Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-05-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερντογάν: ένα "όχι" της ΕΕ θα απογοητεύσει αλλά δεν θα σταματήσει την Τουρκία
  • [02] Χειροβομβίδα εξερράγη έξω απο την κατοικία του προέδρου του ΔΗΣΥ
  • [03] Νέα επιδρομή του ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστινίων
  • [04] OHE: Προχωρά κανονικά η διαδικασία για εκλογές στο Ιράκ.
  • [05] Σε νέα φάση μπαίνει η προεκλογική εκστρατεία του Τζόν Κέρρυ.
  • [06] Ευριπίδης Ευρυβιάδης: Μεγάλη τιμή για την Κύπρο η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση
  • [07] Τροποποίηση του σχεδίου του εξετάζει ο Αριέλ Σαρόν.
  • [08] Στα ύψη οι τιμές πετρελαίου.
  • [09] Η Τουρκική αστυνομία απέτρεψε επίθεση που προορίζονταν για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
  • [10] Διευρύνεται ο οικοδομικός τομέας, ενώ επιβραδύνεται ο βιομηχανικός
  • [11] Σταύρος Δήμας: ο νέος επίτροπος της ΕΕ
  • [12] Παραδόθηκε στην αστυνομία ο εγκέφαλος της δολοφονίας του Ζόραν Τζίντζιντς
  • [13] Νέος πρωθυπουργός στην Πολωνία.
  • [14] Αφγανιστάν: Ακραία Ισλαμική φατρία υποστηρίζει τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

  • [01] Ερντογάν: ένα "όχι" της ΕΕ θα απογοητεύσει αλλά δεν θα σταματήσει την Τουρκία

    04 May 2004, 16:29 UTC

    Ο κ. Ερντογάν

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε οτι ένα ΟΧΙ εκ μέρους της ΕΕ για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών θα απογοήτευε τον τουρκικό λαό, αλλά δεν θα σταματήσει την Τουρκία από του να βρεί διαφορετική διέξοδο για το δυναμικό της.

    Ο κ. Ερντογάν έκανε το σχόλιο αυτό σήμερα στην εθνοσυνέλευση της χώρας του, ενώ οι βουλευτές ετοιμάζονταν να συζητήσουν δέσμη μεταρρυθμιστικών μέτρων που προτάθηκαν απο την κυβέρνηση. Η ΕΕ έχει πεί στην Αγκυρα οτι πρέπει πρώτα να εφαρμόσει ορισμένες μεταρρυθμίσεις και να βελτιώσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, άν θέλει να αρχίσει ενταξιακές συνομιλίες κατά το τέλος του χρόνου. Ο κ. Ερντογάν είπε οτι θα ήταν άδικο η ΕΕ να κρατήσει σε αναμονή την Τουρκία ακόμα περισσότερο.

    [02] Χειροβομβίδα εξερράγη έξω απο την κατοικία του προέδρου του ΔΗΣΥ

    04 May 2004, 16:20 UTC

    Xειροβομβίδα εξερράγη έξω απο την κατοικία του αρχηγού της κυπριακής αντιπολίτευσης, προξενώντας μικρές ζημίες αλλά όχι τραυματισμούς. Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, έξω απο την κατοικία του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκου Ανασταστασιάδη, στη Λεμεσσό. Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε το περιστατικό ως επίθεση κατά της δημοκρατίας, και το συνέδεσε με την υποστήριξη του κόμματός του προς το σχέδιο των ΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Ενώ οι τουρκοκύπριοι ψήφισαν υπέρ του σχεδίου κατά το δικό τους δημοψήφισμα, οι Ελληνοκύπριοι το καταψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία. Το ΔΗΣΥ θα συνεδρίαζε αργότερα σήμερα για να διαγράψει μέλη του, που αντιτάχθηκαν στο σχέδιο Ανάν.

