Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-08-30

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αφγανιστάν: 7 νεκροί από βομβιστική επίθεση στη Καμπούλ.
  • [02] Διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ενόψει ...
  • [03] O Αλού Αλχάνωφ θα είναι μάλλον ο νικητής των εκλογών στην Τσετσενία.
  • [04] Ενδεχόμενη απαγγελία κατηγοριών αυτή την εβδομάδα για κατασκοπία εναντίον υπαλλήλου του Πενταγώνου.
  • [05] Οι αντιαμερικανικές διαδηλώσεις ...
  • [06] Συνεχίζεται η έκρυθμη κατάσταση ...
  • [07] Αύξηση του τουρισμού τον Σεπτέμβριο, προβλέπει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
  • [08] Ζάκ Ρόγκ: Πολύ επιτυχείς οι Ολυμπιακοί της Αθήνας
  • [09] Βόμβα σε Ελληνική εκκλησία στον τουρκοκυπριακό τομέα
  • [10] Σε τρομοκρατική ενέργεια οφείλεται τουλάχιστον το ένα από τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα στη Ρωσία.
  • [11] Αποκηρύττουν τις αρνητικές πολιτικές διαφημίσεις Μπούς και Κερρυ
  • [12] Δεν υπολόγισε σωστά την μεταπολεμική κατάσταση στο Ιράκ, παραδέχεται ο πρόεδρος Μπούς

  • [01] Αφγανιστάν: 7 νεκροί από βομβιστική επίθεση στη Καμπούλ.

    30 Aug 2004, 02:01 UTC

    Τουλάχιστον 7 άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Καμπούλ, έξω απ τα γραφεία της αμερικανικής εταιρείας, Dyncorp, που είναι υπεύθυνη για την προσωπική ασφάλεια του προέδρου, Χαμίντ Καρζάι. Ανακοινωθέν του κ. Καρζάι, αναφέρει ότι στους νεκρούς περιλαμβάνονται δύο Αμερικανοί, τρεις Νεπαλέζοι και δύο Αφγανοί, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Οι Ταλεμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Επίσης στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν από έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 9 παιδιά και ένας ενήλικας και 15 άτομα τραυματίστηκαν, σε θρησκευτικό σχολείο της επαρχίας Πακτία.

    [02] Διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ενόψει ...

    30 Aug 2004, 02:09 UTC

    Ενόψει του Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που αρχίζει σήμερα στη Νέα Υόρκη, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε τεράστιο συλλαλητήριο στην αμερικανική μεγαλούπολη, εκφράζοντας την αντίθεση τους στο πόλεμο στο Ιράκ και άλλες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης Μπούς. Κρατώντας καταδικαστικά για τον πρόεδρο Μπούς πανό και φωνάζοντας ανάλογα συνθήματα, οι διαδηλωτές πέρασαν έξω απ το Madison Square Garden, όπου θα γίνει το συνέδριο. Ορισμένοι διαδηλωτές μετέφεραν φέρετρα σκεπασμένα με την αμερικανική σημαία προς τιμήν των αμερικανών στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ, ενώ ένας απ τους κύριους ομιλητές της συγκέντρωσης ήταν ο πατέρας του Νικ Μπέργκ, του αμερικανού ομήρου που αποκεφαλίστηκε από τους Ιρακινούς απαγωγείς του το Μάιο. Οι διοργανωτές της ειρηνικής αυτής διαδήλωσης υπολόγισαν τους συμμετέχοντες γύρω στις 250 χιλιάδες, ενώ σημειώθηκαν συλλήψεις μερικών δεκάδων ατόμων απ την αστυνομία. Τα μέτρα ασφάλειας είναι ιδιαίτερα αυστηρά στη Νέα Υόρκη λόγω ανησυχιών για τρομοκρατική επίθεση στη διάρκεια του τετραήμερου συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών.

    [03] O Αλού Αλχάνωφ θα είναι μάλλον ο νικητής των εκλογών στην Τσετσενία.

