Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 17 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-02-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/02/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Απεργία εκπαιδευτικών
  • [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [4] Τουρκία - Εξοπλισμοί
  • [5] Ελλάδα - Αλβανία
  • [6] Ελλάδα - ΠΓΔΜ
  • [7] Κυπριακό
  • [8] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [9] Επίσκεψη κ. Σημίτη στο υπουργείο Ανάπτυξης

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 14/02/1997 (ΑΠΕ)

    Η απεργία των εκπαιδευτικών, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ενημερωτική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ για το έργο της κυβέρνησης και η κατάσταση στην Αλβανία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πως να ξεφύγετε απο την εφορία. Αναλυτικοί πίνακες με παραδείγματα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ολέθριες οι 'δίκες' στην TV".

    Η ΑΥΓΗ: "Μάθημα αντίστασης. Οι εκπαιδευτικοί δεν κάμπτονται απο την κυβερνητική αδιαλλαξία".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Λιανίζει τη Μιμή ο ξάδελφος. Είναι ντροπή η σχέση με το Σπυρόπουλο".

    ΕΘΝΟΣ: "Το τελικό νομοσχέδιο για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στα αλώνια απο τα σαλόνια οι υπουργοί. Διαφωτιστική εκστρατεία της κυβερνήσεως στην επαρχία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Το μεγάλο φαγοπότι".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ολοι μαζί και ο Σημίτης χώρια. Οικουμενικό 'κατηγορώ' στην αναλγησία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νύχτα παιδείας. Απτόητοι καθηγητές-δάσκαλοι. Ακαμπτη η κυβέρνηση".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Αρνείται ο Σημίτης να 'απαλλάξει' τη Βάσω για το καζίνο του Φλοίσβου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παίζουν με την παιδεία. Οι αλληλουπονομεύσεις στο ΠΑΣΟΚ επιτείνουν το πρόβλημα της απεργίας".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Επίδειξη ισχύος... Πανελλαδικό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Σκονάκι" της εφορίας για δηλώσεις".

    ΝΙΚΗ: "Χείμαρρος. Πρωτοφανές ξέσπασμα λαού για την παιδεία".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Φωνή λαού για δικαίωμα στη μόρφωση".

    [2] Απεργία εκπαιδευτικών

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι 'διακομματική στήριξη του αγώνα τους πέτυχαν χθες οι καθηγητές με την κοινή συνέντευξη Τύπου της ΟΛΜΕ με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Με μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση - αφού για πρώτη φορά οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης δίνουν κοινή συνέντευξη με απεργούς - οι καθηγητές κατάφεραν ουσιαστικά χθες να... μεταφέρουν στο Κοινοβούλιο τα προβλήματα της Παιδείας και να ανοίξουν νέο δρόμο στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "όλες οι κυβερνήσεις διακηρύσσουν οτι πρώτος τους στόχος είναι η παιδεία, την οποία, μάλιστα, χαρακτηρίζουν εθνική υπόθεση, αλλά στην πράξη αδρανούν, αμελούν και την παραμελούν, προς όφελος, βέβαια της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της θησαυρίζουσας παραπαιδείας. Είτε όμως έχουν είτε δεν έχουν άμεση επαφή με τα δημόσια σχολεία, τα προβλήματα τα γνωρίζουν. Μόλις όμως ξεπεραστεί η κρίση, τα πάντα επιστρέφουν στο τέλμα της απραξίας και με τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις να περιμένουν την αξιοποίησή τους".

    [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΑΥΓΗ τονίζει οτι "απορρίπτει τα 'πολεμικά' σενάρια και τις δηλώσεις, όπως αυτές του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μ. Ρίφκιν που τα συντηρούν, ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. "Δεν πιστεύω οτι θα υπάρξει πόλεμος" είπε, χθες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 'Προσπαθούμε να εξουδετερώσουμε την ένταση και νομίζω οτι βλέπουμε ήδη μια βελτίωση. Ελπίζω κανένας απο τους ηγέτες να μην πράξει κάτι που θα οδηγήσει στην κλιμάκωση της κατάστασης', είπε".