    [03] Νέα επιδρομή του ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστινίων

    04 May 2004, 16:25 UTC

    Ιατρικές Παλαιστινιακές πηγές είπαν οτι τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επιδρομής των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον προσφυγικού καταυλισμού στη νότια λωρίδα της Γάζας το πρωί της Τρίτης. Κάτοικοι του καταυλισμού Χάν Γιουνίς είπαν οτι ισραηλινό ελικόπτερο εκτόξευσε πύραυλο κατά ομάδας Παλαιστινίων οπλοφόρων, που πυροβολούσαν κατά ισραηλινών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων, που προέλαυναν. Στο μεταξύ, στη Δυτική Οχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις έλαβαν θέσεις γύρω απο το αρχηγείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, στη Ραμάλλα. Αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού είπαν οτι η επιχείρηση δεν είχε για στόχο τον κ. Αραφάτ, αλλά την σύλληψη υπόπτων τρομοκρατών.

    [04] OHE: Προχωρά κανονικά η διαδικασία για εκλογές στο Ιράκ.

    04 May 2004, 02:02 UTC

    Τα ΗΕ δηλώνουν ότι προχωρούν κανονικά οι προετοιμασίες για την διενέργεια εκλογών στο Ιράκ τον ερχόμενο Ιανουάριο, αλλά τονίζουν ότι θα πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας έτσι ώστε να επιτύχει η εκλογική διαδικασία. Η επικεφαλής του τμήματος παροχής εκλογικής βοήθειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Καρίνα Περέλι, δήλωσε ότι οι ερχόμενοι μήνες είναι κρίσιμης σημασίας για τον εκδημοκρατισμό του Ιράκ και τόνισε ότι η νέα Ιρακινή εκλογική αρχή θα αποτελείται από 7 διοικητικούς επιτρόπους, έναν γενικό διευθυντή και έναν διεθνή εμπειρογνώμονα. Η κ. Περέλι επισήμανε τέλος ότι παρά τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας υπάρχει έντονη επιθυμία από μέρους των Ιρακινών σε συμμετάσχουν σε δίκαιες και ελεύθερες εκλογές.

    [05] Σε νέα φάση μπαίνει η προεκλογική εκστρατεία του Τζόν Κέρρυ.

    04 May 2004, 02:54 UTC

    Με μια διαφημιστική εκστρατεία ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να «απαντήσει» στις ρεπουμπλικανικές επιθέσεις ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζών Κέρρυ. Ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης αποφάσισε την προβολή διαφημιστικών τηλεοπτικών μηνυμάτων προκειμένου να αναδείξει την μακρόχρονη πορεία του στη πολιτική αλλά και την εμπειρία που αποκόμισε από τη συμμετοχή του στο πόλεμο του Βιετνάμ. Δύο διαφορετικά τηλεοπτικά σποτ των 60 δευτερολέπτων που θα εμπεριέχουν βιογραφικά στοιχεία του Τζών Κέρρυ θα προβάλλονται από σήμερα σε τηλεοπτικούς σταθμούς 19 αμερικανικών πολιτειών. Τα σποτ θα υπενθυμίζουν την συμμετοχή του προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών στο πόλεμο του Βιετνάμ και θα υπογραμμίζουν τις εμπειρίες του σαν γερουσιαστής στη πολιτεία της Μασαχουσέτης. Τα διαφημιστικά πολιτικά σπότ αποτελούν «την κεραυνοβόλα επίθεση» που αποφάσισε να εξαπολύσει ο Τζών Κέρρυ απέναντι στη καμπάνια του αμερικανού προέδρου Τζώρτζ Μπους, η οποία περιγράφει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών σαν υποστηρικτή των υψηλών φόρων και ανίκανο να αντιμετωπίσει εθνικά θέματα και θέματα τρομοκρατίας. Τελειώνοντας να σημειώσουμε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας επισκέφθηκε χθες το Μίσσιγκαν ενώ σήμερα αναμένεται να μιλήσει σε οπαδούς του στο Οχάιο.

    [06] Ευριπίδης Ευρυβιάδης: Μεγάλη τιμή για την Κύπρο η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

    Γιώργος Μπίστης, Φωνή της Αμερικής, Ουάσιγκτον

    03 May 2004, 19:09 UTC

    Ευριπίδης Ευρυβιάδης

    Οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θεωρούν ως «μεγάλη τιμή» την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και «είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος της ιστορικής αυτής εξέλιξης» που έχει σαν απώτερο στόχο την ενοποίηση μιας ηπείρου η οποία ήταν κάποτε διαιρεμένη, τόνισε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Ευριπίδης Ευρυβιάδης.

