Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-11-14

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο με θέμα τις επενδύσεις στην Ελλάδα
  • [02] Εκδήλωση για τα Ελληνικά γράμματα στη Νέα Υόρκη
  • [03] Η Κ. Ράις στη Μέση Ανατολή
  • [04] Εμμετρη μετάφραση της Μήδειας του Ευριπίδη, από τον Ελληνο-Αμερικανό συγγραφέα, ποιητή και επιχειρηματία Γιώργο Χρύση
  • [05] Aναχωρεί σήμερα ο πρόεδρος Μπούς για περιοδεία στην Ασία
  • [06] Ομιλία του Δαλάι Λάμα στην Ουάσινγκτον, ενώπιον ακροατηρίου 16,000
  • [07] Ιρακινή παρολίγον καμικάζι ομολογεί στην κρατική τηλεόραση της Ιορδανίας
  • [08] Χάντλεϋ: Ο πρόεδρος Μπούς δεν παραπλάνησε εσκεμμένα τον αμερικανικό λαό
  • [09] Οι Σουνίτες ζητούν τερματισμό των επιχειρήσεων στο βορειοδυτικό Ιράκ
  • [10] Στην Κίνα για την γρίπη των πτηνών ο ΠΟΥ
  • [11] Στο 36% η δημοτικότητα Μπούς

  • [01] Συνέδριο με θέμα τις επενδύσεις στην Ελλάδα

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    14-11-2005

    Με συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, Γιώργου Αλογοσκούφη, έγινε στη Νέα Υόρκη, για έβδομη χρονιά, ομογενειακό επενδυτικό συνέδριο με θέμα 'Η Ελλάδα σε μία νέα εποχή: Επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες και η ανάπτυξη της ΝΑ Ευρώπης'.

    Ένα από τα κύρια πορίσματα του συνεδρίου ήταν πως η επιτυχής διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ανέδειξε μια νέα και θετική εικόνα της Ελλάδας παγκοσμίως, δημιούργησε ευοίωνες προοπτικές στον τομέα του τουρισμού και κατέστησε ιδιαίτερα ελκυστικό στους διεθνείς επενδυτές το αναπτυξιακό περιβάλλον της χώρας.

    Από το βήμα του συνεδρίου ο κύριος Αλογοσκούφης είπε μεταξύ άλλων: 'Για την Ελλάδα, αρχίζει μία νέα εποχή, μία εποχή που χαρακτηρίζεται από μακροοικονομική σταθερότητα, καθεστώς ανταγωνιστικής φορολόγησης, μεγαλύτερη ευελιξία στον εργασιακό χώρο, αγορές κεφαλαίων και προϊόντων, μεγαλύτερες επενδύσεις στην εκπαίδευση και πιο ισορροπημένη ανάπτυξη. Εάν η Ιρλανδία ήταν το οικονομικό θαύμα των τελευταίων δύο δεκαετιών, τότε είμαι πεπεισμένος ότι η Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι ικανή να καταστεί το οικονομικό θαύμα των επόμενων δύο δεκαετιών και ο ρόλος της Ελλάδας σε αυτό θα είναι καθοριστικός'.

    Με παρόμοιο πνεύμα μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος επισήμανε ότι η Ελλάδα του σήμερα είναι η Ελλάδα της εξωστρέφειας που ενώ από την μια μεριά παραμένει η κοιτίδα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και συνεχίζει να είναι μια χώρα προικισμένη με τα πιο όμορφα κάλλη της φύσης και παινεμένη για τη συμβολή της σε ότι καλύτερο πρόσφερε το ανθρώπινο πνεύμα, παράλληλα όμως, από την άλλη πλευρά, αναδεικνύεται τώρα και σε σημαντικό παράγοντα της διεθνούς σκηνής.

