Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-08-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ: Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια της ποιο πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης του πολέμου
  • [02] Περού: Υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για επιζώντες
  • [03] Τρεις προσφορές εταιρειών για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου στα ανοιχτά της Κύπρου

  • [01] Ιράκ: Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια της ποιο πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης του πολέμου

    17-08-2007

    Σωστικά συνεργεία στο βόρειο Ιράκ συνεχίζουν να ψάχνουν στα συντρίμμια των βομβιστικών επιθέσεων της Τρίτης, που σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 400 άτομα. Πρόκειται για τις ποιο πολύνεκρες επιθέσεις του πολέμου.

    Αμερικανοί στρατιώτες συμμετέχουν στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων σε δύο χωριά της θρησκευτικής αίρεσης των Γιαζίντι. Αμερικανοί διοικητές δήλωσαν ότι οι επιθέσεις είχαν όλα τα χαρακτηριστικά της Αλ Κάιντα.

    Στο μεταξύ, στη Βαγδάτη Ιρακινοί πολιτικοί ηγέτες ανακοίνωσαν νέα συμμαχία Σιιτικών και Κουρδικών κομμάτων που δεν περιλαμβάνει οργανώσεις Σουνιτών. Ο αντιπρόεδρος του Ιράκ, Ταρέκ Αλ Χασεμί, που ηγείται και του κύριου συνασπισμού Σουνιτών στο Κοινοβούλιο, αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συμμαχία. Ο πρόεδρος του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί, δήλωσε ότι οι Σουνίτες θα μπορέσουν να συμμετάσχουν αργότερα.

    [02] Περού: Υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για επιζώντες

    17-08-2007

    Συνεργεία διάσωσης στο Περού εργάζονται πυρετωδώς για την ανεύρεση και διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων που αγνοούνται μετά τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε τις ακτές της χώρας προκαλώντας τουλάχιστον 450 θανάτους.

    Οι αρχές αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό έντασης 8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στα κατεστραμμένα κτήρια. Πολλά σπίτια κατέρρευσαν ή υπέστησαν δομικές ζημιές, συμπεριλαμβανομένων και νοσοκομείων, τα οποία είναι τώρα ασφυκτικά γεμάτα από σεισμοπαθείς που έχουν απόλυτη ανάγκη ιατρικής φροντίδας. Ο αριθμός των τραυματιών απ' το σεισμό ξεπέρασε τους 1,500.

    Στην πόλη Πίσκο εκφράζονται φόβοι για πολλαπλά θύματα από την κατάρρευση της σκεπής εκκλησίας που ήταν γεμάτη με πιστούς. Ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο προς την πόλη και άλλες παράκτιες πόλεις του Περού. Επίσης εκατοντάδες κρατούμενοι δραπέτευσαν από φυλακές που κατέρρευσαν στην πόλη Τσίντσα.

    [03] Τρεις προσφορές εταιρειών για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου στα ανοιχτά της Κύπρου

    17-08-2007

    Η Κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έλαβε προσφορές από διάφορες ενδιαφερόμενες εταιρίες πριν λήξει η προθεσμία της Πέμπτης την οποία είχε θέσει για την έρευνα, τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα ανοιχτά του νησιού.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο στην Λευκωσία μία προσφορά υποβλήθηκε από εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά υπήρξαν επίσης δύο αιτήσεις από κοινοπραξία τριών εταιρειών από τη Νορβηγία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Κυπριακή κυβέρνηση σχεδιάζει να εξετάσει τις αιτήσεις αυτές με την πρόθεση να συνάψει συμφωνία για την εκμετάλλευση των εν λόγω κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου μέχρι τέλους του 2007.

    Η Τουρκοκυπριακή κοινότητα λέει ότι οποιαδήποτε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου εντοπιστούν στα ανοικτά του νησιού ανήκουν επίσης και σε αυτήν. Παράλληλα η Τουρκία έχει ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν-Κι-Μουν να σταματήσει τους Ελληνοκυπρίους από την εφαρμογή των σχεδίων τους και έχει αρχίσει δική της διαδικασία για την εξασφάλιση προσφορών από εταιρείες εκμετάλλευσης.

    Η Κυπριακή κυβέρνηση λέει ότι η ενέργεια της Τουρκίας δεν συνάδει με την συμπεριφορά που επιβάλλεται να επιδείξει μια χώρα υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 18 August 2007 - 1:18:32 UTC