    Σε μήνυμα του με την ευκαιρία της ένταξης ο κύριος Ευρυβιάδης παρατήρησε επίσης ότι «το εκπληκτικό τούτο επίτευγμα δικαιώνει τη σκληρή δουλειά, τις θυσίες και τα όνειρα των πολιτών μας που επεδίωξαν την ένταξη σε μια ενωμένη Ευρώπη». Κατά τον Κύπριο διπλωμάτη, η ένταξη της Κύπρου, είναι ένα μεγάλο και λαμπρό ορόσημο τόσο για την Κύπρο και τον λαό της όσο και για τις άλλες χώρες που επίσης μπαίνουν μαζί της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Στη συνέχεια ο κύριος Ευρυβιάδης υπογράμμισε: «Η κυβέρνησή μου είδε την ένταξη στην ΕΕ και σαν μια ευκαιρία για την επίτευξη μιας πλήρους και δίκαιης επανένωσης της χώρας μας, η οποία διαιρέθηκε δια της βίας και παραμένει διαιρεμένη από το 1974. Αν και δεν κατέστη δυνατόν, παρά τις καλύτερες προσπάθειες που κατεβάλαμε, να επιτευχθεί αυτό πριν την 1η Μαίου 2004, εν τούτοις ο τερματισμός της διαίρεσης της Κύπρου εξακολουθεί να παραμένει η υψίστη προτεραιότητα μας».

    Ο Κύπριος Πρέσβης επισήμανε ότι οι προσπάθειες για την ενοποίηση του νησιού θα συνεχισθούν τώρα μέσα από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε ότι τόσο στούς Ελληνοκύπριους όσο και στους Τουρκοκύπριους αξίζει να έχουν ένα ασφαλές μέλλον σε μια ενωμένη χώρα που θα βρίσκεται μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

    Στο σημείο αυτό ο κύριος Ευρυβιάδης υπενθύμισε την δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, ότι : «η ένταξή μας ανοίγει καινούργιους ορίζοντες και καινούργιες προοπτικές» και πρόσθεσε πως η Κύπρος προτίθεται να αξιοποιήσει τις νέες αυτές ευκαιρίες και προκλήσεις για το καλό όλων όσων ζουν στο νησί και για το καλό της Ευρώπης.

    Ο κύριος Ευρυβιάδης ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Κομισιόν και τα κράτη-μέλη της ΕΕ για την βοήθεια που έδωσαν στην Κύπρο κατά την διάρκεια της ενταξιακής της πορείας. Επίσης ευχαρίστησε την Ελλάδα για την, όπως την χαρακτήρισε, ανεκτίμητη βοήθεια που παρέσχε στην Κύπρο από την πρώτη στιγμή και τέλος εξέφρασε την εκτίμησή του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που, κατά την έκφρασή του, υποστήριξαν την φιλοδοξία της Κύπρου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [07] Τροποποίηση του σχεδίου του εξετάζει ο Αριέλ Σαρόν.

    04 May 2004, 02:08 UTC

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, δήλωσε ότι θα τροποποιήσει το σχέδιο του απεμπλοκής από τη Λωρίδα της Γάζας, για να κερδίσει την πολιτική υποστήριξη των συντηρητικών του κόμματος του. Ο κύριος Σαρόν συμβουλεύτηκε χθες ανώτερα στελέχη του κόμματος Λικουντ, μετά την καταψήφιση του σχεδίου σε μή δεσμευτική εσωκομματική ψηφοφορία. Το σχέδιο Σαρόν προβλέπει την απομάκρυνση Εβραίων έποικων από τη Λωρίδα της Γάζα και ορισμένα τμήματα της Δυτικής Όχθης, ενώ παράλληλα εδραιώνει τον Ισραηλινό έλεγχο σε άλλες περιοχές της Δυτικής Όχθης. Ο κύριος Σαρόν δεν είπε πως θα τροποποιήσει το σχέδιο, αλλά πηγές του κόμματος Λικούντ φέρονται να δηλώνουν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ενδέχεται να προτείνει την αποχώρηση εποίκων μόνο από περιοχές της Γάζας που είναι πιο ευάλωτες σε επιθέσεις παλαιστίνιων εξτρεμιστών.