    Ομως "οι αμερικανοί, σημειώνει ο ΛΟΓΟΣ, συνεχίζουν ακάθεκτοι να κινδυνολογούν για το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου εξαιτίας του Κυπριακού. Μετά την υπουργό Εξωτερικών Μ. Ολμπράϊτ, την 'σκυτάλη' έλαβε ο υπουργός Αμυνας Ουίλλιαμ Κοέν, ο οποίος, μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας της αμερικανικής βουλής δήλωσε: "νομίζω οτι η Κύπρος είναι ένα απο τα σημεία έντασης για τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ ανήσυχοι. Η ένταση εκεί έχει αυξηθεί χωρίς λόγο. Μπορεί να προκαλέσει σύρραξη".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "εκτός απο τις... προφητείες για το ξέσπασμα ελληνοτουρκικού πολέμου, η ελληνική κυβέρνηση δέχεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα μηνύματα απο την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τα οποία οι ΗΠΑ δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν και να συγκρατήσουν την Τουρκία, αν αποφασίσει να στραφεί κατά της Ελλάδας. Τα 'μηνύματα' αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβιβάζονται προς την Αθήνα με κάθε ευκαιρία ελληνοαμερικανικής επαφής σε διπλωματικό επίπεδο και σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων του υπουργείου Εξωτερικών, αποτυπώνουν εν μέρει την πραγματικότητα των αμερικανοτουρκικών σχέσεων, όπως αυτές διαμορφώνονται στο ταραγμένο πολιτικό σκηνικό της Αγκυρας. Τα μηνύματα αυτά, μαζί με τις δημόσια διατυπωμένες εκτιμήσεις περί ελληνοτουρκικού πολέμου".

    Κατά την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, "μελέτες σε Αιγαίο με... διαφορετικά σύνορα απο τα σημερινά κάνουν στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Αμυνας των ΗΠΑ, όπως προέκυψε κατά τη χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Μάικ Μακέρι στους δημοσιογράφους. Ωστόσο ο ίδιος ο Μ. Μακέρι έσπευσε να δηλώσει επισήμως οτι η εργασία αυτή "δεν αντικατοπτρίζει την επίσημη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης στο θέμα των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο. Εχουμε πει επανειλημμένα - πρόσθεσε - οτι η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πρέπει να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έτσι ώστε τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διαφορά γύρω απο τη βραχονησίδα Ιμια/Καρντάκ να μπορούν να παραπεμφθούν για επιδίκαση. Ταυτόχρονα καλούμε την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τις εδαφικές τους διαφορές χωρίς βία ή την απειλή βίας, με σεβασμό προς την εδαφική ακεραιότητα του άλλου και με βάση όλες τις σχετικές διεθνείς συμφωνίες".

    Στις "αλλεπάλληλες προκλητικές δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων για παραχωρήσεις απο την Ελλάδα" αναφέρεται και η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ ισχυρίζεται οτι "σε αντίθεση με το κλίμα που υπήρχε μέχρι πριν απο 2-3 χρόνια τα υπουργεία των Εξωτερικών των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών θεωρούν σήμερα υπαρκτά τα σενάρια περί ελληνοτουρκικού πολέμου, ο οποίος - όπως επισημαίνουν Ευρωπαίοι διπλωμάτες στην Αθήνα - "μπορεί να μην είναι γενικευμένος αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα είναι και καταστροφικός".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "πακέτο μέτρων 'οικοδόμησης εμπιστοσύνης' μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, τα οποία θέτουν ευθέως υπο αμφισβήτηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, κόμισε ο διοικητής της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Τόμας Λόπεζ, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων , στο Ελληνικό Πεντάγωνο. Την ίδια στιγμή, Τούρκοι πιλότοι μετέτρεπαν σε.... 'σουρωτήρι' τον εθνικό μας εναέριο χώρο, επιδιδόμενοι σε ανηλεή "πόλεμο νεύρων".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "δεκαεπτά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αλώνιζαν χτες το πρωί στο Αιγαίο, όση ώρα διαρκούσε η συνάντηση στην Αθήνα του υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου με το διοικητή της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ ναυάρχου Λοπέζ. Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε δυάδες και τριάδες έμπαιναν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών μεταξύ Χίου και Σάμου. Μάλιστα ένας εκ των συγκεκριμένων σχηματισμών κατευθύνθηκε βορειοδυτικά φτάνοντας μέχρι την περιοχή του Αγίου Ευστρατίου. Η σωρεία των χτεσινών τουρκικών παραβιάσεων εκδηλώθηκε σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι εκτιμήσεις απο Βρετανία και ΗΠΑ για κίνδυνο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο και την Κύπρο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "ο κύβος ερρίφθη... Δεκαπέντε ημέρες πριν την έλευση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα στην Αθήνα ο διοικητής της Νοτίου Πτέρυγος της Ατλαντικής Συμμαχίας Αμερικανός ναύαρχος Τόμας Λόπεζ μετέφερε χθες, στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας τις σκέψεις (και προθέσεις) τους για την εκτόνωση της ελληνοτουρκικής κρίσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ναύαρχος Λόπεζ έθεσε εκ νέου στον Ελληνα ΥΕΘΑ το ζήτημα 'κάποιου είδους διαλόγου' χωρίς προϋποθέσεις. Ακόμη στη συνάντηση συζητήθηκε ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των υποστρατηγείων της Λάρισας και της Σμύρνης. Επιπλέον μεταξύ των σημείων που επανέφερε ο Λόπεζ προλειαίνοντας το έδαφος για την επίσκεψη Σολάνα ήταν: η εγκατάσταση 'κόκκινης γραμμής' μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας. Η παρουσία νατοϊκών αξιωματικών σε ελληνικές και τουρκικές πτέρυγες μάχης. Η προοπτική μη οπλισμένων αεροσκαφών σε πτήσεις πάνω απο το Αιγαίο".

