Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-11-29

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία στις ΗΠΑ
  • [02] Περιοδεία Ράις στη Ευρώπη
  • [03] Ιράκ: Αναβλήθηκε για την άλλη εβδομάδα η δίκη του Σαντάμ
  • [04] Στο θέμα των μυστικών φυλακών της CIA θα αναφερθεί η Κ. Ράις
  • [05] Βαρκελώνη: Εξακολουθεί να εκκρεμεί ο ορισμός της τρομοκρατίας
  • [06] Μπλαίρ: "Καμία" πληροφορία περί επίθεσης σε Αλ Τζαζήρα
  • [07] Μπους: Μεταρρυθμίσεις στη μεταναστευτική νομοθεσία
  • [08] Αυστηρότερες ποινές ζητά η κυβέρνηση του Αφγανιστάν για αμερικανούς στρατιώτες που έκαψαν σορούς νεκρών Ταλιμπάν.
  • [09] Γάζα: Ένοπλοι Παλαιστίνιοι διέκοψαν ενδοκομματικές εκλογές της Φατάχ
  • [10] Έρευνα: Οι εμβολιασμοί πουλερικών μπορούν να αποτρέψουν πανδημία γρίπης των πτηνών

  • [01] Η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία στις ΗΠΑ

    Βιργινία Βουτσινά

    Ουάσινκτον

    29-11-2005

    Ακούστε τη συνέντευξη του Λ. Αγγελόπουλου στη ΦτΑ - Download

    Η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία, υπό την διεύθυνση του Λυκούργου Αγγελόπουλου, βρίσκεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ για συναυλίες στη Βοστόνη, το Πόρτλαντ και το Σηάτλ. Στη Βοστόνη, η συναυλία της χορωδίας οργανώνεται από το Boston Early Music Festival, το διεθνές φεστιβάλ παλαιάς μουσικής της Βοστόνης, το οποίο διοργανώνει συναυλίες από μουσικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο. Στο Πόρτλαντ και το Σηάτλ, η χορωδία του Λυκούργου Αγγελόπουλου θα φιλοξενηθεί από την Cappella Romana, η οποία, υπό την διεύθυνση του μουσικολόγου Αλεξάνδρου Λίγκα, μελετά και παρουσιάζει τις μουσικές παραδόσεις της ορθόδοξης Ανατολής και της καθολικής Δύσης.

    Η ΦτΑ μίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Αγγελόπουλο, ο οποίος μας είπε τα εξής:

    Β. Βουτσινά: Έχουμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε σήμερα κοντά μας τηλεφωνικά από τη Βοστώνη τον κ. Λυκούργου Αγγελόπουλο, τον διευθυντή της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας. Κύριε Αγγελόπουλε, καλώς ήλθατε στις ΗΠΑ.

    Λ. Αγγελόπουλος: Σας ευχαριστώ πολύ.

    Β. Βουτσινά: Πέστε μας, ποια είναι τα σχέδιά σας αυτή την φορά που έρχεστε στην Αμερική, η οποία προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά.

    Λ. Αγγελόπουλος

    Λ. Αγγελόπουλος: Όχι, δεν είναι η πρώτη φορά. Με την χορωδία έχουμε ξανάλθει στο διεθνές συνέδριο βυζαντινών σπουδών που έγινε στην Ουάσινγκτον, μετά στο Μουσείο Μετροπόλιταν (της Νέας Υόρκης), αλλά εδώ στη Βοστώνη ερχόμαστε για πρώτη φορά και γίνεται αυτή η συναυλία το βράδυ του Σαββάτου στις 8:00 μ.μ. στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό, μετά από πρόσκληση του Boston Early Music Festival, το οποίο μας κάλεσε ειδικά για αυτή τη συναυλία.

    Β. Βουτσινά: Μπορείτε να μου πείτε δυό λόγια γι' αυτό το φεστιβάλ;

    Λ. Αγγελόπουλος: Είναι ένα φεστιβάλ που ειδικεύεται σε συναυλίες μεσαιωνικής και παλαιότερης μουσικής και μέσα στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η βυζαντινή μουσική, επειδή και εμείς έχουμε στο πρόγραμμά μας μελοποιούς που είναι παλαιοτέρων αιώνων, όπως ο περίφημος Βυζαντινός μαΐστρος Ιωάννης Κουκουζέλης και άλλοι.

