Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-07-29

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνομιλίες Ράις-Ζιετσί για την Ολυμπιάδα του Πεκίνου
  • [02] Το Ιράν προβλέπει θετικό αποτέλεσμα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά αν αλλάξει η πολιτική της Ουάσιγκτον
  • [03] Ιράκ: 53 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας
  • [04] Στα ύψη το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ

  • [01] Συνομιλίες Ράις-Ζιετσί για την Ολυμπιάδα του Πεκίνου

    29-07-2008

    Κ. Ράις και Γ. Ζιετσί

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, συναντήθηκε εδώ στην Ουάσιγκτον με τον Κινέζο ομόλογο της, Γιάνγκ Ζιετσί, ενόψει της τελετής έναρξης της φετινής Ολυμπιάδας του Πεκίνου την άλλη εβδομάδα. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στο ταξίδι του προέδρου Μπούς στη Κίνα για να παραστεί στην τελετή έναρξης των Αγώνων. Συζητήθηκαν όμως και διεθνή και διμερή θέματα. Ακτιβιστές σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ζητήσει απ' το κ. Μπούς να μην παραστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Πεκίνου λόγω του μητρώου της Κίνας στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Στη διάρκεια της επίσκεψης της στην Ασία την περασμένη εβδομάδα, η κ. Ράις προειδοποίησε τη Κίνα να μην χρησιμοποιήσει νόμιμες ανησυχίες της για θέματα ασφάλειας, σαν αφορμή για την εξουδετέρωση αντιφρονούντων. Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών θα ηγηθεί αντιπροσωπείας των ΗΠΑ που θα παραστεί στην τελετή ολοκλήρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

    [02] Το Ιράν προβλέπει θετικό αποτέλεσμα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά αν αλλάξει η πολιτική της Ουάσιγκτον

    29-07-2008

    Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε ότι είναι πιθανή η επίτευξη προόδου στις συνομιλίες με τη Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αν η Ουάσιγκτον αλλάξει πραγματικά την πολιτική της ως προς τη χώρα του. Ο κ. Αχμαντινετζάντ επεσήμανε τη Δευτέρα σε συνέντευξη του προς Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ο λαός του Ιράν θα ανταποκριθεί θετικά σε μια νέα προσέγγιση των ΗΠΑ.

    Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντέινα Περίνο, δήλωσε ότι τα σχόλια του Ιρανού προέδρου θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σκεπτικισμό και κατηγόρησε τον κ. Αχμαντινετζάντ ότι στέλνει διαφορετικά μηνύματα στον Ιρανικό λαό και στους Αμερικανούς.

    Το Ιράν έχει μέχρι το Σάββατο για να απαντήσει αναφορικά με πακέτο κινήτρων της Δύσης που αποσκοπεί στο τερματισμό του επίμαχου πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

    [03] Ιράκ: 53 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας

    29-07-2008

    Στο Ιράκ, γυναίκες καμικάζι επιτέθηκαν εναντίον Σιιτών προσκυνητών στη Βαγδάτη και εναντίον Κουρδικού συλλαλητηρίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά 53 άτομα. Στη Βαγδάτη τρεις γυναίκες βομβιστές αυτοκτονίας αυτοανατινάχθηκαν στη διάρκεια προσκυνήματος Σιιτών σκοτώνοντας τουλάχιστον 28 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών και τραυματίζοντας περίπου 100.

    Στο βόρειο Ιράκ, ο κυβερνήτης του Κιρκούκ, Αμπντούλ Ραχμάν Μουσταφά, δήλωσε στη ΦτΑ ότι έκρηξη στη πόλη του κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 άτομα που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο εναντίον του νομοσχεδίου για τις περιφερειακές εκλογές στο Ιράκ. Επίσης τραυματίστηκαν άλλα 150 άτομα. Ο ανώτατος διοικητής των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ντέηβιντ Πετρέους, δήλωσε ότι η Αλ Κάιντα συνεχίζει να είναι επικίνδυνη, αλλά αποτελεί 'μικρότερο κίνδυνο', όπως είπε, απ' ότι στο παρελθόν στη Βαγδάτη.

    [04] Στα ύψη το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ

    29-07-2008

    Τζιμ Νάσλ

    Η κυβέρνηση Μπούς ανακοίνωσε ότι το Αμερικανικό δημοσιονομικό έλλειμμα θα φτάσει το ποσό ρεκόρ των 482 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το επόμενο οικονομικό έτος. Σε έκθεση προς το Κογκρέσο αναφέρεται επίσης ότι το έλλειμμα για το τρέχον οικονομικό έτος θα κυμανθεί στα 389 δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς όμως να υπολογιστεί το κόστος των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Διοικητικής Μέριμνας και Προϋπολογισμού, Τζιμ Νάσλ, δήλωσε ότι οι κύριοι λόγοι γι΄αυτή την κατακόρυφη άνοδο του ελλείμματος είναι η επιβράδυνση της οικονομίας σε συνδυασμό με το κόστος του πακέτου προώθησης της οικονομίας που εφάρμοσε η κυβέρνηση Μπούς. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντέινα Περίνο, δήλωσε ότι όταν συζητιόταν το θέμα του πακέτου οικονομικών κινήτρων, Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο ήξεραν πως θα προκαλέσει αύξηση του ελλείμματος και παραδέχτηκε το τεράστιο οικονομικό κόστος των μέτρων άμυνας και ασφάλειας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 30 July 2008 - 1:18:31 UTC