    [4] Τουρκία - Εξοπλισμοί

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι " τριάντα γαλλικά ελικόπτερα 'Κουγκάρ' για μεταφορά προσωπικού και αποστολές έρευνας, καθώς και τέσσερα αμερικανικά ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου τύπου 'Σίχοκ', με συνολικό κόστος άνω του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων θα αποκτήσει έως το 2002 η Τουρκία βάσει συμβολαίων που υπεγράφησαν χθες στην Αγκυρα με τις κατασκευάστριες εταιρίες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "το πλέον εξοργιστικό στις χθεσινές δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Αμυνας ήταν οτι επέκρινε το Κογκρέσο επειδή εμποδίζει την παραχώρηση 4 φρεγατών στην Τουρκία, απο το αμερικανικό Πεντάγωνο. "Σε ο,τι αφορά την Τουρκία υπάρχει η προτεινόμενη πώληση μερικών φρεγατών, στην οποία αντιδρούν ορισμένα μέλη του Κογκρέσου. Νομίζω οτι αυτό υποσκάπτει τη σχέση μας με αυτή τη χώρα".

    [5] Ελλάδα - Αλβανία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "άμεση οικονομική βοήθεια προς την Αλβανία, πιθανότατα υπο τη μορφή δανείου, αποφάσισε να παράσχει η ελληνική κυβέρνηση και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε συνεχείς επαφές τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτό δήλωσε, χθες στο "Κανάλι 5" ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Κρανιδιώτης".

    [6] Ελλάδα - ΠΓΔΜ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "με τρικ που επινόησε η Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης η ελληνική κυβέρνηση σύρεται στην υπογραφή συμφωνίας οικονομικής ενίσχυσης των Σκοπίων απο την ΕΕ. Η συμφωνία αυτή δεν προχωρούσε, επειδή η ελληνική κυβέρνηση ήθελε την ονομασία των Σκοπίων ως FYROM, ενώ τα Σκόπια επέμειναν να αναφερθούν στη συμφωνία ως "Μακεδονία". Προς άρση του αδιεξόδου η Νομική Υπηρεσία της ΕΕ πρότεινε αντί της υπογραφής συμφωνίας, την ανταλλαγή επιστολών".

    [7] Κυπριακό

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει τις δηλώσεις του ΓΓ του ΟΗΕ οτι "τα Ην. Εθνη θα ηγηθούν των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού και οι βρετανικές -αμερικανικές προσπάθειες θα έχουν στόχο την υποστήριξη των προσπαθειών του ΟΗΕ. Επίσης έντονες επιφυλάξεις για την αμερικανική πρωτοβουλία στο Κυπριακό εξέφρασε η Μόσχα. Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν χθες στο Λονδίνο ο ειδικός αντιπρόσωπος της Βρετανίας Ντ. Χάνεϊ και ο Ρώσος αξιωματούχος Βλ. Ζιγόφ που πρόσφατα περιόδευσε σε Αθήνα, Αγκυρα και Λευκωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος επίσημος αναμένετο να θέσει το ζήτημα του συντονισμού των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σε μια καθολική προσπάθεια αναζήτησης διεξόδου στο Κυπριακό".

