Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-12-16

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος: Προασπιστής της Πίστεως και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  • [02] Ο Mike Manatos κάνει πραγματικότητα όνειρα παιδιών με ανίατες ασθένειες

  • [01] Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος: Προασπιστής της Πίστεως και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    30-10-2007

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος τιμήθηκε με το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το έτος 2007, σε μια λαμπρή τελετή που έγινε στην Νέα Υόρκη, όπου και εδρεύει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής.

    Το Αθηναγόρειο καθιερώθηκε πριν δύο δεκαετίες προς τιμήν του αείμνηστου Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα, ο οποίος είχε υπηρετήσει επί 18 χρόνια στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Αμερικής, πριν αναδειχθεί Πατριάρχης το 1948. Έκτοτε το Αθηναγόρειο απονέμεται από τους Άρχοντες του Τάγματος του Αγίου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και σε μια διαφορετική κάθε χρόνο προσωπικότητα που έχει διακριθεί για την δράση της στον τομέα της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Στις προσωπικότητες που έχουνε τιμηθεί με το βραβείο Αθηναγόρα στο παρελθόν περιλαμβάνονται ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος, οι Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών Jimmy Carter και George Herbert Bush, πατέρας του σημερινού προέδρου, η άλλοτε Πρώτη Κυρία της Αμερικής Barbara Bush, ο Πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Micheil Gorbachev, ο Αρχιεπίσκοπος Desmond Tutu, η μοναχή Μητέρα Τερέζα και ο Elie Wiesel.

    John Negroponte

    Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση της Νέας Υόρκης ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών John Negroponte ο οποίος χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο ως προσωπικότητα με θερμά αισθήματα, μεγάλη γενναιοδωρία και ακεραιότητα χαρακτήρα που του επιτρέπει να παρέχει πεφωτισμένη ηγεσία στα 2 και πλέον εκατομμύρια Ελληνορθόδοξων Αμερικανών και να προωθεί τις αρχές της Ορθοδοξίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Κατά τον κύριο Negroponte το Βραβείο Αθηναγόρα απονέμενεται σε προσωπικότητες ή οργανώσεις το έργο των οποίων διακρίνεται συστηματικά από επιδόσεις στον τομέα της προάσπισης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών για όλο τα άτομα του κόσμου, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή καταγωγής. Ο Σεβασμιότατος κ. Δημήτριος, συνέχισε ο Αμερικανός Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, τιμάται με το Αθηναγόρειο Βραβείο για τις αναρίθμητες υπηρεσίες που έχει προσφέρει στα τελευταία 40 χρόνια στην ανθρωπότητα, ως Ορθόδοξος ιεράρχης, θεολόγος, βιβλικός μελετητής και πνευματικός ηγέτης. Σύμφωνα με την έκφραση του κυρίου Negroponte ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος είναι οικουμενικά αναγνωρισμένος ως πεφωτισμένος ηγέτης της ορθοδοξίας και προασπιστής της πίστεως αλλά επίσης και ως μεγάλος ανθρωπιστής και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Zack Space

    Ο κύριος Negroponte παρατήρησε στην συνέχεια ότι τα ιδεώδη, οι αρχές και η Ιστορία της Ελλάδας ενέπνευσαν τους πατέρες του Αμερικανικού έθνους οι οποίοι εκπόνησαν την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και κατόπιν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα, πρόσθεσε, βλέπουμε άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο να επιδιώκουν μεγαλύτερη προσωπική και πολιτική ελευθερία και την υιοθέτηση δημοκρατικών θεσμών, δηλαδή ιδεώδη που ταυτίζονται με την Ελληνική κουλτούρα από την εποχή του Περικλέους. Καταλήγοντας ο Αμερικανός Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι χάρις στην ηγεσία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στις τελευταίες τέσσαρες δεκαετίες τα ιδεώδη του Ελληνικού λαού και των Φιλελλήνων απανταχού της γης διατηρούν τη ζωτικότητα και την ευρωστία τους.