    30 Aug 2004, 02:14 UTC

    Η επιτροπή εκλογών της Τσετσενίας ανακοίνωσε ότι ο υποστηριζόμενος απ το Κρεμλίνο υποψήφιος, και υπουργός εσωτερικών της Τσετσενίας, Αλού Αλχάνωφ, είναι ο πιθανός νικητής των χθεσινών προεδρικών εκλογών. Αξιωματούχοι δήλωσαν στα Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ότι σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ο κ. Αλχάνωφ, κερδίζει πάνω από το 70% της ψήφου, ο πλησιέστερος αντίπαλος του κερδίζει ένα 10%, ενώ 5 άλλοι υποψήφιοι παίρνουν λιγότερο απ το 5% της ψήφου. Αξιωματούχοι δηλώνουν επίσης ότι οι εκλογές στη Τσετσενία διεξήχθησαν χωρίς επεισόδια γενικά, με εξαίρεση έναν καμικάζι που αυτοανατινάχθηκε έξω από εκλογικό τμήμα στο Γκρόζνυ, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα ή τραυματίες.

    [04] Ενδεχόμενη απαγγελία κατηγοριών αυτή την εβδομάδα για κατασκοπία εναντίον υπαλλήλου του Πενταγώνου.

    30 Aug 2004, 02:18 UTC

    Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενδεχομένως αυτή την εβδομάδα θα απαγγελθούν κατηγορίες για κατασκοπία ή εσφαλμένο χειρισμό απόρρητων εγγράφων, εναντίον αναλυτή του Πενταγώνου που πιστεύεται ότι χορηγούσε στο Ισραήλ απόρρητες πληροφορίες αναφορικά με την αμερικανική πολιτική στο Ιράν. Αξιωματούχοι του FBI δήλωσαν ότι παρακολουθούν το συγκεκριμένο άτομο εδώ και μήνες μετά από πληροφορίες ότι διοχέτευε με απόρρητο υλικό φιλο-Ισραηλινή οργάνωση εδώ στην Ουάσιγκτον, η οποία με τη σειρά της διοχέτευε το υλικό στην Ισραηλινή κυβέρνηση. Τόσο η συγκεκριμένη οργάνωση, όσο και το ίδιο το Ισραήλ διαψεύδουν τις εν λόγω πληροφορίες. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος, ονόματι Λάρρυ Φράνκλιν, είναι αναλυτής απόρρητων πληροφοριών του Πενταγώνου, ειδικεύεται σε θέματα Ιράν και εργάζεται στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού άμυνας των ΗΠΑ.

    [05] Οι αντιαμερικανικές διαδηλώσεις ...

    28 Aug 2004, 17:53 UTC

    Διαδηλωτές συγκρούονται με άνδρες των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή.

    Αμερικανοί και Έλληνες αξιωματούχοι δηλώνουν πως η αναβολή της επίσκεψης του υπουργού εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, στην Αθήνα, όπου θα πήγαινε για να παρακολουθήσει την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έχει σχέση με τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στην ελληνική πρωτεύουσα. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Κέρτις Κούπερ, είπε πως οι εξελίξεις στο Σουδάν και το Ιράκ απαιτούν στενή παρακολούθηση από μέρους του κ. Πάουελ και ότι οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην απόφασή του να μην παρευρεθεί στην τελετή λήξης της Ολυμπιάδας. Εξ άλλου Έλληνας αξιωματούχος διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι οι αντιαμερικανοί διαδηλωτές και οι ενέργειές τους ανάγκασαν τον κ. Πάουελ να αναβάλει την επίσκεψή του. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας είπε πως ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών θα επισκεφθεί την Αθήνα τον Οκτώβριο. Η ανακοίνωση της ακύρωσης της επίσκεψης Πάουελ έγινε αφού η αστυνομία στην Αθήνα χρησιμοποίησε δακρυγόνα αέρια για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές, που κραύγαζαν συνθήματα κατά του πολέμου στο Ιράκ. Αργότερα ένα τεράστιο πανό αναρτήθηκε στην Ακρόπολη με σύνθημα διαμαρτυρίας για την αμερικανική πολιτική έναντι του Ιράκ και του Ισραήλ.

    [06] Συνεχίζεται η έκρυθμη κατάσταση ...

