Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-11-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνεται η επίσκεψη Μπούς στη Βρετανία.
  • [02] 8 νεκροί από κύμα βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ.
  • [03] Αναμένεται σήμερα η απόφαση της ΔΥΑΕ για τα πυρηνικά του Ιράν.
  • [04] Ελεύθερος έναντι εγγύησης 3 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Μάικλ Τζάκσον.
  • [05] Eκκληση για μεγαλύτερη διεθνή συνεργασία ενάντια στην τρομοκρατία έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν
  • [06] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
  • [07] Ενώπιον των ευθυνών τους φέρνει ο πρόεδρος Μπούς Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.
  • [08] 10 εκατομμύρια δολάρια για την σύλληψη του Ιτζάτ Ιμπραχίμ Αλ Ντουρί.
  • [09] Η ΔΥΑΕ εξετάζει σε βάθος την υπόθεση των πυρηνικών του Ιράν.
  • [10] Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μάικλ Τζάκσον.

  • [01] Ολοκληρώνεται η επίσκεψη Μπούς στη Βρετανία.

    21 Nov 2003, 01:57 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη επίσκεψη του στη Βρετανία με επίσκεψη στην εκλογική περιφέρεια του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνυ Μπλέαρ, το Σέτζφιλντ στην Βόρεια Αγγλία. Χθες οι κ. Μπούς και Μπλέαρ δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν στους τρομοκράτες και τόνισαν ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στη Τουρκία υπενθυμίζουν στην διεθνή κοινότητα ότι οι τρομοκράτες αποτελούν ξεκάθαρη απειλή προς τους λαούς που αγαπούν την ελευθερία και τη δημοκρατία. Ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι οι δράστες έδειξαν την πλήρη ασέβεια τους προς την ανθρώπινη ζωή και το μίσος τους για την ελευθερία. Πάντως εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν χθες σε αντιπολεμική πορεία στο Λονδίνο εναντίον της επίσκεψης Μπούς.

    [02] 8 νεκροί από κύμα βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ.

    21 Nov 2003, 02:10 UTC

    Τουλάχιστον 8 άτομα έχουν σκοτωθεί από προχθές στο Ιράκ, απο κύμα βομβιστικών επιθέσεων. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε οτι από την πιό πρόσφατη έκρηξη στην πόλη Ραμάντι, δυτικά της Βαγδάτης, σκοτώθηκε ένας αμερικανός στρατιώτης. Νωρίτερα την Πέμπτη, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω απο τα γραφεία της Πατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα. Ο ηγέτης της συγκεκριμένης κουρδικής οργάνωσης, Τζαλάλ Ταλαμπανί, διατελεί αυτή τη περίοδο πρόεδρος του Ιρακινού Κυβερνητικού Συμβουλίου. Σε ξεχωριστή επίθεση το βράδυ της Τετάρτης στη Ραμάντι, ένα αυτοκίνητο εξερράγη έξω απο την κατοικία ενός φιλο-αμερικανού τοπικού σουνίτη ηγέτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο απο τους συγγενείς του.

    [03] Αναμένεται σήμερα η απόφαση της ΔΥΑΕ για τα πυρηνικά του Ιράν.

    21 Nov 2003, 02:19 UTC

    Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι

    Το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας πρόκειται να αποφασίσει σήμερα αν το Ιράκ παραβίασε την Διεθνή Συμφωνία Μη Εξάπλωσης Πυρηνικών Όπλων. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Μωχάμεντ Ελ Μπαραντέι, δήλωσε στο συμβούλιο ότι οι επανειλημμένες παραβιάσεις και η αδυναμία του Ιράν να σεβαστεί τις διεθνείς του υποχρεώσεις, αποτελούν λόγο «σοβαρής ανησυχίας». Από την άλλη πλευρά όμως, ο κ. Μπαρεντέι συνεχάρη το Ιράν για την πρόσφατη απόφασή του να επιτρέψει αιφνίδιες επιθεωρήσεις των πυρηνικών του εγκαταστάσεων, και ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο να συντάξει ψήφισμα που να αντικατοπτρίζει τα θετικά και τα αρνητικά σημεία του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

    Οι ΗΠΑ θέλουν το σχέδιο ψηφίσματος να αναφέρει ότι το Ιράν «δεν συμμορφώθηκε» με την Συνθήκη Περιορισμού της Εξάπλωσης των Πυρηνικών Όπλων και να παραπέμψει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ, για να εξεταστεί η πιθανότητα επιβολής κυρώσεων.