    Β. Βουτσινά: Μετά από τη Βοστώνη, τι προβλέπει το πρόγραμμά σας;

    Λ. Αγγελόπουλος: Μετά τη Βοστώνη, έχουμε μία πρόσκληση από την Cappella Romana, που εδρεύει στο Πόρτλαντ, για να κάνουμε δύο συναυλίες στο Πόρτλαντ και το Σηάτλ.

    Β. Βουτσινά: Η Cappella Romana τι ακριβώς είναι;

    Λ. Αγγελόπουλος: Είναι επίσης μία χορωδία, την οποία έχει ιδρύσει και διευθύνει ο γνωστός μουσικός και μουσικολόγος δρ. Αλέξανδρος Λίγκας, που τώρα είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο στην Αριζόνα και ασχολείται και αυτός με την παλαιά μουσική και παρουσιάζει πολλά προγράμματα μουσικής τέτοιου είδους.

    Β. Βουτσινά: Κύριε Αγγελόπουλε, ποιές είναι οι αντιδράσεις του αμερικανικού ακροατηρίου στην μουσική που παρουσιάζεται; Σίγουρα οι Έλληνες και οι Ελληνοαμερικανοί έχουν ιδιαίτερη αγάπη στην βυζαντινή μουσική, λόγω των θρησκευτικών και ιστορικών τους παραδόσεων, αλλά το αμερικανικό κοινό, πώς αντιδρά;

    Λ. Αγγελόπουλος: Να σας πω, από τις δύο-τρεις φορές που έχουμε κάνει εδώ συναυλίες, βλέπω ότι οι ακροατές το εκτιμούν πάρα πολύ ως μουσική. Δηλαδή, εκτιμούν και τη μουσική και την ερμηνεία της χορωδίας. Νομίζω ότι αυτά είναι τα δύο στοιχεία που πραγματικά προκαλούν το ενδιαφέρον του κοινού για να ακούει τις συναυλίες αυτές.

    Β. Βουτσινά: Πόσες μέρες θα κρατήσει η περιοδεία σας στην Αμερική αυτή τη φορά;

    Λ. Αγγελόπουλος: Το Σάββατο έχουμε τη συναυλία στη Βοστόνη, την Δευτέρα και την Τρίτη, στις δύο πόλεις, το Πόρτλαντ και το Σηάτλ και μετά επιστρέφουμε.

    Β. Βουτσινά: Τι θα θέλατε να μας πείτε για τους ακροατές μας;

    Λ. Αγγελόπουλος: Χαίρομαι πολύ που βρισκόμαστε στην Αμερική για άλλη μια φορά και ελπίζω να ικανοποιήσουμε και τους φίλους μας και τους ακροατές.

    Β. Βουτσινά: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνέντευξη αυτή.

    Λ. Αγγελόπουλος: Και εγώ ιδιαίτερα σας ευχαριστώ.

    [02] Περιοδεία Ράις στη Ευρώπη

    29-11-2005

    To Στέητ Ντηπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, θα μεταβεί στην Ευρώπη τον ερχόμενο μήνα με στόχο την ενίσχυση των διατλαντικών σχέσεων. Η κυρία Ράις θα επισκεφτεί τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και θα παραστεί σε σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

    Η κ. Ράις θα έχει επίσης τη πρώτη της επίσημη συνάντηση με τη νέα Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελλα Μέρκελ, που εξέφρασε την επιθυμία για στενότερες σχέσεις με την Ουάσιγκτον. Η κ. Ράις θα επιδείξει επίσης την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, ένα χρόνο μετά την αναίμακτη επανάσταση στη χώρα και θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους στην Ρουμανία, την οποία η Ουάσιγκτον θεωρεί σημαντικό Νατοϊκό σύμμαχο.

    Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ζέλλικ, θα βρίσκεται στη Γερμανία την Τετάρτη για τις πρώτες επίσημες συνομιλίες αμερικανού αξιωματούχου με την νέα Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ.

    [03] Ιράκ: Αναβλήθηκε για την άλλη εβδομάδα η δίκη του Σαντάμ

    29-11-2005

    Σαντάμ Χουσεΐν

    Ο πρώην ηγέτης του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά στο δικαστήριο τη Δευτέρα, παραπονούμενος για κακομεταχείριση από τους αμερικανούς φρουρούς του. Ο πρώην Ιρακινός δικτάτορας διαμαρτυρήθηκε στο δικαστή ότι αναγκάστηκε να ανέβει 4 πατώματα με τα πόδια για να φτάσει στη αίθουσα του δικαστηρίου και ότι τα στυλό του και οι σημειώσεις του κατασχέθηκαν από τους αμερικανούς εισβολείς, όπως τους χαρακτήρισε. Κατά την ακροαματική διαδικασία παρουσιάστηκε έγγραφο ένορκης μαρτυρίας πρώην ιρακινού αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος είχε διερευνήσει απόπειρα δολοφονίας του Σαντάμ το 1982. Ο αξιωματούχος πέθανε από καρκίνο το περασμένο μήνα μετά τη κατάθεση του.

