Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-03-30

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαμάχη στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις μεταρρυθμίσεις στο μεταναστευτικό
  • [02] Συμφωνία στο ΣΑ για το Ιράν
  • [03] Ιράκ: 8 νεκροί από επίθεση ενόπλων στη Βαγδάτη
  • [04] Ορκίστηκε η νέα Παλαιστινιακή κυβέρνηση
  • [05] Ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας στο δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου
  • [06] Οι ΗΠΑ δεν θα μποϋκοτάρουν την σύνοδο της Ομάδας των 8 στη Ρωσία
  • [07] Λευκορωσία: Οι αρχές μελετούν περαιτέρω κυρώσεις κατά της αντιπολίτευσης
  • [08] Κοινή Ευρωπαϊκή Άδεια Οδήγησης
  • [09] Αφιέρωμα στο παιδικό βιβλίο
  • [10] 25η Μαρτίου στη Βαλτιμόρη

  • [01] Διαμάχη στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις μεταρρυθμίσεις στο μεταναστευτικό

    30-03-2006

    Μπιλ Φρίστ

    Το επίμαχο θέμα των μεταρρυθμίσεων της μεταναστευτικής νομοθεσίας βρίσκεται στο προσκήνιο των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων στις ΗΠΑ, με δύο αλληλοσυγκρουόμενα νομοσχέδια στην αμερικανική γερουσία. Υποβάλλοντας δικό του νομοσχέδιο ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη γερουσία, Μπιλ Φρίστ, εξέφρασε διαφωνία με νομοσχέδιο που υπεβλήθη απ' την επιτροπή δικαστικών υποθέσεων, το οποίο περιλαμβάνει πρόγραμμα χορήγησης προσωρινής άδειας εργασίας. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί αμνηστία προς τους παράνομους μετανάστες, ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και τόνισε ότι κάτι τέτοιο υποσκάπτει τις προσπάθειες στεγανοποίησης των συνόρων της χώρας.

    Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων, ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Άρλεν Σπέκτερ, διαφώνησε με τον συνάδελφο του τονίζοντας ότι το πρόγραμμα χορήγησης προσωρινής άδειας εργασίας δεν αποτελεί αμνηστία προς παράνομους μετανάστες και αποτελεί τρόπο καταγραφής των περίπου 11 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στις ΗΠΑ, προσφέροντας τους τρόπους νομιμοποίησης της παραμονής τους στη χώρα.

    [02] Συμφωνία στο ΣΑ για το Ιράν

    30-03-2006

    Η ολομέλεια του Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΕ ενέκρινε ανακοινωθέν που ζητά απ' το Ιράν να σταματήσει τις δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου. Η Τεχεράνη επέκρινε την απόφαση. Διπλωματικές πηγές των ΗΕ δήλωσαν ότι το 15μελές Συμβούλιο ενέκρινε το κείμενο της ανακοίνωσης την Τετάρτη μετά από υποχωρήσεις που έγιναν για την ικανοποίηση αιτημάτων της Ρωσίας και της Κίνας. Και οι δύο χώρες είχαν εκφράσει ανησυχίες ότι ενδεχόμενη σκληρή γλώσσα του ανακοινωθέντος, θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν.

    Το ανακοινωθέν ζητά απ' την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας να λογοδοτήσει στο Συμβούλιο μέσα σε 30 μέρες για το αν η Τεχεράνη συμμορφώνεται με τα αιτήματα της Διεθνούς Υπηρεσίας. Ο πρέσβης της Βρετανίας στον διεθνή οργανισμό Εμίρ Τζόουνς Πάρρυ είπε ότι αν η Τεχεράνη αρνηθεί να συμμορφωθεί με τις παραμέτρους της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεχίσει τις συνομιλίες του για το θέμα του Ιράν.

    Από τη πλευρά του ο πρέσβης του Ιράν στα ΗΕ, Ζαμπάντ Ζαρίφ, προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να υποκύψει στις διεθνείς πιέσεις για περιορισμό των πυρηνικών της δραστηριοτήτων.