    [04] Ελεύθερος έναντι εγγύησης 3 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Μάικλ Τζάκσον.

    21 Nov 2003, 02:24 UTC

    Ο δημοφιλής σταρ της Πόπ, Μάϊκλ Τζάκσον, αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης τριών εκατομμυρίων δολαρίων. Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε συλληφθεί στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας βάσει καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Ο δικηγόρος του Τζάκσον, Μάρκ Γκέραγκος, δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφους ότι ο τραγουδιστής θεωρεί τις εναντίον του καταγγελίες «ψευδείς». Την Τετάρτη η αστυνομία ανακοίνωσε πως εξεδόθη εναντίον του Τζάκσον ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία ότι είχε επιδείξει ανάρμοστη συμπεριφορά σε ένα παιδί κάτω των δεκατεσσάρων ετών.

    [05] Eκκληση για μεγαλύτερη διεθνή συνεργασία ενάντια στην τρομοκρατία έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

    20 Nov 2003, 17:50 UTC

    Ο κ. Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε έκκληση για μεγαλύτερη διεθνή συνεργασία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ο κ. Πούτιν είπε σε ξένους πρέσβεις που παρουσίαζαν τα διαπιστευτήριά τους στη Μόσχα, οτι τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην Τουρκία δέιχνουν οτι η διεθνής τρομοκρατία δεν έχει μειωθεί. Ο ρώσος πρόεδρος είπε οτι η δυνατότητα των τρομοκρατών να κτυπήσουν οπουδήποτε ανά τον κόσμο σημαίνει οτι θα πρέπει να υπάρχει ένας αποτελεσματικός μηχανισμός για τον συντονισμό των αντεπιθέσεων. Ο κ. Πούτιν έκανε τα σχόλια αυτά λίγο πρίν τις σημερινές βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη.

    [06] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    20 Nov 2003, 02:44 UTC

    Αχμέντ Κουρέια

    Ο Παλαιστινιος πρωθυπουργός, Αχμέντ Κουρέια, προσπαθεί να πείσει την ηγεσία εξτρεμιστικών οργανώσεων να σταματήσει την διενέργεια επιθέσεων κατά ισραηλινών. Μετά απο συναντήσεις που είχε στην πόλη της Γάζας, ο κ. Κουρέια είπε οτι θέλει οι Παλαιστινιακές εξτρεμιστικές οργανώσεις να συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί μία ανακωχή με το Ισραήλ. Το ισραηλινό ραδιόφωνο μεταδιδει οτι η ισραηλινή κυβέρνηση είναι έτοιμη να σταματήσει τις δολοφονίες υπόπτων τρομοκρατών, εάν οι Παλαιστίνιοι υπογράψουν και τηρήσουν μία κατάπαυση του πυρός. Στο μεταξύ, ένοπλος Ιορδανός σκότωσε ένα τουρίστα απο το Εκουαντόρ και τραυμάτισε τέσσερα άλλα άτομα σε συνοριακό κόμβο κοντά σε ισραηλινό θέρετρο της Ερυθράς θάλασσας. Ο δράστης σκοτώθηκε στη συνέχεια από Ισραηλινούς φρουρούς ασφαλείας.

    Εξάλλου, το Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, που είχε υποβάλλει η Ρωσία και το οποίο επικυρώνει τον λεγόμενο «οδικό χάρτη» για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Με την κίνηση αυτή η Μόσχα προσπάθησε να προωθήσει την αποτελματωμένη ειρηνευτική διαδικασία ενόψει των συνεχιζόμενων βιαιοτήτων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    [07] Ενώπιον των ευθυνών τους φέρνει ο πρόεδρος Μπούς Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.

