Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-11-21

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τούρκοι οι δράστες των βομβιστικών επιθέσεων κατά δύο συναγωγών
  • [02] Καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία, επιθυμεί ο Τζαλάλ Ταλαμπανί
  • [03] Ιορδανός οπλοφόρος βάλλει κατά τουριστών στο Ισραήλ
  • [04] Πλοίο του αμερικανικού ναυτικού επισκέπτεται το Βιετνάμ
  • [05] Οι ΗΠΑ εμμένουν στην πολιτική ποσοστώσεων
  • [06] O πρόεδρος Μπούς θα υπεραμυνθεί του πολέμου στο Ιράκ
  • [07] Σφυγμομέτρηση: Οι περισσότεροι Βρετανοί υπέρ του προέδρου Μπούς και του πολέμου στο Ιράκ.
  • [08] Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των αμερικανικών δυνάμεων κατά ανταρτικών ομάδων στο Ιράκ.

  • [01] Τούρκοι οι δράστες των βομβιστικών επιθέσεων κατά δύο συναγωγών

    19 Nov 2003, 18:20 UTC

    O κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Μουαμέρ Γκιουλέρ, δήλωσε οτι οι δράστες των δύο φονικών βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας κατά δύο συναγωγών το Σάββατο, ήταν Τουρκοι. Ο κ. Γκιουλέρ είπε σήμερα οτι οι ταυτότητες των δύο καμικάζι εξακριβώθηκαν μέσω εξέτασης του Ντι-Εν-Ει τους. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ είχε πει χθες οτι η αστυνομία μάλλον είχε βρεί διασύνδεση μεταξύ των βομβισμών και του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Καίντα. Δεν είχε όμως δώσει λεπτομέρειες. Απο τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άτομα.

    [02] Καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία, επιθυμεί ο Τζαλάλ Ταλαμπανί

    19 Nov 2003, 18:25 UTC

    Ο κ. Ερντογάν

    Ο πρόεδρος του ιρακινού κυβερνητικού συμβουλίου Τζαλάλ Ταλαμπανί, λέει οτι επιθυμεί καλύτερες σχέσεις μεταξύ της χώρας του και της γειτονικής Τουρκίας. Ο κ. Ταλαμπανί έκανε τις δηλώσεις αυτές σήμερα, μετά απο συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετσέπ Ταγιπ Ερντογάν στην Αγκυρα. Νωρίτερα φέτος, η Τουρκία είχε προτείνει την αποστολή στρατευμάτων της στο Ιράκ για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του συνασπισμού, αλλά αργότερα εγκατέλειψε το σχέδιο αυτό επειδή συνάντησε σθεναρή αντίθεση απο το ιρακινό κυβερνητικό συμβούλιο. Ο κ. Ταλαμπανί είπε οτι ο κ. Ερντογάν υποσχέθηκε να «πάρει το μέρος του ιρακινού λαού,» όπως είπε και πρόσθεσε οτι η Τουρκία σχεδιάζει επίσης να ξανακτίσει κατοικίες, οδικά δίκτυα και γέφυρες στο Ιράκ για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στη χώρα. Ο κ. Ταλαμπανί, που είναι Κούρδος του Ιράκ, είπε οτι ο κ. Ερντογάν και εκείνος συζήτησαν σχετικά με την κατάσταση ασφάλειας που έχει δημιουργηθεί απο Κούρδους αντάρτες που κρύβονται στο βόρειο Ιράκ και επισήμανε οτι η νέα ιρακινή κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει στους αντάρτες να χρησιμοποιούν τη χώρα σάν βάση τους για να διενεργούν επιθέσεις κατά της Τουρκίας.

    [03] Ιορδανός οπλοφόρος βάλλει κατά τουριστών στο Ισραήλ

    19 Nov 2003, 18:28 UTC

    Οπλοφόρος απο την Ιορδανία τραυμάτισε πέντε τουρίστες απο τη Νότια Αμερική, σε πέρασμα των συνόρων κοντά σε ισραηλινό θέρετρο στην Ερυθρά θάλασσα. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε οτι ο οπλοφόρος κρύφθηκε πίσω απο ιορδανικό φορτηγό που πλησίαζε την ισραηλινή πλευρά των συνόρων και πυροβόλησε εναντίον 5 τουριστών απο τον Ισημερινό, πρίν σκοτωθεί ο ίδιος απο ισραηλινούς φρουρούς. Η Ιορδανία καταδικασε την επίθεση, και τόνισε οτι πρόκειται για μεμονωμένο επεισόδιο. Στο μεταξύ, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμέντ Κουρέια βρισκεται στη Γάζα για να συζητήσει πιθανή ανακωχή με την ηγεσία εξτρεμιστικών ομάδων. Το ισραηλινό ραδιόφωνο μεταδίδει οτι το Ισραήλ είναι έτοιμο να σταματήσει τις δολοφονίες εξτρεμιστών, εφόσον οι Παλαιστίνιοι υπογράψουνκαι τηρήσουν-- μία κατάπαυση του πυρός.