    [03] Ιράκ: 8 νεκροί από επίθεση ενόπλων στη Βαγδάτη

    30-03-2006

    Στο Ιράκ, ένοπλοι που φορούσαν στολές κομάντος της αστυνομίας σκότωσαν τουλάχιστον 8 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και τριών γυναικών, στη διάρκεια εφόδου σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην συνοικία Μανσούρ της δυτικής Βαγδάτης. Επίσης τραυματίστηκαν 6 άτομα. Παράλληλα κοντά στο Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ τρεις Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από βόμβα στο οδόστρωμα, ενώ ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ιρακινές και συμμαχικές δυνάμεις βρήκαν τα πτώματα 13 Ιρακινών σε μεγάλο δρόμο στη δυτική Βαγδάτη.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι οι σημερινές εντάσεις μεταξύ των μειονοτήτων του Ιράκ οφείλονται στην βάναυση πολιτική του πρώην καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

    [04] Ορκίστηκε η νέα Παλαιστινιακή κυβέρνηση

    30-03-2006

    Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, όρκισε το 24μελές νέο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο κυριαρχούν στελέχη της Χαμάς. Ο νέος πρωθυπουργός Ισμαήλ Χανίγιε, με το χέρι στο Κοράνιο, ορκίστηκε πρώτος την Τετάρτη σε τελετή στη Λωρίδα της Γάζας και αργότερα δήλωσε ότι θα υποστηρίξει συνομιλίες του κ. Αμπάς για την αποκλιμάκωση της έντασης στη περιοχή. 14 απ' τα 24 μέλη της νέας Παλαιστινιακής κυβέρνησης έχουν διατελέσει κρατούμενοι σε Ισραηλινές φυλακές.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα πρέπει να χορηγηθεί στους Παλαιστίνιους που υποφέρουν και όχι σε μια κυβέρνηση που ζητά την καταστροφή του Ισραήλ. Στο μεταξύ στο Ισραήλ το κόμμα Καντίμα άρχισε διαβουλεύσεις για την εξεύρεση εταίρων για κυβερνητικό συνασπισμό, μετά την νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της Τρίτης.

    [05] Ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας στο δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου

    30-03-2006

    Τσάρλς Τέηλορ(φωτο αρχείου)

    Ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας, Τσάρλς Ταίηλορ, βρίσκεται σε κελί του δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου στη Σιέρρα Λεόνε, μετά την σύλληψη του στη Νιγηρία. Αξιωματούχοι των ΗΕ τον μετέφεραν στο διεθνές δικαστήριο τη Τετάρτη, λίγες μόνο ώρες μετά την σύλληψη του απ' την Νιγηριανή αστυνομία, ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα. Η Νιγηρία είχε προσφέρει άσυλο στον Τσάρλς Τέηλορ το 2003 για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Λιβερία, αλλά ο Τέηλορ εξαφανίστηκε στις αρχές της εβδομάδας όταν η Νιγηρία συμφώνησε να τον εκδώσει στην Λιβερία.

    Η ανακοίνωση της σύλληψης του Τέηλορ έγινε καθώς ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Ολουσεγκούν Ομπασάντζο, είχε συνομιλίες στο Λευκό Οίκο με το πρόεδρο Μπούς. Ο πρόεδρος Μπούς άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως ο Τέηλορ θα μπορούσε να μετακινηθεί από τη Σιέρρα Λεόνε και να μεταφερθεί ίσως στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ανεξάρτητα απ' την τοποθεσία κράτησης του, η δίκη του Τσάρλς Τέηλορ θα παραμείνει κάτω απ' την δικαιοδοσία του δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου της Σιέρα Λεόνε.

    Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΕ και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαίρουν την σύλληψη του τέως ηγέτης της Λιβερίας, Τσάρλς Τέηλορ. Μιλώντας την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, ο γ.γ. των ΗΕ Κόφι Ανάν δήλωσε ότι η σύλληψή του προκαλεί μεγάλη ανακούφιση, αφού στέλνει ένα δυνατό μήνυμα στην περιοχή ότι η ασυδοσία δεν θα επιτραπεί και ότι οι επίδοξοι πολέμαρχοι θα πληρώσουν ακριβό τίμημα. Ο ανώτατος εισαγγελέας του υπό την αιγίδα των ΗΕ δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου στη Σιέρρα Λεόνε, είπε ότι η άφιξη του Τέηλορ στο δικαστήριο περνά το μήνυμα ότι όσο κι αν είναι κανείς πλούσιος ή δυνατός, δεν είναι υπεράνω του νόμου.

