Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-10-03

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ: Νέο σχέδιο για τον τερματισμό της εμφύλιας βίας
  • [02] Ιράν: Κοινή στάση θα τηρήσουν ΗΠΑ και Ρωσία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
  • [03] Η Ράις απορρίπτει τους ισχυρισμούς Γούντγουωρντ
  • [04] Σε δύο αμερικανούς το Νόμπελ Ιατρικής
  • [05] Η τρομοκρατία ήταν το κύριο θέμα στις συνομιλίες Μπους-Ερντογάν
  • [06] ΗΕ: Ο ΥΠΕΞ της Νότιας Κορέας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα
  • [07] Η Κοντολίζα Ράις στη Μέση Ανατολή
  • [08] Πολύνεκρη επίθεση ένοπλου σε σχολείο της κοινότητας των Άμις
  • [09] O Πρόεδρος Μπους πιέζει τα ΗΕ για την αποστολή δύναμης στο Νταρφούρ
  • [10] Συνεχίζονται οι συγκρούσεις αντίπαλων Παλαιστινιακών φατριών
  • [11] Την στρατιωτική θητεία, ήθελε να αποφύγει ο Τούρκος αεροπειρατής...
  • [12] Δύο Αμερικανοί είναι οι φετινοί νικητές του βραβείου Νόμπελ Φυσικής

  • [01] Ιράκ: Νέο σχέδιο για τον τερματισμό της εμφύλιας βίας

    03-10-2006

    Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι αλ Μαλίκι, δήλωσε ότι έχει νέο σχέδιο για τον τερματισμό των εμφύλιων βιαιοτήτων στη χώρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Βαγδάτη, ο κ. αλ Μαλίκι μελετά την δημιουργία τοπικών επιτροπών ασφαλείας, που να απαρτίζονται από εκπροσώπους διαφορετικών πολιτικών και θρησκευτικών ομάδων και οι οποίες θα ελέγχουν τις επιχειρήσεις ασφάλειας στις συνοικίες της Βαγδάτης. Υπάρχουν επίσης και πληροφορίες για τον σχηματισμό επιτροπών μέσων ενημέρωσης, αλλά ο ρόλος τους δεν είναι ξεκάθαρος. Ο ιρακινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε το σχέδιό του μετά από συνομιλίες που είχε την Δευτέρα με ανώτερους Σιίτες και Σουνίτες αξιωματούχους της κυβέρνησής του.

    Στο μεταξύ, οι ιρακινές αρχές είπαν ότι τουλάχιστον 13 άτομα σκοτώθηκαν την Δευτέρα σε βίαια επεισόδια στη Βαγδάτη και αλλού, ενώ 50 πτώματα που έφεραν σημάδια βασανιστηρίων εντοπίστηκαν στην ιρακινή πρωτεύουσα. Οι αρχές είπαν ότι μάλλον ήταν θύματα των εμφύλιων ταγμάτων θανάτου. Εξάλλου ένοπλοι απήγαγαν 14 άτομα από καταστήματα της κεντρικής Βαγδάτης.

    Εν όψει των νέων βιαιοτήτων, τα μέλη του ιρακινού κοινοβουλίου ενέκριναν την ανανέωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη χώρα για διάστημα 30 ακόμα ημερών. Στο μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι ένας άνδρας του σκοτώθηκε την Δευτέρα στη Βαγδάτη.

    [02] Ιράν: Κοινή στάση θα τηρήσουν ΗΠΑ και Ρωσία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

    03-10-2006

    O Πρόεδρος Πούτιν

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Μπους και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν να κρατήσουν κοινή στάση, στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες συνομίλησαν τηλεφωνικά την Δευτέρα και συμφώνησαν να συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στο Ιράν για να εγκαταλείψει το πρόγραμμά του ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

    Το Ιράν εμμένει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα έχει ειρηνικούς στόχους, αλλά έχει απορρίψει διεθνή αιτήματα για την διακοπή του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Η Τεχεράνη αγνόησε την διορία της 31ης Αυγούστου που είχαν θέσει τα ΗΕ για την διακοπή του εν λόγω προγράμματος, ενώ έκτοτε οι περιορισμένες συνομιλίες για το θέμα δεν σημείωσαν σημαντική πρόοδο.

    Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Χαβιέρ Σολάνα, δήλωσε ότι είναι περιορισμένος ο χρόνος για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων με το Ιράν, αλλά δεν ανέφερε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ο κ. Σολάνα είπε επίσης ότι θα είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον ανώτατο διαπραγματευτή για τα πυρηνικά του Ιράν, Αλί Λαριτζανί.

    [03] Η Ράις απορρίπτει τους ισχυρισμούς Γούντγουωρντ

    03-10-2006

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, διέψευσε ότι αγνόησε προειδοποιήσεις της CIA, ότι η αλ Κάιντα σχεδίαζε επιθέσεις, δύο μήνες πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Ο ισχυρισμός ότι η κ. Ράις συναντήθηκε με τον τότε διευθυντή της CIA, Τζώρτζ Τενετ τον Ιούλιο, όμως αγνόησε τις προειδοποιήσεις του, περιλαμβάνεται στο τελευταίο βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου Μπόμπ Γούντγουαρντ, με τίτλο 'Κατάσταση Άρνησης'.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους καθ' οδόν προς τη Μέση Ανατολή την Δευτέρα, η κ. Ράις εξέφρασε αμφιβολίες ότι η συνάντηση αυτή έγινε κάν. Την Δευτέρα επίσης, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι και άλλοι αξιωματούχοι διέψευσαν την περιγραφή της συνάντησης που έκανε ο κ. Γουντγουώρντ και πρόσθεσε ότι σχετικά στοιχεία αναζητούνται στα επίσημα αρχεία.

    Αρκετοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου εξέφρασαν ήδη τις αντιρρήσεις τους προς το βιβλίο αυτό, που καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση Μπους δεν αντιμετωπίζει ρεαλιστικά τις δυσκολίες του πολέμου στο Ιράκ και δεν λέει την αλήθεια για την φθίνουσα κατάσταση στη χώρα.

    Πάντως ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Ντάν Μπάρτλετ, δήλωσε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος Μπούς ήταν απόλυτα ειλικρινής προς τον αμερικανικό λαό στις πρόσφατες ομιλίες του σχετικά με τις δυσκολίες και τις προκλήσεις στο Ιράκ.

    [04] Σε δύο αμερικανούς το Νόμπελ Ιατρικής

    03-10-2006

    Ο Άντριου Φάιρ και ο Κραίγκ Μέλλο

    Οι φετινοί νικητές του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής είναι δύο Αμερικανοί επιστήμονες, όπως ανακοίνωσε σχετικά η επιτροπή των βραβείων στην Στοκχόλμη. Πρόκειται για τον Αντριου Φάιρ και τον Κραίγκ Μέλλο, που τιμήθηκαν για την ανακάλυψη μηχανισμού που ελέγχει την ροή γενετικών πληροφοριών, τον οποίο ονόμασαν 'παρεμβολή RNA.β

    O Αντριου Φάιρ διδάσκει παθολογία και γενετική στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, ενώ ο Κραίγκ Μέλλο, μοριακή ιατρική στο πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέτης. Οι δύο επιστήμονες είχαν δημοσιεύσει την πρωτοπόρο εργασία τους στο επιστημονικό περιοδικό Νέιτουρ το 1998.

    Η εργασία τους επικεντρώνεται στην ανακάλυψη θεμελιώδους μηχανισμού για την ρύθμιση των γονιδιωμάτων, πράγμα που θα αποτελέσει σημαντικό νέο εργαλείο έρευνας, ενώ η επιστημονική κοινότητα ελπίζει ότι θα οδηγήσει σε καινούργιες θεραπείες για ασθένειες όπως το Ειντς και τον καρκίνο.

