Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-08-16

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 3.500 ειρηνοφρουροί στο Νότιο Λίβανο σε δύο εβδομάδες
  • [02] Γάζα: Ισραηλινή αεροεπιδρομή στη Χαν Γουνίς, 2 νεκροί
  • [03] ΗΠΑ: Ιράν και Συρία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πόλεμο στο Λίβανο
  • [04] Ιράκ: Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Μοσούλη, μάχες στην Καρμπάλα
  • [05] AIDS: Εντατικοποίηση έρευνας για τον περιορισμό της ασθένειας
  • [06] Αυξήθηκαν οι μετανάστες στις ΗΠΑ
  • [07] Βρετανία: Ένας ακόμη ύποπτος συνελήφθη

  • [01] 3.500 ειρηνοφρουροί στο Νότιο Λίβανο σε δύο εβδομάδες

    16-08-2006

    Χέντι Ανάμπι

    O αναπληρωτής γενικός γραμματέας των ΗΕ για θέματα ειρηνευτικών αποστολών, Χέντι Ανάμπι, δήλωσε ότι ο διεθνής οργανισμός ελπίζει να στείλει μέχρι και 3.500 ειρηνοφρουρούς στο νότιο Λίβανο, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Ο κ. Ανάμπι δήλωσε τη Τρίτη σε δημοσιογράφους ότι η ανάπτυξη των ειρηνοφρουρών θα συντελέσει στην ισχυροποίηση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολλά.

    Από τη πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφφι Αννάν, δήλωσε ότι η πλήρης ανάπτυξη των ειρηνευτικών δυνάμεων του διεθνούς οργανισμού στο νότιο Λίβανο μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες και το Στέητ Ντηπάρτμεντ χαρακτήρισε απαράδεκτο χρονοδιάγραμμα που θα προβλέπει την αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων μετά από μήνες.

    Σήμερα η υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, θα συναντηθεί με τον κ. Αννάν στη Νέα Υόρκη για να συζητήσει μαζί του την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου του ΟΗΕ για το Λίβανο.

    [02] Γάζα: Ισραηλινή αεροεπιδρομή στη Χαν Γουνίς, 2 νεκροί

    16-08-2006

    Ισμαήλ Χανίγιε

    Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι από Ισραηλινή αεροεπιδρομή νωρίς σήμερα το πρωί καταστράφηκε ένα σπίτι στη νότια Γάζα και σκοτώθηκαν 2 άτομα. Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι στόχευσε αποθήκη όπλων στη πόλη Χάν Γουνίς και ότι είχε προειδοποιήσει όσους βρίσκονταν μέσα στο κτίριο να απομακρυνθούν. Επίσης ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πυροβόλησε 2 ένοπλους Παλαιστίνιους που προσπαθούσαν να εισχωρήσουν στο Ισραήλ από τη Γάζα, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί το αν οι δυο παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν.

    Εξάλλου, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Ισμαήλ Χανίγιε, συναντήθηκε την Τρίτη με τον επικεφαλής του γραφείο του τηλεοπτικού δικτύου FOX στην Ιερουσαλήμ, για να συζητήσουν το θέμα των 2 δημοσιογράφων που έπεσαν θύματα απαγωγέων στη Γάζα. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι λένε ότι οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τους 2 δημοσιογράφους και να διευκρινίσουν ποιος τους απήγαγε.

    [03] ΗΠΑ: Ιράν και Συρία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πόλεμο στο Λίβανο

    16-08-2006

    Ντέηβιντ Γουέλτς

    Οι ΗΠΑ απορρίπτουν ισχυρισμούς του Ιράν και της Συρίας για νίκη της Χεζμπολλά στον πόλεμο με το Ισραήλ. Ο βοηθός υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Ντέηβιντ Γουέλτς, κατηγόρησε τους προέδρους του Ιράν και της Συρίας ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πόλεμο για να αναμοχλεύσουν το δημόσιο μένος. Σε ομιλία του τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, συνεχάρη τη Χεζμπολλά για το γεγονός ότι αγωνίστηκε κατά των Ισραηλινών δυνάμεων έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες της στο Θεό και τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτύχουν τα αμερικανικά σχέδια για την δημιουργία μιας 'νέας Μέσης Ανατολής'.

    Στο μεταξύ στη Δαμασκό, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασσάντ, χαρακτήρισε την αντίσταση στο Ισραήλ νόμιμη και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι σχεδίαζε επί μεγάλο χρονικό διάστημα αυτή τη μάχη κατά της Χεζμπολλά στο Λίβανο.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, δήλωσε ότι ο κ. Αχμαντινετζάντ αγνοεί το γεγονός ότι ο πόλεμος αυτός αποτελεί στρατηγικό πλήγμα για τη Χεζμπολλά, το Ιράν και τη Συρία και χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Άσσαντ, 'λεονταρισμούς'.