    Ο Σαντάμ Χουσεΐν και 7 πρώην στελέχη του καθεστώτος του κατηγορούνται ότι διέταξαν το θάνατο 140 και πλέον Σιιτών μουσουλμάνων στη πόλη Ντουτζαΐλ, μετά από την απόπειρα δολοφονίας του πρώην ηγέτη. Τελικά ο αρχιδικαστής συμφώνησε στη αναβολή της δίκης μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα για να επιτρέψει την αντικατάσταση δύο συνηγόρων της υπεράσπισης που δολοφονήθηκαν αυτό το μήνα.

    Στο μεταξύ, Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένοπλοι σκότωσαν τη Δευτέρα 6 άτομα σε διαφορετικές επιθέσεις στη Βαγδάτη. Ενέδρα ενόπλων σε αυτοκίνητο, κόστισε τη ζωή σε τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένου και ενός ανώτερου στελέχους του Ιρακινού Ισλαμικού κόμματος, του Αγιάντ αλ Ιζύ, ενός απ' τους υποψηφίους στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα.

    Ο ιρακινός πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι ο Αγιάντ αλ Ιζύ δολοφονήθηκε επειδή ήταν καλός μουσουλμάνος, που απέρριπτε την βία και την τρομοκρατία. Σε άλλο επεισόδιο, ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά λεωφορείου που μετέφερε Σιίτες μουσουλμάνους, σκοτώνοντας τρείς και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.

    Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι διερευνούσε τις πληροφορίες που έφεραν δύο βρετανούς υπηκόους ανάμεσα στα θύματα.

    Στην Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι ο αμερικανός πρέσβης στο Ιράκ Ζαλμάι Χαλιλζάντ, πήρε την άδεια για να συναντηθεί με Ιρανούς αξιωματούχους, για να συζητήσουν το θέμα του Ιράκ.

    [04] Στο θέμα των μυστικών φυλακών της CIA θα αναφερθεί η Κ. Ράις

    29-11-2005

    Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η κ. Ράις θα είναι προετοιμασμένη για να μιλήσει σχετικά με το ζήτημα των μυστικών φυλακών της CIA σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όταν θα επισκεφθεί την Ευρώπη την ερχόμενη εβδομάδα. Αρκετές Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ζητήσει επίσημες διευκρινήσεις για το θέμα μετά από άρθρα αμερικανικών εφημερίδων, που έλεγαν ότι η CIA κρατά ύποπτους τρομοκράτες σε μυστικά κέντρα κράτησης μεταφέροντας τους μέσω του ευρωπαϊκού εναερίου χώρου.

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε την Δευτέρα ότι η κ. Ράις θα είναι σε θέση να μιλήσει για το θέμα με πλήρη και ειλικρινή τρόπο, στα πλαίσια ευρύτερης συζήτησης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση Μπους έχει αρνηθεί μέχρι τώρα είτε να επιβεβαιώσει, είτε να διαψεύσει τις πληροφορίες για τις μυστικές φυλακές τηςCIA, όμως έχει διαψεύσει ότι οι ΗΠΑ βασανίζουν ύποπτους για τρομοκρατία.

    Ο επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης της Ε.Ε. Φράνκο Φραττίνι δήλωσε την Δευτέρα ότι η κοινότητα θα μπορούσε να αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου χωρών της Ευρώπης στις οποίες λειτουργούν τέτοιου είδους φυλακές.

    [05] Βαρκελώνη: Εξακολουθεί να εκκρεμεί ο ορισμός της τρομοκρατίας

    29-11-2005

    Στην Ευρωμεσογειακή σύνοδο στη Βαρκελώνη, οι ηγέτες και εκπρόσωποι των 35 χωρών καταδίκασαν τη τρομοκρατία, αλλά απέτυχαν να συμφωνήσουν στον ορισμό του φαινομένου. Κατά την ολοκλήρωση της συνόδου τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι 35 χωρών της ΕΕ και της Μεσογείου συμφώνησαν στην ανταλλαγή πληροφοριών για τρομοκρατικά δίκτυα και σε κώδικα συμπεριφοράς στα πλαίσια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επέμειναν ότι ο κώδικας θα πρέπει να δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τρομοκρατικές ενέργειες ενώ ορισμένοι Άραβες σύνεδροι ήθελαν να υπάρξει διαφοροποίηση μεταξύ της τρομοκρατίας και αυτού που αποκάλεσαν αντιστασιακά κινήματα.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φαρουκ αλ Σαρά, δήλωσε ότι τα περισσότερα αραβικά κράτη δεν είναι διατεθειμένα να καταδικάσουν βία προερχόμενη από Παλαιστίνιους ή Λιβανέζους εξτρεμιστές κατά του Ισραήλ.

