Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-06-30

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 8 εκ. όπλα στα χέρια Ιρακινών
  • [02] Στο Βερολίνο η Ολυμπιακή Φλόγα
  • [03] Η Παγκόσμια Τράπεζα έτοιμη για τη χορήγηση δανείων στη Βαγδάτη.
  • [04] Άλλους 6 χιλιάδες εφέδρους καλεί το Πεντάγωνο.
  • [05] To Νοέμβριο θα υπογραφεί το Ευρωσύνταγμα.
  • [06] Δημοσκόπηση: Διχασμένοι οι αμερικανοί μεταξύ Μπούς και Κέρρυ.
  • [07] Άνοδος των επιτοκίων σήμερα στις ΗΠΑ.
  • [08] Ενώπιον ειδικού στρατοδικείου 3 κρατούμενοι στις φυλακές στο Γκουαντάναμο.
  • [09] Καρζάϊ: «ο αφγανικός λαός χρειάζεται την ασφάλεια σήμερα, όχι αύριο»
  • [10] Μπλέαρ: Οι συμμαχικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο Ιράκ όσο τις χρειάζονται οι Ιρακινοί.
  • [11] Και άλλοι 6.000 έφεδροι σε Ιράκ και Αφγανιστάν
  • [12] Εντείνονται τα επεισόδια μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

  • [01] 8 εκ. όπλα στα χέρια Ιρακινών

    30 Jun 2004, 20:08 UTC

    Νέα μελέτη αναφέρει ότι μέχρι 8 εκατομμύρια μικρά όπλα περιήλθαν στην κατοχή Ιρακινών πολιτών, μετά της πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν και τη διάλυση του στρατού του.

    Η μελέτη , που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Διεθνών Μελετών της Γενεύης, λεει ότι μεγάλη αυτή μεταβίβαση όπλων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή για πολλά χρόνια από τώρα.

    Η έκθεση αναφέρει ότι μπορεί να υπάρχουν μισό εκατομμύριο πύραυλοι εδάφους αέρος σε όλο τον κόσμο που μπορούν να καταρρίψουν αεροπλάνα, αλλά υπάρχουν λιγότερα από 100 χιλιάδες ολοκληρωμένα συστήματα εκτόξευσης που χρειάζονται για να τους ενεργοποιήσουν. Η έκθεση αναφέρει ότι ένας άγνωστός αριθμός των συστημάτων αυτών βρίσκεται στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων.

    Η μελέτη λεει ότι τα όπλα γίνονται ολοένα και πιο ακριβή, καταστροφικά και ευπροσάρμοστα.

    [02] Στο Βερολίνο η Ολυμπιακή Φλόγα

    30 Jun 2004, 20:12 UTC

    H Ολυμπιακή Φλόγα στο τείχος του Βερολίνου

    Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στο Βερολίνο, όπου το 1936 έγινε και η πρώτη σκυταλοδρομία της φλόγας, και χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους.

    Η Καταρίνα Ουίτ, ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ, ήταν μία από τους 130 δρομείς που μετάφεραν της Φλόγα , με αφετηρία το Ολυμπιακό Στάδιο που έκτισαν οι Ναζί για του Ολιμπιακούς αγνωες του 36.

    Ο Αδολφος Χιτλερ ήθελε, στους αγώνες του 1936, οι αθλητές του να επιδείξουν την φυλετική τους ανωτερότητα., Όμως ο Αφροαμερικναός Τζεσσι Όουένς κατάφερε να αποσπάσει 4 χρυσά μετάλλια στους αγώνες του Βερολίνου.

    Η Φλόγα συνεχίζει τη διαδρομή ανά τον κόσμο με επόμενο σταθμό της Στοκχόλμη , όπου έγιναν οι αγώνες το 1912.

    [03] Η Παγκόσμια Τράπεζα έτοιμη για τη χορήγηση δανείων στη Βαγδάτη.

    30 Jun 2004, 00:43 UTC

    Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει την νέα μεταβατική κυβέρνηση του Ιράκ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την χορήγηση νέων δανείων προς τη Βαγδάτη. Το πρακτορείο Ρώυτερ φέρει τον διευθυντή επί θεμάτων Μέσης Ανατολής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζόσεφ Σάμπα, να δηλώνει ότι ο διεθνής δανειοδοτικός οργανισμός πιστεύει τώρα ότι «υπάρχει κυβέρνηση στο Ιράκ». Πάντως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πότε η Παγκόσμια Τράπεζα θα στείλει προσωπικό της στο Ιράκ, λόγω των συνθηκών ασφάλειας.

