Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-08-11

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωπαϊκό σχέδιο ψηφίσματος για το Ιράν
  • [02] Συνάντηση Μπούς με ανώτερους συμβούλους για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας
  • [03] Ιράκ: 10 νεκροί απ' τις τελευταίες βιαιότητες
  • [04] Έκκληση του Ισραηλινού προέδρου για ενότητα ενόψει της απόσυρσης απ' τη Γάζα
  • [05] Βρετανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον ενός ακόμη υπόπτου

  • [01] Ευρωπαϊκό σχέδιο ψηφίσματος για το Ιράν

    11-08-2005

    Η ΕΕ πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος από την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας που να ζητά από το Ιράν να σταματήσει όλες τις πυρηνικές του δραστηριότητες. Το σχέδιο του ψηφίσματος, που εισηγήθηκαν η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία θα μελετηθεί από την διεθνή υπηρεσία σήμερα. Νωρίτερα την Τετάρτη, το Ιράν έσπασε τις σφραγίδες που είχαν θέσει τα ΗΕ σε τμήματα του πυρηνικού εργοστασίου στο Ισφαχάν. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την κίνηση αυτή αρνητική εξέλιξη, που απομονώνει ακόμα περισσότερο το Ιράν από τη διεθνή κοινότητα. Η Τεχεράνη είχε συμφωνήσει να διακόψει τις εργασίες της εμπλουτισμού ουρανίου πέρυσι, αφού η ΕΕ απείλησε ότι θα παρέπεμπε το Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ για την επιβολή πιθανών κυρώσεων.

    [02] Συνάντηση Μπούς με ανώτερους συμβούλους για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας

    11-08-2005

    Ο πρόεδρος Μπούς συναντάται σήμερα στο ράντσο του στο Τέξας με τους ανώτερους συμβούλους του για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Τα κύρια θέματα στην ατζέντα της συνεδρίασης θα είναι το Ιράκ και τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Βόρειας Κορέας. Στο Κρώφορντ του Τέξας αναμένονται ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, η υπουργός εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις και ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινυ. Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η δημοτικότητα του κ. Μπούς βρίσκεται σταθερά κάτω του 50% και αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των Αμερικανών που αντιτίθενται στο πόλεμο στο Ιράκ. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Λώρενς Ντι Ρίτα, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ενδεχομένως να αυξήσουν τον αριθμό Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ αργότερα φέτος με στόχο την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας. 140 χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Ιράκ.

    [03] Ιράκ: 10 νεκροί απ' τις τελευταίες βιαιότητες

    11-08-2005

    Στο Ιράκ, αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον 10 Ιρακινούς την Τετάρτη, καθώς πολιτικοί ηγέτες της χώρας εργάζονται για την κατάρτιση του σχεδίου συντάγματος, ώστε να μπορέσουν να τηρήσουν την προθεσμία της Δευτέρας. Η ιρακινή αστυνομία δήλωσε ότι 6 άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στη δυτική Βαγδάτη. Βόρεια της Ιρακινής πρωτεύουσας, αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον φυλακίου του ιρακινού στρατού, σκοτώνοντας 4 στρατιώτες κοντά στην πόλη Μπαϊτζί. Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι από έκρηξη βόμβας στο οδόστρωμα κοντά στην ίδια πόλη, σκοτώθηκαν 4 αμερικανοί στρατιώτες την Τρίτη το βράδυ. Παρά τη βία, η ιρακινή πολιτική ηγεσία ξαναείχε συνάντηση την Τετάρτη, με στόχο την επίλυση διαφορών σε σχέση με καίρια συνταγματικά θέματα. Τέλος, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε κοινή επιχείρησή του με ιρακινές δυνάμεις κατά ανταρτών στα δυτικά της χώρας. Κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν 36 ύποπτοι αντάρτες, ενώ εντοπίστηκαν 9 βόμβες σε παγιδευμένα αυτοκίνητα.

    [04] Έκκληση του Ισραηλινού προέδρου για ενότητα ενόψει της απόσυρσης απ' τη Γάζα

    11-08-2005

    O πρόεδρος του Ισραήλ, Μοσέ Κατσάβ, ζήτησε απ' τους Εβραίους εποίκους να συγχωρήσουν την απόφαση της κυβέρνησης να διατάξει την απόσυρσή τους από τη Λωρίδα της Γάζας. Σε διάγγελμά του προς το έθνος που μεταδόθηκε από την τηλεόραση την Τετάρτη, ο κ. Κατσάβ έκανε έκκληση για εθνική ενότητα και συνεργασία των εποίκων κατά την επιχείρηση απόσυρσης την επόμενη εβδομάδα. Αντίθετα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανυάχου, προτρέπει το κοινοβούλιο της χώρας να ακυρώσει την αποχώρηση, λέγοντας ότι η περιοχή θα γίνει βάση Παλαιστίνιων εξτρεμιστών μόλις ολοκληρωθεί η απόσυρση. Ο κ. Νετανιάχου είπε ότι η Κνεσέτ είναι πλέον η μόνη που μπορεί να αποτρέψει 'αυτό το κακό', όπως είπε χαρακτηριστικά. Την Κυριακή ο κ. Νετανιάχου παραιτήθηκε από την κυβέρνηση του Αριελ Σαρόν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόσυρση. Η ομιλία του στην Κνεσέτ τη Τετάρτη συμπίπτει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων νέας σφυγμομέτρησης που δείχνει ότι ο κ. Νετανιάχου θα μπορούσε να κερδίσει την προεδρία του ακροδεξιού κόμματος Λικούντ, αν οι εκλογές διεξάγονταν τώρα.

    [05] Βρετανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον ενός ακόμη υπόπτου

    11-08-2005

    Κατηγορίες για παρακράτηση πληροφοριών σε σχέση με τρομοκρατικές δραστηριότητες απήγγειλε η αστυνομία του Λονδίνου σε βάρος ενός ακόμη υπόπτου για τις επιθέσεις του περασμένου μήνα. Πρόκειται για τον Αμπντούλ Σαρίφ, ο οποίος εμφανίζεται σήμερα για να απολογηθεί ενώπιον Βρετανικού δικαστηρίου. Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της αστυνομίας στο επιχειρηματικό κέντρο του Λονδίνου, Τζέημς Χάρτ, δήλωσε ότι πιστεύει πως είναι αναπόφευκτη επίθεση στην περιοχή. Ο κ. Χάρτ δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι ύποπτοι παρακολουθούν επιχειρήσεις και κτήρια στη περιοχή και ότι η αστυνομία γνωρίζει τις δραστηριότητες τους αυτές, αλλά δεν έχει προβεί ακόμη σε συλλήψεις.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 12 August 2005 - 1:18:16 UTC