Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-06-21

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενεργειακή βοήθεια στη Β. Κορέα προτίθεται να δώσει η Ιαπωνία
  • [02] Ο Κίμμιτ υπεραμύνεται επιδρομής στη Φαλούτζα
  • [03] Σαρόν: Δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για την τάφρο στα σύνορα με την Αίγυπτο.
  • [04] Ιράκ: Τρομοκράτες απειλούν με αποκεφαλισμούς
  • [05] Ένας αμερικανός πεζοναύτης νεκρός έξω απ' τη Βαγδάτη.
  • [06] Ειδική επιτροπή ζητά απ' την κυβέρνηση Μπούς αποδείξεις για διασυνδέσεις Ιράκ-Αλ Κάιντα.
  • [07] Κλίντον: "Η Ζωή μου"
  • [08] Νέος γύρος εξαεθνών συνομιλιών για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.
  • [09] Αποκεφαλίστηκε ο αμερικανός όμηρος
  • [10] Η ιρακινή κυβέρνηση προειδοποιεί αντάρτες και τρομοκράτες
  • [11] Και άλλοι 20.000 αμερικανοί στο Ιράκ
  • [12] Εμμένουν Μπους και Τσέηνυ οτι υπήρχαν διασυνδέσεις Σαντάμ Χουσείν-αλ Κάιντα
  • [13] Ανάν: Aντίθετος στην παράταση ασυλίας σε αμερικανούς στρατιώτες
  • [14] Πιέσεις εκ των άνω στις ανακρισεις Ιρακινών κρατουμένων
  • [15] Σύγχυση και έλλειψη επικοινωνίας επικράτησαν στις 11/9/01

  • [01] Ενεργειακή βοήθεια στη Β. Κορέα προτίθεται να δώσει η Ιαπωνία

    21 Jun 2004, 19:59 UTC

    Πυρηνικός αντριδραστήρας στη Β. Κορέα

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Ιαπωνία αναφέρουν πως το Τόκιο είναι διατεθειμένο να παράσχει στη Βόρεια Κορέα ενεργειακή βοήθεια με αντάλλαγμα το πάγωμα του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος. Μια τέτοια ενέργεια θα ήταν αντίθετη προς την αμερικανική πολιτική, που προβλέπει να μη δοθεί βοήθεια στην Πιονγιάνγκ, μέχρις ότου αυτή τερματίσει το πυρηνικό οπλικό της πρόγραμμα πλήρως και κατά επαληθεύσιμο και μη αναστρέψιμο τρόπο.

    Στο μεταξύ, ετοιμάζεται η ατζέντα του τρίτου γύρου των εξαεθνών διαπραγματεύσεων για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας, που αρχίζουν στο Πεκίνο την Τετάρτη. Η κινεζική κυβέρνηση λέει ότι δεν πρέπει να αναμένονται σημαντικά αποτελέσματα από τις συζητήσεις αυτές. Ελάχιστα αποτελέσματα είχαν προκύψει και από τους δύο προηγούμενους γύρους.

    [02] Ο Κίμμιτ υπεραμύνεται επιδρομής στη Φαλούτζα

    21 Jun 2004, 20:14 UTC

    Ταξίαρχος Μαρκ Κίμμιτ

    Ο αμερικανικός στρατός στο Ιράκ υπεραμύνεται της αεροεπιδρομής του Σαββάτου σε υποτιθέμενο κρησφύγετο μουσουλμάνων εξτρεμιστών στη Φαλούτζα.

    Σε ενημερωτική συνάντηση του συνασπισμού σήμερα στη Βαγδάτη, ο ταξίαρχος Μαρκ Κίμμιτ είπε ότι όλες οι μυστικές πληροφορίες εξακολουθούν να επιβεβαιώνουν ότι στην περιοχή αυτή υπήρχε σπίτι στο οποίον κρύβονταν μέλη της οργάνωσης, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ιορδανός Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι.

    Ο στρατηγός Κίμμιτ είπε πως ανάμεσα στα άτομα που βρίσκονταν στο κρησφύγετο υπήρχαν και πολύ σημαντικά στελέχη του δικτύου του αλ Ζαρκάουι που δρουν στη Φαλούτζα.

    Τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν από τη αεροεπιδρομή. Κάτοικοι της Φαλουτζα δηλώνουν πως ορισμένα από τα θύματα ήταν άμαχοι, συμπεριλαμβανόμενων γυναικών και παιδιών.