    [04] Άλλους 6 χιλιάδες εφέδρους καλεί το Πεντάγωνο.

    30 Jun 2004, 01:00 UTC

    Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καλέσει άλλους 6 χιλιάδες εφέδρους για ενδεχόμενες αποστολές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Οι τελευταίες βιαιότητες στο Ιράκ έχουν αναγκάσει το Πεντάγωνο να κρατήσει στη περιοχή σχεδόν 140 χιλιάδες στρατιώτες, δηλαδή 30 χιλιάδες περισσότερους απ ότι είχε αρχικά υπολογήσει. Επίσης άλλες 20 χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες υπηρετούν στο Αφγανιστάν.

    [05] To Νοέμβριο θα υπογραφεί το Ευρωσύνταγμα.

    30 Jun 2004, 01:06 UTC

    Ζοζέ Ντουράο Μπαρόσο

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσαν ότι το νέο Ευρωσύνταγμα θα υπογραφεί το Νοέμβριο στη Ρώμη και για να ισχύσει θα πρέπει στη συνέχεια να επικυρωθεί είτε από δημοψηφίσματα, είτε από τα κοινοβούλια των χωρών μελών. Επίσης ο προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μπέρτι Άχερν, δήλωσε χθες στην έκτακτη σύνοδο στις Βρυξέλλες ότι οι 25 χώρες μέλη συμφώνησαν στην υποψηφιότητα του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόσο, για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο διορισμός του θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί και απ το Ευρωκοινοβούλιο.

    [06] Δημοσκόπηση: Διχασμένοι οι αμερικανοί μεταξύ Μπούς και Κέρρυ.

    30 Jun 2004, 01:10 UTC

    Διχασμένη παραμένει η αμερικανική κοινή γνώμη μεταξύ του προέδρου Μπους και του αντιπάλου του προεδρικού υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζον Κέρρυ, όπως δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις. Σφυγμομέτρηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας New York Times και του δικτύου CBS δείχνει τον κ. Κέρρυ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου του προέδρου Μπούς, με μια μόνο εκατοστιαία μονάδα και ποσοστό 45 έναντι 44%. Άλλη σφυγμομέτρηση του Πανεπιστημίου Τζώρτζ Γουάσιγκτον δείχνει τους δύο προεδρικούς υποψηφίους να ισοβαθμούν με ποσοστό 48%. Να σημειωθεί ότι και στις δύο δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει ήδη αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει.

    [07] Άνοδος των επιτοκίων σήμερα στις ΗΠΑ.

    30 Jun 2004, 01:12 UTC

    Ανώτεροι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται πως θα ανακοινώσουν σήμερα το απόγευμα την άνοδο των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας. Επίσης αναμένεται ότι η ανοδική αυτή τάση θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της ερχόμενης χρονιάς. Η αλλαγή αυτή θα είναι η πρώτη στα τραπεζικά επιτόκια στις ΗΠΑ, εδώ και ένα χρόνο και η πρώτη άνοδος των επιτοκίων εδώ και 4 χρόνια περίπου. Αναλυτές προβλέπουν ότι η άνοδος των αμερικανικών επιτοκίων θα είναι σταδιακή και μετρημένη, εκτός και αν υπάρξουν πληθωριστικές πιέσεις.

    [08] Ενώπιον ειδικού στρατοδικείου 3 κρατούμενοι στις φυλακές στο Γκουαντάναμο.

    30 Jun 2004, 01:42 UTC

    Ο αμερικανικός στρατός προχωρά προς την εκδίκαση, ενώπιον ειδικού στρατοδικείου, τριών υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες που κρατούνται στις φυλακές του Γκουαντάναμο στη Κούβα. Δύο απ τους υπόπτους, ένας Υεμένιος και ένας Σουδανός, διετέλεσαν συνεργάτες του Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο τρίτος που είναι Αυστραλός, κατηγορείται ότι εκπαιδεύτηκε στα στρατόπεδα της Αλ Κάιντα και πολέμησε κατά των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Τη Δευτέρα πάντως, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι οι κρατούμενοι στις φυλακές στο Γκουαντάναμο έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στις αμερικανική δικαιοσύνη.

