφιος για την αντιπροεδρία είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Φυσικών Πόρων της Ένωσης Κυβερνητών της χώρας και έχει επανειλημμένα εκφραστεί υπέρ γεωτρήσεων στην προστατευόμενη περιοχή του Αρκτικού Κύκλου που αποτελεί και καταφύγιο άγριων ζώων. Επίσης την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε νομοσχέδιο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο βόρειο τμήμα της Αλάσκα.

    Η κυβερνήτης Πέιλιν έχει 5 παιδιά. Ο μεγαλύτερος γιός της κατετάγη στο στρατό στις 11 Σεπτεμβρίου του 2007, την 6η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Επίσης το μικρότερο παιδί της που γεννήθηκε πριν λίγους μήνες πάσχει από το σύνδρομο Ντάουν. Ο σύζυγος της Τόντ κατάγεται από Εσκιμώους της Αλάσκα και εργάζεται στην εταιρεία πετρελαίου BP.

    Περισσότερα για τις εκλογές

    [02] Αρχίζει το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών

    01-09-2008

    ζον Μακέιν

    Ο προεδρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Τζον Μακέιν, ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στο Συνέδριο του Κόμματος λόγω των πιθανών καταστροφών από τον Τυφώνα Γουστάβο στο Κόλπο του Μεξικού.Ρεπουμπλικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τη Κυριακή ότι το Συνέδριο θα αρχίσει κανονικά τη Δευτέρα στο Σαίντ Πωλ της Μινεσότα, όπως έχει προγραμματιστεί, αλλά με συνοπτικό πρόγραμμα.Σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Κυριακή ο κ. Μακέιν επεσήμανε ότι θα ήταν ανάρμοστο να πανηγυρίζουν οι Ρεπουμπλικανοί στη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου για ένα τμήμα της χώρας.Επίσης αξιωματούχοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δηλώνουν ότι το πρόγραμμα του συνεδρίου θα αποφασίζεται σε καθημερινή βάση ανάλογα με τις εξελίξεις. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρόεδρος Μπούς δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο, έτσι ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει από κοντά την κατάσταση στο Κόλπο του Μεξικού που αναμένει πλήγμα του τυφώνα Γουστάβου.Ο κ. Μακέιν και η υποψήφια αντιπρόεδρος του, Σάρα Πέιλιν, μετέβησαν στο Μισισιπή για να επιθεωρήσουν τις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση του Τυφώνα. Από τη πλευρά τους οι Δημοκρατικοί συνεχίζουν ακάθεκτοι την προεκλογική τους εκστρατεία με εμφάνιση του κ. Ομπάμα στο Οχάιο με θέμα την οικονομία.Πάντως ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών τόνισε ότι στοχεύει στο να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές του στη περιοχή του Κόλπου του Μεξικού για την προσφορά βοήθειας στους πληγέντες απ' τον τυφώνα. Περισσότερα για τις εκλογές

    [03] Οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν πρόταση προσωρινής συμφωνίας

    01-09-2008

    Μαχμούντ Αμπάς και Εχούντ Ολμέρτ

    Ο κύριος διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απέρριψε πρόταση του Ισραήλ για επίτευξη προσωρινής ειρηνευτικής συμφωνίας φέτος. Ο κ. Ερεκάτ επεσήμανε ότι οι Παλαιστίνιοι θέλουν συμφωνία με το Ισραήλ επί συνόλου θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ και δεν πρόκειται να συμφωνήσουν με οτιδήποτε άλλο.

    Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο κ. Ολμέρτ πρότεινε κοινό έγγραφο με τις θέσεις στις οποίες υπάρχει αμοιβαία 'κατανόηση' μέχρι στιγμής.

    Επίσης κατά την υποδοχή του κ. Αμπάς πριν τις τελευταίες συνομιλίες ο κ. Ολμέρτ δήλωσε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να ολοκληρώσουν την ειρηνευτική διαδικασία φέτος.

    [04] Σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Ρωσία

    01-09-2008

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Ν. Μεντβέντεβ

    Έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα στις Βρυξέλλες θα λάβει αποφάσεις για την προσέγγιση της Ευρώπης στην στάση της Ρωσίας στην Γεωργία. Αναμένεται πως οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες θα εκφράσουν την υποστήριξη τους προς τη Γεωργία και θα καταδικάσουν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας από μέρους της Ρωσίας. Αλλά δεν αναμένεται επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας μιας και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται απ' το Ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο και η Ρωσία αποτελεί σημαντικό εμπορικό εταίρο πολλών Ευρωπαϊκών χωρών. Ο πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχάηλ Σαακασβίλι, δήλωσε τη Κυριακή ότι η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί ένδειξη ότι η Ρωσία είναι σήμερα ποιο απομονωμένη απ' ότι ήταν ποτέ η Σοβιετική Ένωση, ενώ ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι η αναγνώριση των δύο επαρχιών της Γεωργίας που επιδιώκουν απόσχιση δεν μπορεί να αντιστραφεί.