    [08] Στα ύψη οι τιμές πετρελαίου.

    04 May 2004, 02:49 UTC

    Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 χρόνων, έφτασαν τη Δευτέρα οι τιμές του αργού πετρελαίου, μετά την επίθεση του Σαββάτου σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία. Συγκεκριμένα οι τιμές αργού πετρελαίου σημείωσαν άνοδο κατά 83 λεπτά, κλείνοντας στα 38 δολάρια και 21 λεπτά το βαρέλι, που είναι και η υψηλότερη τιμή από τον Οκτώβριο του 1990, όταν τα Ιρακινά στρατεύματα, επί Σαντάμ Χουσεΐν κατέλαβαν το Κουβέιτ.

    Αναλυτές δηλώνουν ότι οι επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, σε συνδυασμό με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στο Ιράκ, σπρώχνουν τις τιμές στα ύψη.

    [09] Η Τουρκική αστυνομία απέτρεψε επίθεση που προορίζονταν για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

    03 May 2004, 20:25 UTC

    Οι συλληφθέντες

    Η τουρκική αστυνομία λεει ότι απέτρεψε βομβιστική επίθεση που προγραμματίζονταν να γίνει τον επόμενο μήνα στην Κωνσταντινούπολη, κατά την διάρκεια της συνοδού κορυφής του ΝΑΤΟ, στην οποία θα παρίστανται ηγέτες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου Μπους. Η αστυνομία συνέλαβε 16 υπόπτους την Πέμπτη στην βορειοδυτική επαρχία Προύσα. Άλλοι 9 συνελήφθησαν κατά την διάρκεια ταυτόχρονης εφόδου στη Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι όμως σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι Τουρκικές αρχές λενε ότι τα 16 άτομα που συνελήφθησαν πιστεύεται ότι ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Ανσάρ αλ Ισλάμ.

    Ο κυβερνήτης της Προύσας λεει ότι ο συγκεκριμένος πυρήνας της Ανσάρ αλ Ισλάμ επίσης σχεδίαζε επίθεση εναντίον συναγωγής καθώς και διάρρηξη τράπεζας για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις του. Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε πως η διάσκεψη κορυφής θα πραγματοποιηθεί στη Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με το πρόγραμμα.

    [10] Διευρύνεται ο οικοδομικός τομέας, ενώ επιβραδύνεται ο βιομηχανικός

    03 May 2004, 19:55 UTC

    Νέες εκθέσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομία δείχνουν ότι ο οικοδομικός τομέας διευρύνεται με ρυθμό ρεκόρ, ενώ επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης στον βιομηχανικό.

    Έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου τη Δευτέρα αναφέρει ότι η αξία οικοδομικών έργων αυξήθηκε κατά 1 κόμμα 5 τοις εκατό τον Μάρτιο. Εμπειρογνώμονες, λενε ότι με το ρυθμό αυτό, κατοικίες και δημόσια κτίρια, αξίας 944 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ανεγερθούν σε ένα χρόνο.

    Ξεχωριστή έκθεση επιχειρησιακού οργανισμού αναφέρει ότι η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών επιβράδυνε την ανάπτυξη στο βιομηχανικό τομέα τον Απρίλιο.

    [11] Σταύρος Δήμας: ο νέος επίτροπος της ΕΕ

    Μαίρη Παραπονιάρη, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ, Λουξεμβούργο

    03 May 2004, 19:01 UTC

    Σταύρος Δήμας

    Η 1η Μαίου γράφτηκε σίγουρα στους μεγάλους σταθμούς της ευρωπαϊκής ιστορίας, δίπλα στην συνθήκη των Παρισίων, για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και την Συνθήκη της Ρώμης για την ίδρυση της ΕΟΚ, το 1957.

    Την παραμονή της ιστορικής διεύρυνσης, σε μια ευτυχή συγκυρία, ο έλληνας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κ. Βασίλης Σκουρής καλούσε το νέο έλληνα επίτροπο κ. Σταύρο Δήμα να δώσει, σύμφωνα με τα καθιερωμένα, τον επίσημο όρκο που προβλέπουν οι Συνθήκες κατά την διάρκεια πανηγυρικής συνεδρίασης ενώπιον της ολομέλειας του Δικαστηρίου και πολλών επισήμων .στο Λουξεμβούργo.