    Ορισμένες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαιρέτησαν επίσης την σύλληψη του Ταίηλορ, λέγοντας ότι η δίκη του θα αποτελέσει σημαντική φάση της ίασης της Σιέρρα Λεόνε. Το δικαστήριο κατηγορεί τον Τέηλορ ότι υποστήριξε τον απάνθρωπο εμφύλιο πόλεμο της Σιέρρα Λεόνε, με αντάλλαγμα την παροχή διαμαντιών.

    [06] Οι ΗΠΑ δεν θα μποϋκοτάρουν την σύνοδο της Ομάδας των 8 στη Ρωσία

    30-03-2006

    Ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι δεν μπορεί να 'εγκαταλείψει' τη Ρωσία και δεν πρόκειται να μποϋκοτάρει τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 8 τον Ιούλιο, στην Αγία Πετρούπολη. Σε δηλώσεις του εδώ στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μπούς επεσήμανε ότι θέλει να βρίσκεται σε θέση που να του επιτρέπει να μιλά ειλικρινά στον Ρώσο ομόλογο του, Βλαντιμίρ Πούτιν και ότι έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να πείσει τον κ. Πούτιν ότι είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας να υιοθετήσει πολιτική ανεξιθρησκίας και ελευθερίας του τύπου. Θα ήταν λάθος, τόνισε ο κ. Μπούς, να μην συμμετάσχουν οι ΗΠΑ στην σύνοδο των 8 που φιλοξενείται για πρώτη φορά απ' τη Ρωσία.

    Διακομματική επιτροπή αμερικανών γερουσιαστών ζητά απ' τον πρόεδρο Μπούς να υιοθετήσει αυστηρότερη στάση έναντι της Μόσχας και τονίζουν ότι έχει αντιστραφεί η πορεία εκδημοκρατισμού της Ρωσίας.

    [07] Λευκορωσία: Οι αρχές μελετούν περαιτέρω κυρώσεις κατά της αντιπολίτευσης

    30-03-2006

    Οι αρχές της Λευκορωσίας είπαν ότι μελετούν επιπλέον ποινικές κυρώσεις για την ηγεσία της αντιπολίτευσης στη χώρα, μετά τις διαδηλώσεις κατά των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών. Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας δήλωσε ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Αλεξάντρ Κοζούλιν και Αλεξάντρ Μιλίνκεβιτς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για την διοργάνωση λαϊκών συλλαλητηρίων, που προβλέπουν ποινή φυλάκισης 15 ημερών. Ο Κοζούλιν κατηγορείται επίσης και για χουλιγκανισμό, για τον οποίο προβλέπεται εξαετής φυλάκιση.

    Οι εισαγγελικές αρχές είπαν ότι συνελήφθησαν πάνω από 500 ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν κατά των εκλογικών αποτελεσμάτων, που έφεραν πάλι στην προεδρία του Αλεξάντρ Λουκασένκο. Οι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης λένε ότι οι συλληφθέντες υπερβαίνουν τους 1,000. Στη Γενεύη, ειδικοί σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΗΕ ζήτησαν από τις αρχές της Λευκορωσίας να τους δώσουν τα ονόματα, τις κατηγορίες και το μέρος κράτησης των συλληφθέντων.

    [08] Κοινή Ευρωπαϊκή Άδεια Οδήγησης

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    30-03-2006

    Με το σκεπτικό ότι θα βελτιωθεί η ελεύθερη διακίνηση των πολιτών με την εγγυημένη αμοιβαία αναγνώριση των διπλωμάτων μεταξύ των 25 κρατών μελών υιοθετήθηκε με πολιτική απόφαση από το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποχή της Βρετανίας, το σχέδιο οδηγίας που είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είχε αποδεχθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κοινή Ευρωπαϊκή Άδεια Οδήγησης.

