Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-08-10

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτείται ο Τσάρλς Τέιλορ
  • [02] Νέο ψήφισμα στα ΗΕ για το Ιράκ ζητά ο γερουσιαστής Λούγκαρ.
  • [03] 2 νεκροί απ' τις βίαιες διαδηλώσεις στη Βασόρα.
  • [04] Ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά Χεζμπολά.
  • [05] Συνομιλίες Ρωσίας με Βόρεια και Νότια Κορέα.
  • [06] Στο ΝΑΤΟ η διοίκηση της διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν.
  • [07] Θα συνεχιστεί ο καύσωνας στην Ευρώπη.

  • [01] Παραιτείται ο Τσάρλς Τέιλορ

    10 Aug 2003, 22:17 UTC

    Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ο πρόεδρος της Λιβερίας, Τσάρλς Τέιλορ, δήλωσε ότι αναγκάζεται να καταφύγει στην εξορία και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τους Λιβεριανούς αντάρτες αναγκάζοντας έτσι την απομάκρυνση του. Ο πρόεδρος της Λιβερίας έχει υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί σήμερα και ότι θα παραδώσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο, Μόζες Μπλά. Έχει δηλώσει επίσης ότι θα δεχτεί προσφορά της Νιγηρίας για άσυλο. Οι ΗΠΑ και οι Δυτικο-Αφρικανικές χώρες έχουν ζητήσει απ τον κ. Τέιλορ να παραιτηθεί για να δοθεί τέλος στον καταστροφικό για την Λιβερία εμφύλιο πόλεμο εδώ και 4 χρόνια.

    [02] Νέο ψήφισμα στα ΗΕ για το Ιράκ ζητά ο γερουσιαστής Λούγκαρ.

    10 Aug 2003, 22:20 UTC

    Ρίτσαρντ Λούγκαρ

    Εξέχων γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να ζητήσουν νέο ψήφισμα στα ΗΕ για την συγκέντρωση διεθνούς υποστήριξης για την ανοικοδόμηση του Ιράκ. Ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της αμερικανικής γερουσίας, Ρίτσαρντ Λούγκαρ, δήλωσε χθες στην εκπομπή του δικτύου NBC, «Συνάντηση με τον Τύπο», ότι ένα τέτοιο ψήφισμα θα δώσει «μεγαλύτερη νομιμότητα», όπως είπε χαρακτηριστικά, στις αμερικανικές προσπάθειες στο Ιράκ. Ο κ. Λούγκαρ τόνισε επίσης ότι ένα τέτοιο ψήφισμα θα έδινε την ευκαιρία σε χώρες που είχαν αντιταχθεί στο πόλεμο στο Ιράκ, όπως η Γαλλία, η Ρωσία και η Γερμανία, να συμμετάσχουν στις μεταπολεμικές προσπάθειες. Ο γερουσιαστής Λούγκαρ ζήτησε επίσης απ την κυβέρνηση Μπούς να υποβάλλει στο Κογκρέσο προϋπολογισμό για το κόστος της ανοικοδόμησης του Ιράκ μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Και τόνισε ότι ο πόλεμος δεν έχει ακόμη τελειώσει και θα πρέπει να κερδιθεί.

    [03] 2 νεκροί απ' τις βίαιες διαδηλώσεις στη Βασόρα.

    10 Aug 2003, 22:23 UTC

    Βρετανοί στρατιώτες αντιμέτωποι με διαδηλωτές στη Βασόρα.

    Ένας φρουρός απ το Νεπάλ και τουλάχιστον ένας Ιρακινός σκοτώθηκαν στη Βασόρα του Νοτίου Ιράκ, κατά την δεύτερη μέρα βίαιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας λόγω της έλλειψης καυσίμων και ηλεκτρισμού στη περιοχή. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο Νεπαλέζος εργαζόταν για ιδιωτική εταιρεία και σκοτώθηκε όταν η φάλαγγα στην οποία επέβαινε δέχτηκε επίθεση τη στιγμή που διένειμε αλληλογραφία των ΗΕ. Σε ένα άλλο επεισόδιο τουλάχιστον ένας Ιρακινός σκοτώθηκε στη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων. Το πλήθος πετούσε πέτρες στους Βρετανούς στρατιώτες και έκλεινε τους δρόμους της Βασόρας βάζοντας φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων. Επίσης 4 Αμερικανοί στρατιώτες και ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκαν από επιθέσεις στη Βαγδάτη και το Τικρίτ.