    "Σύμφωνα με ανώτατη πηγή της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία, την οποία επικαλείται ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, αλλά δεν κατονομάζει, η αμερικανική κυβέρνηση είναι διστακτική για την πρωτοβουλία στο Κυπριακό. Το κλίμα που επικρατεί στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος, είναι αρνητικό. Και οι δύο πλευρές είναι αμετακίνητες. Πρέπει να έχουμε δείγματα για τις μετακινήσεις των δύο πλευρών απο τις θέσεις τους. Δεν θα χρεωθούμε μια πιθανή αποτυχία".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "κείμενο με πολλά σκοτεινά σημεία για το θέμα της Κύπρου προωθεί η ολλανδική προεδρία εν όψει του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Κύπρου προκαλώντας την αντίδραση της ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, σήμερα στην έδρα της Ε. Επιτροπής ο Ολλανδός επίτροπος Χάνς βαν ντεν Μπρούκ πρόκειται να έχει διμερείς διαβουλεύσεις με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών κ. Οϊμέν γύρω απο την προετοιμασία του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Τουρκία και την πρόθεση της Αγκυρας να υποβάλει νέα αίτηση ένταξης στην Κοινότητα. Στο κείμενο της ολλανδικής προεδρίας για την Κύπρο για το οποίο η Αθήνα έχει διατυπώσει γενική επιφύλαξη, υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες σημεία που ενοχλούν την ελληνική πλευρά. Εστιάζονται κυρίως σε θέση που έχει συμπεριληφθεί έπειτα απο παρέμβαση της Βόννης και υποστηρίζει τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Περισσότερο, όμως η ελληνική πλευρά αντιτίθεται σε μια παράγραφο που αναφέρεται γενικά στους εξοπλισμούς στο νησί, φωτογραφίζοντας τη δυσφορία της Κοινότητας για την πρόθεση της κυπριακής κυβέρνησης να αγοράσει αμυντικά πυραυλικά συστήματα S300 απο τη Ρωσία".

    "Πληροφορίες, που επικαλείται η ΕΞΟΥΣΙΑ, στο κείμενο του πολιτικού διαλόγου ΕΕ-Κύπρου που θα συζητηθεί τη Δευτέρα απο την Πολιτική Επιτροπή και το οποίο, εφόσον εγκριθεί, θα αποτελέσει τη θέση των "15" για το διαρθρωμένο διάλογο που συγκαλείται μαζί με το Συμβούλιο Σύνδεσης στις 25 Φεβρουαρίου, η ολλανδική προεδρία κατόπιν γερμανικής παρέμβασης εισήγαγε μια διατύπωση, σύμφωνα με την οποία 'η ΕΕ επιδιώκει να διασφαλίσει οτι όλοι οι Κύπριοι θα εμπλακούν στην ενταξιακή διαδικασία'. Πέραν αυτού, το κείμενο της προεδρίας χαρακτηρίζει την προοπτική ένταξης στην ΕΕ ως 'ιστορική ευκαιρία' για να λυθεί το Κυπριακό μέσα στο 1997 και υπογραμμίζει τη σημασία που έχει η δημιουργία κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων για να μπορέσουν να επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις επίλυσης".

    [8] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Αθήνα, Ελλάδα, 14/02/1997 (ΑΠΕ)

    Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης και η ετήσια έκθεση της Ε.Ε για τις οικονομίες των κρατών-μελών της είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Εκκληση Σημίτη για επενδύσεις. Δεσμεύσεις για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων".

    ΕΞΠΡΕΣ: "'Δεν υποχωρούμε στις πιέσεις'... Νέα δήλωση 'πίστης' στο πρόγραμμα σύγκλισης από τον Πρωθυπουργό".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "'Επιταγή' 300 δισ. για επενδύσεις. Πρόσκληση Κ. Σημίτη στον επιχειρηματικό κόσμο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μορατόριουμ με στόχο τη μείωση του πληθωρισμού. Γ. Παπαντωνίου: Η αποκλιμάκωση είναι ευθύνη όλης της κοινωνίας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μπλοκάρουν οι ιδιωτικοποιήσεις από την έλλειψη συντονισμού. Κυβερνητικές δυσλειτουργίες παραδέχεται ο Πρωθυπουργός".

    [9] Επίσκεψη κ. Σημίτη στο υπουργείο Ανάπτυξης

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι "επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης του κυβερνητικού έργου και εμμονή στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, δίδοντας ιδιαίτερο βάρος στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και ιδιαίτερα τις προγραμματισμένες αποκρατικοποιήσεις υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, μιλώντας κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο υπουργείο Ανάπτυξης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02b run on Friday, 14 February 1997 - 16:17:02 UTC