    Αν και οι κ.κ. Φάιρ και Μέλλο γνώριζαν ότι υπήρχε κάποια πιθανότητα να τιμηθούν με το φετινό βραβείο Νόμπελ, στην πραγματικότητα δεν το περίμεναν, αφού συνήθως το βραβείο απονέμεται για ανακαλύψεις που έγιναν πριν από δεκαετίες. Ο εκπρόσωπος της επιτροπής των βραβείων Νόμπελ δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στη Στοκχόλμη: 'Ήταν και οι δύο πολύ χαρούμενοι. Ο ένας απάντησε αμέσως στο τηλέφωνο και φάνηκε ψύχραιμος, ενώ ο άλλος, σήκωσε το ακουστικό και στη συνέχεια το έκλεισε.'

    Οι δύο επιστήμονες θα μοιραστούν το ποσό του ενός κόμμα τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων, που συνοδεύει το βραβείο.

    [05] Η τρομοκρατία ήταν το κύριο θέμα στις συνομιλίες Μπους-Ερντογάν

    03-10-2006

    Ο Πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας ήταν ένα από τα κύρια θέματα που συζήτησε την Δευτέρα με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    'Συζητήσαμε για τις κοινές προσπάθειες που καταβάλλουμε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού', είπε ο Πρόεδρος Μπους. 'Συζητήσαμε επίσης για τις κοινές μας προθέσεις για την εδραίωση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. Επιθυμία μας είναι να βοηθήσουμε άτομα που επιζητούν ένα ειρηνικό μέλλον και απορρίπτουν τις ακρότητες και τον εξτρεμισμό'.

    Από την πλευρά του, ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και παλαιό σύμμαχο της χώρας του: 'Οι κοινές ενέργειες μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας', λέει ο Τούρκος Πρωθυπουργός, 'συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των σχέσεών μας. Μάλιστα, συμφωνούμε απόλυτα στην δημιουργία κοινής πλατφόρμας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε διεθνή κλίμακα'.

    Ο Πρόεδρος Μπους μίλησε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογεί η Άγκυρα. Ο κ. Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι συζήτησε με τον κ. Μπούς το Κυπριακό και εξέφρασε τις ευαισθησίες της Άγκυρας ως προς το θέμα αυτό. Τέλος, ο Πρόεδρος Μπους δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο κ. Ερντογάν επισκέφθηκε την εμπόλεμη περιοχή Νταρφούρ του Σουδάν.

    [06] ΗΕ: Ο ΥΠΕΞ της Νότιας Κορέας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα

    03-10-2006

    Μπαν Κι Μουν

    Διπλωματικοί κύκλοι δηλώνουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Μπαν Κι Μουν, θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος για την θέση του γ.γ. των ΗΕ μετά την άτυπη υποστήριξη που έλαβε απ' το Συμβούλιο Ασφάλειας. Σε σφυγμομέτρηση της Δευτέρας, η υποψηφιότητα του κ. Μπάν ενεκρίθη από 14 από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ η 15η ψήφος ήταν αποχή. Πάντως κανένα από τα 5 μόνιμα μέλη του συμβουλίου δεν αντιτάχθηκε στην υποψηφιότητα.

    Η άτυπη σφυγμομέτρηση δεν είναι δεσμευτική και τα αποτέλεσμα θα μπορούσαν να αλλάξουν, όμως διπλωμάτες πιστεύουν ότι ο κ. Μπαν θα είναι ο επικρατέστερος των 5 υποψηφίων για την θέση του γενικού γραμματέα. Μάλιστα ο πρέσβης της Κίνας δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι είναι 'ξεκάθαρο' πως ο Μπαν Κι Μουν θα είναι το πρόσωπο που το Συμβούλιο Ασφάλειας θα προτείνει στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

    Η επίσημη ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί σε μια εβδομάδα και το όνομα του νικητή θα υποβληθεί στη γενική συνέλευση για τελική έγκριση. Η θητεία του κ. Αννάν λήγει στο τέλος του χρόνου.