    Η οδηγία προορίζεται ακόμη να αυξήσει την οδική ασφάλεια καθορίζοντας τις ελάχιστες αρχές όσον αφορά τόσο στον υποχρεωτικό τακτικό ιατρικό έλεγχο για τους επαγγελματίες οδηγούς όσο και στα προσόντα και την συνεχή εκπαίδευση των εξεταστών. Επίσης στοχεύει να μειώσει τις δυνατότητες της απάτης χάρις στην χρησιμοποίηση ενός μοντέλου πλαστικής κάρτας με μικροτσίπ αναγνώρισης του κατόχου. Η οδηγία θα τεθεί σε εφαρμογή δύο χρόνια από την ημέρα που θ αρχίσει η ισχύ της και από εκείνη την στιγμή τα κράτη μέλη θα έχουν τέσσερα χρόνια για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της.

    Υποχρεωτική θα γίνει η νέα άδεια οδήγησης από το 2012 και από το 2032 όλες οι άδειες που θα κυκλοφορούν, παλιές και καινούργιες θα πρέπει να ανταποκρίνονται πλήρως στους όρους της οδηγίας. Δύο από τις πιο σημαντικές αρχές της νέας οδηγίας είναι ότι δεν θα δίνεται άδεια οδήγησης για τις πιο βαριές μοτοσικλέτες της κατηγορίας Α΄ σε νέους μικρότερους από 24 χρονών, ενώ για να ισχύσει το 'ένα πρόσωπο, μία άδεια ' που θα εμποδίσει την πλαστή κυκλοφορία αδειών η Επιτροπή θα δημιουργήσει ένα δίκτυο που θα επιτρέπει στα κράτη μέλη να ανταλλάσσουν πληροφορίες για άδειες οδήγησης που παραδίδονται, που αλλάζονται που αντικαθιστώνται που ανανεώνονται και που ακυρώνονται.

    [09] Αφιέρωμα στο παιδικό βιβλίο

    Μαρία Σπυριδωνάκου

    Αθήνα

    30-03-2006

    Με το μήνυμα 'διαβάζω παντού' το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου προσκαλεί όλα τα παιδιά σε ένα τριήμερο πανηγύρι αφιερωμένο στο μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου. Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που έχει οριστεί να γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του αγαπημένου παραμυθά Χάνς Κρίστιαν Αντερσεν, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διοργανώνει και φέτος σειρά από θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις παραμυθιών, εικαστικά παιχνίδια αλλά και εκθέσεις ζωγραφικής για τους μικρούς του φίλους.

    Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις και θα καλέσει τα παιδιά να ανακαλύψουν ένα μαγικό κόσμο γεμάτο βιβλία θα είναι το Ζάππειο. 'Το ένα τέταρτο των βιβλίων που τυπώνονται στη χώρας κάθε χρόνο είναι βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά', σημειώνει ο ερευνητής του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου Σωκράτης Καμπουρόπουλος. 'Βασική ιδέα της διοργάνωσης είναι να καταλάβουν τα παιδιά ότι το διάβασμα δεν είναι μόνο μια υποχρέωση που επιβάλλει το σχολείο αλλά και μια χαρούμενη περιπέτεια που ανοίγει νέους κόσμους γεμάτους συναρπαστικές εμπειρίες'.

    [10] 25η Μαρτίου στη Βαλτιμόρη

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    30-03-2006

    Δείτε το ρεπορτάζ για την 25η Μαρτίου στη Βαλτιμόρη - Download

    Δείτε το ρεπορτάζ για την 25η Μαρτίου στη Βαλτιμόρη

    Μια από τις μέχρι τώρα πιο συγκινητικές εκδηλώσεις προς τιμήν της επετείου της Ελληνικής παλιγγενεσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ήτανε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Ελληνική γειτονιά της Βαλτιμόρης. Στην παρέλαση της Βαλτιμόρης είναι αφιερωμένο και το τηλεοπτικό μας 'Ρεπορτάζ από την Ουάσιγκτον' της εβδομάδας αυτής.

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ β ΚΕΙΜΕΝΟ

    Με έντονα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας ο Ελληνισμός της Αμερικής γιόρτασε τα 185 χρόνια της Ελληνικής Εθνικής Παλιγγενεσίας. Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της μεγάλης επετείου στον Λευκό Οίκο όπου ο Πρόεδρος Τζωρτζ Μπους κήρυξε την 25η Μαρτίου Ημέρα Εθνικού Εορτασμού της Ελληνικής και της Αμερικανικής Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή στην οποία παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, παράγοντες της ομογένειας και αξιωματούχοι της Ελληνικής κυβέρνησης.