    Η σύνοδος της Βαρκελώνης σηματοδοτεί τη 10η επέτειο της Ευρωμεσογειακής συνεργασίας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι 25 χώρες της ΕΕ, το Ισραήλ, η Παλαιστινιακή Αρχή και οκτώ κυρίως αραβικές χώρες της Μεσογείου. Όμως, μόνο οι ηγέτες της Τουρκίας και των Παλαιστινίων συμμετείχαν στην διάσκεψη, οι υπόλοιποι απουσίαζαν για διάφορους λόγους.

    [06] Μπλαίρ: "Καμία" πληροφορία περί επίθεσης σε Αλ Τζαζήρα

    29-11-2005

    O Bρετανός πρωθυπουργός, Τόνυ Μπλαίρ, διέψευσε ότι είχε πληροφορηθεί περί καταγγελλόμενου σχεδίου των ΗΠΑ να βομβαρδίσουν το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, αλ Τζαζήρα. Σε γραπτή του απάντηση σε ερώτηση που του υπέβαλε μέλος του Βρετανικού κοινοβουλίου για το ποιες πληροφορίες είχε λάβει για το θέμα, ο κ. Μπλαίρ δήλωσε 'καμία'.

    Η βρετανική εφημερίδα Νταίηλυ Μίρρορ αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα σε υπόμνημα της Βρετανικής κυβέρνησης που διέρρευσε στον τύπο, και το οποίο αναφερόταν σε συνάντηση μεταξύ του προέδρου Μπούς και του κ. Μπλαίρ το 2004. Το δημοσίευμα έλεγε ότι το υπόμνημα ανέφερε πως ο κ. Μπους συζήτησε σχέδιο για το βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων του δικτύου αλ Τζαζήρα στο Κατάρ και ότι ο κ. Μπλαίρ κατάφερε να τον μεταπείσει.

    Ο Λευκός Οίκος έχει απορρίψει το δημοσίευμα σαν 'εξωφρενικό'. Η Βρετανία μήνυσε δημόσιο λειτουργό και έναν σύμβουλο βουλευτού για την διαρροή του υπομνήματος, ενώ ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης προειδοποίησε ότι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης μπορεί να αντιμετωπίσουν νομικές κυρώσεις αν διαρρεύσουν και άλλα τμήματα του υπομνήματος.

    [07] Μπους: Μεταρρυθμίσεις στη μεταναστευτική νομοθεσία

    29-11-2005

    Σε ομιλία του τη Δευτέρα το βράδυ στην Αριζόνα, ο πρόεδρος Μπούς ζήτησε απ' το Κογκρέσο να εγκρίνει περιεκτικό νομοσχέδιο μεταρρυθμίσεων της μεταναστευτικής νομοθεσίας που, όπως είπε, επιλύει προβλήματα του ισχύοντος συστήματος. Ο κ. Μπους τόνισε ότι το σχέδιο του θα συντελέσει στην βελτίωση της ασφάλειας των αμερικανικών συνόρων, θα βελτιώσει την μεταναστευτική νομοθεσία της χώρας και θα διαφοροποιήσει αυτούς που μπαίνουν στη χώρα νόμιμα, μ' αυτούς που διεισδύουν παράνομα μέσω της μεθορίου.

    Ο αμερικανός πρόεδρος προτείνει τη δημιουργία προγράμματος προσωρινής άδειας εργασίας με ειδική προσωρινή ταυτότητα που θα διασφαλίζει στους εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τους βρίσκονται στη χώρα νόμιμα. Πάντως ο κ. Μπους τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει μεταναστευτικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει πρόγραμμα αμνηστίας για όσους βρίσκονται ήδη στη χώρα παράνομα.

    Απαντώντας ο ηγέτης της μειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρρυ Ρηντ, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο κ. Μπους αποφάσισε επιτέλους να ασχοληθεί με το θέμα της μετανάστευσης, όπως είπε. Και ζήτησε απ' τον αμερικανό πρόεδρο να ενθαρρύνει μια υπερκομματική και ρεαλιστική προσέγγιση στο πρόβλημα στο Κογκρέσο.