    28 Aug 2004, 18:00 UTC

    Επίθεση στη Βαγδάτη

    Τουλάχιστον 11 άτομα σκοτώθηκαν σήμερα σε διάφορες επιθέσεις σε όλο το Ιράκ, ενώ ηρεμία εξακολουθεί να επικρατεί στην ιερή πόλη Νατζάφ. Στη Βαγδάτη όλμους σκότωσε δύο Ιρακινούς. Βόρεια της πρωτεύουσας πέντε Ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ανταρτική επίθεση. Στη Φαλούτζα αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν θέσεις των ανταρτών . Κατά τις ολονύκτιες αεροεπιδρομές σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι. Στη βόρεια πόλη Μοσούλη οπλοφόροι πυροβόλησαν και σκότωσαν μία λέκτορα του πανεπιστημίου της πόλης. Είναι το τρίτο μέλος του ανώτερου προσωπικού του Πανεπιστημίου που σκοτώνεται φέτος. Στο μεταξύ, στη Νατζάφ ανώτεροι σιίτες κληρικοί συναντήθηκαν στο σπίτι του Μεγάλου Αγιατολά Αλί αλ Σιστανί για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις. Τέλος Τούρκοι διπλωμάτες είπαν πως η ιρακινή αστυνομία βρήκε τα πτώματα ενός Ιρακινού και ενός Τούρκου οδηγού που είχαν απαχθεί.

    [07] Αύξηση του τουρισμού τον Σεπτέμβριο, προβλέπει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

    27 Aug 2004, 16:24 UTC

    Ο κ. Αβραμόπουλος

    Ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, λέει πως οι έπαινοι που επέσυρε η χώρα του για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων θα συντελέσουν στο να αυξηθεί η τουριστική κίνηση, που τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζει κάμψη. Όπως μεταδίδει ο Ρότζερ Γουίλκισον από την Αθήνα, η Ελλάδα επιδιώκει να προσελκύσει τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου, δεδομένου πως τη στιγμή αυτή εξαρτάται κυρίως από Βορειοευρωπαίους, που την επισκέπτονται για χορτάσουν τον Ήλιο, που στερούνται στις χώρες τους.

    H Ελλάδα είχε πέρσυ 12 εκατομμύρια επισκέπτες. Αλλά, ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος, θέλει να δει ν αυξάνεται η τουριστική κίνηση στη χώρα του και μέχρι το 2010, ο αριθμός των τουριστών να φτάσει τα 20 εκατομ. το χρόνο. Προς το σκοπό αυτό, ο κ. Αβραμόπουλος σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο που αποσκοπεί στην προσέλκυση επισκεπτών από όλα τα μέρη του κόσμου. Αυτό που σκέπτεται να κάνει είναι να προωθήσει τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ελλάδας και επίσης να διαφημίσει τη χώρα του σαν ιδανικό τόπο διοργάνωσης διεθνών συνεδρίων, δεδομένου πως με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απέδειξε πως είναι σε θέση να διοργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις.

    Αφότου υιοθέτησε το ευρώ, πριν τρία χρόνια, η Ελλάδα είδε να μειώνεται ο αριθμός των ξένων που την επισκέπτονται. Η ζωή ακρίβηνε και οι τουρίστες προτιμούν άλλες ηλιόλουστες και λιγώτερο ακριβές χώρες, όπως η Τουρκία. Ομως, ο κ. Αβραμόπουλος λέει πως παρόλο που οι ξένοι που πήγαν στην Ελλάδα για να δουν τους Ολυμπιακούς ήταν λιγώτεροι απ ό,τι αναμενόταν, η επιτυχία της Ολυμπιάδας ενίσχυσε την γόητρο της χώρας του και σαν αποτέλεσμα ο τουρισμός το Σεπτέμβριο θα είναι αυξημένος. Όπως είπε μέσω διερμηνέως: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τον αναμενόμενο αριθμό αριθμό επισκεπτών. Αν και πρέπει να πώ, πως σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα πάει καλύτερα. Τους πρώτους 4 μήνες φέτος είχαμε λιγώτερους επισκέπτες, αλλά μεγαλύτερες προσόδους , 4 με 5 τοις εκατό παραπάνω από ό,τι στην αντίστοιχη περίοδο πέρσυ. Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα διαφημίστηκε. Έτσι, το Σεπτέμβριο θα έχουμε πολλούς τουρίστες.»

    Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού λέει πως οι υψηλές τιμές και οι ανησυχίες στο θέμα της ασφάλειας, απέτρεψαν πολύ κόσμο που σκόπευε να πάει στην Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς. Αλλά, προσθέτει, ο τουρίστας που θέλει να λιαστεί και να ξεκουραστεί, διαφέρει από αυτόν που θα πήγαινε στην Ελλάδα απλώς και μόνο για να παρακολουθήσει τους Αγώνες.