    [03] Σαρόν: Δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για την τάφρο στα σύνορα με την Αίγυπτο.

    21 Jun 2004, 01:47 UTC

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί τελική απόφαση αναφορικά με σχέδιο για την κατασκευή βαθιάς τάφρου στα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου με στόχο τον τερματισμό της παράνομης διακίνησης όπλων προς τη Γάζα μέσω τούνελ απ την Αίγυπτο. Ο κ. Σαρόν δήλωσε ότι πριν προχωρήσει το θέμα θα προηγηθούν διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Αιγύπτου. Στο μεταξύ, Παλαιστινιακές εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Γάζα και η Παλαιστινιακή Αρχή πραγματοποιούν διαβουλεύσεις για την υπογραφή συμφωνίας συνδιακυβέρνησης της Λωρίδας της Γάζας μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών δυνάμεων. Αναμένεται πως το σχέδιο θα ολοκληρωθεί σε συνομιλίες στο Κάιρο τον άλλο μήνα.

    [04] Ιράκ: Τρομοκράτες απειλούν με αποκεφαλισμούς

    21 Jun 2004, 00:55 UTC

    Ιρακινή οργάνωση, που δηλώνει ότι σχετίζεται με τον τρομοκράτη ηγέτη Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με το οποίο απειλεί ότι θα αποκεφαλίσει Νοτιοκορεάτη όμηρο, αν η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δεν αποσύρει τις δυνάμεις της απ το Ιράκ. Στο βίντεο ένας απ τους τρεις μασκοφόρους απαγωγείς απειλεί ότι θα στείλει το κεφάλι του ομήρου στην Νοτιοκορεατική κυβέρνηση αν αυτή δεν συμμορφωθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Ο όμηρος, ονόματι Κιμ Σουν Ιλ, εμφανίζεται στο βίντεο να εκλιπαρεί για την ζωή του. Εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας της χώρας θα εξετάσει το θέμα σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση. Η Νότια Κορέα είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες ότι στις αρχές Αυγούστου θα έστελνε 3 χιλιάδες στρατιώτες στο Βόρειο Ιράκ για να συμμετάσχουν σε αποστολή προσφοράς βοήθειας για την ανοικοδόμηση της περιοχής.

    [05] Ένας αμερικανός πεζοναύτης νεκρός έξω απ' τη Βαγδάτη.

    21 Jun 2004, 01:04 UTC

    Στο Ιράκ, αξιωματούχοι των συμμαχικών δυνάμεων δηλώνουν ότι ένας αμερικανός πεζοναύτης σκοτώθηκε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις δυτικά της Βαγδάτης, αλλά δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες. Νωρίτερα Ιρακινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι στη Φαλούτζα δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν αντάρτες σε σπίτι που ισοπεδώθηκε από αμερικανική επίθεση το Σάββατο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 Ιρακινοί πολίτες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Από τη πλευρά τους αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι απόρρητες πληροφορίες ανέφεραν ότι μέλη του τρομοκρατικού θύλακα του Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, βρίσκονταν στο συγκεκριμένο οίκημα. Στο μεταξύ ο προσωρινός πρωθυπουργός του Ιράκ, Ιγιάντ Αλλάουι, δήλωσε ότι σκοπεύει να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις ασφάλειας της χώρας με στόχο την αντιμετώπιση ανταρτών και τρομοκρατών και τόνισε ότι σκοπεύει να επιβάλλει έκτακτα μέτρα σε ορισμένες περιοχές για την τήρηση της τάξης.

    [06] Ειδική επιτροπή ζητά απ' την κυβέρνηση Μπούς αποδείξεις για διασυνδέσεις Ιράκ-Αλ Κάιντα.