    Αλλά ήταν στην παρέλαση που διοργάνωσε η Ελληνική κοινότητα της Βαλτιμόρης που είδαμε τις πιο αυθόρμητες λαϊκές εκδηλώσεις ενθουσιασμού, πατριωτικών αισθημάτων και λατρείας για την Ελλάδα. Τελετάρχης της παρέλασης στη Βαλτιμόρη προς τιμήν των ηρώων του 1821 ήτανε φέτος ο Ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστής Πωλ Σαρμπάνης, ο οποίος και τιμήθηκε από τους οργανωτές για τις πολυάριθμες προσφορές του στην ομογένεια. Ο κύριος Σαρμπάνης μας θύμισε ότι 'η Αμερική υποστήριξε από την αρχή τον αγώνα ανεξαρτησίας των Ελλήνων και έκτοτε, από το 1821, οι δύο χώρες έχουνε στενούς δεσμούς'.

    Στην παρέλαση της Βαλτιμόρης την Ελλάδα εκπροσώπησε πολυμελής αντιπροσωπεία από τη Ουάσιγκτον με επικεφαλής τον Πρέσβη Αλέξανδρο Μαλλιά. Πρόεδρος της επιτροπής που διοργάνωσε την παρέλαση είναι ο Στηβ Μαυρώνης, που μας δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι εθελοντές συνεργάτες του εκτιμούνε τις παραδόσεις που πήρανε από τους γονιούς και παππούδες τους και κάνουν κάθε τι για να τις διατηρούν. Βλέπουνε την παρέλαση αυτή σαν μια προσφορά προς την Ελλάδα και την ομογένεια σε ανταπόδοση των όσων η Ελλάδα και η ομογένεια έχουνε δωρίσει σε αυτούς.

    Ιδιαίτερη χάρη έδωσε στην εκδήλωση η παρουσία μιας Ελληνοαμερικανίδας καλλονής, της Μις Βιρτζίνια, δεύτερης αναπληρωματικής της Μις Αμέρικα, την οποία και εκπροσώπησε. Όπως μας είπε: 'Είμαι περήφανη που συμμετέχω στην παρέλαση γιατί είμαι κατά το ήμισυ Ελληνίδα. Όλοι όσοι καταγόμαστε από την Ελλάδα είμαστε περήφανοι για την εθνική κληρονομιά μας'. Όλοι όσοι πήρανε μέρος στην παρέλαση της Βαλτιμόρης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Μερικοί μάλιστα από αυτούς, ιδιαίτερα τα παιδάκια των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, έδωσαν κυριολεκτικά ολόκληρη την ψυχή τους για την επιτυχία της εκδήλωσης.

    Τη νέα γενιά των περήφανων Ελλήνων της Αμερικής, που παρέλασε, καμάρωσαν και χειροκρότησαν οι πάντες. Η παρέλαση στην Ελληνική γειτονιά της Βαλτιμόρης για την 25η Μαρτίου ήτανε γεμάτη από αξέχαστες στιγμές. Περιέκλειε μέσα της όλο το μεγαλείο για το οποίο φημίζεται ο Ελληνισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

    Εβδομαδιαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Υπηρεσίας της ΦτΑ, που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπίστης και περιοδικά η δημοσιογράφος Άννα Καραγιαννοπούλου. Η πρώτη προβολή του 'Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον' στην Ελλάδα γίνεται κάθε Σάββατο στη 1:00 το μεσημέρι, στα πλαίσια της εκπομπής Πέρα από τον Ορίζοντα, του Πανελλαδικού τηλεοπτικού δικτύου ΑΛΦΑ. Το Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον επαναλαμβάνεται στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, κάθε Δευτέρα στις 9 το βράδυ. Στην Κύπρο, το Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον φιλοξενείται κάθε Παρασκευή στην εκπομπή Επτά-Δέκα, από 7 μέχρι 10 το πρωί, στο PIK-1, το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης. Σε ραδιοφωνική εκδοχή, το Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον παρουσιάζουν το Ράδιο ΣΚΑΙ στην Αθήνα, το Ράδιο ΣΙΤΥ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη και συνεργαζόμενοι σταθμοί της ομογένειας στην Αυστραλία και τον Καναδά.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 31 March 2006 - 2:18:49 UTC