    Ο κ. Αβραμόπουλος λέει επίσης πως πιστεύει ότι η Αθήνα, που κάποτε αποτελούσε για τους τουρίστες σταθμό καθ' οδόν προς τα νησιά, θ'αποτελεί από δώ και στο εξής τουριστικό προορισμό. Η ελληνική πρωτεύουσα, από βρώμικη και χαοτική που ήταν, έχει μεταμορφωθεί σε μια καθαρή και φιλική πόλη, που, εκτός των άλλων, διαθέτει και ένα θαυμάσιο δημόσιο συγκοινωνιακό δίκτυο.

    [08] Ζάκ Ρόγκ: Πολύ επιτυχείς οι Ολυμπιακοί της Αθήνας

    27 Aug 2004, 16:09 UTC

    Ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Ζάκ Ρόγκ, δήλωσε οτι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν αμαυρώθηκαν απο τον αριθμό των αθλητών που βρέθηκαν θετικοί σε ελέγχους για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Μέχρι τώρα, περίπου 20 αθλητές έχουν αποβληθεί απο τους αγώνες. O κ. Ρόγκ είπε πως με τα τεστ για τον εντοπισμό των αθλητών που προβαίνουν σε παραβάσεις, προστατεύονται οι "καθαροί" αθλητές. Τόσο οι αθλητές, είπε, όσο και το κοινό γνωρίζουν πως η ΔΟΕ παίρνει πολύ στα σοβαρά την πολιτική της μηδενικής ανεκτικότητας σε σχέση με την χρήση παράνομων ουσιών. Ο κ. Ρόγκ είπε επίσης οτι οι κανονισμοί των αγώνων θα πρέπει να γίνουν αυστηρότεροι, ώστε να αποφεύγονται οι διαφωνίες σχετικά με την βαθμολογία των αθλητών, όπως συνέβη στην ενόργανη γυμναστική, στην ξιφασκία και την ιππασία και πρόσθεσε οτι η επιτροπή θα συζητήσει την βελτίωση του συστήματος με τις ομοσπονδίες κριτών μετά την ολοκλήρωση των αγώνων. Πάντως, ο Ζάκ Ρόγκ τόνισε οτι παρά τις αντιξοότητες, είναι πολύ ευτυχής με την πορεία των πρώτων θερινών Ολυμπιακών της θητείας του ως προέδρου της ΔΟΕ, προσθέτοντας πως η Ολυμπιάδα της Αθήνας είναι γενικά πολύ επιτυχής.

    [09] Βόμβα σε Ελληνική εκκλησία στον τουρκοκυπριακό τομέα

    27 Aug 2004, 16:21 UTC

    Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε έξω απο την εκκλησία του Αγίου Μάμαντα στη Μόρφου, στο τουρκοκυπριακή τμήμα της Κύπρου, προξενώντας ζημίες αλλά όχι τραυματισμούς. Από την έκρηξη καταστράφηκαν η είσοδος, τα παράθυρα και η οροφή του ναού, ενώ αξιωματούχοι είπαν οτι ανθελληνικά συνθήματα είχαν γραφτεί πάνω στους τοίχους. Στον Αγιο Μαμαντα σχεδιάζεται να τελεσθεί λειτουργία την επόμενη εβδομάδα, πράγμα που έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις. Οι ελληνοκύπριοι λένε οτι εξακολουθούν να σχεδιάζουν να λειτουργηθεί ο ναός την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, την ημέρα της γιορτής του αγίου Μάμα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που λειτουργία πραγματοποιείται στην εν λόγω εκκλησία από τότε που διαιρέθηκε η Κύπρος, πριν απο 30 χρόνια. Η λειτουργία σχεδιάζεται σαν ένδειξη συμφιλίωσης μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων. Κανέις δεν ανέλαβε την ευθύνη του βομβισμού έως τώρα, αλλά αξιωματούχοι και των δύο κοινοτήτων, κατεδίκασαν την επίθεση.

    [10] Σε τρομοκρατική ενέργεια οφείλεται τουλάχιστον το ένα από τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα στη Ρωσία.