    [04] Ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά Χεζμπολά.

    10 Aug 2003, 22:40 UTC

    Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις των Χεζμπολά στο νότιο Λίβανο μετά από διασυνοριακές επιθέσεις της ανταρτικής οργάνωσης που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 16χρονος Ισραηλινός και να τραυματιστούν 4 άλλοι. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα απ τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Η Χεζμπολά δήλωσε ότι έρριξε αντιαρματικά πυρά εναντίον Ισραηλινών αεροσκαφών μέσα στον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Από τη πλευρά του ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφφι Αννά καταδίκασε τα επεισόδια αυτά. Παρόμοιες ανταλλαγές πυρών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολά είχαν σημειωθεί και την Παρασκευή.

    [05] Συνομιλίες Ρωσίας με Βόρεια και Νότια Κορέα.

    10 Aug 2003, 22:47 UTC

    Αλεξάντερ Λοσιούκωφ

    Η Ρωσία δήλωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συνομιλίες με αξιωματούχους απ την Βόρεια και τη Νότια Κορέα, ενόψει της εξαεθνούς συνόδου κορυφής με θέμα το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Πιονγιάνγκ. Το πρακτορείο ειδήσεων, Ιτάρ-Τας, φέρει τον Ρώσο υφυπουργό εξωτερικών, Αλεξάντερ Λοσιούκωφ, να δηλώνει ότι οι συνομιλίες στη Μόσχα θα αρχίσουν αύριο. Ο κ. Λοσιούκωφ έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά την άφιξη του στο Πεκίνο για συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου και του υφυπουργού εξωτερικών, Γουάνγκ Γί, που μόλις επέστρεψε απ την Βόρεια Κορέα. Ο κ. Γουάνγκ δήλωσε ότι οι εξαεθνείς συνομιλίες ενδέχεται να αρχίσουν στο Πεκίνο πριν τα τέλη του μήνα.

    [06] Στο ΝΑΤΟ η διοίκηση της διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν.

    10 Aug 2003, 23:45 UTC

    Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει από σήμερα, από τη Γερμανία και την Ολλανδία, την σκυτάλη της διοίκησης της διεθνούς δύναμης ασφάλειας στο Αφγανιστάν. Η αλλαγή διοίκησης πραγματοποιείται μια μέρα μετά την απόφαση των ΗΕ να διακόψουν τις επιχειρήσεις τους σε ορισμένες περιοχές του νότιου Αφγανιστάν λόγω επιθέσεων εναντίον εργαζομένων στο διεθνή οργανισμό. Αφγανοί αξιωματούχοι επιρρίπτουν ευθύνες για τις τελευταίες αυτές επιθέσεις σε θύλακες μαχητών Ταλεμπάν που δρουν κατά μήκος των συνόρων με το Πακιστάν.

    [07] Θα συνεχιστεί ο καύσωνας στην Ευρώπη.

    10 Aug 2003, 23:10 UTC

    Στη Νότια Πορτογαλία, οι πυροσβέστες που αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές της περιοχής, δηλώνουν ότι οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το ήδη δύσκολο έργο τους. Τουλάχιστον 20 χιλιάδες στρέμματα δάσους και θαμνωδών περιοχών έχουν καταστραφεί το τελευταίο μήνα απ τις πυρκαγιές στη Πορτογαλία. Στο μεταξύ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα το επίμονο κύμα καύσωνα που πλήττει μεγάλο μέρος της Ευρώπης εδώ και πάνω από ένα μήνα και έχει κοστίσει τη ζωή σε περίπου 40 άτομα. Στο μεταξύ, η χθεσινή ήταν η θερμότερη μέρα στο Λονδίνο απ το 1875, με τον υδράργυρο να φθάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 11 August 2003 - 1:18:23 UTC