    21 Jun 2004, 01:45 UTC

    Ο Λευκός Οίκος επιμένει ότι η Αλ Κάιντα διατηρούσε διασυνδέσεις με την κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσεΐν, παρά τις διαπιστώσεις της ειδικής επιτροπής που διερευνά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η οποία συμπεραίνει σε σχετική της έκθεση ότι δεν υπήρχε καμία «σχέση συνεργασίας» μεταξύ Αλ Κάιντα και Ιράκ και ότι οι δύο πλευρές δεν συνεργάστηκαν ποτέ σε κάποια επιχείρηση. Γι αυτό ακριβώς το λόγο η επιτροπή ζητά τώρα απ τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Ντίκ Τσέινυ, να υποβάλλει οτιδήποτε αποδεικτικά στοιχεία γνωρίζει και τα οποία δείχνουν σχέσεις μεταξύ της Αλ Κάιντα και του Ιράκ. Την περασμένη Πέμπτη ο κ. Τσέινυ δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσεΐν είχε στείλει ταξίαρχο του Ιρακινού στρατού για να εκπαιδεύσει την Αλ Κάιντα στην κατασκευή βομβών.

    [07] Κλίντον: "Η Ζωή μου"

    21 Jun 2004, 01:13 UTC

    Στην πρώτη του μακροσκελή τηλεοπτική συνέντευξη ενόψει της κυκλοφορίας αύριο της αυτοβιογραφίας του με τίτλο «Η Ζωή Μου», ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, δηλώνει ότι διαφωνεί με την χρονική περίοδο κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ο πόλεμος στο Ιράκ και τόνισε ότι η κυβέρνηση Μπούς θα έπρεπε να είχε δώσει στους επιθεωρητές των ΗΕ περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν τις έρευνες τους για όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ. Όμως ο κ. Κλίντον επεσήμανε ότι, αν μπορέσει να δημιουργήσει μια σταθερή κυβέρνηση, το Ιράκ βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο χωρίς το Σαντάμ Χουσεΐν.

    [08] Νέος γύρος εξαεθνών συνομιλιών για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

    21 Jun 2004, 01:52 UTC

    Αρχίζει σήμερα στο Πεκίνο νέος γύρος των εξαεθνών συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. Αντιπροσωπείες απ την Κίνα, την Ιαπωνία, την Βόρεια και τη Νότια Κορέα, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις εργασίας μέχρι την Τρίτη, ενώ οι υψηλού επιπέδου συνομιλίες θα αρχίσουν τη Τετάρτη. Δημοσιογραφικές πληροφορίες απ την Ιαπωνία αναφέρουν ότι το Τόκιο θα προσφέρει στη Βόρεια Κορέα βοήθεια στο τομέα της ενέργειας, αν η Πιονγιάνγκ παγώσει τις πυρηνικές της δραστηριότητες. Από την πλευρά τους Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θα δέχονταν το πάγωμα των πυρηνικών δραστηριοτήτων της Βόρειας Κορέας, αν κάτι τέτοιο οδηγούσε στην ολοκληρωτική και επαληθεύσιμη διάλυση του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ. Επίσης η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη να προσφέρει εγγυήσεις ασφάλειας στη Βόρεια Κορέα, αν η Πιονγιάνγκ διαλύσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    [09] Αποκεφαλίστηκε ο αμερικανός όμηρος

    18 Jun 2004, 20:01 UTC

    Το αραβικό δορυφορικο δίκτυο αλ Αραμπίγια μετέδωσε πως ο Αμερικανός Πώλ Τζόνσον, ηλικίας 49 ετών, που είχε απαχθεί στη Σαουδική Αραβία, αποκεφαλίστηκε. Ο αποκεφαλισμός του έγινε με την λήξη της προθεσμίας που είχαν δώσει οι τρομοκράτες της αλ Κάιντα, οι οποίοι είχαν πει πως θα τον εκτελούσαν, εάν δεν αφήνονταν σύντροφοί τους ελεύθεροι απο τις φυλακές της Σαουδικής Αραβίας. Ο Πώλ Τζόνσον, που εργαζόταν σαν μηχανικός στην εταιρία Λόκχηντ Μάρτιν, είχε απαχθεί το Σάββατο στη Ριγιάντ. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε τον αποκεφαλισμό σαν΄"βάρβαρη ενέργεια" και ορκίστηκε οτι οι δράστες θα συλληφθούν.