    Αυτό έγινε ένα μήνα μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του επιτρόπου στις 14 Μαρτίου στις Βρυξέλλες και μετά την παραίτηση της κ. Άννας Διαμαντοπούλου. Η θητεία του θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, οπότε τελειώνει η αποστολή της τρέχουσας ευρωπαϊκής επιτροπής και θα αναλάβει άλλη μετά τις ευρωεκλογές που θα έχουν προηγηθεί τον Ιούνιο. Ο κ. Δήμας μάλλον θα ανανεώσει τον όρκο του, αλλά τίποτα δεν είναι, αυτή τη στιγμή, σίγουρο. Δικηγόρος με εμπειρία σε διεθνές επίπεδο, ο κ. Δήμας, διετέλεσε υπουργός Eμπορίου, Γεωργίας και Βιομηχανίας Eρευνας και Tεχνολογίας και στο χρόνο που μένει στη στην Ένωση ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης . .

    [12] Παραδόθηκε στην αστυνομία ο εγκέφαλος της δολοφονίας του Ζόραν Τζίντζιντς

    03 May 2004, 16:30 UTC

    O κατεξοχήν ύποπτος για την περσινή δολοφονία του φιλομεταρρυθμιστή πρωθυπουργού της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιντς, παραδόθηκε στην αστυνομία, και πιθανόν θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου την ερχόμενη Δευτέρα. Σέρβοι αξιωματούχοι είπαν οτι ο Μίλοραντ Λούκοβιτς παραδόθηκε την Κυριακή σε αστυνομικούς που φρουρούσαν μία κατοικία έξω απο την πρωτεύουσα, Βελιγράδι. Ο πρώην διοικητής του σώματος ειδικών δυνάμεων φυγοδικούσε απο τότε που ένας ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε τον Ζόραν Τζίντζιτς το Μάρτιο του 2003. Μέλος του σώματος που κατηγορείται οτι πυροβόλησε τον Τζίντζιτς, δικάζεται ήδη στο Βελιγράδι. Ο Τζίντζιτς, που ήταν φιλοδυτικός και ήθελε να εφαρμόσει σειρά μεταρρυθμίσεων, είχε βοηθήσει στην εκδίωξη απο την εξουσία του τέως προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ορκιστεί πως θα πατάξει το οργανωμένο έγκλημα. Ο Μίλοραντ Λούκοβιτς ήταν γνωστό πως διατηρούσε σχέσεις με τον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος.

    [13] Νέος πρωθυπουργός στην Πολωνία.

    03 May 2004, 01:58 UTC

    Μάρεκ Μπέλκα

    Μια μέρα μετά την ένταξη της Πολωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Μάρεκ Μπέλκα, δήλωσε ότι ύψιστη προτεραιότητα του είναι η μείωση της ανεργίας που κυμαίνεται από 18 μέχρι 20%. Ο κ. Μπέλκα διορίστηκε χθες από τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι, μετά την παραίτηση του μη δημοφιλούς πρωθυπουργού, Λέτζεκ Μίλλερ. Ο διορισμός του κ. Μπέλκα θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί απ το Πολωνικό κοινοβούλιο μέσα σε δύο εβδομάδες.

    [14] Αφγανιστάν: Ακραία Ισλαμική φατρία υποστηρίζει τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

    03 May 2004, 01:20 UTC

    Στο Αφγανιστάν, ακραία Ισλαμική οργάνωση δηλώνει ότι αποτάσσεται την βία και υποστηρίζει την διαδικασία εκδημοκρατισμού της χώρας. Μετά από συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι, πρώην υποστηρικτές του ακραίου Ισλαμιστή ηγέτη, Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να συμμετάσχουν και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ, από έκρηξη σε πρατήριο βενζίνης στο δυτικό Αφγανιστάν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 40 άλλα. Πιστεύεται ότι πρόκειται για ατύχημα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 5 May 2004 - 1:18:13 UTC