    27 Aug 2004, 19:36 UTC

    Ρώσοι ειδικοί λένε ότι τρομοκράτες βρίσκονται πίσω απο την πτώση τουλάχιστον ενός απο τα δύο επιβατηγά αεροπλάνα που συνετρίβησαν σχεδόν ταυτόχρονα την Τρίτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα 89 άτομα που επέβαιναν σε αυτά. Οι αρχές είπαν οτι βρήκαν ίχνη εκρηκτικών στα συντρίμμια του αεροσκάφους που κατέπεσε κοντά στην νότια πόλη Ροστώφ. Τα εκρηκτικά που εντοπίστηκαν είναι ίδια με εκείνα που είχαν χρησιμοποιηθεί για αρκετές βομβιστικές επιθέσεις κατά διαμερισμάτων στη Μόσχα, το 1999. Δεν υπάρχουν νέες πληροφορίες σχετικά με το άλλο αεροπλάνο, που έπεσε βορειότερα, κοντά στην Τούλα. Πάντως, σε ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα ισλαμιστών εξτρεμιστών, ομάδα που αυτοαποκαλείται Ταξιαρχίες Ισλαμπουλί ανέλαβε την ευθύνη της πτώσης των αεροσκαφών, λέγοντας οτι έχουν σχέση με τον πόλεμο στην Τσετσενία.

    [11] Αποκηρύττουν τις αρνητικές πολιτικές διαφημίσεις Μπούς και Κερρυ

    27 Aug 2004, 16:12 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς και ο δημοκρατικός του εκλογικός αντίπαλος γερουσιαστής Τζών Κέρρυ, αποδέχθηκαν το αίτημα του γερουσιαστή της Αριζόνας Τζών ΜακΚαίην, αναφορικά με πρόσφατες αρνητικές πολιτικές διαφημίσεις. Ο πρόεδρος Μπούς ανακοίνωσε την Πέμπτη οτι θα καταθέσει μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, ζητώντας απο την κρατική υπηρεσία που ελέγχει τις διαφημίσεις που χρησιμοποιούν οι πολιτικές εκστρατείες, να σταματήσει την κυκλοφορία αρνητικών διαφημίσεων, απο ομάδες που δεν σχετιζονται ευθέως με τα πολιτικά κόμματα. Επίσης, ο κ. Κέρρυ συμφώνησε να σταματήσει η κυκλοφορία διαφημιστικού σπότ που δείχνει τον κ. ΜακΚαίην να καταγγέλει τον πρόεδρο Μπούς οτι χρησιμοποίησε δυσφημιστικές τακτικές εναντίον του, κατά την εποχή της προεκλογικής εκστρατείας του 2000. Ο κ. ΜακΚαίην ήταν τότε εκλογικός αντίπαλος του κ. Μπούς.

    [12] Δεν υπολόγισε σωστά την μεταπολεμική κατάσταση στο Ιράκ, παραδέχεται ο πρόεδρος Μπούς

    27 Aug 2004, 16:17 UTC

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος Μπούς παραδέχθηκε οτι δεν υπολόγισε σωστά την μεταπολεμική κατάσταση στο Ιράκ. Η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης, στο σημερινό της φύλλο γράφει οτι ο κ. Μπούς έκανε αυτή την εκμυστηρίευση κατά την διάρκεια συνέντευξής του προς την εφημερίδα. Πάντως, ο αμερικανός πρόεδρος επέμεινε οτι η ιρακινή εξέγερση, που διαρκεί εδώ και 17 μήνες, είναι απρόβλεπτη συνέπεια αυτού που χαρακτηρισε ως ταχύτατη ήττα του ιρακινού στρατού. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Μπούς είπε οτι ο ιρακινός στρατός διαλύθηκε μέσα στις πόλεις, δημιουργώντας έτσι πυρήνες εξέγερσης κατά των αμερικανικων δυνάμεων, νωρίτερα απο το αναμενόμενο. Σε άλλα θέματα, ο κ. Μπούς είπε επίσης οτι δεν πιστεύει πως ο υποψήφιος των δημοκρατικών Τζών Κέρρυ ψεύδεται σχετικά με το πολεμικό του μητρώο, όμως αρνήθηκε να καταδικάσει τις αρνητικές διαφημίσεις, που λένε οτι ο κ. Κέρρυ πήρε τα παράσημά του με παράνομα μέσα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 31 August 2004 - 1:18:18 UTC