    [10] Η ιρακινή κυβέρνηση προειδοποιεί αντάρτες και τρομοκράτες

    18 Jun 2004, 20:09 UTC

    Ο κ. Σααλάν

    Ο υπουργός Αμυνας του Ιράκ, Χαζίμ αλ Σααλάν, προειδοποίησε οτι η προσωρινή κυβέρνηση της χώρας θα πατάξει τους αντάρτες και τους τρομοκράτες που απειλούν την ασφάλεια του Ιράκ. Ο κ. αλ Σααλάν είπε σε δημοσιογράφους οτι, έαν χρειαστεί, «θα κόψουμε τα χέρια τους και θα τους αποκεφαλίσουμε.» Την Πέμπτη, ο ιρακινός υπουργός Εσωτερικών Φαλάχ Χασάν αλ Νακίμπ είπε οτι ενδέχεται να εφαμοστεί στρατιωτικός νόμος στη χώρα άν χρειαστεί για να σταματήσουν οι βιαιότητες. Τα σκληρά λόγια των αξιωματούχων αυτών ακολουθούν ένα μήνα βίαιων περιστατικών, με περίπου 20 εκρήξεις απο παγιδευμένα αυτοκινητα.

    Στο μεταξύ, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, κοντά στη Μπακούμπα, ιρακινοί αντάρτες συγκρούστηκαν την Παρασκευή με αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για δεύτερη συνεχή μέρα. Δύ αντάρτες σκοτώθηκαν. Εξάλλου στην νότια πόλη Νασιρίγια, απο νυκτερινή έκρηξη, σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρείς ιρακινοί αστυνομικοί.

    [11] Και άλλοι 20.000 αμερικανοί στο Ιράκ

    18 Jun 2004, 20:15 UTC

    Τ. Μπους

    Ο πρόεδρος Μπους είπε σε εκατοντάδες αμερικανούς στρατιώτες στο στρατόπεδο Φόρτ Λιούις στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή, οτι συνέβαλαν σημαντικά στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Τα σχόλιά του αφορούσαν στον ρόλο του στρατού στην καταπολέμιση της τρομοκρατίας και στην εδραιωση της δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Μπους υποσχέθηκε να δώσει στο στράτευμα όλα τα μέσα που χρειάζεται για να κάνει σωστά τη δουλειά του.

    Ο γερουσιαστής Τζών ΜακΚαίην παρουσίασε τον κ. Μπούς στους στρατευμένους, εξαίροντάς τον για την ηθική καθαρότητα της ηγεσίας του, στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, όπως είπε. Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής είχε επικρίνει χθες την κυβέρνηση Μπούς επειδή δεν είχε αναπτύξει αρκετά στρατεύματα στο Ιράκ μετά την λήξη των επίσημων εχθροπραξιών. Τα σημερινά του σχόλια όμως ακολουθούν την έγκριση απο τη γερουσία νομοσχεδίου που να αυξάνει τον αριθμό του στρατεύματος κατά 20,000 ακόμα άτομα.

    [12] Εμμένουν Μπους και Τσέηνυ οτι υπήρχαν διασυνδέσεις Σαντάμ Χουσείν-αλ Κάιντα

    18 Jun 2004, 16:10 UTC

    Ο κ. Τσέηνυ

    Ο πρόεδρος Μπούς και ο αντιπρόεδρος Ντίκ Τσέηνυ επιμένουν οτι ο Σαντάμ Χουσείν είχε διασυνδέσεις με το τρομοκρατικό δίκτυο Αλ Κάϊντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, παρά το πόρισμα επιτροπής της αμερικανικής κυβέρνησης οτι δεν υπήρχε σχέση συνεργασιας μεταξύ τους. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Μπους επανέλαβε την θέση του, λέγοντας οτι «υπήρχε σχέση μεταξύ του Ιράκ και του Οσάμα μπιν Λάντεν.» Αλλά είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του δεν πιστεύει οτι ο Σαντάμ και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν διοργάνωσαν τις επιθέσεις του 2001 κατά της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον. Ο αντιπρόεδρος Ντίκ Τσέηνυ δήλωσε οτι η επιτροπή που διερευνά τις επιθέσεις εστιάστηκε στο ερώτημα του κατά πόσο το Ιράκ συμμετείχε στην συνομωσία της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά δεν εξέτασε το ερώτημα του κατά πόσο υπήρχε σχέση μεταξύ αλ Κάιντα και Ιράκ.