    [07] Η Κοντολίζα Ράις στη Μέση Ανατολή

    03-10-2006

    Συνάντηση Ράις-Αμπντουλλά στην Τζέντα

    Η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία πρώτο σταθμό της περιοδείας της στη Μέση Ανατολή. Η κ. Ράις θα συναντηθεί στην Τζέντα με τον βασιλιά Αμπντουλλάχ και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αίγυπτο για συνομιλίες με τον πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ και τον υπουργό εξωτερικών, Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ.

    Στο Κάιρο η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών θα έχει επίσης συνομιλίες με ομολόγους της απ' την Ιορδανία και το εξαμελές Συμβούλιο Συνεργασίας των Χωρών του Περσικού Κόλπου. Αργότερα αυτή την εβδομάδα η κ. Ράις θα έχει ξεχωριστές επαφές με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Εχούντ Ολμέρτ. Καθ' οδόν προς την Μέση Ανατολή η κ. Ράις δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι στόχος της είναι η συγκέντρωση υποστήριξης προς μετριοπαθείς ηγέτες όπως ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Φουάντ Σινιόρα και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς.

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες απ' την Μέση Ανατολή αναφέρουν ότι οι Άραβες σκοπεύουν να πιέσουν την Ουάσιγκτον για αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

    [08] Πολύνεκρη επίθεση ένοπλου σε σχολείο της κοινότητας των Άμις

    03-10-2006

    Στην αμερικανική πολιτεία της Πενσυλβάνιας ένοπλος εισέβαλε σε μικρό αγροτικό σχολείο της κοινότητας των Άμις πυροβόλησε και σκότωσε τρία κορίτσια, τραυμάτισε 7 άλλα άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η αστυνομία δήλωσε ότι μετά την είσοδο του στο σχολείο ο ένοπλος έστειλε τα αγόρια και ορισμένα κορίτσια έξω και στη συνέχεια έδεσε και σκότωσε τα υπόλοιπα κοριτσάκια.

    Το επεισόδιο έχει κλονίσει την φιλήσυχη κοινότητα των Άμις, την αγροτική αυτή θρησκευτική αίρεση που απορρίπτει κάθε σύγχρονη άνεση. Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένοπλος δεν ήταν Άμις και είχε αφήσει διάφορα ασυνάρτητα σημειώματα αυτοκτονίας στα οποία αναφέρει ότι προσπάθησε να εκδικηθεί για κάτι που συνέβη πριν 20 χρόνια.

    [09] O Πρόεδρος Μπους πιέζει τα ΗΕ για την αποστολή δύναμης στο Νταρφούρ

    03-10-2006

    Άντριου Νάτσιος

    O Πρόεδρος Μπους λέει ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν πρέπει να περιμένουν περισσότερο για να εγκρίνουν την αποστολή δύναμης που θα προστατέψει τους άμαχους στην περιοχή Νταρφούρ του Σουδάν. Ο κος Μπους έκανε τις δηλώσεις αυτές τη Δευτέρα στο Λευκό Οίκο κατόπιν συνάντησης με το νέο ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στο Σουδάν, Άντριου Νάτσιο. Ο κύριος Νάτσιος είπε ότι στόχος της αποστολή του είναι να αντιμετωπίσει τα αίτια του πολέμου στο Σουδάν και πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο τρίτος πόλεμος στη χώρα αυτή τα τελευταία 17 χρόνια και ότι θα ήθελε να αποφύγει και ένα τέταρτο.

    [10] Συνεχίζονται οι συγκρούσεις αντίπαλων Παλαιστινιακών φατριών

    03-10-2006

    Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε νέα αεροεπιδρομή σε μεταλλουργείο στην πόλη Χαν Γιουνίς, στη Λωρίδα της Γάζας, τραυματίζοντας τουλάχιστον 2 άτομα. Της αεροεπιδρομής είχαν προηγηθεί δύο μέρες εχθροπραξιών μεταξύ αντίπαλων Παλαιστινιακών φατριών στη Δυτική Όχθης και τη Λωρίδα της Γάζας.