    Ο κύριος Λειβαδάς κατέληξε με τούτα τα λόγια: 'Η Ελλάδα της νέας εποχής είναι η Ελλάδα που αγκαλιάζει τους λαούς, μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών της στον οικονομικό τομέα, τον τομέα της ενέργειας, των υποδομών, της ναυτιλίας, των εξαγωγών και βέβαια του τουρισμού και του πολιτισμού, μέσω μίας πορείας σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας'.

    [02] Εκδήλωση για τα Ελληνικά γράμματα στη Νέα Υόρκη

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    14-11-2005

    Τα ελληνικά γράμματα τίμησαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, το Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης και ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών 'Προμηθέας' . Στην εκδήλωση παρευρέθει και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο οποίος και απένειμε τους τίτλους του 4ου επιπέδου στους μαθητές που αρίστευσαν. 'Συνειδητά βρίσκομαι για δεύτερη φορά στην εκδήλωση αυτή που τιμά όχι μόνο τους μαθητές και τις νέες γενιές, αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς', είπε στον χαιρετισμό του ο κ. Σκανδαλάκης.

    Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθει και ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής της Βουλής για θέματα αποδήμου Ελληνισμού, κ. Χαϊτίδης.

    Τα 165 παιδιά, αφού παρέλαβαν τους τίτλους τους, παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε παραδοσιακά τραγούδια, χορούς και απαγγελίες έργων Ελλήνων ποιητών.

    Στον χαιρετισμό της η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας, κ. Αικατερίνη Μπούρα, συνεχάρη τον σύλλογο 'Προμηθέα', ενώ επισήμανε την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας σε εκπαιδευτικά θέματα. "Η πολιτεία στέκεται αρωγός στα θέματα παιδείας γιατί αφορούν το μέλλον του ελληνισμού στο εξωτερικό. Δεν εστιάζεται μόνο στην εκμάθηση της γλώσσας, αλλά την γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού, έτσι ώστε να μπορεί η νέα γενιά εξοπλισμένη με ελληνική παιδεία, ενότητα και ομοψυχία να έχει την δική της ισχυρή φωνή στο εξωτερικό".

    [03] Η Κ. Ράις στη Μέση Ανατολή

    14-11-2005

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι η επικράτηση της δημοκρατίας και η ογκούμενη αντίθεση προς την τρομοκρατία καθιστούν την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή ρεαλιστική ελπίδα. Μιλώντας στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή, η Κα Ράις παρότρυνε τους Παλαιστινίους να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία και να προάγουν τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ενώ τόνισε ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να προβαίνει σε ενέργειες που θα μπορούσαν να 'προδικάσουν την τελική συμφωνία με τους Παλαιστινίους'.

    Η κ. Ράις έκανε τα σχόλια αυτά σε συνέδριο στο οποίο έλαβε μέρος και ο πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, ο οποίος δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της ειρήνης και της τρομοκρατίας. Σήμερα, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, στη Δυτική Όχθη.

    [04] Εμμετρη μετάφραση της Μήδειας του Ευριπίδη, από τον Ελληνο-Αμερικανό συγγραφέα, ποιητή και επιχειρηματία Γιώργο Χρύση

    Βιργινία Βουτσινά

    Oυάσινγκτον

    14-11-2005

    Γιώργος Χρύσης

    Ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, συγγραφέας και ποιητής, Γιώργος Χρύσης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο, που αποτελεί έμμετρη απόδοση της "Μήδειας" του Ευριπίδη, στις 18 Νοεμβρίου 2005 στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό κέντρο του Μπρουκλάιν της Μασσαχουσέτης. Η "Μήδεια" του κ. Χρύση εκδόθηκε στην Αθήνα, από τον εκδοτικό οίκο Καλέντη.