    [04] Ιράκ: Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Μοσούλη, μάχες στην Καρμπάλα

    16-08-2006

    Οι Ιρακινές αρχές δηλώνουν ότι από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Μοσούλη σκοτώθηκαν 9 άτομα. Η αστυνομία λέει ότι ο δράστης ανατίναξε το αυτοκίνητο του έξω από τα γραφεία του κουρδικού πολιτικού Κόμματος, Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν, του οποίου ηγείται ο ιρακινός Πρόεδρος Τζαλαλ Ταλαμπανί.

    Στο νότιο Ιράκ, τουλάχιστον 6 άτομα σκοτώθηκαν από συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του αντιαμερικανού Σιίτη κληρικού Μαχμούντ αλ Χασάνι και ιρακινών στρατευμάτων στην ιερή για του Σιίτες πόλη Καρμπάλα.

    Στο μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων σκοτώθηκαν τουλάχιστον 63 Ιρακινοί την Κυριακή στη Βαγδάτη. Ο στρατός λέει επίσης ότι οι εκρήξεις προκάλεσαν διαρροές σε σωλήνα φυσικού αεριού με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα κτίριο.

    [05] AIDS: Εντατικοποίηση έρευνας για τον περιορισμό της ασθένειας

    16-08-2006

    Επιστήμονες που συμμετάσχουν στην 16η διεθνή διάσκεψη για το AIDS ζητούν την επιτάχυνση των ερευνών για την εξεύρεση τρόπων περιορισμού της εξάπλωσης του ιού του AIDS. Ο συμπρόεδρος της διάσκεψης Μάρκ Γουέινμπέργκ, δήλωσε ότι δεν συγχωρείται η διεθνής κοινότητα να γνωρίζει τον τρόπο περιορισμού νέων κρουσμάτων, αλλά να μην μπορεί να διασφαλίσει πρόσβαση όλων σε αποδεδειγμένα αποτελεσματικές μεθόδους για την καταπολέμηση της νόσου. Άλλοι ειδικοί αναφέρθηκαν στο ότι τα προγράμματα κατά του AIDS θα πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους κοινωνικούς παράγοντες που συντελούν στην αύξηση του κινδύνου προσβολής απ' την ασθένεια, όπως πολιτισμικοί και πολιτικοί φραγμοί στη χρήση προφυλακτικών.

    Στη διάσκεψη εξετάστηκαν επίσης προβλήματα χρηματοδότησης προγραμμάτων πρόληψης του AIDS σε αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και οι έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου.

    [06] Αυξήθηκαν οι μετανάστες στις ΗΠΑ

    16-08-2006

    Ο αριθμός των μεταναστών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 16% περίπου τα τελευταία 5 χρόνια κυρίως λόγω των αφίξεων νέων μεταναστών από το Μεξικό. Νέα έκθεση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Καταγραφής Πληθυσμού αναφέρει ότι από τα 280 εκατομμύρια που ζουν στις ΗΠΑ, 41 εκατομμύρια είναι Λατινο-Αμερικανικής καταγωγής και απ' αυτά τα 27 εκατομμύρια προέρχονται απ' το Μεξικό. Επίσης η έκθεση δείχνει ότι ολοένα και περισσότεροι μετανάστες αποφεύγουν πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη και εγκαθίστανται σε νοτιοανατολικές και μεσοδυτικές πολιτείες που παραδοσιακά δεν είχαν συνηθίσει σε μεγάλους αριθμούς ξένων.

    [07] Βρετανία: Ένας ακόμη ύποπτος συνελήφθη

    16-08-2006

    Η Βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη ύποπτο για συμμετοχή στο τρομοκρατικό σχέδιο για την ανατίναξη αεροσκαφών καθοδόν προς τις ΗΠΑ. Ο ύποπτος συνελήφθη τη Τρίτη στη νοτιοανατολική Βρετανία, στην ίδια περιοχή που οι αστυνομικές αρχές έκαναν εφόδους σε σπίτια τη περασμένη Πέμπτη. Αυτή τη στιγμή 24 άτομα έχουν συλληφθεί και κρατούνται για ανάμειξη στο τρομοκρατικό σχέδιο. Αξιωματούχοι δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας τους, αλλά πιστεύεται ότι πρόκειται για μουσουλμάνους Βρετανούς υπηκόους Πακιστανικής καταγωγής. Επίσης άλλοι 7 κατηγορούμενοι κρατούνται στο Πακιστάν.

    Σύμφωνα με τη Βρετανική νομοθεσία η αστυνομία έχει προθεσμία μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας για να απαγγείλει επίσημα κατηγορίες σε βάρος των κρατουμένων, να τους αφήσει ελεύθερους ή να ζητήσει απ' τις δικαστικές αρχές να παρατείνουν την κράτηση τους. Οι ύποπτοι μπορούν να παραμείνουν υπό κράτηση επί 28 μέρες χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

    Στο μεταξύ, οι Βρετανικές αερογραμμές δήλωσαν ότι εξετάζουν τη πιθανότητα να ζητήσουν αποζημίωση απ' την εταιρεία εκμετάλλευσης του αεροδρομίου Χήθροου. Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί τις τελευταίες μέρες και η British Airways ισχυρίζεται ότι οι αρχές δεν έχουν διαχειριστεί σωστά το θέμα των μέτρων ασφάλειας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 17 August 2006 - 1:18:35 UTC