    [08] Αυστηρότερες ποινές ζητά η κυβέρνηση του Αφγανιστάν για αμερικανούς στρατιώτες που έκαψαν σορούς νεκρών Ταλιμπάν.

    29-11-2005

    H κυβέρνηση του Αφγανιστάν δήλωσε ότι οι επιπλήξεις που επιβλήθηκαν ως ποινή στους αμερικανούς στρατιώτες οι οποίοι έκαψαν τις σορούς δύο νεκρών μαχητών Ταλιμπάν, αποτελεί πολύ ελαφρά ποινή. Ο αμερικανικός στρατός είπε το Σάββατο ότι οι στρατιώτες θα τιμωρηθούν για το περιστατικό, αλλά χωρίς ποινικές επιπτώσεις. Ο στρατός είπε ότι μία έρευνα που διεξήγε, απέδειξε ότι οι στρατιώτες έκαψαν τα πτώματα για λόγους υγιεινής, αλλά ότι οι υπαξιωματικοί που διέταξαν την καύση τους θα επιπληχθούν επειδή επέδειξαν έλλειψη πολιτιστικής και θρησκευτικής ευαισθησίας.

    Το υπουργείο Εξωτερικών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι όποια και αν ήταν η αιτία, η καύση νεκρών είναι απαράδεκτη για το Ισλάμ και τις τοπικές συνήθειες και δεν πρέπει να επαναληφθεί με κανένα τρόπο. Το περιστατικό μαθεύτηκε τον περασμένο μήνα όταν κανάλι της αυστραλιανής τηλεόρασης μετέδωσε βιντεοταινία, η οποία έδειχνε αμερικανούς στρατιώτες να καίνε τις σωρούς δύο εξτρεμιστών που είχαν σκοτώσει κοντά στην πόλη Κανταχάρ.

    [09] Γάζα: Ένοπλοι Παλαιστίνιοι διέκοψαν ενδοκομματικές εκλογές της Φατάχ

    29-11-2005

    Το κίνημα Φαταχ του Παλαιστίνιου Πρόεδρου, Μαχμούντ Αμπάς, σταμάτησε τη διενέργεια προκαταρκτικών εκλογών στη Λωρίδα της Γάζας, όταν ένοπλοι μέλη του κόμματος εισέβαλλαν σε εκλογικά κέντρα και τα έκλεισαν.

    Η ψηφοφορία άρχισε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Γάζα για την εκλογή υποψήφιων της Φατάχ για τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου.

    Όμως οι ένοπλοι διαμαρτυρήθηκαν ότι λείπουν απ' τους εκλογικούς καταλόγους τα ονόματα χιλιάδων ατόμων με δικαίωμα ψήφου και άνοιξαν πυρ στο κενό σε εκλογικά κέντρα στην κεντρική Γάζα και το Κχαν Γουνίς αναγκάζοντας τα να κλείσουν.

    Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα στα δύο κέντρα θα ακυρωθούν και αργότερα θα διενεργηθεί νέος γύρος προκαταρκτικών εκλογών.

    Η Φατάχ αναμένεται να αντιμετωπίσει ισχυρή αντιπαράθεση στις κάλπες από υποψήφιους της εξτρεμιστικής μουσουλμανικής οργάνωσης Χαμάς.

    [10] Έρευνα: Οι εμβολιασμοί πουλερικών μπορούν να αποτρέψουν πανδημία γρίπης των πτηνών

    29-11-2005

    Ολλανδοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο εμβολιασμός πουλερικών για την γρίπη των πτηνών μπορεί να αποτρέψει πανδημία της νόσου, παρεμποδίζοντας την μετάδοση της ασθένειας στα πουλερικά. Το συμπέρασμα αυτό περιλαμβάνεται στο τελευταίο τεύχος του Αμερικανικού επιστημονικού περιοδικού της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

    Η επιστήμονας Τζηνέτ Βαν Ντερ Γκούτ αναφέρει στο άρθρο της ότι η μελέτη έδειξε πως ο εμβολιασμός περιόρισε την μεταδοτικότητα της νόσου, καθώς και τα ποσοστά προσβολής υγειών πουλερικών από τον ιό. Εδώ να σημειωθεί ότι η μελέτη των Ολλανδών ερευνητών δεν πραγματοποιήθηκε με το θανατηφόρο στέλεχος Η5Ν1 του ιού της γρίπης των πτηνών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 30 November 2005 - 2:18:13 UTC