    [13] Ανάν: Aντίθετος στην παράταση ασυλίας σε αμερικανούς στρατιώτες

    18 Jun 2004, 16:04 UTC

    Κ. Ανάν

    Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ Κόφι Ανάν δήλωσε οτι είναι αντίθετος προς την παράταση του ψηφίσματος που παρέχει ασυλία απο εγκλήματα πολέμου σε ορισμένους διεθνείς ειρηνοφρουρούς. Ο κ. Ανάν κατάφωρα επέκρινε τις ΗΠΑ που ασκούν πίεση για την ανανέωση αυτή, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες αποκαλύψεις για κακοποιήσεις Ιρακινών κρατουμένων από Αμερικανούς. Ο κ. Ανάν πρόσθεσε οτι η παράταση του εν λόγω ψηφίσματος θα υπέσκαπτε την ακεραιότητα του συμβουλίου ασφαλείας και θα έβλαπτε γενικά τον ΟΗΕ.

    Το ψήφισμα που υποστηρίζεται απο τις ΗΠΑ, ισχύει εδώ και δύο χρόνια, αλλά πρόκειται να λήξει στο τέλος του μήνα. Η ασυλία παρέχεται σε αμερικανούς στρατιώτες και σε στρατιώτες άλλων χωρών, που δεν έχουν προσυπογράψει την συνθήκη για τη δημιουργία του νέου Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

    [14] Πιέσεις εκ των άνω στις ανακρισεις Ιρακινών κρατουμένων

    18 Jun 2004, 16:18 UTC

    Ο ταγματάρχης Στηβεν Τζόρνταν, που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες του αμερικανικού στρατού και που ήταν υπεύθυνος για τις ανακρίσεις κρατουμένων στη φυλακή Αμπού Γκραίμπ της Βαγδάτης, είπε οτι πιέστηκε απο υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και της CIA, να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες απο τους Iρακινούς, που κρατούνταν εκεί απο τους αμερικανούς.

    Η εφημερίδα USΑ Today γράφει οτι έχει στην κατοχή της την ένορκη κατάθεση του ταγματάρχη Τζόρνταν προς την στρατιωτική επιτροπή που διερευνά τις κακοποιήσεις κρατουμένων στο Ιράκ. Στην κατάθεσή του, ο κ. Τζόρνταν δήλωσε επίσης οτι η Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Μπους, Κοντολήζα Ράις, τον πίεσε επίσης για το ίδιο θέμα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη φυλακή Αμπού Γκραίμπ, τον περασμένο Νοέμβριο. Η κα Ράις παραδέχθηκε οτι επισκέφθηκε τη φυλακή, αλλά είπε οτι δεν συζήτησε την ανάγκη απόσπασης περισσότερων πληροφοριών απο τους κρατουμένους.

    Στο μεταξύ, η αμερικανική οργάνωση Χιούμαν Ράιτς Γουώτς, είπε οτι οι ΗΠΑ κρατούν ύποπτους για τρομοκρατικές ενέργειες σε πάνω απο 12 μυστικές φυλακές σε διάφορες χώρες , συμπεριλαμβανόμενων του Αφγανιστάν και του Πακιστάν.

    [15] Σύγχυση και έλλειψη επικοινωνίας επικράτησαν στις 11/9/01

    18 Jun 2004, 16:26 UTC

    H κυβερνητική επιτροπή που διερευνά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 περιεγραψε την σύγχυση και την ουσιαστική έλλειψη επικοινωνίας που επεκράτησαν στο Λευκό Οίκο, τον αμερικανικό στρατό και τις αεροπορικές αρχές, κατά τις επιθέσεις. Η έκθεση που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα, αναφέρει διάφορα σφάλματα των αρχών. Καταρχήν, λέει, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν αντέδρασαν αρκετά γρήγορα για να ειδοποιήσουν τον στρατό, σχετικά με τις αεροπειρατίες. Εντολή που δόθηκε απο τον αντιπρόεδρο Ντίκ Τσέηνυ για την κατάρριψη των αεροσκαφών που είχαν καταλάβει οι αεροπειρατές, δεν διαβιβάστηκε ποτέ στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών και τέλος, η βασική επικοινωνία μεταξύ του αντιπροέδρου στην Ουάσινγκτον και του προέδρου Μπους. που βρισκόταν εκείνη τη μέρα σε ταξίδι στην Φλόριδα, είχε αντιμετωπισει σοβαρά προβλήματα. Πάντως, εκπροσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε οτι οι αρχές έκαναν σημαντικές βελτιώσεις στις διαδικασίες αεράμυνας του έθνους απο το 2001.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 22 June 2004 - 1:18:28 UTC