    Ο Πρόεδρος Μεντβέντεβ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα θέλει φιλικές σχέσεις με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά θα ανταποκριθεί στην επιθετικότητα.

    [05] Περιμένοντας τον τυφώνα Γκούσταβ

    01-09-2008

    Oι κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης εκκενώνουν την πόλη.

    Αξιωματούχοι της Λουιζιάνα δηλώνουν ότι το 95% των κατοίκων παράκτιων περιοχών της πολιτείας έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, ενόψει του τυφώνα Γκούσταβ, που αναμένεται πως θα πλήξει τη πόλη της Νέας Ορλεάνης αργότερα σήμερα.

    Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η ισχύς των ανέμων του Γκούσταβ φθάνει τα 185 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ αναμένεται πως ο τυφώνας θα ενισχυθεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το κέντρο του τυφώνα βρίσκεται 280 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των εκβολών του ποταμού Μισισιπή και κινείται βορειοδυτικά με ταχύτητα 27 χιλιομέτρων την ώρα.

    Ο κυβερνήτης της Λουϊζιάνα, Μπόμπυ Τζιντάλ, δήλωσε ότι και οι 64 κομητείες της πολιτείας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και επεσήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τα φράγματα της Νέας Ορλεάνης θα είναι όσο ισχυρά χρειάζονται για να αποφευχθούν πλημμύρες.

    Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης εγκατέλειψαν την πόλη με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, ενώ τουλάχιστον 15 χιλιάδες έφυγαν με λεωφορεία και τραίνα.

    Επίσης αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Χειρισμού Κρίσεων ανακοίνωσαν ότι μεταφέρουν εφόδια και προσωπικό σε θέσεις κλειδιά περιοχών όπου αναμένεται ότι θα πληγούν απ' τον Τυφώνα Γκούσταβ.

    [06] Ηνωμένα Έθνη και κλιματολογικές αλλαγές

    01-09-2008

    Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν την άμεση ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση των κλιματολογικών αλλαγών, με τον γενικό γραμματέα του οργανισμού Μπαν Κι Μουν να προειδοποιεί ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει εξελιχθεί σε σοβαρή κρίση που μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην ανάπτυξη.

    Ο κ. Μπαν έκανε τις δηλώσεις αυτές στη Γενεύη την Κυριακή στα πλαίσια της 20ης επετείου της Διακυβερνητική Επιτροπής των Η.Ε. για την Αλλαγή Κλίματος και δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών διαθέτουν τις επιστημονικές γνώσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Ο επικεφαλής της επιτροπής κ. Πατσαούρι δήλωσε στη ΦτΑ ότι περιορίζονται τα χρονικά περιθώρια για την αντιστροφή των αρνητικών συνεπειών του φαινομένου του θερμοκηπίου και επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κλιματολογικών αλλαγών. Ο κ. Πατσαούρι εκτίμησε ότι θα σημειωθεί θετική αλλαγή στην προσέγγιση του θέματος από την νέα Αμερικανική κυβέρνηση.

    Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος Μπους αναγνωρίζει την πορεία των κλιματολογικών αλλαγών αλλά επισημαίνει ότι η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να αντισταθμιστεί με μία υγιή οικονομία. Η κυβέρνηση Μπους έχει αντιταχθεί στην υποχρεωτική μείωση των βλαβερών αερίων και επιδιώκει να προωθήσει νέες τεχνολογίες και εθελοντικές περικοπές εκπομπών βλαβερών αερίων από τις βιομηχανίες.

    [07] Δε θα σταματήσουν τις επιθέσεις οι Ταλιμπάν στο Πακιστάν

    01-09-2008

    Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν αναφέρει ότι οι ηγέτες του κινήματος δεν έχουν δώσει διαταγή στους μαχητές τους να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά την διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης του Πακιστάν ότι διακόπτει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής οι μαχητές δεν σχεδιάζουν να αλλάξουν τακτική.

    Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι δεν θα διενεργηθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν από τα μεσάνυκτα της Κυριακής μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, αλλά προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις ασφάλειας θα αντιδράσουν αν δεχτούν επίθεση.

    [08] Μείωση των αεροεπιδρομών ζητά ο Καρζάι

    01-09-2008

    Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ζήτησε απ' τις συμμαχικές δυνάμεις στη χώρα του να μειώσουν τις αεροεπιδρομές τους κατά στόχων εξτρεμιστών λόγω του αριθμού αμάχων που πέφτουν θύματα τέτοιων επιχειρήσεων. Σε συνέντευξη του προς Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο κ. Καρζάι ζήτησε απ' τις ΝΑΤΟικές και τις Αμερικανικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους καταδίωξης εξτρεμιστών. Οι θάνατοι αμάχων από συμμαχικούς βομβαρδισμούς έχουν εξοργίσει τους Αφγανούς και έχουν προκαλέσει αρνητικά αισθήματα για την κυβέρνηση της χώρας. Ο κ. Καρζάι παραδέχτηκε πάντως ότι οι ξένες δυνάμεις δεν σκοτώνουν αμάχους εσκεμμένα και δήλωσε ότι οι Αφγανοί κατανοούν ότι γίνονται και λάθη.

    Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ρουμανίας δήλωσε ότι από βομβιστική επίθεση στο νότιο Αφγανιστάν σκοτώθηκε ένας Ρουμάνος στρατιώτης και τραυματίστηκαν 4 άλλοι. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες βρίσκονταν μέσα σε τάνκς στην επαρχία Ζαμπούλ. Οι Ταλεμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

    [09] H AXEΠΑ ενεργοποιείται κατά του Gustav

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    01-09-2008

    Ακούστε στο ρεπορτάζ «Η ΑΧΕΠΑ ενεργοποιείται για αντιμετώπιση του Γκούσταβ» - Download ((Real Audio))

    Ακούστε στο ρεπορτάζ «Η ΑΧΕΠΑ ενεργοποιείται για αντιμετώπιση του Γκούσταβ»

    - Listen ((Real Audio))

    Ike Gulas

    Ανησυχία για τους κατοίκους που βρίσκονται στις Αμερικανικές πολιτείες από τις οποίες περνά αυτές τις ώρες ο τυφώνας Gustav εξέφρασε ο Ike Gulas, Ύπατος Πρόεδρος της μεγάλης Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.

    Σύμφωνα με τον Ike Gulas, η ηγεσία της οργάνωσής του 'εμπνευσμένη από αρχές του Ελληνισμού, όπως η φιλανθρωπία και η συνεισφορά του πολίτη στο κοινό όφελος' ενεργοποίησε την Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων της ΑΧΕΠΑ, και έθεσε σε επιφυλακή όλα τα παραρτήματά της, που ανέρχονται σε εκατοντάδες από άκρου σε άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών, για να αρχίσουν να προετοιμάζονται ώστε να διοργανώσουν αμέσως εράνους προς ανακούφιση των όσων θα χρειαστούν βοήθεια μετά το χτύπημα του κυκλώνα. Βέβαια, λέει ο Πρόεδρος Gulas, 'ευχόμαστε κι ελπίζουμε για ό,τι το καλύτερο' αλλά, πρόσθεσε ότι σαν οργάνωση η ΑΧΕΠΑ πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

    Η ανησυχία της ΑΧΕΠΑ είναι απόλυτα δικαιολογημένη, ιδιαίτερα όταν εκδηλώθηκε την παραμονή της άφιξης του Gustav. Ευτυχώς όμως η ισχύ του κυκλώνα, κατά την ώρα που γράφονταν η ανταπόκριση αυτή, έχει μειωθεί δραστικά και είναι τώρα σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα επαναληφθούν οι φοβερές σκηνές που σημειώθηκαν με το πέρασμα της Katrina πριν τρία χρόνια.

    Ο Gustav χτύπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα, σε κάποια περιοχή νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης και συνεχίζει τώρα την πορεία του ως κυκλώνας Κατηγορίας Δύο σε άλλα μέρη της Λουϊζιάνα και των γειτονικών της πολιτειών στον Αμερικανικό Νότο.

    Η Ελληνοαμερικανική κοινότητα διατηρεί σημαντική παρουσία στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού. Η ΑΧΕΠΑ και μόνον έχει χτίσει και διαχειρίζεται 14 συγκροτήματα διαμερισμάτων για υπερήλικες στην πολιτεία Alabama, πέντε από τα οποία βρίσκονται στην πόλη Mobile, και διατηρεί επίσης άλλους πέντε οίκους ευγηρίας στο Houston του Τέξας.