    Τη Δευτέρα τρία άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 άλλα τραυματίστηκαν σε μάχες μεταξύ υποστηρικτών της Φατάχ και της κυβερνούσας Χαμάς. Από αντίστοιχες συγκρούσεις τη Κυριακή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 8 άτομα. Παλαιστίνιοι ηγέτες κάνουν έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ηρεμία, αλλά δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ανακοίνωση της η οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων Αλ Ακσά απειλεί ότι θα σκοτώσει τρία ηγετικά στελέχη της Χαμάς συμπεριλαμβανομένου και του εξόριστου πολιτικού ηγέτη της οργάνωσης, Χαλίντ Μεσαάλ.

    [11] Την στρατιωτική θητεία, ήθελε να αποφύγει ο Τούρκος αεροπειρατής...

    03-10-2006

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες απ' την Τουρκία αναφέρουν ότι ο Τούρκος αεροπειρατής, που κατέλαβε αεροσκάφος των εθνικών τουρκικών αερογραμμών και το ανάγκασε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μπρίντιζι, επιδίωκε την βοήθεια του Πάπα Βενέδικτου για να αποφύγει την στρατιωτική θητεία.

    Ο αεροπειρατής, ονόματι Χακάν Εκιντσί, κατέλαβε το αεροσκάφος στον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ αυτό εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στην Κωνσταντινούπολη με 113 επιβαίνοντες. Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Μπρίντιζι ο αεροπειρατής παραδόθηκε στην αστυνομία. Οι αρχές διερευνούν τώρα αν ο δράστης είχε συνεργάτες, μιας και όταν εισέβαλε στο πιλοτήριο δήλωσε ότι είχε τουλάχιστον άλλον έναν συνεργάτη.

    Τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Εκιντσί είναι νεοφώτιστος χριστιανός που διέφυγε στην Αλβανία για να αποφύγει την στρατιωτική του θητεία. Οι αρχές της Κωνσταντινούπολης δήλωσαν ότι θα συλληφθεί μόλις επιστρέψει, αλλά πρόσθεσαν ότι ο Εκιντσί ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ιταλία.

    [12] Δύο Αμερικανοί είναι οι φετινοί νικητές του βραβείου Νόμπελ Φυσικής

    04-10-2006

    Δύο Αμερικανοί είναι οι φετινοί νικητές του βραβείου Νόμπελ Φυσικής. Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών ανακοίνωσε τα ονόματα τους την Τρίτη στη Στοκχόλμη. Πρόκειται για τους Τζών Μέηδερ και Τζώρτζ Σμούτ, που βραβεύονται για την εργασία τους εξερεύνησης των απαρχών του σύμπαντος και την καταγωγή των γαλαξιών και των πλανητών.

    Οι αναλύσεις από τους Μέηδερ και Σούτ πληροφοριών που συνελέγησαν από αμερικανικό δορυφόρο, ενίσχυσαν την θεωρία του λεγόμενου Μεγάλου Μπάμ, που λέει ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από μία τεραστίων διαστάσεων και ισχύος έκρηξη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

    Ο 60άχρονος Τζών Μέηδερ εργάζεται στο Αμερικανικό Κέντρο Διαστήματος Γκόνταρντ, ενώ ο ηλικίας 61 ετών Τζώρτζ Σμούτ διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Μπέρκλυ. Οι δύο επιστήμονες, εκτός από το βραβείο Νόμπελ, θα μοιραστούν και το χρηματικό ποσό του 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων που το συνοδεύει.

    Το πρακτορείο Ασσόσιέτεντ Πρές μετέδωσε ότι ο επικεφαλής της επιτροπής Νόμπελ για τα βραβεία Φυσικής, είπε ότι η εργασία των Μέηδερ και Σμούτ αποτελεί την μεγαλύτερη ανακάλυψη του αιώνα μας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 4 October 2006 - 1:20:27 UTC