    20 Nov 2003, 02:54 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι η κατασκευή τείχους ασφάλειας γύρω απ τη Δυτική Όχθη θα δυσκόλευε τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή. Κατά την χθεσινή ομιλία του στο Λονδίνο ο αμερικανός πρόεδρος επέκρινε και πάλι την κατασκευή του τείχους από το Ισραήλ και ζήτησε απ την Ισραηλινή κυβέρνηση να παγώσει την κατασκευή νέων Εβραϊκών οικισμών και να σταματήσει να ταπεινώνει καθημερινά τον Παλαιστινιακό λαό. Ο κ. Μπούς πρόσθεσε βέβαια ότι και οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν ηγέτες με διασυνδέσεις διαφθοράς και τρομοκρατίας, και να υιοθετήσουν ειρηνικά μέσα για την δημιουργία ενός δημοκρατικού κράτους. Από τη πλευρά του ο υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ, απέρριψε τα σχόλια του αμερικανού προέδρου λέγοντας ότι η χώρα του έχει λάβει «ξεκάθαρη και σαφή απόφαση», όπως είπε χαρακτηριστικά, να κατασκευάσει το τείχος για να αποτρέψει Παλαιστινιακές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών.

    [08] 10 εκατομμύρια δολάρια για την σύλληψη του Ιτζάτ Ιμπραχίμ Αλ Ντουρί.

    20 Nov 2003, 03:12 UTC

    Ιμπραχίμ Αλ Ντουρί (φωτο αρχείου)

    Oι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολλαρίων, για πληροφορίες σε σχέση με τον Ιτζάτ Ιμπραχήμ αλ Ντουρί, ανώτερο στέλεχος του πρώην καθεστώτος του Σαντάμ Χουσείν, που πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ. Ο Αλ Ντουρί είναι τώρα δεύτερος στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων Ιρακινών, μετά τον Σαντάμ Χουσεΐν. Κατοικίες που ανήκουν στον Ιμπραχήμ αλ Ντουρι βρέθηκαν στο στόχαστρο αυτή την εβδομάδα των βομβαρδισμών εναντίον ανταρτικών θυλάκων στο Ιράκ. Οι αεροεπιδρομές αυτές συνεχίστηκαν και χθες. Ο αμερικανός υπουργός άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, υπεραμύνθηκε της χρήσης καταστροφικότατων βομβών στη διάρκεια αυτών των αεροεπιδρομών, λέγοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις προσαρμόζουν τις αντιδράσεις τους ανάλογα με τις συνθήκες στο έδαφος.

    [09] Η ΔΥΑΕ εξετάζει σε βάθος την υπόθεση των πυρηνικών του Ιράν.

    20 Nov 2003, 03:19 UTC

    Το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει αν το Ιράν παραβίασε τις υποχρεώσεις του στα πλαίσια της Συνθήκης περιορισμού της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων. Το συμβούλιο θα εξετάσει την νέα έκθεση της διεθνούς υπηρεσίας που αναφέρει ότι η Τεχεράνη κατασκεύασε μυστικά μικρή ποσότητα πλουτωνίου και εμπλουτισμένου ουρανίου. Αλλά στην έκθεση αναφέρεται ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Ιράν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα. Τονίζεται πάντως ότι θα πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες για το θέμα. Αν η Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας αποφανθεί ότι το Ιράν έχει παραβιάσει την συνθήκη μη εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων, ενδέχεται να παραπέμψει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφάλειας όπου θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

    [10] Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μάικλ Τζάκσον.

    20 Nov 2003, 03:43 UTC

    Ο εκπρόσωπος του στάρ της Πόπ, Μάικλ Τζάκσον, δήλωσε ότι ο διάσημος τραγουδιστής επιστρέφει στη Καλιφόρνια για να αντιμετωπίσει κατηγορίες σε βάρος του για κακοποίηση ανηλίκου. Ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε ότι μέσω των δικηγόρων του ο Μάικλ Τζάκσον έχει δηλώσει στις δικαστικές αρχές της Καλιφόρνια ότι θα επιστρέψει στην πόλη της Σάντα Μπάρμπαρα όπου και διαμένει. Και τόνισε ότι ο διάσημος σταρ σκοπεύει «να απαντήσει αμέσως στις κατηγορίες σε βάρος του και να αποδείξει ότι είναι ψευδείς». Χθες το μεσημέρι οι αστυνομικές αρχές της Καλιφόρνια εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του Μάικλ Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου κατ επανάληψη και ζήτησαν την παράδοση του στις αρχές. Επίσης στα 3 εκατομμύρια δολάρια τέθηκε η χρηματική εγγύηση για να αποφευχθεί η προφυλάκιση του.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Sunday, 23 November 2003 - 2:18:10 UTC