    ΒΒ: Κύριε Χρύση, επ' ευκαιρία του νέου σας βιβλίου, ήθελα να σας ρωτήσω, γιατί όπως βλέπω από το βιογραφικό σας σημείωμα έχετε πολλαπλά ενδιαφέροντα, γνώσεις και δραστηριότητες, τί σας έκανε να ενδιαφερθείτε ειδικά για το θέμα της Μήδειας;

    ΓΧ: Πρώτα απ' όλα, ήταν η αγάπη μου για την ελληνική γλώσσα και την αρχαία και τη νέα που αποτέλεσε ένα από τα κίνητρα, γιατί έφυγα από την Ελλάδα όταν ήμουν 18 ετών και αποφοίτησα από το γυμνάσιο. Όταν ήλθα εδώ, κράτησα επαφήβο ομφάλιος λώρος μου με την Ελλάδα ήταν η γλώσσα. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που με έκανε να ασχοληθώ. Κατά δεύτερο λόγο, οι αρχαίοι δραματικοί ποιητές πάντα με εντυπωσίαζαν και όταν ήμουν στο γυμνάσιο τους διάβαζα, αν και τότε δεν κάναμε και τόσα πολλά για τους δραματικούς ποιητές, αλλά είχα διαβάσει και εγώ από μόνος μου ορισμένα κείμενα και ειδικά την Μήδεια του Ευρυπίδη, η οποία με είχε εντυπωσιάσει τρομερά. Όταν την είδα κατόπιν στο θέατρο και στην Ελλάδα και εδώ στην Αμερική, εντυπωσιάστηκα ακόμη περισσότερο. Επειδή είμαι από την Κρήτη, ήμουν εντυπωσιασμένος από τις μαντινάδες και τον Ερωτόκριτο και από όλα αυτά, μου ήλθε η έμπνευση να την μεταφράσω σε έμμετρο, αν και την μετέφρασα σε δεκαπεντασύλλαβο ανομοιοκατάληκτο, που ήταν η κατ' εξοχήν φόρμα της λαϊκής ποίησης. Έτσι έκανα τη Μήδεια. Από την στιγμή που πήρα την πέννα να την γράψω μέχρι τότε που εκδόθηκε το βιβλίο, ήταν μία πενταετής εντατική εργασία. Τουλάχιστον, κατά την δική μου γνώμη, αποδόθηκε όπως έπρεπε να αποδοθεί.

    ΒΒ: Γράφετε πάντα στην ελληνική γλώσσα, ή γράφετε και στα αγγλικά;

    ΓΧ: Η ποίησή μουβέχω γράψει 4 βιβλίαβείναι όλη στην ελληνική γλώσσα. Eχω γράψει και κάτι άρθρα και τεχνικά βιβλία, γιατί όπως καταλαβαίνετε, είμαι ηλεκτρολόγος-μηχανικός, τα οποία είναι στην αγγλική γλώσσα. Μάλιστα ένα από βιβλία μου, μεταφράστηκε και στα κινέζικα.

    ΒΒ: Κάτι που είδα στο βιογραφικό σας, μου τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή. Ασφαλώς είστε άνθρωπος με πολλαπλά ενδιαφέροντα και ποικίλες γνώσεις σε πολλούς τομείς. Αυτό όμως που μου τράβηξε την προσοχή, είναι ότι είδα ότι είστε ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Γκορμπατσώφ της Βορείου Αμερικής και θα' θελα να μου πείτε λίγο γι' αυτό το ίδρυμα και τους σκοπούς τους. Νομίζω ότι δεν είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα και θα παρουσίαζε ενδιαφέρον για τους ακροατές μας.