    Ακόμα, η οργάνωση 'Κόρες της Πηνελόπης', όπως ονομάζεται ο σύνδεσμος γυναικών της ΑΧΕΠΑ, διατηρεί στην περιοχή το λεγόμενο 'Σπίτι της Πηνελόπης', που είναι και το πρώτο στην Πολιτεία Alabama καταφύγιο για γυναίκες και παιδιά που έχουνε πέσει θύματα κακοποίησης ή εκμετάλλευσης. Επίσης, ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας, η πρώτη Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην Βόρεια και Νότια Αμερική, βρίσκεται στην Νέα Ορλεάνη. Ο ιστορικός αυτός ναός είχε υποστεί μεγάλες ζημίες από τον κυκλώνα Katrina, πριν από 3 χρόνια, αλλά επισκευάστηκε από την κοινότητα γρήγορα και χρησίμευσε σαν κέντρο διανομής βοήθεια προς τους ομογενείς που είχαν χάσει σπίτια και περιουσίες τότε.

    Η ιστορία της επισκευής του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στην Νέα Ορλεάνη και το πώς οι Έλληνες της περιοχής ξανάφτιαξαν την ζωή τους εκεί παρουσιάστηκε σε μια σειρά δύο τηλεοπτικών προγραμμάτων που παρουσίασε η Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής, ένα χρόνο μετά την Katrina, και τα οποία με αυτή την ευκαιρία επανακυκλοφορούμε τώρα.

    Καθεδρικός Ναός, Αγίας Τριάδας

    Για πρόσβαση στα δύο τούτα βίντεο επισκεφτείτε τους ειδικούς κόμβους που παρατίθενται κάτω από το κείμενο της ανταπόκρισης αυτής.

    Μια ακόμα διαφορά ανάμεσα στον Gustav και την Katrina έγκειται στο ότι την φορά αυτή οι ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές αρχές ήταν καλύτερα προετοιμασμένες για την αντιμετώπιση του κυκλώνα. Οι αρχές κατάφεραν να εκκενώσουν, χωρίς σοβαρά προβλήματα, όλες τις παράκτιες εκτάσεις της Louisiana και να μεταφέρουν πάνω από δύο εκατομμύρια κατοίκους τους σε ασφαλείς περιοχές. Μεταξύ των όσων απομακρύνθηκαν είναι και η Ύπατος Πρόεδρος της Οργάνωσης 'Κόρες της Πηνελόπης' Barbara Stavis Wolf, κάτοικος του Covington της Louisiana, που ουσιαστικά αποτελεί προάστιο της Νέας Ορλεάνης.

    Η ΑΧΕΠΑ και οργανώσεις που συνδέονται με αυτήν, όπως οι Κόρες της Πηνελόπης, συνεισέφεραν 50 χιλιάδες δολάρια για τους πλημμυροπαθείς της Katrina και πρόσφεραν αναρίθμητες ώρες εθελοντικής εργασίας διανέμοντας εφόδια και βοηθώντας τα θύματα της καταστροφής εκείνης να ξαναρχίσουν καινούργια ζωή. Ο Ike Gulas, γέννημα θρέμμα του Αμερικανικού Νότου, που διαμένει στο Birmingham της Alabama, λέει πως τα δεινά της Katrinaκαι ενός άλλου μεγάλου κυκλώνα, της Rita, απασχολούν και πάλι τούτες τις ώρες την ΑΧΕΠΑ και ιδιαίτερα τους Οίκους Ευγηρίας που η οργάνωση διατηρεί στο Houston της Πολιτείας Texas.

    Μερικοί από τους τροφίμους των οίκων ευγηρίας της ΑΧΕΠΑ και πολλοί περισσότεροι που περιμένουν να βρεθεί και γι αυτούς ένα δωμάτιο εκεί είναι άτομα που ξερίζωσαν από τα σπίτια τους η Katrina και η Rita. Παράγοντες αρμόδιων ομοσπονδιακών υπηρεσιών λένε ότι είναι έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια προς όλους όσους επηρεαστούν από τον κυκλώνα Gustav.

    Τηλεοπτικά ρεπορτάζ της Ελληνικής Υπηρεσίας της ΦτΑ για τις καταστροφές που προξένησε η Κατρίνα και πως ο ελληνισμός της Νέας Ορλεάνης ξανάκτισε τη ζωή του.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 2 September 2008 - 7:22:10 UTC