Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-04-09

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απογοήτευση εξέφρασε ο Κ. Αννάν ...
  • [02] Κλιμακώνονται οι βιαιότητες στο ...
  • [03] «Όχι» στο σχεδιο Αννάν από τον ...
  • [04] Καταθέτει σήμερα η Κοντολίζα Ράις. ...

  • [01] Απογοήτευση εξέφρασε ο Κ. Αννάν ...

    08 Apr 2004, 22:40 UTC

    Κ. Αννάν

    Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο γενικός γραμματέας των ΗΕ Κόφι Ανάν για την απόφαση της ηγεσίας των ελληνοκυπρίων και των τουρκοκυπρίων να προτρέψουν τις δύο κοινότητες της Κύπρου να καταψηφίσουν το σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου. Σχετική δήλωση έκανε ο κ. Ανάν σήμερα, μέσω εκπροσώπου του, αντιδρώντας στη χθεσινή απορριψη του σχεδίου του απο τον πρόεδρο της Κυπριακής δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος δημόσια παρότρυνε τους ελληνοκυπρίους να ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς έχει ήδη κάνει σαφή την αντίθεσή του στο σχέδιο.

    [02] Κλιμακώνονται οι βιαιότητες στο ...

    08 Apr 2004, 02:14 UTC

    Στο Ιράκ, οι συμμαχικές δυνάμεις ενεπλάκησαν χθες σε νέες μάχες με Σουνίτες και Σιίτες εξτρεμιστές, αλλά αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η έξαρση της βίας δεν αποτελεί λαϊκή εξέγερση. Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, δήλωσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με «επίδειξη δυνάμεως», όπως την χαρακτήρισε, από μέρους ενός σχετικά μικρού αριθμού τρομοκρατών και ανταρτών, που αντιτίθενται στον εκδημοκρατισμό του Ιράκ. Πάντως η χθεσινή ήταν η τέταρτη κατά σειρά μέρα με σφοδρές μάχες απ άκρη σ άκρη του Ιράκ που έχουν κοστίσει τη ζωή σε 35 στρατιώτες και 200 Ιρακινούς. Εξάλλου στη Φαλούτζα αμερικανοί πεζοναύτες βομβάρδισαν τέμενος Σουνιτών όταν δέχτηκαν επίθεση από αντάρτες. Πάντως δεν είναι ξεκάθαρες οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών απ την συγκεκριμένη επίθεση.

    Στο μεταξύ, καθώς κλιμακώνεται η βία στο Ιράκ, ο πρόεδρος Μπούς είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνυ Μπλέαρ. Ο κ. Μπλέαρ έρχεται την άλλη εβδομάδα εδώ στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπούς και τον γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφφι Αννάν. Ο κ. Μπούς, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στο ράντσο του στο Τέξας, ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Ιράκ από τον επικεφαλής της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης, στρατηγό Τζόν Αμπιζέιντ και τον αμερικανό πολιτικό διοικητή στο Ιράκ, Πώλ Μπρέμερ.

    [03] «Όχι» στο σχεδιο Αννάν από τον ...

    08 Apr 2004, 02:21 UTC

    Τάσσος Παπαδόπουλος

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, απέρριψε το σχέδιο των ΗΕ για την επίλυση του Kυπριακού. Σε διάγγελμα του προς τους Ελληνοκυπρίους ο κ. Παπαδόπουλος τους παρότρυνε να ψηφίσουν κατά του σχεδίου στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου και υπογράμμισε οτι το σχέδιο ικανοποιεί τα κύρια αιτήματα των τουρκοκυπρίων, ενώ παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των ελληνοκυπρίων. Το σχέδιο προβλέπει την δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατιδίων στη Κύπρο υπό ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά περιορίζει τον αριθμό των ελληνοκυπρίων που μπορούν να επαναπατριστούν στις εστίες τους στον Τουρκοκυπριακό τομέα. Εάν οι ψηφοφόροι οποιασδήποτε πλευράς απορρίψουν το σχέδιο των ΗΕ, τότε μόνο η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα επωφεληθεί από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, την 1η Μαίου.

    [04] Καταθέτει σήμερα η Κοντολίζα Ράις. ...

    08 Apr 2004, 02:42 UTC

    Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Κοντολίζα Ράις, καταθέτει σήμερα δημοσίως ενώπιον της ειδικής επιτροπής που διερευνά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και αναμένεται πως θα υπεραμυνθεί της κυβέρνησης Μπούς έναντι κατηγοριών, από τον πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα αντιτρομοκρατίας, Ρίτσαρντ Κλάρκ, ότι πριν τις επιθέσεις η κυβέρνηση Μπούς δεν έδινε την απαιτούμενη προσοχή στην απειλή από μέρους της Αλ Κάιντα. Αναμένεται πως η κατάθεση της κ. Ράις θα διαρκέσει πάνω από δύο ώρες και ο πρόεδρος της επιτροπής, ρεπουμπλικανός Τόμας Κήν, δήλωσε ότι θα ζητήσει απ την κ. Ράις να αποσαφηνίσει «αντιφάσεις», όπως τις χαρακτήρισε, σε ορισμένες δημόσιες δηλώσεις της αναφορικά με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 10 April 2004 - 1:18:09 UTC