    Τελετάρχης στην εκδήλωση της απονομής του Αθηναγόρειου Βραβείου στον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής κ. Δημήτριο, ήταν ο νεοεκλεγείς βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος από την Πολιτεία Οχάιο Zack Space. Στην τελετή της Νέας Υόρκης τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων. Παραβρέθηκαν ακόμα ο Καρδινάλιος McCarrick της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Ραβίνος Schneier της Εβραϊκής κοινότητας Ηνωμένων Πολιτειών και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες καθώς επίσης προσωπικότητες από τον διπλωματικό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Αμερικής.

    [02] Ο Mike Manatos κάνει πραγματικότητα όνειρα παιδιών με ανίατες ασθένειες

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    16-12-2007

    Ακούστε το ρεπορτάζ για τον Mike Manatos - Download

    Το όνειρο της τρίχρονης Κασσάνδρας ήταν να γίνει μπαλαρίνα και το Make-a-Wish Foundation το έκανε πραγματικότητα.

    O Mike Manatos, με την σθεναρή υποστήριξη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, βοήθησε 40 παιδιά, που πάσχουν από ανίατες ασθένειες, να πραγματοποιήσουν το καθένα και από μια μεγάλη επιθυμία του. Ειδικότερα, o ευσπλαχνικός ομογενής κατάφερε να συγκεντρώσει δωρεές ύψους 42,800 δολαρίων συμμετέχοντας στο φετινό φιλανθρωπικό Τρίαθλο για την ενίσχυση του Ιδρύματος κάτω από το οποίο λειτουργεί το πρόγραμμα που βοηθά στο να υλοποιούνται μερικά όνειρα παιδιών τα οποία πάσχουν από καρκίνο κι άλλες ανίατες αρρώστιες (Make-A-Wish Foundation Triathlon).

    Στο Τρίαθλο, το οποίο έγινε τον Σεπτέμβριο στο θέρετρο Bethany Beach, της Πολιτείας Delaware, κανένα άλλο από τα σχεδόν 1.000 άτομα που συναγωνίστηκαν, δεν συγκέντρωσε περισσότερες συνεισφορές. Στα δέκα χρόνια που ο Mike Manatos συμμετέχει στην ετήσια αυτή εκδήλωση έχει συγκεντρώσει δωρεές συνολικού ύψους άνω των 280.000 δολαρίων, που αποτελεί και ποσό ρεκόρ, προς υποστήριξη του ίδιου Ιδρύματος.

    Όπως είπε ο ίδιος: 'Είμαι κατενθουσιασμένος, αν και όχι έκπληκτος, από την θετική ανταπόκριση της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας από άκρου σε άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Πάνω από το 75 τοις εκατό των ατόμων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και με βοήθησαν στον έρανο αυτό είναι Ελληνοαμερικανοί, προσηλωμένοι στον θεσμό της οικογένειας που τρέφουν αισθήματα μεγάλης αγάπης για όλα τα παιδιά του κόσμου'.

    Το Ίδρυμα Make-a-Wish Foundation εκπληρώνει επιθυμίες παιδιών ηλικίας από 2μιση μέχρι 18 χρονών τα οποία νοσηλεύονται για σοβαρές παθήσεις που απειλούν τη ζωή τους. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει στα παιδιά αυτά ελπίδα, δύναμη και χαρά. Το Ίδρυμα έχει μέχρι σήμερα εκπληρώσει όνειρα 151.000 άρρωστων παιδιών σε όλο τον κόσμο. Διαθέτει 71 παραρτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και 28 άλλα στον υπόλοιπο κόσμο, περιλαμβανομένης της Ελλάδας.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Mike Manatos στο τηλέφωνο 202-393-7790 ή με τον Jared Cohen, Chief Operating Officer, Make-a-Wish Foundation of the Mid-Atlantic, στο τηλέφωνο 301-962-9474.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 17 December 2007 - 2:18:25 UTC