Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-08-08

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ: 4 Λιβανέζοι απήχθησαν , ενώ αγνοείται η τύχη 2 Τούρκων
  • [02] Σε ύψη ρεκόρ και πάλι οι τιμές πετρελαίου.
  • [03] Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη καταζητούμενος μουσουλμάνος κληρικός
  • [04] Aμερικανοί καλλιτέχνες συσπειρώνονται κατά της επανεκλογής του προέδρου Μπούς.

  • [01] Ιράκ: 4 Λιβανέζοι απήχθησαν , ενώ αγνοείται η τύχη 2 Τούρκων

    06 Aug 2004, 16:38 UTC

    Στο Λίβανο τα μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι της λιβανικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι 4 Λιβανέζοι οδηγοί φορτηγών απήχθησαν στο Ιράκ.

    Προηγούμενες πληροφορίες είχαν αναφέρει πως η τύχη των 4 ανδρών αγνοούνταν. Σύμφωνα, όμως, με τις τελευταίες πληροφορίες, οι οδηγοί απήχθηκαν χθες, Πέμπτη, καθώς οδηγούσαν σε δρόμο μεταξύ της Βαγδάτης και της Ραμαντί, δυτικά της πρωτεύουσας.

    Ένας Λιβανέζος εργάτης είχε απαχθεί στις αρχές αυτής της εβδομάδας στη Βαγδάτη. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη του.

    Στο μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας λεει ότι ενεργεί για την απελευθέρωση 3 Τούρκων που απήχθηκαν στο Ιράκ. Οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες. Το Υπουργείο είπε επίσης ότι αγνοείται η τύχη άλλων 2 Τούρκων, αλλά δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αν έπεσαν θύματα απαγωγής.

    [02] Σε ύψη ρεκόρ και πάλι οι τιμές πετρελαίου.

    06 Aug 2004, 02:16 UTC

    Σε νέα ύψη ρεκόρ έφτασαν χθες οι τιμές του πετρελαίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου της Ρωσίας, της Γιούκος. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου, με ημερομηνία παράδοσης τον Σεπτέμβριο, έφθασε αρχικά στα 44 και μισό δολλάρια το βαρέλι, που είναι η υψηλότερη τιμή που σημειώθηκε ποτέ, αλλά μειώθηκε ελαφρά προς το τέλος της ημέρας. Η αύξηση των τιμών του μαύρου χρυσού αποδίδεται στις ανησυχίες των επενδυτών για την μειωμένη προσφορά του προϊόντος, ώστε να αντισταθμιστούν τα προβλήματα στη Ρωσία αλλά και σε άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

    [03] Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη καταζητούμενος μουσουλμάνος κληρικός

    06 Aug 2004, 16:50 UTC

    Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας είπαν οτι συνέλαβαν το μουσουλμάνο κληρικό Φαρές αλ Ζαχράνι, έναν απο τους πλέον καταζητούμενους εξτρεμιστές στο βασίλειο. Οι αρχές είπαν οτι ο αλ Ζαχράνι δεν πρόβαλε αντίσταση, όταν εντοπίστηκε σε καφενείο πόλης στην ορεινή περιοχή Αμπχα. Ενα άλλο άτομο που ήταν μαζί του, συνελήφθη επίσης. Ο Φαρές αλ Ζαχράνι είναι στον κατάλογο των 26 πλέον καταζητούμενων εξτρεμιστών στη Σαουδική Αραβία, που πιστεύεται οτι όλοι διατηρούν διασυνδέσεις με το τρομοκρατικό δίκτυο της αλ Κάιντα. Ο ίδιος φέρεται οτι είχε ηγετικό ρόλο στις δραστηριότητες του δικτύου στο βασίλειο, αφού ο ηγέτης της οργάνωσης σκοτώθηκε τον Ιούνιο απο άνδρες των δυνάμεων ασφάλειας. Ο αλ Ζαχράνι απέρριψε την αμνηστεία που πρόσφερε πριν δυο μήνες η Σαουδική Αραβία σε μέλη της αλ Κάιντα που παραδίδονταν στις αρχές.

    [04] Aμερικανοί καλλιτέχνες συσπειρώνονται κατά της επανεκλογής του προέδρου Μπούς.

    05 Aug 2004, 01:58 UTC

     

    Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το γυναικείο συγκρότημα Ντίξι Τσικς και ακόμα 20 μεγάλα ονόματα της αμερικάνικης μουσικής σκηνής θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να βοηθήσουν τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος Τζών Κέρρυ να κερδίσει στην εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου. Οι μουσικοί έχουν προγραμματίσει να δώσουν 34 συναυλίες σε διάφορες περιοχές της χώρας τη πρώτη βδομάδα του Οκτωβρίου, περίπου ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές. Τα έσοδα των συναυλιών θα παραχωρηθούν στην οργάνωση "America Coming Together", μια φιλελεύθερη οργάνωση που αντιτίθεται στην επανεκλογή του σημερινού αμερικανού προέδρου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Μπρους Σπρίνγκστιν και μέλη του συγκροτήματος Ντίξι Τσικς, είπαν πως νιώθουν την ανάγκη να δουλέψουν και αυτοί για να αλλάξουν οι «ένοικοι» του Λευκού Οίκου.

    "Ντίξι Τσίκς"

    Η έντονη δυσαρέσκεια αρκετών αμερικανών καλλιτεχνών και μουσικών προς τη κυβέρνηση του Τζωρτζ Μπους, πάντως, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Να υπενθυμίσουμε ότι αρκετοί αμερικανικοί σταθμοί είχαν μποϋκοτάρει πέρυσι το συγκρότημα των Ντίξι Τσίκς, όταν η αρχηγός του συγκροτήματος Ναταλί Μέινς είχε πει σε ακροατές της στο Λονδίνο πως ντρέπεται να μοιράζεται την ιδιαίτερη πατρίδα της που είναι το Τέχας με τον αμερικανό πρόεδρο Τζώρτζ Μπους. Ολοκληρώνοντας να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ένας από τους μεγαλύτερους ροκ σταρ παγκοσμίως, λαμβάνει ενεργό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, και που τάσσεται φανερά υπέρ ενός υποψήφιου που διεκδικεί τη προεδρεία των Ηνωμένων Πολιτειών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 9 August 2004 - 1:18:14 UTC