    [04] Πλοίο του αμερικανικού ναυτικού επισκέπτεται το Βιετνάμ

    19 Nov 2003, 18:30 UTC

    Η φρεγάτα Βάντεργκριφτ

    Πλοίο του αμερικανικού ναυτικού αγκυροβόλησε στο λιμάνι της μεγαλύτερης πόλης του Βιετνάμ, την πόλη Χο Τσι Μίνχ, που παλαιότερα λεγόταν Σαϊγκόν. Πρόκειται για το πρώτο σκάφος του αμερικανικού ναυτικού που επισκέπτεται την χώρα αυτή μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, που τελείωσε πρίν 30 χρόνια. Το πλοίο Βαντεργκρίφτ κατέπλευσε μέσω του ποταμού Σαϊγκον και αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Χο Τσι Μίνχ για τετραήμερη επίσκεψη. Ενα μικρό πληθος παρατηρούσε καθώς η αμερικανική φρεγάτα με το αποτελούμενο από 200 άνδρες πληρωμά της, συνοδευόταν απο δύο σκάφη του βιετναμικού ναυτικού. Ο αμερικανός πρέσβης στη χώρα Ραίημοντ Μπέργκχαρτ είπε οτι η επίσκεψη δείχνει πως πρώην αντίπαλοι μπορούν να γίνουν φίλοι. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μία εβδομάδα μετά την ιστορική επίσκεψη του Βιετναμέζου υπουργού Αμυνας στην Ουάσινγκτον.

    [05] Οι ΗΠΑ εμμένουν στην πολιτική ποσοστώσεων

    19 Nov 2003, 18:33 UTC

    Ο Λευκός Οίκος είπε οτι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στο ελεύθερο εμπόριο παρά την ανακοίνωση οτι θα επιβάλουν νέες ποσοστώσεις στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. Ο εκπρόσωπος Σών ΜακΚόρμακ είπε οτι η Ουάσινγκτον είναι επίσης αποφασισμένη να εφαρμοσθούν οι αμερικανικοί εμπορικοί νόμοι, που θα επιτρέψουν την επιβολή των ποσοστώσεων εάν ο Λευκός Οίκος θεωρήσει οτι οι αμερικανικές κλωστοϋφαντουργίες χρειάζονται βοήθεια για να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Η Κίνα διαμαρτυρήθηκε έντονα για την αμερικανική απόφαση επιβολής ποσοστώσεων στα κλωστοϋφαντουρικά προϊόντα της που αναγγέλθηκε την Τρίτη. Η αμερικανική απόφαση θα περιορίσει τις εισαγωγές ορισμένων υφασμάτων και ενδυμάτων, κινεζικής κατασκευής. Η αμερικανική κλωστοϋφαντουργία επιρρίπτει ευθύνες στις φθηνές κινεζικές εισαγωγές και την πολιτική προτεκτισμού του κινεζικού νομίσματος, για την απώλεια άνω των 300,000 θέσεων στον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

    [06] O πρόεδρος Μπούς θα υπεραμυνθεί του πολέμου στο Ιράκ

    19 Nov 2003, 01:47 UTC

     

    Στα πλαίσια της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του στη Βρετανία ο πρόεδρος Μπούς θα προβεί σήμερα σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον Βρετανικό λαό για να υπεραμυνθεί του πολέμου στο Ιράκ. Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο κ. Μπούς πρόκειται να δηλώσει ότι η ιστορία έχει αποδείξει πως είναι απαραίτητη η χρήση βίας, όταν αποτυγχάνει η διπλωματία, για την διαφύλαξη της ειρήνης και της δημοκρατίας. Στο μεταξύ οι οργανωτές αντιπολεμικών διαδηλώσεων περιμένουν πάνω από 100 χιλιάδες άτομα να συμμετάσχουν στην αυριανή πορεία έξω απ την Βρετανική Βουλή εναντίον της επίσκεψης Μπούς καθώς και της ανάμειξης της Βρετανίας στο πόλεμο στο Ιράκ. Ο πρόεδρος Μπούς και η σύζυγος του Λώρα διαμένουν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επίσημοι προσκεκλημένοι της Βασίλισσας Ελισάβετ.

    [07] Σφυγμομέτρηση: Οι περισσότεροι Βρετανοί υπέρ του προέδρου Μπούς και του πολέμου στο Ιράκ.

    19 Nov 2003, 01:55 UTC

    Νέα σφυγμομέτρηση της Βρετανικής κοινής γνώμης που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα Γκάρντιαν δείχνει ότι η πλειοψηφία των Βρετανών καλωσορίζει τον πρόεδρο Μπούς και τρέφει φιλο-Αμερικανικά αισθήματα. Συγκεκριμένα το 43% των ερωτηθέντων εξέφρασαν ικανοποίηση για την επίσκεψη Μπούς, έναντι ενός ποσοστού 36% που δηλώνουν αντίθετοι με την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου. Επίσης ένα 62% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν πως οι ΗΠΑ στοχεύουν στο να κάνουν το καλό, ενώ μόνο ένα 15% δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αποτελούν μια κακόβουλη υπερδύναμη. Τέλος σύμφωνα πάντα με την ίδια σφυγμομέτρηση οι περισσότεροι Βρετανοί θεωρούν τον πόλεμο στο Ιράκ δικαιολογημένο και τονίζουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα πρέπει να παραμείνουν στη χώρα έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

    [08] Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των αμερικανικών δυνάμεων κατά ανταρτικών ομάδων στο Ιράκ.

    19 Nov 2003, 02:00 UTC

    Στο Ιράκ, για τρίτη κατά σειρά νύχτα οι αμερικανικές δυνάμεις βομβάρδισαν χθες βράδυ θέσεις ανταρτικών δυνάμεων στο Τικρίτ ρίχνοντας όλμους σε κτήρια και άλλους στόχους μέσα και έξω απ την πόλη. Νωρίτερα αμερικανικά αεροσκάφη είχαν βομβαρδίσει θέσεις ανταρτικών μονάδων κοντά στη Μπαγκούμπα στο βόρειο Ιράκ, σε μια απ τις σφοδρότερες αεροεπιδρομές μετά το τέλος των κύριων πολεμικών επιχειρήσεων. Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι σφοδρές εκρήξεις που ακούστηκαν μετά το σούρουπο στη Βαγδάτη ήταν αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων αμερικανικών επιχειρήσεων σε βάρος ανταρτικών στοιχείων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 22 November 2003 - 2:18:10 UTC