    ΓΧ: Ναι, οι ακροατές σας αν ενδιαφέρονται θα μπορούσαν να το βρούν και στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα Gorbachevfoundationofnorthamerica.org, και μάλιστα θα εντυπωσιαστούν γιατί τρείς από τους ιδρυτές του, είναι Έλληνες. Η ίδρυση έγινε κατά τον εξής τρόπο: Ο κ. Γκορμπατσώφ είχε έλθει στο Northeastern University, στο οποίο είμαι μέλος της εφορίας του πανεπιστημίου και τον γνώρισα εκεί. Ο κ. Γκορμπατσώφ είχε εντυπωσιαστεί τότε από το πανεπιστήμιο και είχε πεί ότι θα ήθελε να έχει μία ενεργό συμμετοχή στο Northeastern university, οπότε του κάναμε μία προσφορά να δημιουργήσουμε στο όνομά του ένα ίδρυμα εδώ στην Αμερική, στο οποίο εκείνος θα είναι ο πρόεδρος και εμείς τα ιδρυτικά μέλη, με την προϋπόθεση ότι όταν κάποτε φύγει από την ζωή, ο κ. Γκορμπατσώφ να δώσει τα αρχεία του στο πανεπιστήμιό μας. Το ίδρυμα αυτό έχει μεγάλη εμβέλεια, έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα σ' ολόκληρο τον κόσμο και ασχολείται με θέματα που επηρεάζουν τον 21ο αιώνα, είτε αυτά είναι οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά κλπ. και κάνει διάφορα σεμινάρια, στα οποία συμμετέχει και ο κ. Γκορμπατσώφ και αυτό είναι το πνεύμα του ιδρύματος.

    ΒΒ: Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο καινούργια σας βιβλίο.

    ΓΧ: Να είστε καλά και πολλά χαιρετίσματα στους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα.

    [05] Aναχωρεί σήμερα ο πρόεδρος Μπούς για περιοδεία στην Ασία

    14-11-2005

    Ο πρόεδρος Μπούς

    Ο πρόεδρος Μπούς αναχωρεί αργότερα σήμερα για περιοδεία μιας εβδομάδας στην Ασία, η οποία αναμένεται ότι θα εστιαστεί κυρίως σε εμπορικά θέματα. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι, αν και δεν αναμένονται συγκεκριμένα αποτελέσματα, το ταξίδι αυτό αποτελεί δείγμα της αμερικανικής προσήλωσης στην Ασία, τώρα που οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με χώρες της περιοχής είναι ισχυρές.

    Όπως αναμένεται, η επίσκεψη στην Ασία θα είναι αντίποδας του πρόσφατου ταξιδιού του κ. Μπούς στη Λατινική Αμερική, που αμαυρώθηκε από διαδηλώσεις και την αποτυχία της προτεινόμενης από τις ΗΠΑ εμπορικής συμφωνίας. Στην Ασία, πρώτος σταθμός του κ. Μπούς θα είναι η Ιαπωνία, όπου θα εκφωνήσει ομιλία, με την οποία θα παρουσιάζει από θετική οπτική γωνία την Αμερικανική παρουσία στην Ασία, όπως δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

    Ο πρόεδρος Μπούς θα επισκεφθεί επίσης τη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Μογγολία. Την επόμενη Παρασκευή θα συμμετάσχει στην διάσκεψη κορυφής οικονομικής συνεργασίας των χωρών Ασίας και Ειρηνικού. Καθ' οδόν προς την Ιαπωνία, ο κ. Μπούς θα σταθμεύσει στην Αλάσκα, όπου θα μιλήσει προς Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται εκεί.

    [06] Ομιλία του Δαλάι Λάμα στην Ουάσινγκτον, ενώπιον ακροατηρίου 16,000

    14-11-2005

    Ο Δαλάι Λάμα

    Ο Δαλάι Λάμα, εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, έδωσε ομιλία ενώπιον ακροατηρίου άνω των 16,000 ατόμων το απόγευμα της Κυριακής σε αθλητικό στάδιο της Ουάσινγκτον.

    Ο Δαλάι Λάμα δήλωσε στους παρευρισκόμενους ότι έχει τρεις αποστολές στη ζωή του. Πρώτον, την προώθηση των ανθρώπινων αξιών, όπως την συμπόνια, την δεκτικότητα και την αγάπη. Δεύτερον, την προώθηση της αρμονικής συνύπαρξης των διάφορων θρησκειών και τρίτον, την προώθηση των δικαιωμάτων του Θιβέτ. Ο ηλικίας 70 ετών Δαλάι Λάμα μίλησε επίσης για ένα κόσμο, απαλλαγμένο από όπλα μαζικής καταστροφής.

    Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ πραγματοποιεί 10ήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Την Τετάρτη, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Μπούς στο Λευκό Οίκο.

    [07] Ιρακινή παρολίγον καμικάζι ομολογεί στην κρατική τηλεόραση της Ιορδανίας

    14-11-2005

    Ιρακινή παραδέχτηκε στην κρατική τηλεόραση της Ιορδανίας ότι ήταν μια απ' τους καμικάζι των επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας στο Αμάν. Η επίδοξη καμικάζι έδειξε στην οθόνη το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε και το οποίο δεν ανατινάχθηκε, σε αντίθεση με εκείνο που φορούσε ο σύζυγος της, κατά την γαμήλια δεξίωση στο ξενοδοχείο Ράντισον. Δήλωσε επίσης ότι μετά την ανατίναξη του συζύγου της, η ίδια εγκατέλειψε το ξενοδοχείο και στη συνέχεια συνελήφθη.

    Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και η σύζυγος του γερουσιαστής, Χίλλαρυ Κλίντον, επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο Ράντισον στο Αμάν και εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για τα θύματα. Επίσης την Κυριακή σε συνέντευξη του προς το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο βασιλιάς Αμπντουλάχ της Ιορδανίας δεσμεύτηκε ότι οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις θα προσαχθούν στην δικαιοσύνη, ακόμη και αν βρίσκονται εκτός Ιορδανίας, ενώ τόνισε ότι οι βομβιστές στόχευσαν αθώους Ιορδανούς και όχι δυτικά συμφέροντα.

    [08] Χάντλεϋ: Ο πρόεδρος Μπούς δεν παραπλάνησε εσκεμμένα τον αμερικανικό λαό

    14-11-2005

    Ο Στήβεν Χάντλευ

    Ο σύμβουλος του προέδρου Μπούς σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Στήβεν Χάντλεϋ, απέρριψε τις καταγγελίες ότι ο κ. Μπούς παραποίησε τις μυστικές πληροφορίες για το Ιράκ πριν από τον πόλεμο, ώστε να παραπλανήσει τον αμερικανικό λαό. Σε συνέντευξή του προς το τηλεοπτικό δίκτυο CNN τη Κυριακή, ο κ. Χάντλευ παραδέχθηκε ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν λάθος όταν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Σαντάμ Χουσείν είχε όπλα μαζικής καταστροφής. Όμως, πρόσθεσε ότι οι καταγγελίες πως ο κ. Μπούς παραποίησε τις πληροφορίες για να παραπλανήσει τον αμερικανικό λαό, όπως υποστηρίζουν κυρίως οι Δημοκρατικοί της αντιπολίτευσης, είναι τελείως λανθασμένες, όπως είπε επί λέξει.

    Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του προς το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος, Χάουαρντ Ντήν, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που δόθηκαν στο κογκρέσο για το Ιράκ και που επηρέασαν την ψηφοφορία για την ανάληψη πολεμικών επιχειρήσεων, δεν ήταν ακριβείς.

    Αλλά και ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Τζών Μακαίην, σε συνέντευξή του την Κυριακή στο δίκτυο CBS, τόνισε ότι οι Δημοκρατικοί έχουν το δικαίωμα να επικρίνουν τον πόλεμο αλλά ότι δεν είναι αλήθεια πως κ. Μπούς είπε εσκεμμένα ψέματα σε σχέση με τις μυστικές πληροφορίες.

    [09] Οι Σουνίτες ζητούν τερματισμό των επιχειρήσεων στο βορειοδυτικό Ιράκ

    14-11-2005

    Στο Ιράκ, ηγέτες των Σουνιτών προειδοποίησαν ότι οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις του αμερικανικού και ιρακινού στρατού, ενδέχεται να αποτρέψουν τους Σουνίτες από το να συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Η ηγεσία των κυριότερων Σουνιτικών κομμάτων ζήτησε την Κυριακή τον τερματισμό των επιχειρήσεων, λέγοντας ότι στόχος τους είναι να παρεμποδιστεί η πολιτική διαδικασία σε κυρίως Σουνιτικές περιοχές. Αμερικανικά και Ιρακινά στρατεύματα διεξάγουν τις επιχειρήσεις αυτές στο βορειοδυτικό Ιράκ, σε μία προσπάθεια τερματισμού της εισροής ανταρτών και πολεμοφοδίων από τη Συρία.