    [09] Καρζάϊ: «ο αφγανικός λαός χρειάζεται την ασφάλεια σήμερα, όχι αύριο»

    29 Jun 2004, 19:38 UTC

    Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάϊ προέτρεψε το ΝΑΤΟ να στείλει πρόσθετες ειρηνευτικές δυνάμεις στη χώρα του το συντομότερο δυνατόν για να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των εκλογών που θα διενεργηθούν το Σεπτέμβριο. Μιλώντας στη διάσκεψη κορυφής της Συμμαχίας στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Καρζάϊ ευχαρίστησε το ΝΑΤΟ για την υπόσχεσή του, χθες, να στείλει περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν, αλλά παράλληλα ζήτησε να αναπτυχθούν τα στρατεύματα αυτά το συντομότερο δυνατόν λέγοντας πως «ο αφγανικός λαός χρειάζεται την ασφάλεια σήμερα όχι αύριο», όπως είπε επί λέξει.

    Τη στιγμή αυτή υπάρχουν 6.500 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ και τη βόρεια πόλη Κουντούζ. Πρόσθετα στρατεύματα θα σταλούν σε τέσσερις άλλες βόρειες πόλεις.

    [10] Μπλέαρ: Οι συμμαχικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο Ιράκ όσο τις χρειάζονται οι Ιρακινοί.

    29 Jun 2004, 19:30 UTC

    Τ. Μπλέαρ

    Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τονυ Μπλέαρ, λεει ότι ο συνασπισμός, κάτω από την ηγεσία των ΗΠΑ, μπορεί να παραμείνει στo Ιράκ μόνο όσο τον χρειάζονται οι Ιρακινοί.

    Σχετική δήλωση ο κ. Μπλέαρ έκανε στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη σε δημοσιογράφο της Ιρακινής τηλεόρασης. Ο βρετανός πρωθυπουργός προέτρεψε επίσης τους Ιρακινούς να έχουν πίστη στο μέλλον, με τη Βρετανία σα φίλο τους. Όταν ο δημοσιογράφος είπε στον κύριο Μπλέαρ ότι ο ιρακινός λαός ζει μέσα σε μία κόλαση, ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε ότι ο εχθρός του Ιράκ δεν είναι ο κόσμος, που προσπαθεί να βελτιώσει την χώρα, αλλά οι τρομοκράτες.

    [11] Και άλλοι 6.000 έφεδροι σε Ιράκ και Αφγανιστάν

    29 Jun 2004, 19:41 UTC

    Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ

    Ο αμερικανικός στρατός ετοιμάζεται να ειδοποιήσει εφεδρικές στρατεύματα για πιθανή αποστολή στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    Αξιωματούχοι του Αμερικανικού Στρατού λενε ότι θα ανακοινωθεί σε περίπου 6.000 στρατιώτες μιας μονάδας Εφέδρων, που σπάνια χρησιμοποιείται, ότι μπορεί σύντομα να στρατολογηθούν.

    Η βία στο Ιράκ ανάγκασε το Πεντάγωνο να διατηρεί περίπου 140.000 στρατιώτες στην περιοχή, δηλαδή 30.000 περισσότερους απ ότι αρχικά υπολογίζονταν. Άλλοι 20.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν.

    [12] Εντείνονται τα επεισόδια μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

    29 Jun 2004, 19:46 UTC

    Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές εκτόξευσαν αυτοσχέδιους πυραύλους στο νότιο Ισραήλ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, για δεύτερη μέρα σήμερα, τραυματίζοντας ένα Ισραηλινό.

    Ισραηλινοί αξιωματούχοι λενε ότι καταιγισμός ρουκετών έπεσε κοντά στη Σντερότ κατά τη διάρκεια της σημερινής απροειδοποίητης επίσκεψης του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν. Δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί να οι δράστες γνώριζαν ότι ο κύριος Σαρόν θα επισκέπτονταν την περιοχή.

    Στη διάρκεια της νύχτας Ισραηλινά στρατεύματα, υποστηριζόμενα από τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς και μπουλντόζες απέκλεισαν την Μπείτ Χανούν στη Βόρεια Γάζα, μετά από τη χθεσινή πυραυλική επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί.

    Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν ένα δεκατετράχρονο Παλαιστίνιο, στη νότια Γάζα.

    Στο μεταξύ, ένας Ισραηλινός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη Δυτική Όχθη. Την ευθύνη για τη δολοφονία ανέλαβε η παλαιστινιακή εξτρεμιστική οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων Αλ Ακσά.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 1 July 2004 - 1:18:10 UTC