    Στο μεταξύ, οι συμμαχικές δυνάμεις διαψεύδουν ότι ο ανώτερος συνεργάτης του Σαντάμ Χουσείν, Ιζάτ Ιμπραχήλ αλ Ντούρι, είναι νεκρός. Σε προκήρυξή τους αναφέρουν ότι ο αλ Ντούρι συνεχίζει να καταζητείται, ενώ προσφέρεται αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην σύλληψή του ή στον εντοπισμό του σημείου που έχει ταφεί. Στο μεταξύ, αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τον θάνατο δύο πεζοναυτών και ενός στρατιώτη, που σκοτώθηκαν σε διαφορετικά περιστατικά έξω από τη Βαγδάτη. Επίσης, περίπου 1,100 δικηγόροι αποσύρθηκαν από την ομάδα υπεράσπισης του έκπτωτου ηγέτη Σαντάμ Χουσείν, μετά την δολοφονία δύο συναδέλφων τους.

    [10] Στην Κίνα για την γρίπη των πτηνών ο ΠΟΥ

    14-11-2005

    Ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα μεταβεί στη Κίνα για να καθορίσει αν ο θάνατος 12χρονου κοριτσιού και η ασθένεια δύο άλλων ατόμων στην επαρχία Χουνάν οφείλονται στην γρίπη των πτηνών. Στο μεταξύ αξιωματούχοι στην επαρχία Χουμπέι δήλωσαν ότι το θανατηφόρο στέλεχος Η5Ν1 της νόσου ευθύνεται για τους θανάτους 2.500 χιλιάδων πουλιών, αναγκάζοντας τις αρχές να θανατώσουν άλλες 30 χιλιάδες πουλερικά. Πρόκειται για το 8ο ξέσπασμα επιδημίας της νόσου στη Κίνα το τελευταίο μήνα. Επίσης τα μέλη Ένωσης Περιφερειακής Συνεργασίας χωρών της Νότιας Ασίας συμφώνησαν στην δημιουργία περιφερειακού κέντρου ελέγχου για την παρακολούθηση των κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών στη περιοχή.

    [11] Στο 36% η δημοτικότητα Μπούς

    14-11-2005

    Δύο νέες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι τα ποσοστά δημοτικότητας του προέδρου Μπούς στις ΗΠΑ παραμένουν στα χαμηλότερα ποτέ επίπεδα. Στις σφυγμομετρήσεις, που διενήργησαν το τηλεοπτικό δίκτυο FOX και το περιοδικό Newsweek, 36% των ερωτηθέντων είπε ότι εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Μπούς. Το Newsweek ρώτησε τους συμμετέχοντες στην έρευνα αν πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Μπούς και ο αντιπρόεδρος Ντίκ Τσέϊνυ είναι έντιμα και ηθικά άτομα. Το 42% είπε ότι βρίσκει έντιμο και ηθικό τον κ. Μπούς, αλλά μόνο το 29% είπε το ίδιο για τον κ. Τσέϊνυ. Ο προσωπάρχης του κ. Τσέϊνυ, Λούις Λίμπυ, αντιμετωπίζει κατηγορίες εναντίον του σχετικά με την υπόθεση αποκάλυψης της ταυτότητας μυστικής πράκτορος της CIA. Αλλά και ο πρόεδρος Μπούς αντιμετωπίζει συνεχείς επικρίσεις για τον χειρισμό του πολέμου στο Ιράκ και την άστοχη απόπειρα διορισμού της δικηγόρου του, Χάριετ Μάγιερς, στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 15 November 2005 - 2:19:50 UTC